ÅRETS GULL O-SKO

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Des 2018


Blant flere innslag under juleavslutninga onsdag kveld ble den ferske hedersprisen ÅRETS GULL O-SKO delt ut til Stein Ivar. 

Idèmaker, kunstner, gravør og donor Martin meddelte under seremonien historien bak prisen. Les hva det var:

Tilblivelse

Skoen er innkjøpt rundt tusenårsskiftet. Etter diverse overtramp på 90-tallet var tiden moden for en vriklefri sko av typen Integrator High. Den har gjennom mange år vært trofast med på noen hundre bedrifts-, karusell- og treningsløp i Trondheimsdistriktet. Under kryssing av et nypløyd jorde mellom Hollumsåsen og Brekkåsen den 14.november 2018 måtte den gi tapt. Sugende plogner gjorde at begge sålene løsnet, men de holdt til jeg kom i mål. Da ble det som seg hør og bør solid mobbing av lagkameratene for å løpe med klappsko.
Ikke desto mindre lå det an til at den venstre skoen skulle få et nytt liv. Høyreskoen endte på Hofstad gjenbruksplass hvor dens videre skjebne overlates fantasien.
Etter solid vasking og lufting ble venstreskoen avstivet innvendig med restene av et kjølbånd i aluminium fra en Rana 17. Videre ble den stuffet  med utrangerte orienteringsflagg hvorfra både tekstil og stål kom til nytte. Utallige lag med gullakk forvandlet skovraket til et gyllent klenodium.
Sokkelen er i eik og stammer fra ei gammel smørkjerne som har stått i et forlengst nedlagt meieri. Den ble kantet med en håndoverfres og lakkert. Messingplaten ble velvilligst donert av Frivilligsentralen i Varmbo. Etter skjelvende frihåndsgravering med en dremelfres, svartlakkering, sliping og sluttlakkering ble platen limt til sokkelen.
På undersiden av sokkelen er det tenkt at navnene på vinnerne skal graveres inn i tur og orden.            

LYKKE TIL!                                               Desember 2018.   Martin Melhuus 


Opprettelsen av denne prisen er nokså ny og vi har i det siste satt opp noen kriterier for pristildelinga, men vi vil se på dette i fortsettelsen. Det er mulig å endre vilkårene i takt med tida. Her er kriteriene som vi har i dag:

Tittelen på prisen er

ÅRETS GULL O-SKO.

Undertekst er

VANDREPRIS TIL EN POSITIV OG ENGASJERT O-LØPER.

Utforming

En brukt o-sko hvor sålen er løsnet, lakkert i gull og satt på ei treplate. Til plata er det i tillegg satt på et metallskilt der både tittel og undertekst er gravert inn. Under treplata blir årstall og vinnere preget inn.

Hva er prisen ment som

Det er en hederspris til personer som har bidratt positivt til å styrket miljøet i Melhus i.l. o-avdeling. Vinneren må ha være eller har vært o-løper, men trenger ikke være medlem av Melhus i.l.  Vinneren oppbevarer prisen fram til neste utdeling. Prisen kan deles ut til samme person flere ganger, men da med andre begrunnelser enn forrige gang.

Når deles den ut: Prisen deles ut på o-avdelingas juleavslutning.

Jury: Jury for prisen er det til enhver tid sittende styret i o-avdelinga. Juryen begrunner tildelinga skriftlig som deretter arkiveres for ettertida.

Utfyllende om begrunnelsen for tildelinga - eksempler 

  • Gjort en innsats over tid eller en ekstra stor innsats i en kortere periode for avdelinga som har fremmet et godt o-miljø.
  • Har en positiv innstilling til virket i o-avdelinga.
  • Er engasjert i avdelingas virke og tar ofte et tak for felles løft.
  • Har inspirert andre løpere til god sportslig innsats og fremmet et godt o-miljø i avdelinga med sitt gode eksempel.
  • Kan ta store og små jobber som krever lederansvar og selvstendighet.



Historiens første tildeling - begrunnelsen

Vinner av ÅRETS GULL O-SKO 2018 er altså Stein Ivar Foss!

Som undertittelen sier skal vinneren være både engasjert og positiv - en person som gir et stort positivt bidrag til et godt miljø i o-avdelinga.

Under punktet ENGASJERT kan nevnes:

Han er leder i MIL hovedlaget, mangeårig styremedlem og kasserer i o-avdelinga, web-ansvarlig i o-avdelinga, Turorienteringsansvarlig, løpsleder og løypelegger i store og små o-løp.

Han er kyndig på data som kommer alle til gode i avdelinga Har god kjennskap til Brikkesys og Purple Pen.

Kan arbeide selvstendig og er ganske fokusert når det trengs.

Er rask i vendingen.

Er en habil løper på kretsplan.

Dyktig i det meste.


Under punktet POSITIV kan nevnes:

Er med i nesten alt som vi arrangerer i o-avdelinga som treninger vinter og sommer, turer, internløp og karusell-løp,

Stiller i tillegg i utallige terminfesta løp og bedriftsløp og har mange titalls starter i løp hvert år – veldig løpsvillig m.a.o.

Han har masse ideer og er villig til å prøve nye ting som blant annet i Turo med Grønne turer og toppturer.

Er alltid arbeidsvillig og sier aldri nei!


Oppsummert: Stein Ivar Foss er svært allsidig person som gir inspirasjon og godt humør videre til ung og gammel i o-avdelinga – er opptatt av at alle skal ha det bra!!

Styret i o-avdelinga synes det er stas og gi denne prisen til Stein Ivar og vi tror alle i o-miljøet i Melhus synes det samme. Gratulere!!



Juleavslutninga ble o-sportens festaften i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Des 2018


Stein Ivar ble den første vinneren av vår nye pris ÅRETS GULL O-SKO under juleavslutninga i kveld. Gratulere! Idèmaker, donor, kunstner og gravør er Martin. Tusen takk!! Vi kommer tilbake til denne utdelinga og også tilblivelsen til prisen i neste kapittel - følg med!

Før vi kom til prisutdelingen hadde de om lag 20 deltagerne løpt ei løype i Brekkåsenområdet lagt av Audun K. Den var ordnet slik at ingen, utenom rekruttene, ikke fikk kart med seg mellom posten. På hver post hang løypa som kartoppslag og vi måtte pugge postene for å komme igjennom. Det gikk helt greit!

Etter som løperne hadde gjort seg ferdig med løype var Ingrid klar med gløgg, kaffe og pepperkjeks. 

Så satte Kjell Rune igang et bilde- og video-kavalkade fra hele 2018 og det var ikke småtterier av hendelser som ble vist.

Så kom avdeling for priser og heder:


Først ute var utdeling av Det Gylne Kompass

Håkon fikk sitt kompass for sin utholdenhet i o-løype i 2017-sesongen, til tross for en smule prakk med å finne postene i noen løp. Her skulle det ikke brytes noe løp, nei! Se et lite klipp fra utdelinga her.

Kåre fikk årets kompass for å ha et tindrende fokus på ei god sluttid selv om han observerte Hege like etter et fall med kragebeinsbrudd på Fremo i sommer (noe som han ikke oppfattet da). Han fortsatte ufortrødent videre med ordene: E de hær du legg?

Den neste som ble hedret var Atle:





Ungdommene og deres foreldre ville gi noe tilbake til Atle for hans gode og entusiastiske innsats i ungdomsgruppa med en t-skjorte. Det var trykt en inskripsjon som er et vanlig svar fra Atle på spørsmål fra noen av ungdommene: Nei, jeg har ikke sett brikken din.
I tillegg fikk han litt elgkjøtt som det sømmer seg for en o-trener.
Her kan du se en video-snutt fra utdelinga.



En lydhør forsamling lytter under prisutdelingene. 

Det var godt oppmøte i kveld og med så mye program var det passelig med å avslutte 9-tida. Da er et langt og innholdrikt orienteringsår slutt. Vi tar en velfortjent juleferie og møtes igjen onsdag 2. januar 2019 for å ta fatt på et nytt o-år.




Juleavslutning med variert program onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Des 2018


Atle måtte avlyse mandagens trening for ungdommene p.g.a. et arrangement i gymsalen på Brekkåsen skole.

Derimot er ikke juleavslutninga avlyst onsdag 12. desember kl 1830 i Brekkåsen idrettsbarnehage.

Bildet over er fra tilsvarende tilstelning i fjor.

Vi starter kl 1830 med Jule-o-løp som Audun K vil legge. Det meste vil gå i gatene og det er flere løypelengder. Har nettopp fått inn et stalltips fra løypelegger om at det er lurt å ta med god husk til løpet - ja, i tillegg til refleks, brikke og lykt selvsagt. 

Etter runden med løp venter Ingrid inne med gløgg, kaffe og pepperkaker til hele bunten! Da blir det anledning til å prate litt i ro og mak om dette og hint.

Så vil Kjell Rune servere godbiter fra dette o-året i bilder og videoer. Det er ikke rent lite av aktivitet som vil komme fram for en dag igjen om kvelden.

Så får vi en stor avdeling med godord å heder: 

Det er slett ikke utenkelig at vår litt negative hederspris Det Gyldne Kompass blir delt ut igjen i år, men av hvem? Spennende!

Det neste som kommer er utdeling av den helt nyopprettede prisen Årets Gull O-sko - en nokså ny konstruksjon og idè. Det meste rundt denne prisen er nokså strengt hemmeligholdt: Hvordan ser prisen ut? Hvorfor skal den deles ut? Hvilke kriterier ligger til grunn for utdelinga? Hvem får den aller første ÅRETS GULL O-SKO? Og hvem deler ut prisen? Du verdens min!

Som ikke dette er nok spenning er det på Gratislhaugen meldt enda en oppmerksomhet til en av våre slitere og den er det ikke vært mulig å få noe forhåndsinformasjon om hverken hva det er, hvem deler det ut og hvem får hederen?. Spenninga er ikke til å holde ut!

Møt opp å få deg årets idretts-o-galla på Brekkåsen!!



Full runde med trening også denne uka

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Des 2018


Fin innsats under hinderløypa med kartarbeide for rekruttene.


Hege hadde rekruttene i kveld og her ser vi Leah, Elin, Vårin og Amalie fremst. Ballspill, bilder og symboler, hinderløp og fargeleken rakk de mellom kl 1830 og 2000.



Martin hadde ansvaret for voksentreninga og det startet ute med langkjøring i ei lang og ei kort løype med tilsammen 10 deltagere. Begge gikk over Nordgardsmyra, men den lange gikk sørover og ned til Romolshåggån. Derfra langs vegen mot Tambartun og opp Olderdalen. Det var 8-10 cm nysnø og veldig fint i marka.


På innetreninga var det 6 personer. Innimellom treningsrundene var det vegvalgstrening på langløypa i Trolløpet i 2008. Det var utfordrende strekk med mange vegvalg på langs av Tortberga med start og mål ved Vassfjellet skisenter.

Legg merke til den helt nyeste av det nyeste innen tidtakingsutstyr som nå i kveld ble tatt i bruk for å holde tida på stasjonene.

Atle kan melde fra ungdomstreninga om godt oppmøte hver mandagstrenikng i hele høst- opp til 12 ungdommer noen ganger. Over jul blir det en times løpetur med kart før de trekker inn til vanlig innetrening for ungdommene

Neste uke blir det ungdomtrening mandag og juleavslutning for alle på onsdag. Da venter jule-o-løp, gløgg, bilder fra 2018 og prisutdelinger.



All-idrett og karusellmøte i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Des 2018


Etter ønske fra 2. trinn i all-idrett Brekkåsen skole arrangerte vi ei økt på Valshaugen på Lete i kveld. Kjell Rune fikk med seg Martin, Kåre, Audun K og Eivind på et opplegg. 11 unger møtte opp med foreldre og fikk prøve seg i stupmørket. Først var det ei enkel kjegleøvelse ved veien. Så fikk de to korte runder med ordentlige poster der de brukte både kart og brikke. Til slutt ble det en lang o-løype på innmarka rundt boligene på Valshaugen. Sett fra instruktørene var dette både mørkt og vanskelig, men foreldre og unger syntes det var ok.



I Gruva arrangerte vi evaluerings- og planleggingsmøte for OG-karusellen. Alle lag unntatt Gaula møtte med folk. Møtet var stort sett fornøyd med både arrangement og løyper i år også, men hadde noen småjusteringer og tips til neste år for laga. På bildet sees fra venstre Jomar Blækkan og John Henry Hammer fra Børsa, Anders Solstad fra Orkanger, Jan Egil Tillereggan, Klæbu og fra Leik møtte Svein Olav Åmot og Svein Unsgård.

Til slutt ble oppsettet for 2019 planlagt og vi skal arrangere vårt løp 7. august. Det blir til sammen 5 individuelle løp og en stafett som har vært opplegget de senere år, der Børsa skal arrangere stafett og premieutdeling.



Trening i uke 49

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Des 2018



Atle starter treningsuka på Brekkåsen skole mandag 3. desember kl 1900. Da blir tradisjonell mandagstrening for ungdomene inne.

Onsdagstreninga begynner med rekrutt-trening inne fra kl 1830 i Brekkåsen idrettsbarnehage der Hege bestyrer det hele. Ballspill, kart og o-leker blir det nok.

Martin tar seg av voksentreninga fra kl 1900 der det blir langkjøring. Fra kl 2000 trekker vi inn og har sirkeltrening med veivalgstrening innlagt.



Intervall, hinderløype, sirkeltrening og veivalgstrening var kveldens ingredienser

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Nov 2018


Kvelden startet med rekrutt-trening der Eivind fikk besøk av Leah og Amalie. Elefantball, bilder og kart-tegn, hinderløype og himmelretninger var de innom.

Kjell Rune perset latmark med intervalldrag mellom Audalen og Kroken nord for Brekkåsen, mens Martin og Trine koste seg med naturlig intervall i Hollumsåsen.

Siste timen hadde Eivind lagt opp til 9 stasjoner sirkeltrening med veivalgstrening i langpausen.

En flott treningskveld tross kald vind.

Her kan du se bilder fra kveldens utskeielser. 



Trening i uke 48

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Nov 2018


Atle og ungdommene holder stø kurs inne på Brekkåsen skole mandag 26. november mellom kl 1900 og 2030: Ballspill, styrketrening og o-teknikk! Her satser vi på at det gode oppmøte fortsetter!!

Rekruttene starter onsdagstreninga 28. november kl 1900 med fullt program som fort kan ende i frittstående. Men først blir det ballspill, litt snakk om kart blir det denne gangen også og hinderløype med kartlek som Eivind ordner med.  Også har har oppmøte vist en stigende kurve som kanskje vil fortsette?

De voksne starter kl 1900 med uteprogram en times tid som krever gode sko med pigg for tida. Kjell Rune vil ordne noen intervall drag med innlagt kartarbeide. Martin blåser liv i gågruppa som består av toppidrettsutøvere i gangfart. Med andre ord opplegg for spreke i alle kategorier.

Kl 2000 trekker de voksne inn til sirkeltrening med Eivind - denne gangen trulig uten full servering. Vi får håpe at dette ikke gjør noe med det gode oppmøte!



Godt oppmøte på måneskinnstur onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Nov 2018



Heile 13 spreke løparar var ute og leita etter o-postar denne novemberkvelden, og alle kom i mål med gode løpstider. Om det var barfrost og måneskinn, eller godt innøvde orienteringskunnskapar frå sommarsesongen, som gjorde at så mange fann postane er uvisst – men sikkert er det at innsatsen og humøret var på topp hjå samtlege løparar.



Familien Gylland etter sitt løp. Amalie med nytt kompass og brikke for anledninga.

Eivind helt utpæsa etter at mellomløypa var unnagjort.


Ein triveleg kveld med tre løyper med varierande lengde og vanskegrad. Nybyrjarløypa gjekk i byggefelt- og lett skogsterreng på Brekkåsen, mens langløypa strekte seg over bekk, myr, ås og pløgde jorder i kjent terreng frå Brekkåsen over Hollumsåsen og nesten til Lete. Kjente omgivnader for mange, men fleire kommenterte i etterkant at post 13 låg på ein stad dei aldri hadde funne nokon post før. Fint var det også at ingen drog på seg ankel- og hoftebrot under ivrig galopp over teleklumpar og djupe aurfårer.


Ei hodelykt (og en løper også?) på vei inn til sistepost


Etter styrkeøkt med sveitte og bra innsats i gymsalen var det duka for kveldens høgdepunkt: Feiring av halvrundt år for vår kjære eldsjel Eivind! Hege diska opp med kaker, saft og kaffi, og ikkje minst nokre gode ord til jubilanten. Ho overrekte også O-boka for 2018 som ei helsing frå orienteringsgjengen på Melhus. Me set stor pris på den utrøyttelege innsatsen din, Eivind! Her må også nemnast at friske bananer og julegodt frå Kåre, samt nytrakta kaffi frå Martin sette ein ekstra spiss på kvelden. Ei hyggeleg feiring på tjukkasen vart det!



Full strekk og innsats!



Eivind har i diskusjon med kveldens løypeleggere og leder av sirkeltrening og uttøying Reidun og Gunleiv.

Til høyre sitter Johannes og memorerer sitt løp i Hollumsåsen.


Løpstider for kvelden ligg på Brikkesys: http://brikkesys.no/result.php?id=3092



Sirkeltrening og o-løp i uke 46

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Nov 2018


Atle steller i stand en miks av ballspill, kartarbeid og styrketrening for ungdommene på Brekkåsen skole mandag 19. november kl 1900-2030.

Onsdagstreninga den 21. november har nattløp på programmet. Reidun og Gunleiv vil legge løyper for alle fra Brekkåsen idrettsbarnehage fra kl 1830. De voksne trekker så inne kl 2000 for sirkeltrening. Her trengs det lykter, refleks, brikker, gode utesko/klær og innesko / klær. 

Full rulle i treninga!



Godt oppmøte og god stemning på onsdagstreninga

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Nov 2018


Det går hardt for seg noen ganger under o-trening. Martin løp av seg skosålene i Hollumsåsen i kveld. Her er voksengjengen samlet mellom uteøkta og sirkeltreninga inne. Stein Ivar hadde regien i kveld.

Det startet med en times langkjøring, der det ble løp i retning Skjetnemyra og tilbake, men noen tok turen over Hollumsåsen.

Inne var det duket for 9 stasjoner med 3x45 sekunders innsats på hver.Økta gjorde godt selv om vi kan kjenne på litt at dette kommer til å sitte i! Trivelig kveldsstund ble det i hvert fall!!


Klementiner smakte godt etter langturen.


Leah, Amalie, Vårin og Ada sammen med Eivind.


Barneidrettsgruppe som hadde et opplegg i gapahuken ved barnehagen spanderte klementiner på hele gjengen i kveld.

Rekruttene hadde trening mellom kl 1830 og 2000 med Eivind som tilrettelegger. Elefantball ble til oppvarming og så ble det litt snakk om kart-tegn og farger, før det ble hinderløp og kartarbeide en god stund - bare se her. Magic Square og frilek ble det også tid til. 

Her er noen flere bilder fra kvelden:


O-turnere har vi også.

Frilek er populært!


Trening i uke 46

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Nov 2018


Mandagstrening som Atle har fra Brekkåsen skole for ungdommene går som vanlig mellom 1900 og 2030. Ballspill, o-leker og styrketrening er innholdet.

Onsdagstreninga starter kl 1830 med rekrutt-trening som Eivind leder. Ball-lek blir det her også, men også litt prat om kart og hinderløp.

Stein Ivar har voksentreninga fra kl 1900 der det blir langkjøring først. Fra kl 2000 trekker vi inn til sirkeltrening i salen.

Mye å glede seg til!



Kondisjegerne kom på trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Nov 2018


Kjell Rune ledet rekruttreninga, der Amalie og Vårinn deltok.

November kan være dvaletid for o-løpere, men tre kom likevel på utetrening onsdag 7. november. Det ble kjørt intervalltrening langs Klemmets veg. Fem lysstolper i raskt tempo, og to litt roligere. Vi fikk til tre drag på hver runde, men avsluttet med fire drag, det siste gikk opp bakken mot Hollumvegen, der vi slengte oss ned på autovernet for å hive etter pusten.


John, Johannes og Oskar etter at de kom inn fra mørket.

Eivind hadde forberedt innetreninga for rekruttene, og Kjell Rune ble kveldens trener for dem. John la opp innetreninga for voksne og ungdommer, med fokus på ryggøvelser. Det ble innetrening med litt mindre puls denne gangen. Etterpå diskuterte vi noen strekk på årets løype fra Blodslitet. Noen sier at trening er ferskvare, så hvorfor ta det for hardt i november? Var det dette de tenkte de som ikke kom på trening i kveld?







Vintertrening i uke 45

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Nov 2018


Ei ny treningsuke står for døra i o-avdelinga!

Mandagstreninga i Brekkåsen skole for ungdommene går som vanlig fra kl 1900-2030. Atle vil lede det hele med ballspill, o-tekninsk trening og styrketrening.

Onsdagstreninga fra Brekkåsen Idrettsbarnehage starter kl 1830 med rekrutt-trening fram til kl 2000. Her er det også litt ballspill, litt prat om kart, hinderløype og Magic Square. Kjell Rune og Eivind har ansvaret.

Kl 1900 er det start voksentrening med John som bas. Først blir det en time med intervall-trening ute før alle trekker inn i salen til sirkeltrening kl 2000. 

Mye å glede seg til!!



Vintertreninga i gang denne uka

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Okt 2018


Fra mandagens ungdomstrening i Brekkåsen skole kunne Atle berette om hele 12 ivrige ungdommer som møtte opp!

Onsdag var det trening fra Brekkåsen idrettsbarnehage og Kjell Rune var kveldens tilrettelegger og til sammen var det 16 som møtte opp. Først var det nattløp i Hollumsåsen der det var tre løyper å velge i. De to lengste gikk i i selve åsen med stjerneorientering innlagt i begge. 

Så trakk 9 løpere inn til sirkeltrening i salen der det ble vartet opp med 9 stasjoner som ble kjørt fire ganger. En god start på årets vintertrening og nest gang er det også innetrening for rekruttene - og det er sannsynlig at Halloween vel overstått da!

Her er noen glimt fra kveldens trening:

Resultater kan leses på Brikkesys. 



På kryss og tvers i Trondheim

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Okt 2018

Sju løpere fra Melhus deltok på Trondheim Urban søndag 28. oktober. Dette er et langdistanse gateløp, som i år hadde start på Øya. Med stort A3-kart i målestokken 1:5.000 tok vi oss fram gjennom spennende parkområder ved sykehuset, hadde langstrekk opp mot høgskoleplatået, kryssa Bakklandet, før vi tok oss over Bakke bru (eller var Bybrua smartere...?) og gjennom sentrum, hvor det var sju poster før vi listet oss over gangbrua mot Stadion. Her var det rim og glatt på tredekket, mens resten av løypa var stødig og trygg, bortsett fra noen plener og bratte stier rundt Gløshaugen.



Seks av Melhus-løperne samlet etter mål. Fra venstre: Stein Ivar, Kristoffer, John, Erik, Peter og Ørjan. Kjell Rune startet tidlig og rakk å dra heim før vi tok bilde.

Det var raske kilometertider på alle Melhus-løperne, godt under 10 minutter på hele gjengen. Vi fryda oss over et spennende løp og gode løyper. Løping i sentrum med lite trafikk, ut og inn av smale smug, fant passasjer vi ikke visste om og ble kjent i bakgårder der få andre ferdes. Ypperlig trening i å følge med på kartet, telle hushjørner og peile ut detaljer på motsatt side av gata. Tempoet er høgt, og ingen blautmyrer sinker farten.

 

Trondheim Urban er et sjeldent konsept, med lange løyper på sprintkart. I år gav arrangøren Wing også tilbud om klasser som hadde løypelengder tilsvarende halvmaraton og maraton. Løperne fra Melhus deltok i ordinære aldersklasser, og hadde løyper på mellom 6,6 og 10 kilometer. Allerede før klokka 11.00 på søndag hadde vi gjort unna en time med løping, og kunne dra heim for en varm dusj. Vi startet i tre minus, og sjøl om sola kom fram rakk den ikke å tine opp rimet på bakken. Men vakkert var det, med gult løv og stråler av lys ned på bakken.



Stein Ivar heiet på Erik som nettopp hadde løpt i mål.





Vintertrening starter denne uka. Ungdomstrening mandag og natt-løp onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Okt 2018


Da er vintertreninga i gang!

Først ute er ungdommene som starter inne i Brekkåsen skole mandag 29. oktober kl 1900-2030. Atle styrer det hele og det blir nok en del ballspill, litt o-teknisk trening og litt styrketrening.



Onsdag 31. oktober blir det o-løp fra Brekkåsen idrettsbarnehage med start mellom 1830 og 1900. Da er det bare å lade opp lyktene, finne fram refleks, løperbrikke og godt skotøy. Kjell Rune har lagt tre løyper der nybegynnerløypa går mest i gatene og litt i terrenget. De to lengste går i Hollumsåsen, der det blir ei løype på 2,2km B/C og ei på 3,3km A.

Rekruttene har ikke noe innetrening den kvelden, men vil få hjelp med o-løypa.



De voksne inntar gymsalen kl 2000 med en times sirkeltrening under ledelse av Kjell Rune. Kanskje blir det litt veivalgsnøtter også?



Orkla Gaula-karusellen i orientering med dramatisk finalestafett

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Okt 2018


Her ser vi startfeltet i karusell-stafetten 5. september og du kan se en video fra starten her. Utgangspunktet den kvelden var:


Tett mellom Melhus og Leik i sammendraget før stafetten lå an til å bli et spennende oppgjør. Den ble vel spennende, for det endte med hjertestans til en løper. Det hele endte godt til slutt og premiekvelden sist onsdag ble en opptur på alle vis. 


Første onsdag i september møttes 94 løpere til dyst for å avgjøre lagkonkurransen i årets OG-karusell med Melhus som arrangør. Samlingsplassen var skiarenaen i Skjetnemyra og Kjell Rune Logan-Halvorsrud hadde lagt 5 løyper i stafetten og ei nybegynnerløype. 21 lag startet i stafetten, mens over 30 løpere deltok i individuelle løyper. Individuelt var resultatene klare før stafetten, mens i lagkampen var det nærmest dødt løp mellom Melhus og Leik. Det var altså nokså stor spenning om utfallet. Det var en flott kveld i marka med oppholdsvær og god temperatur og et yrende liv på arenaen før start.


Dramatikk på førsteetappen

Oskar Andren fra Leik hadde så vidt vekslet som først løper når de nærmeste laga passerte stadion før siste korte sløyfe før veksling. Like etter dette passerer flere løpere på rekke ut fra tredje siste post og her faller plutselig Hallgeir Øian i bakken med akutt hjertestans. Hendelsen blir observert av den nærmeste løperen som straks løper til stadion og får varslet slik at det blir ringt 113. Like etterpå kommer flere løpere som også på kort tid må omstille seg fra en intens konkurransesituasjon til å finne ut hva som har hendt med løperen. Blant de først løperne er det noen som arbeider i helsevesenet og hjerte og lungeredning er i gang umiddelbart. Samtidig blir løpet stanset og alt blir gjort klart for å ta imot ambulanse.


Det går godt med løperen

All behandling i første omgang ble gjort i skogen og etter ett par timer etter stansen inntraff, var det klart for transport til sykehus. Løperne på stadion ønsket å være til stede disse timene det tok og fikk  dermed tid til å prat ut om den oppskakende hendelsen. Å stå over for en livstruende situasjon er ikke hverdagskost for o-løpere.

I ukene som gikk fikk vi positive meldinger fra sykehuset og for ei drøy uke siden kom Hallgeir hjem,  etter forholdene, i ganske god form.


Premieutdeling for karusellen

Som naturlig var ble det ikke kåret noen vinner i stafetten og det var ikke noe stemning for et nytt løp. Lagkonkurransen fikk heller ikke noen vinner i år, men det skulle deles ut premier individuelt som skulle vært delt ut like etter stafetten.  Premiekveld ble bestemt til onsdagen  akkurat 7 uker etter stafetten og arrangert i Gruva stadion i Melhus. Kvelden ble veldig spesiell for alle, da Hallgeir også kunne komme og møte sine o-venner for første gang etter stafetten. Det ble en fin kveld for alle sammen.


Premier i individuelle klasser

Karusellen har premier til alle under 17 år som har deltatt i 3 løp eller mer og litt ekstra til nybegynnere uansett alder som har 5 løp. I år er det 13 løpere som har klart det og disse er fra Melhus: Kristoffer Lerli, Oskar Storler, Erik Tofte, Johannes Lerli, Johannes Halvorsrud, Sigurd Schrøder, Leah Gylland og Amalie Gylland. Fra Leik klarte Eli Minde, Bjørg Krognes,  Eivind Næve og Ådne Sundet og fra Børsa-Orkanger Kari Moa Solstad det samme.

Nybegynnerklassen har i år hatt 48 løpere gjennom sesongen der de fleste har ett eller to løp. Melhus har fortsatt de fleste med 31 løpere, mens Leik har 11 løpere og Børsa-Orkanger har 6.


Broderlig fordeling i toppen i de to korteste løypene

I løypene ellers blir tre beste premiert og der summen av de tre beste løpene teller i sammendraget.

Gul løype på rundt 2 km i luftlinje løper de yngste mot de eldste løperne. I år ble det en ung, lettbeint og kvikk Melhus-løper som var helt suveren, da Johannes Lerli tok 4 av 5 løpsseire. Ola Neraune fra Børsa-Orkanger hadde noen poeng opp til Johannes, men hadde god klaring til nummer tre som ble Åse Høgsteggen, Leik. Det har deltatt om lag 25 løpere i denne løypa dette året.

Hvit løype er også rundt 2 km, men er noe vanskeligere o-teknisk. Her ble det svært tett mellom løperne med bare 40 poeng mellom vinner og løperen på 11.plass. mellom 1. og 3.plass var det bare 3 poeng! Her trakk Joar Arvid Krognes, Leik det lengste strået tett fulgt av Kåre Onsøyen, Melhus. Tredjeplassen ble delt mellom Øivind Østeggen fra Børsa-Orkanger og Anne Kari Stubbsjøen, Leik. I denne løype stilte 34 løpere i sesongen.


Leikdominans i de tre lengste løypene

Grønn løype er 3 km lang og har i år hatt hele 40 løpere til sammen. Her også er det tett i toppen med bare 3 poeng mellom 1. og 3.plass. Alle tre premierte her gikk til Leik. Best var Line Sølberg, men bare ett poeng framfor Svein Olav Åmot og med Tone Almås på tredje.

I den 4 km lange Rød løype slo Melhus litt tilbake med 1.plass til Atle Pedersen og 2.plass til Stein Ivar Foss. Svein Unsgård fra Leik på 3.plass var ikke langt bak i sammendraget. Disse tre var noe foran de andre på lista som telte 15 løpere.

Blå løype er for de sprekeste og er ofte rundt 5,5km lang. Audun Bakk har i mange år dominert som vinner av løypa, men måtte ta til takke med 3.plass og bare en løpsseier år. Den god svenske løperen Oskar Andren har gjort halv Hølonding av seg og er ikke enkel å skubbe seg på. 4 av 5 løp endte med løpsseier og det ble en klar 1.plass i sammendraget. Lagkompis Ola Keiserås ble nest beste løper.



Karusellen har god oppslutning

160 løper har deltatt dette året i 180 starter i løypene. Gjennomsnitt antall deltagere pr. løpe er 90 som er veldig bra historisk. OG-karusellen er en videreutvikling av MLG-cupen som startet i 1979 som et samarbeide mellom Melhus, Leik og Gaula. De siste årene er det med 6 lag: Klæbu, Gaula, Leik, Melhus, Børsa og Orkanger. Med de deltagertallene som var i år, er det ikke noen fare for annet at o-laga neste år kan feire 40-årsjubileum. Da blir det helt sikkert kåret en vinner i lagkonkurransen og i stafetten også.



Premiekvelden for karusellen ble et verdig punktum for den triste stafettopplevelsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Okt 2018


Så er sirkelen sluttet: Etter Hallgeirs hjertestans under karusell-stafetten ble både stafetten og premieutdelinga utsatt. Det ble ikke noe av en ny stafett, men det ble premiekveld i Gruva i kveld.

Sirkelen startet med en langvarig hjerte- og lungeredning i Skjetnemyra, en lang sykehusperiode for Hallgeir hvor vi smått om senn kunne høre om en sakte og jevn framgang. Bare ei uke før premiekvelden kom Hallgeir hjem og ønsket selv å delta på dette arrangementet. I den forbindelse kunne han takke sine mest aktiver hjelpere i marka etter stansen og det var Oskar Andren, Eli Minde og Anne Kari Stubsjøen som vist på bildet over.



11 løpere under 17 år hadde deltatt i mer enn 3 løp og to av nybegynnerne hadde deltatt i 5 løp. Her er noen av disse samlet f.v. Eli Minde, Ådne Sundet, Johannes Halvorsrud, Eivind Næve, Kristoffer og Johannes Lerli.


Her er flere glimt fra kvelden:



Fra de som fikk premier i individuelle klasser viser vi her Johannes Lerli som vant suverent i Gul løype og trilleren i Rød løype der vi ser Stein Ivar Foss og Svein Unsgård. Atle Pedersen vant løypa, men var ikke til stede.






Line Sølberg har fått premie - ikke den hun fikk som vinner av Grønn løype, men som vinner av kveldens Kahoot-quiz som Kjell Rune hadde ordnet. Masse o-spørsmål og det var om å gjøre å svare raskt!


Resultater kan leses her. Som naturlig er fikk vi ingen vinner i stafetten og det ble heller ikke delt ut lagpokal dette året.



Premiekveld for Orkla Gaula-karusellen onsdag i Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Okt 2018


Som en følge av den avbrutte karusell-stafetten i Skjetnemyra onsdag  5. september fikk vi ikke delt ut premier for årets OG-karusell. Det ble bestemt å kalle inn til premiekveld som er berammet til kommende onsdag den 24.10. kl 1900 i Gruva.

Premier blir det til alle under 17 år som har minst tre løp i år og da blir oppmøte i Skjetnemyra den kvelden også tellende. har har vi mange MIL-løpere. I tillegg får de tre beste løperne i hver løype premie og her også har vi løpere som skal blir premiert. Les resultater her.

Under kan du lese innbydelsen som ble sendt karusell-lag. Møt opp!!


INNBYDELSE TIL PREMIEKVELD FOR OG-KARUSELLEN 2018


ONSDAG 24. OKTOBER 2018 KL 1900


MIL KLUBBHUS I GRUVA, 2. ETASJE


Det skulle være godt kjent hvorfor vi dette året innbyr til egen premiekveld for året karusell. Hallgeirs hjertestans midt i stafetten gjorde at resultater og premier ble helt uvesentlig. Det ble også liten interesse og lite rom for et erstatningsløp og det ble derfor foreslått av Melhus og ikke dele ut lagpokalen dette året når laga i teten var så nærme hverandre.


Denne hendelsen og vår befatning av den er nok naturlig det blir snakket om en slik kveld, men vi skal først og fremst dele ut premier til våre spreke rekrutter, lynkjappe ungdommer og voksne.


Det går også rykter om at vi kan bli servert kaffe, saft, vaffel og kaker. Her er det kun servering for de frammøtte – ingen utkjøring av mat!


Så jobbes det med å by på noen o-leker i ulike utgaver. O-aktiviteten denne gangen er innendørs og kan til og med utøves i lakksko og kvitskjorte om så – en nokså uvant tildragelse for oss skautravere.


Og for å gjøre det klart: Premiekvelden er både for ung og gammel. Sank sammen løpere som om det skulle være finalestafetten!


Kjørerute fra Rema Melhus sentrum vest til MIL klubbhus i Gruva er her.



Velkommen til premiekveld for OG-karusellen 2018!



Massemønsting i Lommelyktløpet i går kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Okt 2018




Det tradisjonelle Lommelyktløpet gikk også i år fra Bjønnabakken. Stafett, vafler og premier var på programmet og en god o-prat ble bonus. Som bildet over viser er det fullt og dette er et utsnitt av forsamlinga.


Atle og Stein Ivar vartet opp med tre nivåer med løyper og en haug med gaflingsvarianter i løpet som gikk fra Snellmyra like sør for Bjønnabakken.
Da blir det en morsom og litt småkaotisk tremannsstafett - helt tilsynelatende skulle det vise seg.
Alle ble med i stafett! Herlig!! De som ønsket følge fikk gå i gruppe og resten løp alene.
Bildet viser en spent gjeng før start. Atle og Stein Ivar forklarer og formaner og så er det snart start: Video følger her. 
Ser ut til at det er vertikale streker på videoen hva nå det kunne være? Ingen av de 26 løperne har nevnt noe om nedbør?......







Og mens løperne snodde seg i myr og kratt etter postene, var Ingrid, Trine og Hege i fullt firsprang med vaffelpressa. Det skulle vise seg å bli veldig populært - ikke rester igjen i det hele tatt!



Her ser vi forsamlinga er midt i bespisningen og venter på premieseremoniene. Og premier ble det. Bildet under viser alle premierte i O6`eren. Pannebånd eller luer til hele hurven!







Kristoffer ble best i H13-16 klassen i O`6er og Oskar kom på andreplass.
Heger er seremonimester for kvelden.


Martin har akkurat delt ut 40-års premie til Ivar i Ukens løype. Han har forsaket kun ett år fra 1977 og fram til i dag med de 8 løypene hvert år. En enorm prestasjon, ikke minst etter at hofta sviktet for noen år. siden Fatet har bilde av Ivar med o-utstyret som han bruker nå: Kartmappe, kompass og staver. Virkelig godt gjort!

Reidar Solem og Torbjørn Tranmæl har også passert drøyt 30 år. I år har 18 personer fullført og fått godkjent.






Mange av våre ungdommer har deltatt i kretsens Ungdomsløp og det ble 65 starter til sammen fra Melhus i år. Joakim, Andreas og Ørjan fikk sesongpremiene sine i går kveld, mens Oskar har fått sin tidligere. Atle delte ut premier og snakket litt om Ungdomsløpene. Han har for øvrig et stort opplegg for ungdommene hele året med trening de fleste mandager sommer som vinter, så her legges det ned mye jobbe under treningene og ikke minst i forberedelsene. 


Kåre Onsøyen og Stein Ivar Foss har organisert Turorientering i år også. Det er i år solgt 35 konvolutter og 54 ekstra kodekort i butikk og på nett.

Av de solgte ble det innlevert/registrert på nett 30 (32) personer. 2 levert på døra. Av disse var det 25 som klarte merkekravet. Flere nye av året både Tur-O og sentrums O gir et godt Turo-år.

Årets Turo`er ble Strandvegen barnehage som tok alle sentrumspostene! Premien blir overrakt i barnehagen om ikke lenge. Grønne turer i sentrum har økt noe i år og vi satser enda mer på det til sommeren.


Til slutt hadde Eivind en oppsummering av denne o-sesongen. 

Flere bilder under Bilder.


Og nest onsdag blir det mer premieutdeling, da fra Orkla Gaula-karusellen i Gruva.








Lommelyktløpet med premieutdeling onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Okt 2018


Atle forklarer her om to-mannstafetten i Lommelyktløpet i fjor- enkel og uhøytidelig! Vi prøver noe av det samme i år også.

Det blir altså Lommelyktløp i år også onsdag 17. oktober  Bjønnabakken i Øyåsgrenda. Vi møter opp kl 1800 ved Bjønnabakken for avgang til Lommelyktløpet. Her blir det både nybegynnerløype og løyper for tomannsstafett.



Etterpå blir det utsøkt servering inn på Bjønnabakken sånn ca. kla 1930. Her kan de som blir med bare på premieutdelinga også komme å meske seg .



Ca. kl 2000 blir det premieutdeling for kveldens løp, O6`eren i år, Ukens løype og Turo 2018. Det blir også en kort orientering om kommende vintertrening.

Møt opp til en noe mindre hektisk o-kveld enn et vanlig o-løp er. Trivelig kan det bli også!



Slik laster du opp en økt til Melhus Orienterings kartarkiv

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Okt 2018

DOMA  Digital Orienteering Map Archive er et arkiv for digital orienteringskart, på en PHP + MySQL-utrustet webserver. Det digitale orienteringsarkivet hjelper deg med å vise dine orienteringskart og veivalg på nettet. I tilegg har du en lagret løpene dine på ett sted. Siden den første versjonen ble utgitt i slutten av 2008, har DOMA blitt installert på over 1500 webservere, hvor 5 000 brukere har lagt til mer enn 65 000 kart. Programvaren er utviklet av Mats Troeng og Michal Besta. For å se den i bruk, ta en titt på Melhus orienterings digitale orienteringsarkiv..


Kartarkivet ser ut slik som vist på bildet under. For å skape sitt eget kartarkiv så klikker du på Lage ditt eget digitale kartarkiv.

Du får spørsmål om å skrive inn en tilgangskode. Den får du av Atle.

Nå får du opp en side hvor du legger inn alle dine data. Her har du mulighet til å endre kategorier, du kan endre tittel etc. I tillegg kan du velge hva slags informasjon som du vil ha i kartarkivet. F. eks hvis du ikke vil ha med kommentarer fra andre så endrer du 1-tallet til 0 i tabellen SHOW_VISITOR_COMMENTS. 

Når du har lagret dette så kommer du inn i ditt private kartarkiv. Her kan du legge til kart. Det er også mulig å bruke Quickroute å legge til kart og veivalg. Det er beskrevet i bloggen Slik bruker du Quickroute



Velg Legg til kart helt øverst i bildet.  



Da får du opp et vindu hvor legger inn navn på konkurransen, dato, navn osv. Deretter legger du inn kartet i biledformat, .png, .jpg, .gif. Kartet må du scanne eller fotograferes. For å få med veivalg så må du tegen inn det for hånd på kartet. Den gode gamle metoden, eller så kan du bruke Quickroute som er beskrevet i bloggen Slik bruker du Quickroute.








Slik kan du hente kart over løypen din fra Livelox

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Okt 2018

Når du skal bruke Quickroute så trenger du kartet og løypa i et bildeformat. dvs PNG-fil, JPG-fil, eller GIF-fil. Har du en skanner så kan du bruke den, men hvis løpet er lagret i Livelox så er det raskere og bedre å hente kartet fra Livelox.

Gå inn på løpet i Livelox. Det kan du gjøre v.h.a søkefunksjone i Livelox, eller gjennom linken i Eventor. Når du har funnet løpet ditt så klikker du på "Hamburgermenyen" till høyre for Arrangement som markert i bildet under. Da får du opp flere valg og nederst kan du velge "Last ned kartfil".


Da kommer hele løypa opp i nettleseren din og du kan lagre dette bildet ved å høyreklikke med pc-musen. Velg så "Lagre Bildet Som..." eller "Save Image As...". Dette er litt avhengig av hvilken nettleser du bruker.




15 løpere i nattløpet i kveld fra Valshaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Okt 2018


Det ble en trivelig onsdag kveld , med god stemning på samlingsplassen innerst i vegen forbi Valshaugen. Den vestre delen av Våttåsen-kartet ble brukt til de tre løypene som John hadde lagt, og den lengste løypa fikk to runder over åsen for å  unngå det ulendte terrenget lengst sør. Alle løypene kom i nærheten av bolighus, og de to lengste stemplet utenfor husdøra til Eivind, der en stein har blitt tegnet inn på kartet på motsatt side av vegen. Flere løpere bemerket et åpent og fint terreng, godt egnet til nattløp. Et hogstfelt med kvist og gjørme var likevel ikke til å unngå.

En stor glede onsdag kveld var to nye deltakere som dukket opp. Henrik med datteren Våga bor i nærheten, og ble fristet til å prøve seg ut i mørket med hodelykt.

En annen nabo dukket også opp før start, og lurte på hva som foregikk i skogen en mørk kveld. Han syntes det var trivelig med lys og aktivitet. Og nevnte at kjerrevegen forbi samlingsplassen var den eldste ferdselsvegen mellom Melhus og Hølonda.

Du kan lese resultater fra kveldens løp på Brikkesys.

Nå gjenstår det ett nattløp før løpssesongen er over. Det blir onsdag 17. oktober i forbindelse med sesongavslutninga på Bjønnabakken.



Velkommen ut i natta, på trygge stier ved Valshaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Okt 2018


Onsdag 10. oktober arrangeres treningsløp i nattorientering kl. 19.00. Det er merket fra Hollum-krysset, til Lete, og videre til Valshaugen. Samlingsplass med start og mål blir i enden av vegen (se bildet), hvor det er to muligheter for parkering. Enten etter småbruket sør for huset til Eivind, eller videre over bakketoppen til en liten parkeringsplass ved det siste huset langs vegen (Letesvegen 116). Uansett er det kort veg å gå. 

Løpet går i et ganske åpent terreng, som er rikt på stier. John har lagt forholdsvis enkle og korte løyper, som kan gi mestring for alle. Vi vil hjelpe rekrutter gjennom løypa om det skulle trengs. Det er ikke startkontingent, og løypeleggeren stiller som vanlig med Mor Monsen-kake, saft og kaffe etter løpet. 

Velkommen!



Vi har designklær på lager - både til salg og utlån til rekrutter!

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Okt 2018

O-avdelinga vil ikke ta opp bestilling på nye klær i høst og venter til på etterjulsvinteren med det. Vi har derimot en del klær på lager som det er fullt mulig å kjøpe allerede nå. Gi beskjed til Eivind (918 86 439) eller Martin (976 98 725) for å prøve klær og evt. kjøpe.


LAGERBEHOLDNING LØPSDRAKTER og OVERTREKKSDRAKTER pr. 02. 10. 2018.

VAREGRUPPE

STØRRELSE

ANTALL

PRIS

O-trøye Extreme, ordinær, lang arm 2017-mod.

XL

1

300,-









O-bukse lang, ordinær 2007-mod.

L

1

200,-

O-bukse Extreme, kort 2013-mod.

O-bukse Extreme, kort 2017-mod.

O-bukse Extreme, kort 2017-mod.

O-bukse Extreme, kort 2017-mod.

XL

L

S

150

1

1

1

1

375,-

375,-

375,-

250,-





Element overtrekksdrakt sommer, 2017-mod., jakke, dame

Element overtrekksdrakt sommer, 2017-mod., jakke, unisex

Element overtrekksdrakt sommer, 2017-mod., jakke, unisex

Element overtrekksdrakt sommer, 2017-mod., jakke, unisex

Element overtrekksdrakt sommer, 2017-mod., jakke, unisex

Element overtrekksdrakt sommer, 2017-mod., jakke, unisex

S

M

S

150

160

L

1

1

1

1

1

2

500,-

500,-

500,-

500,-

500,-

500,-

Element Pluss, overtr.drakt vinter, 2017-mod., jakke, unisex

Element Pluss, overtr.drakt vinter, 2017-mod., bukse, unisex 

XL

M

1

1

1400,-

900,-

Lue, MIL-design

Lue, MIL-design

Lue, MIL-design

M

L

S

2

2

1

270,-

270,-

270,-


Vi har også en del utlånsdrakter til våre rekrutter i ulike størrelser som enten kan lånes ut eller byttes til større størrelser.


Til slutt viser vi innholdet i Rekruttsettene som vi har kjøpt inn for videresalg til fortrinnsvis rekrutter.

De består av et tommelkompass, løper-brikke og en mini-postskjerm. Prisen er 550 kroner som er om lag 1/3 av vanlig pris. vi har noen på lager.




Byåsennatta som tilbud denne uka

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Sep 2018



O-avdelinga har ikke eget tilbud denne uka, men satser på at noen drar til Byåsennatta ved Lia onsdag 3. oktober kl 2000. Ordinær påmeldingsfrist er i kveld søndag og etteranmelding fram til kl 1900 løpskvelden. Link til innbydelsen er her. De som ønsker å dra kan kontakte Atle (mob: 99160145) om felles kjøring o.a.

Vi har intern natt-trening onsdag 10. oktober med John som løypelegger.



Slik bruker du Quickroute?

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Sep 2018

Ønsker du å legge over sporet fra din GPS-klokka over på et o-kart og studere veivalgene dine i ro og mak. Da er denne bloggen midt i blinke for deg. Bloggen beskriver hvordan du kan bruke Quickroute og hvordan du kan lagre løpet på Melhus Orienterings kartarkiv.
 
QuickRoute er et dataprogram for Windows som lar deg vise en rute fra en GPS-enhet, for eksempel en GPS-klokke, på et orienterings kart lagret som en bildefil. Hovedformålet med QuickRoute er å gjøre det raskt og enkelt å overføre ruten fra en GPS-enhet til et kart.

Quickroute er utviklet av Mats Troeng. Han har også utviklet Livelox. Quickroute kan du laste ned her:

http://www.matstroeng.se/quickroute/en/download.php.


Når du har lastet ned programmet og installert det på din PC så er du klar til å legge din GPS-spor over på et o-kart. for å få til det så trenger du kartet som en bildefil og så må du ha lastet ned GPS-sporet i .gpx-format.

Kartet kan du scanne og lagre det i JPG-format, GIF-format eller PNG-format. Hvis løpet er lagt inn i Livelox så kan du laste ned kart med løypen som du har løpt. Hvordan du gjør det er beskrevet i bloggen: Slik laster du ned en kartfile fra Livelox

Hvordan du laster ned GPS-sporet er beskrevet i bloggen Slik laster du ned en gps fil.


Når du starter Quickroute så får du opp et blankt vindu. Velg så New.



Det kommer nå opp en dialogboks hvor du skal legge inn bildefilen over løypa og GPS-sporet. Trykk på Browse for å legge inn kartet.


Når du har lagt inn kartet så er det lurt å endre størrelsen på kartet. Spesielt hvis du har hentet kartet fra Livelox. Trykk på Change for å gjøre dette.


Det kommer opp et vindu som viser kartet. Her jan du rotere kartet og du kan endre størrelsen. Skriv inn prosent for å skalere kartet. En storrelse på mellom 1500 - 2000 pixler er fornuftig valg.


Velg så Browse som markert i bildet under og legg inn GPS-sporet som du har lastet ned som vist i bloggen Slik laster du ned en GPS-fil.


Når du har gjort det så får du opp sporet ditt på kartet. Den er vist i rødt som vist i bildet under. Men sporet stemmer ikke med løypa og må justeres.


I dette sporet så har jeg startet klokka når jeg løp til start. Derfor er det like greit å klippe bort oppvarmingen. Klikk på ikonet med en saks.  

I grafen under ser du hastigheten din under løpet. Bruk musa og før den langs grafen . Du ser en rød prikk som følger muspekeren. Du kan også se den røde prikken på GPS-sporet ditt. Klikk på starten av løpet ditt.

Det kommer opp et vindu som spør om du skal slette ruten før eller etter der du har markert. Velg ruten før, hvis du f.eks har glemt å stoppe klokken etter at du kommer i mål kan du velge slett ruten etter.



Nå kan du justere sporet slik at den sammenfaller med der du løp.

Klikk på ikonet Adjust route som markert i bildet under.

Nå blir ruten markert rød igjen og du kan starte med å klikk på startpunktet og flytte ruten til start-trekanten. Første punktet som du markerer fletter hele ruten. Du trenger ikke flytte startpunktet du kan velge et annet punkt som du vet hvor er. Når du får et punkt på kartet så blir dette punktet fast, og det flytter seg ikke når du flytter andre punkt.  

Det neste er å flytt mål-punktet til mål på kartet. Men fortsatt ser du at sporet ikke passer helt til løypa.

Det er lurt å plukke ut poster som du er sikker på at du løp rett og som har en vinkle mellom inn- og ut-gangen. Som f.eks 3. posten. som vist under.

Flytt sporet rett i posten som vist under.

Fortsatt kan det være nødvendig med noen små justeringer. SOm å legge ruta på veien ved 9. post.

Når du er fornøyd så bør du lagre løypa under File Save. Løypa blir lagret i QRT-format.


Det er mange valg i Quickroute. Man kan endre tykkelse på sporet, man kan endre på farger .... Her er det bare å prøve seg frem.


Publisere kartet til Melhus Orienterings kartarkiv. 

Du kan publisere løpet ditt til kartarkivet i klubben. Les mer om kartarkivet i bloggen Slik laster du opp en økt til Melhus orienterings kartarkiv. Der kan du lage ditt eget kartarkiv, men da trenger du en tilgangskode som du får av Atle.

Etter at du har laget ditt eget et kartarkiv så kan du publisere kartet ved å velge Publish map... under fanen Tools.



Det neste du må gjøre er å logge deg inn på kartarkivet med brukernavn og passordet som du la inn når du opprettet ditt kartarkiv. Trykk på Connect.


Når du har logget inn så kan du skrive inn detaljer om løpet. Slik som løpsnavn, Navnet på kartet, Arrangør, Type løp etc. De er også mulig å hente inn link til resultatene fra Brikkesys eller Eventor. Til slutt så kan du skrive kommentarer om løpet. 

Etter at du har trykket på OK så får du mulighet til å justere størrelsen på kartet og kvalitet. Prøv deg frem. En bredde på ca 1700 pixler er greit for de fleste PC-skjermer. 

Velg OK og nå er kartet ditt publisert til kartarkivet ditt. 

Du kan nå gå inn på ditt kartarkiv og se dine ditt veivalg og dine kommentarer. Du kan endre på dette senere, mer om dette er beskrevet i bloggen Slik laster du opp en økt i Melhus Orienterings kartarkiv.



Magiske timer under Gimse by Night onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Sep 2018


Årets utgave av Gimse by Night ble intens på alle vis for de nesten 110 løperne som til slutt stilt til start ved Tambartun i går kveld.

Nattløp og fellestart er nokså spesielt konsept, særlig når 100 hodelykter som starter samtidig. Audun B hadde lagt fire løyper fra Nybegynner og C-løype som gikk rundet i Tambartunområdet til B- og A- løype som gikk helt opp til søndre del av Nordgardsmyra på Brekkåsen.



Hele 135 løpere var påmeldt, men 108 startet til slutt. I fellesstaren var det omtrent 100 løpere på grasmatta sør for Tambartun. Atle gjorde en videosnutt som er lagt ut som nyhetssak. Eivind tok en litt lenger sekvens som fikk med NTNUI`s kamprop bl.a. Det er for ordens skyld den samme starten!

Melhus hadde 16 løpere ut i marka, Freidig stilte med 26 løpere, mens NTNUI hadde hele 38 deltagere med.

På tredjepost for både A- og B-løypa var det starten på sommerfuglvinger som betyr at løperne har to eller flere små sløyfer som alle kommer innom denne fellesposten. A-løypa hadde tre vinger og B-løypa hadde to. Da kan vi oppnå noe spredning i et fellesstartfelt med å fordelen løperne i de ulike variantene. B-løypa fikk sine to, mens A-løypa hadde 6 varianter og da er det viktig å være selvstending! Audun hadde tatt "stand" ved denne fellesposten og filmet når feltet passerte - ser her. 

Og dagen derpå så det slik ut ved posten: 



Etter løpet var køen kommet til mål og innregistrering stod for tur.






Audun intervjuet vinner i A-løypa Vegard Jarvis Westergård fra NTNUI etter løpet.



Her ser vi Audun og Atle diskuterer løypa til Johan Ivarsson, Freidig.



Erik var eneste nybegynner i løpet og få her se tida si av Eivind.

Det var noen som hadde hørt at det høljregnet, lynte, var ganske kjølig og at marka var klissbløt. Det er bare rykter - ingen på Gimse i går kveld registrerte det!

Resultater fra løpet kan leses i Brikkesys. 



Jaktprøven - hele 3 stafettlag fra Melhus

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Sep 2018


Bilde: Alle fem på dette laget fikk godkjent sine løp i dag og havnet til slutt på en fin 5. plass. Fra venstre: Asle, Atle, Kåre, Kristoffer og Stein Ivar. 


Melhus stilte med ikke mindre enn tre lag og 15 løpere på dagens stafett i regi av Freidig, "Jaktprøven". Løpet gikk i til dels tungt og bløtt terreng ved Fjellsetra i Bymarka. "Gamlekara" og Trine taklet vel terrenget best i dag, mens ungdommen syntes det var litt i vanskeligste laget. Teltet kom godt til nytt i dag som ly mot slutt- og regnbyger som skylte over samlingsplassen. Noen solgløtt ble løperne dog forunt. Det var 7 løyper å velge i og hver løper skulle stille i riktig løype ut fra alder og nivå. Ellers var det fritt fram å sette sammen lag bestående av fem løpere. Slik kunne lagene bestå av en blanding av ungdom og voksne, kvinner og menn. Bestetidene i løypene skulle i utgangspunktet være ca. 20 minutter i følge innbydelsen, men de fleste brukte halvtimen og mer.

Video fra starten av Jaktprøven: https://youtu.be/MnLnbhkv_9g 

Video fra felsstarten:  https://youtu.be/CW8glrV27is 


Bilde: Eivind veksler med Johannes. Johannes løp 4. etappe for sitt lag. 


Bilde: Håkon er her straks ferdig med sin etappe.



Bilde: Stein Ivar sender Kåre ut på hans etappe. 

To av våre lag var uheldige og ble diskvalifisert i dag. Slikt kan skje i et o-løp, også på stafett. Det er mye som skal klaffe i et o-løp. Stafett kan gi litt ekstra spenning og det da er det fort gjort å gjøre feil. Lagene som ikke fikk godkjent hadde gode enkeltprestasjoner, selv om de fleste syntes det var tungt og vanskelig i dag. Melhuslaget som fikk godkjent i dag, bestod av Asle, Atle, Kristoffer, Kåre og Stein Ivar og havnet på en flott 5. plass av 13 lag som fullførte. 16 lag stilte til start. Laget var bare 2 minutter fra 4. plassen og 3 minutter fra 3. plassen. Bra gjort etter 5 etapper. 

Stemningen i melhusteltet var som vanlig upåklagelig allikevel. Det ble spøkt og praten gitt høylytt. Historier om egne veivalg og hvor bløtt og kaldt det var, ble utvekslet. 


Bilde: Kåre sender Atle ut på sisteetappen. Atle løp laget opp fra 6. til 5. plass på sin etappe og var en av få løpere som i dag kom under 30 minutter.

Video: Atle spurter inn til 5. plass https://youtu.be/fX74C-qlobI 

At Melhus orientering klarer å stille med hele 3 lag og 15 løpere på en regntung søndag sent i september, er egentlig helt utrolig bra. Det lover godt for framtida til MIL orientering. Det var bare Freidig som hadde flere lag med enn Melhus i dag. Naboklubben Trollelg stilte ikke med et eneste lag i dagens stafett. 


Bilde: Sjefen sjøl Eivind etter innkomst: "Kanskje vi skulle satse på 4 lag neste år?".  


Resultater finner du her:  Resultater fra Eventor.

Flere bilder finner du under Bilder etter hvert.



Gimse by Night er 5 løp i O6`eren og går fra Tambartun onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Sep 2018


Da er vi kommet til siste løp i vår interne løpsserie O6`eren. Løpet går fra Tambartun onsdag 26. september med Audun B som løypelegger. Møt direkte på Tambartun og Ole og Knut vil veilede dere med parkering. Samlingsplass på sørsida av bygget.

Dette er også et terminfesta nærløp og går som fellesstart for de fleste klassene kl 2000. Individuelle løyper (NY og C) starter mellom kl 1930 og 2000. Det er valgfritt løypevalg, men still i den løypa som dere har løpt før i sommer. Se tabell under.

Påmelding gjøres helst på Eventor innen søndag kveld kveld av den enkelte eller ved å varsle Eivind eivibak@online.no / mob. 91856439. Skulle det være noen som ikke gjør det og vil være med er bare å møte opp på samlingsplass innen kl 1930 onsdag kveld.


Her er innbydelsen:

Gimse By Night – Fellesstart

26. september 2018

Oppmøte: Gimse (veibeskrivelse vil komme i PM). Kompakt arrangement; parkering, samlingsplass og start på samme sted.

Start: Fellesstart kl. 2000 for løypene A og B. NY og C har fri start kl. 1930-2000.

Startkontingent: 30 kr; 60 kr for etteranmelding. Klubbene faktureres i etterkant.

Påmelding: På Eventor innen søndag 23. september kl. 2359. Etteranmelding på Eventor innen tirsdag 25. september kl. 2359 samt på løpsdagen frem til kl. 1930 på samlingsplass.

Kart & terreng: Gimse. Målestokk 1:5 000 og ekvidistanse 5 m; oppdatert 2018. Løypene går i et relativt flatt skogsterreng med en del halvåpen myr avgrenset av ravinekanter. Det benyttes spredningsmetode for A og B.


Løype/klasse/nivå        Lengde [km]*    Klasser i O6`eren

A                                4.2                          H17-49

B                                2.5                          D13-16 + D17-34 + D35-59 + H13-16 + H50-69 + 3km Trim

C                                1.2                          D-12 + D60- + H-12 + H70- + 2km Trim

NY                              0.7                          Nybegynner


PM og startlister legges ut på Eventor tirsdag 25. september.



Første natt-trening i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Sep 2018


Høstens først natt-trening gikk av stabelen fra Skjetnan i kveld. Nesten 20 løpere deltok og det var godt det var trening i kveld for mange, for det er uvant med mørket i starten. Eivind hadde lagt tre løyper og alle hadde løpere, også i nybegynnerløypa.

Flott med natt-trening, for neste onsdag avvikles siste løp i O6èren i Gimse by Night.

Resultater fra kveldens løp kan leses på Brikkesys. 



Medlemsmøte i Gruva torsdag kl 2000

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Sep 2018


MEDEMSMØTE I O-AVDELINGA

TORSDAG 20. SEPTEMBER 2018  KL 2000 I GRUVA 1. ETASJE


SAKLISTE

1. Vi tar et kort sveip over sommersesongen i år og hvordan den har gått:

Treninger + Rekruttering + Egne løp (O6`er, Ungdomsløp, ‘bedriftsløp, sommerløpene og karusellstafett) + Kart + Turer og deltagelse i løp + Ukens løype + Turo + Allidrett/ Skoleorientering/ Barnehageløp.


2. Kort om den nærmeste tida i høst med løp, trening, bestilling av klær og sesongavslutning.


3. Hvordan blir kommende vinter og sommeraktiviteter 2019 for oss i MIL orientering: Her er det viktig med gode innspill og diskusjoner!

a) Vintertreninger for rekrutter, ungdom og voksne.

b) Internopplæring: Løypelegging + løypetegning på OCAD/Purple Pen + Annet?

c) Rekruttering og opplæring til sommeren: Finn Fram Dagen, verving, opplæring i treningsløp, skoleorientering og annet.

d) Løp: Treningsløp, O6`er, karusell-løp, bedriftsløp, terminfesta løp o.a. Hvile kart og startplasser skal vi ha? Løpsledere/Løypeleggere?

e) Turer, samlinger og sosiale tiltak ellers: Tur til VM 2019 i Østfold? MNM?

f)  O-trimaktiviteter: Turorientering/ Grønne turer og Ukens løype.


4. Litt assortert:

a) Kart

b) klær

c) Økonomi, startkontingent.

d) Annet?


Det kan også hende det blir en lett servering!!



Ungdomstur til Östersund

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Sep 2018

10 gutter fra Melhus var med på årets ungdomstur til Östersund. Sør Trøndelag o-krets har lang tradisjon med å ta med ungdommene til Ôstersund. I år deltok 94 deltakere, med stort og smått, på turen. Östersundturen er absolutt høydepunktet i sesongen, for mange, og vi i Melhus var med for 4. året på rad.

10 blide gutter på kretstur til Östersund. Fra venstre: Martin, Oskar, Sander, Håkon, Kristoffer, Erik, Peter, Andreas, Ørjan og Joakim

På lørdag deltok vi på Loffelunken, ved skiskytterstadioen, i Östersund. Hele 400 o-løpere deltok på løpet. Det er masse stier , veier og rulleskibaner i skogen ved skianlegget. Det fører til at man kan løpe ganske fort, men det er også fort gjort å miste kontrollen over alle stikryssene, og da tar det lang tid å ta seg inn igjen. 

Løypa til H16. Masse stier å velge i

Flere av gutta løp bra, og Kristoffer løp et godt løp i Östersund. Han brukte 8 minutter på kilometeren og det ga han en 8. plass i klasen H14. 

Kristoffer var godt fornøyd med løpet sitt. 8 min/km, da begynner det å gå fort.

Etter løpet dro vi til Östersund by. Her ble det tid til shopping og middag. På kvelden var vi i Storsjøbadet. O-klubben i Östersund hadde leid badet for alle o-løperne som deltok i helgen. Det ble hyggelig samvær på tvers av alle klubbene i Tøndelag og Jämtland. Det var fullstendig anarki i rutsjebanen, men det gikk heldigvis bra i år også. 

På søndag deltok vi på Älgjakten. Hele 50 lag deltok på stafetten. Älgjakten er en 7 mannsstafett hvor man kan sette sammen lagene uavhengig av alder og kjønn. Melhus stilte med et rent ungdomslag. I år løp gutta kjempegodt. Andreas løp kjempebra på første etappe, og kom inn som nr 21. Peter, Ørjan og Oskar løp opp 13 plasser på de neste etappene. 

Andreas løpe en fin første-etappe. 

Sander, Håkon og Martin fulgte etter med gode løp, og til slutt endte vi på 13. plass av 50 lag. En fantastisk god prestasjon. Herlig å se stemningen blant gutta etter løpet. Gutta var meget godt fornøyd med sin egen innsats. Martin som løp siste etappe fikk en utrolig varm velkomst i mål. 




Nå er turen til Östersund 2018 snart historie. Vi sitter på bussen hjem, gode og mette på snop, caprisone og Max-burgere. Vi har en flott gjeng ungdommer i klubben, som vi er stolte av. 

Gutta på tur. Her sammen med Tord fra Nidarøst og Brage fra Freidig.



Trening og opplæring i nattorientering onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Sep 2018


Så er høsten kommet for fullt og vi lader våre lykter!

Første natt-trening er kommende onsdag 19. september kl 1930 fra parkeringsplassen ved Skjetnan like etter avkjøringa til Skjetnemyra.

Eivind legger tre løyper: Nybegynnerløype, 2 km C og 3 km A. Vi satser på å rettlede og evt. følge rekrutter rundt løypa. Dette blir eneste trening før Gimse by Night som er siste løp i vår O6`er.

Parkeringsavgift kr 40 betales på SMS.



Lange km-tider på Bjønnabakken i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Sep 2018



16 løpere møtte til dyst i 5. løp i årets O6`er. Martin hadde lagt 4 krevende løyper, både o-teknisk og som satte kondisjonen på prøve. 

Spesielt denne gange var at det ikke møtte opp noen nybegynnere og det er lenge siden. 



Kåre og Eivind i en fagprat.

Ungdommene samlet seg bl.a. i 2km C-løype og satte god fart der, men måtte se seg slått av Kåre i klasse H70-.



Erik og Martin har fått premie etter løpet. Pærekake ved løypelegger Martin..... tror jeg?


Fader John måtte se seg slått med 13 minutter av Kristoffer

Kristoffer hadde enda en gang beste tid i 3km-løype godt framfor noen 50-60-åringer. 

Audun B er fortsatt sterkest i 4km-løypa med kveldens beste km-tid.

Sammenlagt gjorde ikke kveldens løp de store utslagene. Da gjenstår bare ett løp i serien og det kommer om 14 dager i Gimse by Night.

Resultater kan leses her.




Ungdomstrening i Vassfjellet og 5. løp i O6`eren fra Bjønnabakken

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Sep 2018


Atle legger ungdomstreninga fra Hyggeliflekken på Løvset i kveld mandag kl 1800. Kurver står på tapetet. Det blir en fin oppkjøring til helgas Østersund-tur.

5. løp i vår interne O6`er går av stabelen onsdag 12. september fra Bjønnabakken. Det er start fra kl 1730 og det oppfordres til ikke å komme for seint på kvelden. Det blir fort mørkt nå dersom det blir overskyet.

Martin byr på 4 løyper: 1,5 Ny, 2km C, 2,8 B og 3,8 A med vanlig klasseinndeling. Det er mange poeng å kjempe om i flere klasser i de to siste løpene som står igjen.

Gunleiv og Stein vil hjelpe rekrutter i løypene. 



Tour de Trondheim / siste STOK ungdomsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Sep 2018

I helga arrangerte NTNUI Tour of Trondheim med sprint på fredag, mellomdistanse på lørdag og langdistanse på søndag. Løpene på fredag og lørdag inngikk også som de siste løpene i årets ungdomsløp STOK.


Fredagens sprint gikk på Persaunet i ikke de mest utfordrende løypene. Imidlertid innbød de til test av løpskapasitet. Av ungdommene løp Kristoffer inn til en fin 4.plass og dermed den beste prestasjonen av Melhusløperne. Tett fulgt av Atle med fin 5. plass i H50.

Lørdagen gikk mellomdistansen på Haugamyra på Byneset. Siden dette løpet også var det siste løpet i ungdomsløpene stilte Melhus med 14 deltakere. I D10 deltaok Sunniva og ble premiert. Michael Olsen og Peter Prytz Jensen løp inn til klasseseire. I H15-20B gjorde Melhus rent bord. Gledelig her var at Sander var med igjen. Av den eldre garden var det Stein Ivar som gjorde de best med en 3. plass i H50. 

Siden dette løpet også var siste løpet i STOK sine ungdomsløp, ble det etter målgang premieutdeling og pizza på ungdommene. 


Her ser vi Kristoffer, Oskar og Johannes under premieutdelingen.

Søndagens langdistanse gikk på samme sted med en tur på toppen av Bosbergheia for de lengste løypene. I fint vær men med løyper med mange høydemeter ble det forholdsvis lange løpstider. Noe som vil kjennes i kroppen og føttene utover ettermiddagen og kvelden.


Resultater sprint fredag.

Resultater mellomdistanse lørdag.

Resultater langdistanse søndag.


Høsten kommer nærmere og det blir bare tidligere og tidligere mørkt. Til helga reiser ungdommene til Østersund sammen med andre løpere i Sør-Trøndelag. Høstsesongen med nattorientering starter nå og vi starter med trening i trygge omgivelser. Følg med på hjemmesidene.



Familiedag med natursti og orientering i Melhusbanken

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Sep 2018


Som takk for bidrag fra Melhusbanken til sprintkart i sentrum hadde vi ordnet litt uteaktivitet i forbindelsen med familiedagen i sparebankuka.

Hege hadde ordnet en familie-natursti i bankhagen som hadde egen o-løype for å finne spørsmålene. Etterpå fikk alle tilbud om ei kort o-løype i hagen eller ei lang rundt Kroa-kvartalet. Området viser seg å være supert til å forklare små o-løpere kartet og terreng. Eivind ordnet løyper og Audun K assisterte.

Det var mange barn med foreldre som jobbet seg gjennom spørsmål og poster i dag.



Audun kretsmester og Kristoffer fjerdemann i KM lang

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Sep 2018


Audun fortsetter sanking av medaljer. Denne gangen ble han kretsmester langdistanse i H 35- som gikk forrige lørdag fra Frøset ved Leirsjøen i bymarka.

Kristoffer gjorde det skarpt i H 13-14 med en 4. plass. Stein Ivar kom på 5. plass i H 50- og Kjell Rune nr. 7 i H 45-.

Resultater leses i Eventor.



Tour de Trondheim, utsatt karusell-stafett, endringer av møtedato og O6`er nr. 5

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Sep 2018


Tour de Trondheim

I helga er det flere av våre som skal delta på tredagers-arrangementet Tour de Trondheim. Fredag er det sprint, lørdag mellomdistanse der det er innlagt sesongavslutning for STOK`s Ungdomsløp med premiering og langdistanse søndag.

Karusell-stafetten

Det er forsatt gode meldinger om løperen som fikk hjertestans, så vi har forhåpninger om et positivt utfall. Vi avventer litt med å bestemme et eventuelt erstatningsløp med sesongpremiering før situasjonen er noe mer avklart.

Medlemsmøte

Litt av årsaken over og andre ting gjør at vi utsetter medlemsmøtet som var planlagt førstkommende mandag den 10.9. til torsdag 20. september kl 2000 i Gruva. 

O6`er 5.løp

Martin er i full gang med løypelegging for nest siste O6`er i år. Den går fra Bjønnabakken onsdag 12. september kl 1730. Møt i rimelig tid, for det kan bli tidlig mørkt ved overskyet vær. Gunleiv og Stein vil hjelpe nybegynnerne med gode råd!



Karusell-stafetten ble til en trist kveld med akutt hjertestans

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2018

Første etappe var godt i gang med veksling av de beste laga, da det kom melding fra 3. siste post at en Gaula-løper hadde fått hjertestans. Det skjedde noen få meter etter stempling og det var raskt mange løpere som kom til posten og kunne etter ett til to minutter starte hjerte- og lungeredning. Det gikk ganske raskt å få ringt 113 i dette området som har dårlig mobildekning. 

De som startet med behandlingen hadde god kunnskap om livreddende førstehjelp og flere hjalp til ved og rundt pasienten og beskjeder ble gitt til samlingsplass der løpet ble stanset.

Helsepersonell kom til etter en stund og etter litt behandling på stedet ble løperen kjørt til sykehus. I går kveld onsdag er det relativt gode nyheter om tilstanden fra legen og pårørende sier i dag at situasjonen er den samme.

O-løp er moro og stafett i karusellen er spennende. Selv om det går sekunder og minutter før løpere skjønner hva som skjer ved en slik hendelse, blir stafetten plutselig helt uviktig. Raskt ble de rette handlingene utført, løpere hjalp til og beskjeder ble gitt raskt og, etter forholdene, med stor ro. 

Vi hadde mye hell med oss når dette skulle skje. Oppholdsvær med god temperatur, hjertestansen kom bare 20 meter etter posten og det var mye løpere på tur inn og ut av posten som kunne reagere raskt og som kunne førstehjelp. Da håper vi at hellet fortsetter og behandlingen gjør at løperen kan komme seg på beina.



Karusellen avgjøres i Skjetnemarka med stafett og individuelt onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Sep 2018


Onsdag 5. september kl 1800 i Skjetnemyra skjer det: Årets OG karusell skal avgjøres! 

Her er et vakkert bilde av oss i fjor. Nå kan det bli en reprise av det onsdag kveld, men da kreves det massiv mobilisering! Leik har bare drøyt 300 poeng å ta inn på oss, og gjør de det ryker første napp i en splitter ny pokal for oss.

Det er stafett som er kveldens øvelse, men de  som ikke er blitt spurt eller har meldt seg selv til stafett-etapper stiller i individuelle løyper som i et vanlig karusell-løp. Alle i individuelle løyper som får godkjent i ei eller annen løype bidrar med 50 poeng!

Etter stafetten blir det premieutdeling for karusellen dette året. Restaurant med utsøkte retter blir det også.

Møt opp og ta med foreldre, besteforeldre, barn, barnebarn og bekjente ellers - alle teller!

Her kommer innbydelsen som er sent ut til laga i karusellen.


              OG-stafett og premieutdeling


Onsdag 5. september 2018


Sted:          Skjetnemarka skianlegg, M­­­elhus


Start:                  Start kl. 18.00


OG-karusellen 2018 avsluttes med stafett. Det er 3-manns lag med valgfri sammensetting av klasser/løyper. De som stiller i stafetten må minst løpe den løypen som tilhører sin klasse. Alternativt kan de gå opp i løypelengde. Følgende klasser/løyper i stafetten:


Løype

Klasser

Løypelengde

Blå

H 17-44

2,7 km A/B

Rød

H 45-54, H 15-16

 

 


 
 2,5 km A/B


Grønn

D 15-49, H 55-64, H 13-14

2,1 km A/B

Hvit

D 50-64, D13-14, H 65-74

2,0 km B

Gul

D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75-

1,9 km C


I tillegg vil det være mulig å løpe individuelt for de som ikke stiller på stafettlag. Egen nybegynnerløype på ca. 1,5 km. Individuell startende og nybegynnere gir 50 poeng.


Kart: Skjetnemarka/Momarka målestokk 1:5000


Løypelegger: Kjell Rune Logan-Halvorsrud


Salg av kaffe og tilbehør. 


Premieutdeling for årets karusell etter løpet. 


Parkering Skjetnemarka skistadion. NB! Parkeringsavgift kr 40,-. Betales via SMS til 2470 ved å sende PMelhus + «regnnr». Husk å betal før dere kjører inn i Skjetnemarka pga. dårlig mobildekning.

Velkommen!



Sprintløp med raske tider

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Sep 2018


Sunniva på sistepost

Torsdag gikk sesongens nest siste ungdomsløp. Nidarøst hadde valgt Utleira skole som samlingsplass, og løypene gikk i gatene i nærheten. Åtte ungdommer fra Melhus deltok, og det gikk raskt unna. Alle hadde sluttider på under 24 minutter. Sunniva Preisig Motrø er fortsatt eneste jente blant guttene, men vi gleder oss veldig over at hun er med. I klassen under ti år var hun blant den raskeste halvdelen av deltakerne.

Neste ungdomsløp blir lørdag 8. september på Byneset. Løpet inngår i NTNUI sitt Tour de Trondheim, som er åpen for alle aldersklasser.

Flere bilder fra løpet finner du i billedarkivet.

Resultater fra løpet.

Resultater sammenlagt.



God stemning etter 5. karusell-løp i Børsa - vi leder tross 2. plass i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Aug 2018


Noen av våre karusell-løpere etter ei hard økt i marka ved Lyngstua i Børsa. Noe svikt i oppmøte og en del bomming førte til at vi mer enn halverte ledelsen til Leik før stafetten neste onsdag.

Leik var i der umulige hjørnet i kveld. 4 av 5 løypeseire, svært mange toppresultater og flest deltagere totalt da er det ikke enkelt å slå de. 

Bare sorgen? Så langt i fra!

Det som virkelig er gledelig er at vi fortsatt har masse nybegynnere - uten disse hadde sett noe mørkere ut.

Johannes var den eneste av våre som kom på "pallen" i kveld med sin 2. plass i Gul løype som dermed blir hans først plassering utenom 1. plassen i år. Han har selvsagt vunnet løypa. Imponerende!

Mer å glede seg over? Så definitivt! I sammendraget har vi vi mange topplasseringer: Audun med 3. plass i Blå løype, dobbeltseier i Rød med Atle og Stein Ivar, 2. plass til Kåre i Hvit og verdt å nevne er Kristoffer sin 4. plass i Grønn løype.

Mer glede? Vi leder karusellen med over 300 poeng og til uka skal vi arrangere stafettkveld på hjemmebane. Da skal vi sanke poeng til Gull!




5. løp i OG-karusellen i Børsa onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Aug 2018

Bading i Ånøya blir det neppe etter Børsa sitt karusell-løp i år.


Onsdag 29. august går siste individuelle løp i årets OG-karusell. Børsa arrangerer fra Lyngstua i Børsa kl 1800. Vi har bare 760 poeng ledelse på Leik og det er noe samme poengsum som vi hadde i seiersmargin i 4. løp. Det alt for lite til å slappa av nå i innspurten. Dermed er det duket for o-mobilisering fra Melhus onsdag kveld.

Felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1715. Rekrutter får hjelp med løypene om det trengs.

Møt opp!


Her kommer innbydelsen fra Børsa:

20150929162113274418-1663 2.pngInnbydelse til OG-karusellen løp 5 onsdag 29.08.18. 





Samlingsplass ved Børsa IL’s klubbhus, Lyngstua i Børsa. Merket fra Børsa sentrum mellom E39 og FV810.

  • Kart: Lyngstua, utsnitt revidert 2018.
  • Målestokk: 1:7500, ekv.5m

Start: Ved samlingsplass mellom kl.18-19.

Startkontingent: Kontant eller på Vipps.

  • D/H -16  : 40,-
  • D/H 17- :  60,-

Løypelegger/løpsleder: John Henry Hammer

Kontrollør: Rita Berg Hammer

Klasser og løyper:

Løype

Klasse

Løypelengder/nivå

Blå

H 17-44

5,5 km A/B

Rød

H 45-54, H 15-16

4,0 km A/B

Grønn

D 15-49, H 55-64, H 13-14

3,0 km A/B

Hvit

D 50-64, D 13-14, H 65-74

2,0 km B

Gul

D/H 12, D/H 13-C, D 65, H 75

2,0 km C

Nybegynner

Nybegynnere

1,5 km N


Velkommen!



Dag 3 Midt-Norsk - stafetter

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Aug 2018

Tidlig start av stafettene medførte tidlig start på dagen. Mange trøtte ansikter og slitne kropper kom på frokost på rom 110. Med en god frokost, utsjekk av Oppdal gjestegiveri, var alle klar for en siste innsats.

Vi stilte med 4 lag, ett i H135, ett MIX-lag og to lag i H13-16. I tillegg stilte Johannes Lerli, Sigurd Rønning, Martin Aune og Johannes Halvorsrud individuelt.

Allerede før start var de to ungdomslagene allerede i gang med å psyke ut hverandre. Her mente de fleste at kampen allerede var avgjort før løpet, noe som skulle vise seg å ikke stemme. Etter første veksling ledet 1.-laget ved Kristoffer med god margin på 2.-laget ved Joakim. På andreetappen var fremdeles 1.-laget ved Andreas godt foran 2.-laget som hadde Håkon på denne etappen. Foran sisteetappen syntes det som om dette ville bli som de hadde spådd på forhånd. Her skulle Oskar vise seg å bli tungen på vektskålen samtidig som Peter ikke hadde full klaff. Guttene ventet spent på hvem av de to som skulle komme først og det viste seg at 2.-laget ved Oskar klarte å komme 13 sekunder foran 1.-laget. Og dermed var de igjen i gang med å erte hverandre :-).

Her fra starten i H13-16:


De to andre lagene MIX og H135 gjorde en flott innsats med henholdsvis nr 16 og 9 i sine klasser. 


Som bildet viser så var arrangørene ikke så heldig med værgudene i dag. Med 2 grader og oppholdsvær fra morgenen av ble det etter vært bygevær med både regn og hagl.

Da er helgen over og vi skal være bekjente med våre prestasjoner og ikke minst representasjon. Guttene er hyggelige å være i lag med og de oppfører deg eksemplarisk.

Tvi tvi - så møtes vi på onsdag med OG-karusell-løp i Børsa.

Resultater finner du her.

Du kan også se flere bilder fra dagens løp i bildearkivet.



Flotte løp på langdistansen i Midtnorsk mesterskap

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Aug 2018

Fredig arrangerte dagens langdistanse i ett flott høstvær. Terrenget og løypene stillte store krav til o-teknikk og kondisjon. Det ble relativt lange vinnertider på løpet i dag. Melhus stillte med 17 løpere, og mange av oss gjorde fine løp.

Ungdommene våre hadde et internt oppgjør i H 15 -16 B. Her løp Peter fortest og fikk seier foran Andreas. Kristoffer gjorde igjen et godt gjennomført løp og han fikk en 6. plass i H13-14. 

Peter vant klasse H15-20 B og Andreas ble nummer 2
 

Sigurd og Johannes fikk en litt tøff start på løpet. Det var en del utydelige stier som gjorde det litt vanskelig. Men de ga ikke opp og kom til mål like blide. 

Kristoffer ble nummer 6 i klassen H13-14
 

John hadde satt opp en spurtpris. Kristoffer løp fortest fra sistepost til mål, og vant en pose Dumle. Han sitter nå og gomler på rommet sitt. 

Av de voksne så var det Audun som gjorde best av oss. Han ble midtnorsk mester i klassen H45. Gratulerer!

Audun ble midtnorsk mester i H45. Her er han sammen med sølvvinner Thomas Mjølhus og bronsevinner Torgeir Aune.
 

I kveld blir pizza-spising på Møllen kro og i morgen stiller vi med 4 lag i stafetten.


Ungdommene slappet av i solen før løpet
 

Johannes i full fart mot mål
 

John og Johannes diskuterer løypa før start.
 



Villt, vakkert og vått

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Aug 2018


MIL orientering hadde i år lagt høstens klubbtur til Midt-norsk mesterskap i orientering på Oppdal. 16 deltakere fullførte kveldens sprintorientering i Oppdals gater. I pøsende regnvær gjorde 400 deltakere fra hele kretsen en hederlig innsats på å finne fram i post- og løperjungelen. Det spesielle med sprintorientering er at det er stor fart, man treffer mange løpere under veis og at man må ta raske beslutninger for veivalg for ikke å tape tid. Det kan være vanskelig å finne den avgjørende passasjen i hekken på kartet i stor fart for å slippe å løpe helt rundt. Løypelegger har også plassert mange poster i terrenget/gatene, så det gjaldt å være nøye med å sjekke postkoden før man stemplet.

Våre yngste deltakere Sigurd (11), Johannes (11), Kristoffer (13) og Johannes (13) gjorde en strålende innsats i sine løyper. Kveldsmaten smakte godt etterpå etter en varm dusj og i tørre klær. Hele 6 deltaker kunne vi skilte med i H15-16. Oskar, Peter, Håkon, Martin, Joakim og Andreas stilte her og var stort sett fornøyde med sine løp. Kristoffer Lerli (13) hadde et solid og javnt løp i H13-14 og havnet til slutt på en fin 4. plass. 


Joakim på siste post i H15-16


Johannes stormer ut fra siste post i H11-12

Ikke bare ungdommen trosset regnværet på Oppdal i kveld. John Lerli, Atle Pedersen, Stein Ivar Foss (alle H50), Eivind Bakk (H60), Trine Sunnset (D50) og Kjell Rune Logan-Halvorsrud (H40) gjennomførte sine sprintløp. Atle var tittelforsvarer fra i fjor og endte på en fin-fin bronseplass, bare 7 sekunder bak sølvvinner Jon Røstum fra Gaula og skarve 13 sekunder fra gullet. Atle ledet løpet en god stund, men i sprintorientering er marginene små og en postplassering på motsatt side av en hekk fintet ut Atle mot slutten. Stein Ivar var fjorårets sølvvinner på sprinten og ledet i år løpet ca. halvveis. Vi kan være fornøyde med at gauldalingene tar hjem sølv og bronse fra midt-norsk mesterskap i konkurranse med sterke løpere fra Trondheim by.


Atle fornøyd bronsevinner i H50

O-laget har en intern konkurranse om å få raskeste tid fra sisteposten til mål. Kristoffer gjorde unna strekket på 9 sekunder, 2 sekunder foran Stein Ivar og Kjell Rune.


Stein Ivar tok ut alt etter en rask spurt i H50

Nydusjet og tilfreds gikk praten lett over kveldsmaten på rommene og latteren satt løst. Klubbturer er viktige for samholdet og for å sitte igjen med gode minner senere.

I morgen venter langdistanse på et helt nytegnet kart, 6 km nord for Oppdal sentrum. Det er meldt strålende vær og vi glær oss til nye utfordringer i skogen. 



Håkon etter fullført løp i H15-16






Johannes i mål i H13-16C



Martin  - blid men våt etter løpet i H15-16



Melhus deltok med 7 løpere i høstens første ungdomsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Aug 2018

Sunniva, Michael, Oskar, Joakim, Ørjan, Håkon og Kristoffer deltok på høstens første ungdomsløp. Malvik arrangerte et kjempefint løp med 150 ungdommer ved Stavsjøen. Det var ekstra gøy at Sunniva løp sitt første ungdomsløp. Hun løp kjempebra i klassen D10. 

Kristoffer gjorde et veldig godt løp i H13-14 og endte på 3. plass. De andre gutta fikk også til fine løp i skogen og fikk en fin gjennomkjøring før Midtnorsk mesterskap i helga. 





Over 25 løpere stilte til start på Skogly i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Aug 2018


Stein Ivar var løypelegger i 4. løp i årets O6`er som gikk fra skistadion på Skogly ved Ringvoll. For klubben er det sjelden vi trekker ut av bygda med våre løp, men det er alltid inspirerende med nytt terreng. Tre løyper var lagt og den korteste var en kombinert N- og C-løype på 2km, mellomste på 3km og lengste på noe over 4km. 

På bilde over ser du Karoline og Hans Petter og bilde under viser f.v. Synøve, løypelegger Stein Ivar, Camilla, Mats og Amalie.


Det var 13 deltagere i kortløypa med en fin blanding av stødige ungdommer, flinke nybegynnere og helt ferske løpere. Alle gjennomførte i fin stil!

3 km hadde 9 deltagere fordelt i ulike klasser. Best tider fikk Peter, Kristoffer og John alle innen ett minutt. Det er virkelig moro at disse to ungdommene får beste tid i ei krevende løypa og kan føre an i o-sporten framover.

Audun B hadde som vanlig en sterk tid i langløypa,  om ikke mange år er det vel noen spreke ungdommer som kan hamle opp med han etter hvert.



Over gir Stein Ivar noen tips til Sigurd og Randi før start.

Under er Lukas og Ove ganske så startklar! 



Resultatlister og poengberegning for løpet og sammenlagt finner du her.


PS! Hvis noen savner et par joggesko (se bilde nedenfor), ta kontakt med Stein Ivar, 976 94 418.





Ungdomstrening - O6`er -Ungdomsløp - Midtnorsk mesterskap

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Aug 2018


Les om ungdomstrening mandag 20. august på Fremo i egen nyhetssak. Her er det mulighet for å trene for alle fram til mandag kveld.

Onsdag 21. 8. er det 4. løp i årets interne O6`er. Den går fra Skogly skistadion på Ringvoll kl 1800 med Stein Ivar som løypelegger. Vi har felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1730. Kom i form til til de to siste og avgjørende løpene i OG karusellen med et løp på ukjent kart for de fleste!

Torsdag 22. august arrangerer Malvik 6. løp i STOK`s ungdomsløpskarusell. Kontakt Atle før tirsdag kveld kl 2100 for påmelding.

Fredag er det duket for Midtnorsk mesterskap på Oppdal. Les egne nyhetssaker på hjemmesida. 



O6'er på Skogly/Ringvål - veibeskrivelse

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Aug 2018


Da er alt klappet og klart for det 4. løpet i årets O6'er. Løpet går av stabelen på Skogly (Ringvål) og
samlingsplass/parkering ved skistadion på Ringvål. 

Oppmøte på Skysstasjonen for de som ønsker skyss/samkjøring er kl 1730.

Løypene er innbyr til høy fart og i godt fremkombart terreng for de fleste.

Veibeskrivelse Skysstasjonen Melhus til Ringvål/Skogly

Det blir satt opp telt i tilfelle nedbør.

Det er bare å pakke sekken med klær etter forholdene. Vel møtt.



Sprint er litt annerledes enn skogso-løp. Hva er viktig å huske på?

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Aug 2018


Her er noen smakebiter fra Sprintkartnormen

Sprintorientering er en fartsfylt, synlig og lettforståelig konkurranseform som tillater at o-løp kan arrangeres i tett befolkede områder. Sprintorienteringens varemerke er høy fart. Sprintorientering bygger på løping i svært høy fart i lettløpte parker, gater eller skog. Vinnertiden skal både for kvinner og menn være 12 - 15 minutter, helst i nedre del av dette intervallet. 

Målesokk i sprintorientering er 1:5000 eller 1:4000 og ekvidistanse er 2,5 eller 2 meter

Barrierer – Tykkelsen til svarte linjer brukes til å vise passerbarhet

· Barrierer, som for eksempel høye vegger, gjerder og stup, påvirker veivalg og må framstilles entydig. Derfor skal de framstilles med en tydelig, tykk, svart linje. 

· Hindringer som kan passeres, slik som gjerder og små skrenter, framstilles med en svart linje som er betydelig tynnere enn for barrieredetaljene. · Detaljer som svært lett kan passeres, slik som trinn og asfaltkanter, framstilles med en svært tynn svart linje. Dette prinsippet gjør det umulig å bruke vei- og stisymboler fra ISOM 2000 i umodifisert form. Den store målestokken til sprintkart gjør det mulig å framstille veier, traktorveier og stier i sin sanne form. Derfor er tykke, svarte linjer i ISSOM kun brukt til å framstille barrierer som enten ikke kan eller ikke skal passeres.

Det er forbudt å krysse barrierer 

For å gjøre sprintorientering rettferdig for alle løpere må det være forbudt å krysse detaljer som på kartet er framstilt som upasserbare, uavhengig av den reelle passerbarheten. Denne regelen er avgjørende av to grunner:

 · Det er umulig å bestemme en fast høyde for når hindringer blir upasserbare. Effektiv passerbarhet avhenger mye av utøvernes fysikk, for eksempel kroppshøyde og styrke. Hvis detaljer som er framstilt som barrierer på kartet er forbudt å krysse / passere, blir forholdene de samme for alle.

 · Noen områder og linjedetaljer i parker og byområder er det forbudt å krysse ved lov 

Følgelig må utøvere som ikke følger denne regelen, som er del av IOFs konkurranseregler, diskvalifiseres. 


Noen eksempel følger.


 

Stuptegnet er som i skognormen med tykk grunnstrek, men det er viktig å merke seg at det ikke er lov å forsere denne hindringen i sprintorientering selv om det er mulig å få det til!



Tegnet for skrent er også lik skognormen og er lov å forsere. Viktig her er at skrenttegnet kan ha fallstreker (tagger) som hos stup, men selve grunnstreken er betydelig tynnere enn hos stupet.



Forskjell på tettbygd (urbant) og mer spredtbygde områder

Til tegnet Passerbar mur er det å si at det skal kun brukes utenom tettbygd strøk og for murer lavere enn 2 meter. Høyere steingjerde skal tegnes med tegn 521.1. Her er ett av mange eksempel på at tegn er forskjellig fra urbant til ikke urbant område. Noen eksempel er stier, gangveier, traktorveier og veier. Disse tegnene er greie å skjønne og blir ikke vist denne gangen.

Tegnene for murer i sprintorientering er viktig å skjønne. Fargene er ensfarget svart eller grå og må ikke forveksles med bygninger som skal ha konturlinje. Lær forskjellen mellom Passerbar og Upasserbar mur der den siste er forbudt å forsere selv om det skulle være mulig. Disse tegnene er mye brukt på sprintkart i bratt terreng.



Vanlig bygning, som er forbudt å forsere, har mørk gråtone som fyll, noe som er forskjell fra skognormen (helt svart). For Overbygg er gråtonen lys. Merk at forklaringa sier at Overbygg kan brukes som tegn for gjennomgang i bygninger.



Grunnlinja i gjerde er litt tykkere i sprintnormen enn skognormen, men ellers er tegnet likt med ulike tykkelser for Passerbart gjerde (og med ett skråstrek) og Upasserbart gjerde ( to skråstreker). I likhet med murer er tegnene for gjerde svært viktig å skjønne, for Upasserbart gjerde er forbudt å forsere uavhengig av om det lar seg gjøre eller ikke. Merk også at tegnet Gjennomgang er lurt å se etter i et Upasserbart gjerde, for der er det naturligvis lov å krysse Upasserbart gjerde.



Forbudte områder har lik farge og betydning som i skognormen.



Dette symbolet for Forbudt område legges oftest på i løypeleggerprogrammet. Det har samme betydning som 528.1-symbolet men er i fiolett/purpur og benyttes for midlertidige sperrede områder. Merk at heltrukket linje betyr at det er merkebånd rundt Forbudt område, stiplet linje viser at det er merket litt her og der rundt område og når det er uten linje rundt er det ingen bånd i terrenget. Begge de siste symbolene medfører disk ved overtredelsel


Til slutt et oppsett som arrangørene av Midtnorsk mesterskap la ved i PM til sprinten på Oppdal.




Dette er noen av de viktigste tegna som kan føre til disk eller at feil veivalg blir gjort. Hele Sprintnormen kan lesses på NOF-sida.



Viktig info MIDT NORSK MESTERSKAP I ORIENTERING 24 -26 AUGUST!

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Aug 2018


Velkommen til Midtnorsk mesterskap 2018 på Oppdal og vår klubbtur

For femte året på rad blir det fellestur til Midt-Norsk Mesterskap i orientering. Mesterskapet gjennomføres i år på Oppdal med Wing og Freidig som arrangør. Vi er i alt 17 deltakere/supportere fra Melhus. Påmeldinga er klar, og startlister publiseres i eventor senere i uka. 

Sprinten fredag går på kart “Oppdal sentrum” i terreng preget av boligområde, skog og sentrumsområde. Arena er Oppdal ungdomsskole.

Langdistansen lørdag og stafetten/direkte-påmeldinga søndag, går på kartet “Stortjønna” ved Tjønnplassen 6 km NØ for Oppdal. Kartet er nytegnet i 2018, og overlapper noe med terrenget som ble brukt til O-Festivalen 2017. Arena ligger på 550 moh. Løpsterrenget strekker seg fra denne høyden opp mot 900 moh. Terrenget er variert og løpsområdet inneholder flere ulike terrengtyper. I den lavereliggende delen er det gropterreng med furuskog. Oppover i skrålia tar bjørkeskogen over. Skrålia opp mot fjellet inneholder både meget detaljrike partier og detaljfattige områder med innslag av myr. Det er stedvis mye stein av varierende størrelse. Løpbarheten er generelt god.  

Vi har bestilt felles overnatting på Oppdal gjestegård. Det er oppredde senger og håndklær inkludert. Rommene har tørkemuligheter, minikjøkken og håndklær/oppredde senger er inkludert. Oppdal gjestegård ligger i Oppdal sentrum.

Bespisning: Vi handler inn tørrmat til frokost/niste/kveldsmat felles, men et godt tips er å ta med niste til fredag før løpet. Middag fredag handles individuelt på samlingsplass, så satser vi på å spise pizza «ute på Møllerens kro” lørdag. Bord er bestilt til kl 18.30. NB! Mellom langdistansen og pizza`en er det mulighet for bading i svømmehallen. 

Reise: Vi satser på privatbiler, med avreise fra Melhus skysstasjon kl 1500 fredag 24.august

Kostnader: Som tidligere blir kjøreutgifter, overnatting og bespisning delt på alle deltagere og avregnet i ettertid. Anslag over kostnader: Overnatting blir ca. 700 kroner på hver, tørrmat og pizza om lag 300-400 kroner og kjøring blir etter om man tar tog eller kjører felles fra Skysstasjonen.


Dette er en ekte klubb-tur - det er bare å glede seg!


Har du flere spørsmål, ta kontakt med Hege på telefon 477 51 101 eller pr mail hegesolm@hotmail.com



Trening til Midtnorsk Mesterskap

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Aug 2018

Ungdomsgruppa skal ha trening på Fremo på mandag. Fremo er det nærterrenget vi har som ligner mest på terrenget i Oppdal. På Oppdal er det viktig å være nøye med kompasskurs og finorienteringen rett før posten. Det er fort gjort å løpe for langt. I denne treningsøkta får du mulighet til å trene på dette. 

Postene for ungdomstreningen blir satt ut på lørdag formiddag. Hvis du vil ta en treningstur i helga eller på mandag så kan du laste ned løypa her.

Løpet ligger også på Livelox hvs du vil spore løpet ditt. 

Ukens løype nr. 8 ligger også på Fremo så du kan ta den løypa i tillegg.



Storseier i karusellen i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Aug 2018


Fenomenal laginnsats og gode enkeltprestasjoner ga en solid seier i 4. karusell-løp i kveld med 850 poeng framfor Leik. På bildet ser vi Michael, Oskar, Ørjan og Kristoffer. Sistemann gjorde et kjempeløp i Grønn løype i kveld.

Hele 40 løpere møtte for oss på Langmyra i kveld til Gaula sitt løp i årets karusell. 13 av disse var nybegynnere og vi hadde i tillegg 4 løpere i Grønn Trim. All honnør til våre ivrige og tålmodige løpere som denne kvelden ble belønnet med neste 700 poengs seier!



I konkurranseklassene fikk Audun B sin første seier i Blå løype for sesongen med knappest mulig margin til Ola Keiserås fra Leik. Oskar Andren kom litt bak der og Asle Heide Vaskinn inn til 4.plass. Audun ligger på 3. plass i løypa så langt. På bildet ser vi løypelegger Jon Røstum, Audun og Ola Keiserås.

Atle viser god og stabil mesterskapsform og utklasset resten i Rød løype. 5 minutter framfor Leikløperne Svein Unsgård og Jan Hage er sterkt. God innsats de andre fra oss: Stefan, Stein Ivar og Kjell Rune. Atle har allerede vunnet løypa i år med Stein Ivar på en nokså sikker 2. plass.

I Grønn løype fikk vi en virkelig sterkt resultat av Kristoffer! Bare 35 sekunder etter Svein Olav Åmot er svært bra. Gratulere! Det ble tett i toppen i løypa med enda to Leikløpere mellom vinner og Kristoffer. Far John fikk en sterk 6. plass 8 minutter bak. Sammenlagt har Hege 4. plass, mens Kristoffer klatret til 5. plass.

Hvit løype ble særs tett med bare ti minutter mellom vinner og Kristin på 15. plass. Best av våre ble Kåre med en flott delt 3. plass knapt 3 minutter bak vinner. Trine og Ingrid R fulgte nærmest av våre. Kåre kniver helt i toppen sammenlagt og innehar en 2. plass.

Johannes fikk til enda et godt løp i Gul løype og fikk sin 4. seier på rad og har allerede vunnet løypa for sesongen. Hurra!

Resultatene kan leses på Brikkesys. Omtale som er sendt avisene kan leses under bildet!

Gratulere med kjempeinnsats alle løpere!! 



Avisomtale:

Stor deltagelse i o-karusellen på Langmyra


Melhus hadde mange løpere og flere gode individuelle prestasjoner og tok en solid lagseier for kvelden


92 løpere møtte opp sist onsdag til 4. løp i Orkla Gaula-karusellen på Langmyra skistadion med Gaula som arrangør. Løypelegger var Jon Røstum hadde lagt løypene vest for fylkesveien til Klæbu fra Ler på skogåsen sørover mot Fremo. Det er et terreng som innbyr til noe vrien orientering og det var flere som fikk prøvd seg skikkelig o-teknisk i flere av løypene.

Melhus dominerte i de to korteste løypene

Nybegynnerklassen hadde hele 18 løpere som er svært gledelig. Melhus stilte med 13 av disse og Leik hadde 5 løpere og løypa var lagt greit for de som er ferske o-løpere. Det har vært med nesten 50 løpere i nybegynnerløypene denne sesongen.

Gul løype er for de aller yngste og de aller eldste. Enda en gang klarte Johannes Lerli å holde superveteranene bak seg i klassen og tok sin fjerde seier for året. Denne gangen kom Ola Neraune, Børsa-Orkanger nærmest nesten 2 minutter bak, mens Åse Høgsteggen, Leik og Hanna Øian, Gaula fulgte så litt bak der.

Leik suveren i mellomløypene

I hvit løype på 2 km ble det dobbeltseier til Leik med Joar Arvid Krognes og Anne Kari Stubsjøen, mens Arne Gaustad fra Børsa-Orkanger tok tredjeplassen. Tidsmessig ble det svært tett mellom løperne med 15 løpere på 10 minutter. Sammenlagt kiler Kåre Onsøyen, Melhus seg mellom disse to med minst mulig margin.

Den 3 km lange Grønn løype ble også jevn, sælig i toppen. Svein Olav Åmot, Line Sølberg og Tone Almås tok trippelseier for Leik, men Kristoffer Lerli, Melhus kom bare 35 sekunder bak Svein Olav på 4. plass. Dette er gledelig i og med at løypa har nesten ingen ungdomsløpere. Så langt i karusellen er rekkeføgen den samme som siste løp for de tre første.

Løypeseire til Melhus i de lengste løypene.

Atle Pedersen, Melhus tok sin 3. seier for sesongen i Rød løype på 4 km. Nærmest kom Leikløperne Svein Unsgård og Jan Hage. Sammenlagt ligger Stein Ivar Foss, Melhus på andreplass mellom Atle og Svein.

Blå løype er lengst og måler 5,5 km. Her har Leik sterke løpere, men de siste års beste løper Audun Bakk, Melhus klarte denne gangen å komme først i mål. Det holdt bare så vidt med 3 sekunder til Ola Keiserås. Oskar Andren måtte ta til takke med 3. plass denne gangen, men leder sammenlagt med sine tre seire tidligere. Ola ligger på 2. plass og Audun på 3. plass så lagt i karusellen.

Spenning fortsatt i sammendraget

Ettrer dette løpet står det igjen ett individulet løp som går i Børsa. I løypene Blå, Rød og Gul er seieren klar, men det er kamp om plassene bak der. I løypene Hvit og Grønn er det kamp til siste slutt.

Melhus tok en ganske solid løpsseier i lagkampen med nesten 700 poeng framfor Leik. Sammenlagt er det fortsatt ikke mer enn 840 poeng mellom disse lagene. Leik er med andre ord godt på skuddhold, så det er ikke bare for Melhus å spasere til seier – det skal tross alt konkurreres i ett individuelt løp og en stafett før det er oppgjort. Børsa-Orkanger, Gaula og Klæbu følger deretter.



Etterlysning av sekk/utstyr

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Aug 2018

Sigurd Rønning (11 år) mistet en rød hvit og blå tine melk-sekk, med svart Adidas melhus fotball-jakke merket RØNNING inni, på o-løp på Tambartun i vår. Har dere sett noe til den?

Hvis noen har opplysinger send en melding til Anne Kristiansen Rønning, mob.tlf: 951 18 358.



Sterke prestasjoner av våre i Hølondløpet i dag.

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Aug 2018


Så har det skjedd igjen: Dobbeltseier til Atle og Stein Ivar denne gangen i Hølondløpet i klassen H50-! Det var fellesstart i dette løpet og det ryktes om par-løping og de holdt mange sterke kretsløpere bak seg. Et skremmeskudd før Midtnorsk mesterskap!

Hølondløpet har lange tradisjoner, og har blitt arrangert hvert år siden o-avdelinga i Leik ble startet. Neste år kan løperne på Hølonda feire 50-årsjubileum. Hølondløpet har lengre løyper enn vanlige o-løp i kretsen, og har status som en kraftprøve, særlig i år da deltakerne fikk prøve seg på myrene på Jårakjølen.

Løpet gikk på nytt kart over Jårakjølen, og det er første gang Leik bruker dette til orienteringsløp.

Til sammen 111 løpere deltok søndag, inkludert egne klasser for bedriftsløp som Leik arrangerte i de samme løypene. I tillegg gikk 21 personer ei merket turløype på åtte kilometer.


I tillegg til Atle og Stein Ivar tok Kristoffer seieren i H 13-14. Kristoffer kom inn som 2. mann i kortløypa. Det var bare Jan Hage fra Leik som løp fortere enn Kristoffer. Det var en meget flott innsats av Kristoffer.

John deltok også i H 50- og kom på 10.-plass.

Audun B deltok i H 17- og kom på 13.-plass, mens Kjell Rune kom på 17.-plass. Klassen var spekket med sterke løpere på landslagsnivå i norden og det ble løpt fort i de blytunge Jåra-myrene.




Kristoffer og Stein Ivar var godt fornøyd med løpet. Kristoffer løp fortest av alle i kortløypa på 5 km. Seieren ble feiret med skuffkak.



Resultatene kan leses på Brikkesys.



4. løp i OG karusellen på Langmyra onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Aug 2018

 

Vi er kommet til 4. løp i årets karusell og det blir et nøkkel-løp om vi skal være med å kjempe om seieren denne sesongen. Høstens første karusell-løp setter standard for de to siste løpene i lagkampen. Fra i vår har vi med oss en ledelsen på 155 poeng på Leik som i praksis betyr dødt løp!

Det betyr full mobilisering av gammel og ung og at alle gjennomfører et godkjent løp - da har vi en god mulighet i år også. 

Det er Gaula som arrangerer løpet onsdag 15. august kl 1800 og det går fra Langmyra. Oppmøte på Skysstasjonen kl 1715 for felles kjøring. Rekruttene får hjelp til sine løyper av Martin og Eivind.

Møt opp til felles innsats! 

Og her kommer innbydelsen:

Innbydelse OG-karusellen løp 4

Onsdag 15.august 2018

Samlingsplass på Langmyra skistadion. Merket fra fylkesveg 712 mellom Ler og Klæbu.

Link til samlingsplass: https://www.google.no/maps/dir...

Kart Langmyra (nytt 2018/2019), ekvidistanse 5 m, målestokk 1:10 000

Terreng Skogsterreng med stedvis en del åpne trøndermyrer. 

Start På samlingsplass mellom kl 1800 og 1900

Startkontingent D/H -16 kr. 40 D/H 17 - kr. 60 kontant betaling

Løypelegger og løpsleder Jon Røstum

Kontrollør Pauline R Bellingmo

Klasser og løyper

Løype

Klasser

 

Blå

H 17-44

5,5 km A/B

Rød

H 45-54, H 15-16

4,0 km A/B

Grønn

D 15-49, H 55-64, H 13-14

3,0 km A/B

Hvit

D 50-64, D13-14, H 65-74

2,0 km B

Gul

D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75-

2,0 km C

Nybegynner

Nybegynner

1,5 km N


Velkommen! 😊





Livelox fra mandagstreninger

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Aug 2018

Treninger høsten 2018


UkeDatoStedMomentPDFLink
3313.08BjønnabakkenPostplukk
3420.08FremoKompass retning

3603.09Vanntanken - HollumForenkling
3710.09RyeKurver
3924.09LauvåshaugenKorridor
4001.10SkjetnemarkaLinje og Kompass

4108.10TambartunNatt

4214.10TambartunNatt

Guide for hvordan du bruker gps i treningene.




O6`er nr. 3 gikk i Våttåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Aug 2018

 De som møtte opp på onsdagens O-6er fikk en flott kveld med fine og krevende løyper. Samlingsplass var i Gapahuken overfor parkeringa ved innkjøring til Skjetnemarka. Løypene var i regi Kåres poster etter BOL tirsdag, men satt sammen på nye måter av Hege, slik at ingen løp samme løype som dagen før. I nybegynnerløypa var det 8 deltagere. Alle like smilende da løp i mål, som da de starta! Godt å se:)

Etter løpet var det god stemning med diskusjon av veivalg, sammen med servering av frukt, kaker, saft og kake. Det er bonus å møte på trening dagen etter at avdelinga har arrangert BOL!

Resultatene kan leses i Brikkesys. Flere bilder kan sees i Bildegalleri.

Neste O6`er går om 14 dager fra Skogly, og i mellom der kommer karusell-løp i regi Gaula.

 

Helga om 14 dager, dvs 24. - 26. August, er det midt norsk mesterskap på Oppdal. Overnatting er bestilt i idrettsparken, og mange har signalisert at de stiller. Påmelding til Hege PR tlf 47751101 el Mail; hegesolm@hotmail.com innen 16.august! Hiv dere rundt og meld dere på - dette er årets høydepunkt!!




Bedriftsløp i Våttåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Aug 2018


Om lag 215 løpere var med under bedriftsløpet tirsdag kveld. Martin som løpsleder dirigerte de 10-12 medhjelperne til en sikker suksess. Løper ble arrangert fra gapahuken stil Knut Olsen på Skjetnan som ligger like nordvest for den nye parkeringsplassen.

Kåre var løypelegger og fikk mye ros for løyper og traseer. Snilt lagt i et bratt Våttåsen-terreng syntes mange. Allikevel var det både tungt og krevende løyper som gir drøye km-tider.

Audun K, Kristin og Stein tok i mot biler og folk på parkering.





Løpsleder Kåre og starter Atle sender Torgeir Iversen ut i løypa. Torgeir sitter i o-utvalget i bedriftskretsen og har med resultatsørvis å gjøre.

Hege var også ved start, men fikk også tid til å ta mange bilder om kvelden.


















I sekretariatet var Stein Ivar (har stukket ut i løypa her), Trine og Eivind. Kåre ser til at alt går rett for seg og løpsleder Martin serverer kaffe og mat.











Etter løpet er det svært populært med en god runde i restaurant-teltet. Her oppvartes det med vafler, kaker og pølse av Kirsten, Marit og Ingjerd.
























Audun B har gjort et godt løp og det gjorde Atle også, men da sviktet brikken!


Dette bilde er tatt før start, men det ble et lignende festlig samvær etter løpet også, men da var det skalkefest! Her ser vi også Ivar som var starte-sjef for nybegynnerne.

Flere bilder på Bildegalleri.



Høstsesongen starter med bedriftsløp, O6`er og forberedelse til Midtnorsk mesterskap

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Aug 2018


Sommerferien for o-løpere er over! Finn fram o-sko, kompass og møt opp - det står store oppgaver framfor oss i august med O6`ere, kauselløp og Midtnorsk mesterskap!

Vi starter friskt med at vi skal arrangere bedriftsløp tirsdag 7. august fra parkeringslplassen ved innkjøringa til Skjetnemyra. Start er mellom kl 1700 og 1900 og løypene er lagt av Kåre og går i Våttåasen- / Skjetnemyrområdet. Les mer om løpet her.

Onsdag 8. august kl 1800 er det 3. løp i O6`eren og vi benytter noen av postene fra bedriftsløpet kvelden før som Hege vil komponere fire løype ut fra. Nybegynnerne vil få hjelp til løypene etter behov.

Midtnorsk mesterskap nærmer seg og vi har planlagt lagstur til Oppdal 24.-26. august.

Det er løyper og nivå for alle, så her vil det være mulig å velge ut fra eget ønske og egne forutsetninger!

Det er selvfølgelig valgfritt om en ønsker å delta på alle løp, eller bare enkeltløp! Eller rett og slett bare være med for det sosiale og i støtteapparatet.

Det vil bli avreise fra Melhus i privatbiler tidlig fredag ettermiddag ca kl 1500, med retur fra Oppdal søndag ettermiddag. Overnatting blir på Oppdal gjestetun.

Påmeldingsfrist er torsdag 16. august, så vi har ikke lang tid til å reagere. Vi kommer tilbake til dette jevnlig fram til neste uke.





Jonas og Filip benyttet ferien til å gjennomføre turorientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jul 2018


Hyggelig overraskelse i kveld. Ble oppring av glade turorientere som hadde gjennomført O-avdelingens turorientering i ferien. To blide gutter dukket opp på døra, stolte for fornøyde, og hadde gjennomført turorienteringen til bronsemedalje.
 


5 år gamle Filip Fasmer Morland og 3 år gamle Jonas Fasmer Morland leverte stolt sine kodekort.

Som navnet sier så har de en farfar, Kjell Arne Morland, som også er en aktiv og ivrig turorienterer. Vi mistenkter at han har hatt en finger med i spillet med å rute barnebarna og deres foreldre inn på sporet etter poster.


Så glade og fornøyde kan man bli når man finner postene :-)


Guttene har gjennomført grønne og røde turer samt topptur til Isåskneppen. Etter foreldrenes tilbakemeldinger så synes det som om de er blitt bitt av "tur-O-basillen". De har allerede sjekket ut mulighetene for tur-O i Bergen. Da håper vi at de framover vil fortsette jakten på poster og få fine turer i skog og mark.




Slik lager du en bildefil av et kart

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jul 2018

Når du skal bruke Livelox eller andre webaserte verktøy så må du ka laget en bildefil av kartet. Denne bloggen beskriver hvordan du gjør det i Purple Pen og i Ocad. Hvordan du gjør det er beskrevet her.

Purple Pen 

Hvis du har tegnet løypene i Purple Pen så velger "Lag RouteGadet files.." under Fil-fanen som vist under.


Du får nå laget en gif-fil av kartet, en xml-fil og en gfw-fil som du kan benytte i Livelox. I dialogboksen som kommer opp får du mulighet til å gi navn på filene og du kan bestemme hvor filene skal ligge.


OCAD

Fordelen med Ocad er at du kan eksportere en world-file som du kan bruke når du skal georefere kartet. For å få til det så må kartet være georeferert. Sjekk om kartet har Bakke-koordinater ved å å gå inn på Kart-fanen og "Målestokk og kartkoordinater".




Som du ser på bildet under så har Gimsekartet Bakke-koordinater. Dette er koordinater som ligger i koordinatsystemet UTM/WGS 84 Zone 32N. Dette betyr at du kan lage en world-file.





Når du skal eksportere en kartet til en bildefile i Ocad så må du ha lage en blank løype uten poster. Løypa skal bare inneholde starten. Velg den blanke løypa og eksporter kartet ved å klikke på "Eksporter..." under Fil-fanen.



På høyre side i vinduet kommer det opp valg for eksportering som vist i bildet under. Her setter du oppløsning, kvalitet. I tilegg kan du huke av valget "Lag World-file (.jwg)".




Når du velger "Del av kartet" så får du mulighet til å velge et utsnitt over det området som dekker alle løypene. Du gjør det ved hjelp av rektangelet som vist i bildet under.

Klikk på "Eksporter" og du får eksportert bildefil av kartet og en world-file hvis du har valgt det. Hvis du får en bildefil hvor løypa er tegnet inn så har du glemt å velge den blanke løypa som bare inneholder start.

Nå har du det du trenger for å få laget et arrangement i Livelox.



Livelox fra treninger

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jul 2018



UkeDatoStedMoment
1408.04GløshaugenDagsamling

1408.04BakklandetDagsamling

1723.04TambartunLinje

1830.04Tambartun
Kurve

2014.05SkoglyStjerne
2625.06HenriksåsenPostplukk



Slik kan du spore løpet med Livelox

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jul 2018

Livelox har utviklet en app for smartelefoner. Denne må du laste ned fra Google Play eller App store. Når du starter Livelox-appen så må du logge inn med ditt Eventor-brukernavn og passord. Har du glemt passordet må du spørre Atle, Stein Ivar eller Eivind om hjelp.

Det er også viktig at du logger inn med Eventor Norge. Trykk på "Log in with Eventor Sverige" og velg "Log inn with Eventor Norge" i rullemenyen som kommer opp etter at du har trykket.


Skriv inn brukernavnet og passordet ditt og "Log in". Du kan fortsette uten å logge inn, men da får du ikke registrert løpet på Livelox, men du kan se sporet på Google map.



Nå må du velge løpet som du skal spore. Klikk på "Tap to select" under Event and class.



Nå kommer det opp et arrangement som du med stor sannynlighet ikke skal delta på. Derfor må du klikke på arrangementet som vist i bildet under.



Det kommer nå opp en rullemeny som vist under. Den bruker du til å lete opp det arrangementet som du skal spore. Velg "OK" når du har funnet arrangementet. Gjør det sammen for å finne klassen du skal delta på i løpet.



Når du har valgt arrangement og klassen din som vist i bildet under så klikker du på "OK"


Nå er du klar til å spore løpet ditt. Klikk på knappen nederst på skjermen, putt mobilen i lomma og løp så fort du kan.

Når du er ferdig så klikker du på samme knapp og stopper sporingen. Nå blir sporet ditt lagret som vist i bildet under.



Sporene dine vil også bli lagret under "Activities". Her kan du ta frem aktivitetene dine i Livelox og se på de.




Seier til Oskar i Dølaspretten

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Jul 2018

Selv om ferien har tatt de fleste av oss benyttet noen helga til å delta på sommerløpene i Nord-Østerdal som også bestod av Dølaspretten på søndag. Her med klasseseier til Oskar.


Med sprint på fredag på Alvdal, mellomdistanse lørdag på Tynset, ble det avsluttet med langdistanse på søndag i Folldal. I terreng som kan karakteriseres som fjellterreng med åpne, godt løpbart terreng. Søndagens terreng hadde innslag av bjørkeris og einer som nedsatte løpbarheten.

Fredagens sprint var også KM-distanse slik at klasseinndelingen var 10-årsklasser. I H45 fikk Stein Ivar en fin 8. plass av 24 startende.

På lørdagen  I klasse H50 ble det jevnt i det innbyrdes oppgjøret mellom Atle og Stein Ivar. Stein Ivar 5. plass og Atle på 7. plass av 26 startende. Oskar med fin 2 plass i sin klasse, og Klara med flott innsats i Direkte B.

Søndagens langdistanse gikk i flott omgivelser i Folldal med Rondane i bakgrunnen. Søndagens prestasjon stod Oskar for med klasseseier og premie. Øvrige resultater for Melhus-løperne: Klara 20. plass i Direkte B. Atle fikk revansje på Stein Ivar og de ble henholdsvis nr. 7 og nr. 9 i H50E. Mellom dem kom Jan Hage fra Leik.







Slik oppretter du et arrangement i Livelox

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jul 2018

Denne bloggen beskriver hvordan du oppretter et arrangement i Livelox. For å få til det så må du ha klubbens administrator passord i Eventor. Den kan du få hvis du kontakter Eivind.

Løypene tegnes først i Ocad eller Purple Pen. Når du skal legge løpet over i Livelox så trenger du en bilde-fil (.gif, .jpg e.l.) av kartet som løypene ligger på. Det gjør du med Ocad eller Purple Pen. Hvordan du lager bildefil av kartet er beskrevet i bloggen: Slik lager du bildefil av et kart.

Når du har logget inn i Livelox som administrator får nå opp en liste over klubbens arrangementer. Klikk videre på "Administrer" og velg "Arrangementer".



Det kommer opp en liste over de siste arrangementene i klubben. Du skal lage et nytt arrangement og klikker "Legg til arrangement".


Nå skriver du inn navn på arrangementet. I tilegg må du sette starttid og sluttid. Det er viktig at starttiden er satt før første start. Og sluttiden må settes etter siste startende har startet. Velg til slutt "Lagre".


Nå får du opp en side hvor du administrerer hele arrangementet. Det første du må gjøre er å legge inn kartet som du har eksportert. Klikk på "Rediger" under Kart som vist i bildet under.


Klikk på "Last opp et kart" Velg det kartet du har eksportert fra Ocad eller Purple Pen.


Du får spørsmål om du har en world-file". Har du eksportert en word-file så velger du "Ja". Svarer du "Nei" så må du georefere kartet slik som det er beskrevet under.



Hvis du har en world-file så må du legge inn referansesysstem og du må velge UTM/WGS84 Zone 32 N. Nå er kartet du georefert, og du vil se kartet ditt over et satelittbilde. Hvis kartet og satelittbildet overlapper så er kartet georeferert.



Hvis det ikke er bakke-koordinater i kartfilen må du velge "Nei" siden du ikke har en world-file. Nå må du georefere kartet. Nå får du opp satelittbilde på venstre side og ditt kart på høyre. Du må nå zoome deg inn på satelittbildet til det området som dekker kartet. Deretter må du finne gjennkjennelige punkter på kartet. Et vann, vei-kryss eller hus. Klikk så på samme detail på kart og på satelittbildet. I bildet under er det markert et hushjørne på Tambartun.


Det er viktig å være nøyaktig. Du må velge minst 3 punkter. Velg punkter som har litt avstand. I bildet under er det markert veikrysset ved Romolshåggån. Velger du feil så er det mulig å endre punktene ved hjelp av knappene på venstre side.


Når du har lagt til punktene så velger du knappen "Neste" øverst til høyre. Nå vil kartet ditt legge seg over satelittbildet som vist i bildet under. Til høyre i bildet er det en rød knapp som du kan dra opp og ned. Denne justerer hvor gjennomsiktig kartet er.  Hvis du er førnøyd med plasseringen klikker du på "OK" Hvis ikke så må du "Gjøre om georeferiringen". Det er mulig å fjerne punkter. Det gjør du med knappen over satelittbildet som forteller hvor mange punkter som er market. Pass på å endre både på satelittbildet og på kartet.


Når du mener at kartet er riktig georeferert så må du gå gi kartet et navn og så må du sette riktig målestokk. Du skriver inn den målestokken som er kartet er tegnet i. Nå har du satt inn kartet og du kan "Lagre" instillingene


Nå må du sette inn løypene. Velg "Rediger" under Løyper som indikert i bildet under.


Nå skal du laste opp løypefilene. Klikk på "Velg filer" og så henter du inn løypefila. Nå kan du legge inn Purple Pen-fil, Ocad fil eller XML-fil.


Postene som du har lastet inn vil ikke nødvendigvis legge seg helt korrekt på kartet. Derfor må du flytte de. Det gjør du ved å flytte start-trekanten på startpunktet. Det er lurt å flytte en av postene som ligger et stykke fra start. Vær nøye og pass på at postene blir plassert riktig. Du kan også velge "Fullskjerm" slik at du får bedre oversikt.


Når du er fornøyd og løypa er georeferert trykker du på "Lukk" og så lagrer du. Nå får du spørsmål om du vil lage klasser basert på løypene. Svar "Ja" på det.


Nå har du lagt inn løypene og du kan "Lagre".


Nå kan du gå inn på Klasser. Klikk på "Rediger" som vist i bildet under.


Her kan du legge til flere klasser. Eller du kan slette en klasse. Det er også mulig å legge til flere løyper til en klasse. Det gjør du hvis du skal lage en Stafett eller en fellestart.


Nå kan du klikke på "Visa" og så kommer du inn på arragementet.


Nå er arrangementet ferdig og du kan vente i spenning til noen har lagt til sin rute. Klikker du på "Reprise" så får du se løypa som du har lagt inn i Livelox.








Midt Norsk Mesterskap 2018 nærmer seg!

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jul 2018


Høstens vakreste eventyr nærmer seg, så her kommer litt info;


MIDT NORSK MESTERSKAP

i orientering arrangeres i år av Wing og Freidig på Oppdal

24. – 26. august 2018.


Det er løyper og nivå for alle, så her vil det være mulig å velge ut fra eget ønske og egne forutsetninger!

 

Det er selvfølgelig valgfritt om en ønsker å delta på alle løp, eller bare enkeltløp! Eller rett og slett bare være med for det sosiale og i støtteapparatet.

Det vil bli avreise fra Melhus i privatbiler tidlig fredag ettermiddag ca kl 15, med retur fra Oppdal søndag ettermiddag.

 

Overnatting blir på Oppdal gjestetun. Rom er bestilt!   




Litt info fra arrangør:

Kart og terreng:

Sprint fredag: Oppdal sentrum 1:5 000 Utgitt 2018 Synfart av Offtrack Stortjønna 1:10 000 / 1:7 500 Kartet er nytegnet i 2018, og overlapper noe med terrenget som ble brukt til O-festivalen 2017.

 












Langdistanse lørdag og stafett/lagkonkurranse søndag: Blanding av boligområde, skog, institusjonell bebyggelse og sentrumsområde. Arena ligger på 550 moh. Løpsterrenget strekker seg fra denne høyden opp mot 900 moh. Terrenget er variert og løpsområdet inneholder flere ulike terrengtyper. I den lavereliggende delen er det gropterreng med furuskog. Oppover i skrålia tar bjørkeskogen over. Skrålia opp mot fjellet inneholder både meget detaljrike partier og detaljfattige områder med innslag av myr. Det er stedvis mye stein av varierende størrelse. Løpbarheten er generelt god.

For mer info se: http://eventor.orientering.no/...

Meld deg på i Eventor innen torsdag 16. august på de av løpene du

ønsker å delta på. Gi beskjed hvis du trenger hjelp! Gi også beskjed til Hege på tlf 477 51 101 el pr mail hegesolm@hotmail.com innen 16. august om du ønsker overnatting, antall netter osv☺






Nok mat må til om det skal bli noe fart i o-løypa!



Slik kobler du Strava til din GPS-klokke

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jul 2018

Denne bloggen beskriver hvordan du kobler din Strava-konto til din GPS-klokke. Det er praktisk å bruke Strava fordi du kan koble sammen Strava og Livelox slik at du enkelt kan laste opp løpet ditt til Livelox. Hvis du synes du har nok brukerprofiler og tjenester allerede så kan du heller laste ned en GPS-fil og bruke denne.


Etter at du har logget deg inn på Strava så må du gå inn på siden www.strava.com/upload/device. Her kan du velge hvilken klokke du ønsker å koble sammen med Strava. Trykk på "Get started" under det produktet du vil koble sammen og følg de beskrivelsen. I denne bolggen viser vi prosedyren for Polar og Garmin.



Koble til en Polar-klokke

Gå inn på settings i Polar Flow. Der har du mulighet til å koble til forskjellige tjenester til Polar. Klikk på "Connect" ved siden av Strava logoen som markert i bildet under.


Når det gjør det kommer opp en lang brukereærklæring og på slutten av denne får du et valg om å koble til. Klikk på "Connect".



Du blir nå overført til Strava og der må du autorisere koblingen mellom Polar Flow og Strava. Klikk på "Authorize". Nå vil fremtidige treningsøkter automatisk legge seg på Feeden til Strava.

NB!

Du må være klar over at nå er dine treningsøkter offentlige. Det vil si at alle andre som har en Strava-konto kan se hvordan du trener. Du kan sette alle treningsøkter til privat slik at ingen ser de hvis du ønsker det. Dette kan du regulere under https://www.strava.com/settings/privacy.


Koble til Garmin 


Besøk siden www.strava.com/upload/device og klikk på "Get Started" under Garmin logoen. Nå får du opp en boks hvor du kan klikke "Connect wit Garmin"


Nå må du logge inn med ditt brukernavn og passord i  Garmin Connect.



Etter at du har logget inn så må du igjen bekrefte at du vil koble sammen Strava og Garmin. Klikk på "I Consent".



Nå har du koblet sammen din Garmin Connect-konto med din Strava-konto. Dine fremtidige treningsøket vil nå også legge seg på Strava. Under https://www.strava.com/settings/privacy kan du bestemme hva du ønsker andre skal se av dine aktivivteter.




Slik laster du ned en GPS-fil

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jul 2018

Denne bloggen viser hvordan du henter laster ned en GPS fil fra Garmin Connect, Polar Flow eller Strava. GPS-filen kan lastes opp i Livelox eller Quickroute eller andre programmer.

Vi må ta forbehold om at nettsidene endrer seg i fremtiden, men denne opp skriften gjelder sommeren 2018.


Garmin Connect

Klikk deg inn på det løpet du skal eksportere i Garmin connect. Øverst til høyre finner du innstillinger som markert i bildet under.


Under innstillinger så kan du velge "Eksporter til GPX". Du kan også velge "Eksporter til TCX" hvis du foretrekker det formatet.





Polar Flow

Klikk deg inn på det løpet du skal eksportere i Polar Flow. Helt nederst til venstre finner du en knapp "Export session". Klikk på denne.


Då får du muligheten til å laste ned både GPX-fil og TCX-fil.




Strava

Strava og Livelox er lenket sammen slik at du ikke behøver å laste ned noen fil. Men hvis du trenger fila til et annet formål så kan du gjøre det ved å klikke deg inn på den aktiviteten du vil eksportere og  så klikker du på "skiftenøkkelen". Da kommer det opp en meny hvor du kan velge Export GPX.



Nå har du lastet ned en GPS-fil som du kan bruke til å laste opp i Livelox.




Slik laster du opp en rute i Livelox

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jul 2018

Denne bloggen viser hvordan du får lastet inn en rute fra en mobiltelefon eller fra en GPS-klokke inn i Livelox. Hvis du skal bruke en mobiltelefon anbefaler vi at du lager en rute med Strava.appen.

Hvis du har en GPS-klokke så kan du enten linke klokken opp mot Strava eller du kan laste opp løpet via en GPS-fil.

Det første du må gjøre er å finne det arrangementet som du har deltatt i. Det kan du finne under "Alle arrangementer". Hvis det er et klubbarrangemet er det raskere å finne det under "Min klubbs arrangementer". Når du klikker på arrangementet så får du mulighet til å laste opp en rute med å klikke på "Legg til rute".



Hent fra Strava

Det enkleste er å laste ned direkte fra din Strava-konto. Velg "Hente fra Strava" som vist i bildet under.


Deretter velger du løpet ditt som ligger i Strava. Klikk på "Hente" og så lastes ruten opp til Livelox.



Hent fra en fil

Hvis du ikke har en Strava-konto så kan du laste opp din rute v.h.a en GPX-fil eller en TCX-fil. En slik fil laster du ned fra Garmin Connect, Polar flow, Strava eller fra andre GPS-produkter.

Velg "Last opp fil" og så velger du fila som du har lastet ned  fra din PC.




Etter at du har lastet opp ruten får du opp følgende bilde som vist under.


Her ser du hele ruten din er på ett google-kart. Nå har du mulighet til å ta ut den delen av ruten som du vil ha med på Livelox. Marker det du vil ha med på Livelox som vist under. Resten av treningsøkten som oppvarming og intervaller etc, blir da ikke med over i  Livelox



Til slutt må du velge den klassen som du løp i. Det gjør du nederst på siden som vist i bildet under.

Velg Klasse og Arrangement. Klikk på  Lagre og du får opp ruten din i Livelox som vist under.


Bildet summerer opp din løpet. Hvis du nå klikker på klassen din (Lang) så får du se din rute sammen med andre som har lagt ut på livelox som vist under.


Nå kan du i ro og mak studere dine fantastiske smarte veivalg, eller kanskje det var noen andre som var litt smartere enn deg.


Lykke til!




Delta i Leiks tredagers treningsløps-serie i ferien!

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jul 2018



Innbydelse til 3-dagers treningsløp

Løp nr.1 Mandag 9. Juli.

Sted: Ved Eid skole på Korsvegen, merket ved vei 708. Kart: Skaråsen-Rotåsen og Eidåa.


Løp nr.2 Onsdag 11. Juli
Sted: Ved Eid skole på Korsvegen, merket ved vei 708. Kart: Skaråsen-Rotåsen og Eidåa.


Løp nr.3 Torsdag 12. Juli
Sted: Ved Gåsbakken skole på Gåsbakken. Kart: Svartåsåsen


Løyper                    Klasser                    Løypelengder
Nybegynner             D/H alle aldre           1,5 km N/C
Kort                        D/H alle aldre           2,5 km A/B
Lang                       D/H alle aldre           4,5 km A/B

Resultater på brikkesys.no
Startavgift inkl. kaffe…. Kr 50,- . ( Kontant ved start )
Påmelding ved start
Start alle dager: kl. 18.00-19.00,

Arrangør og løypeleggere: Jan, Mai, Geir Inge, Brage, Erik, Anne Kari og Tone.


Velkommen !



Slik kobler du sammen Strava eller PolarFlow til Livelox

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jul 2018

Denne bloggen viser hvordan du kan koble sammen Livelox til Strava. Fordelen med det er at du kan hente ruten din direkte fra Strava istedet for å laste opp en fil til PCen. Denne framgangsmåten kan også brukes til å koble sammen PolarFlow til Livelox. Denne koblingen kan brukes på løp som ligger i Eventor, men den kan ikke benyttes på treninger etc. Derfor anbefaler vi å bruke Strava.

Først må du logge inn på www.livelox.com. Du bruker din Eventor-bruker på Livelox.






Du må velge Norske eventor og så skriver du inn ditt Eventor-brukernavn og tilhørende passord. Hvis du har glemt passordet må du ta kontakt med Atle, Stein Ivar eller Eivind.




Når du har logget inn velger du "Min brukerkonto" under fanen med ditt navn.



Nå får du opp din profil i Livelox og nå skal du velge "Edit account settings"



Da får du mulighet til å koble Livelox til de eksterne tjenestene Strava og Polar. Velg "Administrer innstillinger for Strava".



"Som du ser så kan du som har Polarklokke linke sammen Livelox og PolarFlow her.


Nå velger du videre "Connect with STRAVA".




Nå må du logge inn på Strava med din Strava-bruker, Facebook konto eller Google konto.


Etter at du har logget inn så aksepterer ("Authorize") du at Livelox kobles til Strava,


Nå får du følgende melding som viser at du har koblet sammen din Strava-bruker og Livelox. Nå er du i gang og du kan laste opp en rute til livelox.





Slik kan du spore løpet med Strava

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jul 2018

Strava er en webside og en ”app” som logger treningen din via GPS. Det finnes en app for mobiltelefon som du kan bruke til å logge treningen din, men du kan også bruke alle vanlige GPS-klokker, som Garmin, Suunto, Polar med flere. En del nyere sykkelcomputere har også innebygget Strava. Men altså – mobiltelefon fungerer helt greit.

Livelox har en kobling til Strava slik at du enkelt kan laste opp løpet ditt til Livelox.

I denne bloggen får du en  innføring i hvordan du kan spore løpet dit ved hjelp av Strava-appen og en smartelefon.

Du må laste ned strava-appen fra Google play eller fra App store.

Deretter må du logge deg inn på appen med din bruker. Det er også mulig å bruke Facebook-bruker eller Google-bruker eller du kan lage din egen Strava-bruker.

Etter at du ha logget inn så vil du få opp din Feed slik som vist i bildet under. Nederst til høyre finnes det en knapp med et pluss-tegn som du kan klikke på for å starte en ny treningsøkt.


Du får opp et nytt vindu hvor du velger "Record Activity"



Før du trykker på start så må du gå inn på "Settings" og skru av "Auto Pause".




Hvis du aktiverer "Auto Pause" så vil sporingen stoppe hver gang du stopper opp.


Klikk på "Auto Pause" og deretter huker du av krysset for "Run Auto-pause". Hvis det ikke er noe kryss der så er "Auto Pause" allerede skrudd av.



Gå tilbake og trykk på Start. Nå vil sporingen starte, og du kan putte mobilen i lomma eller i et treningsarmbånd. Det er ikke så vi farlig om det tar litt tid fra du starter sporingen til du starter å løpe. Dette kan du justere i Livelox senere.

Når du er ferdig med å løpe tar du frem mobilen og trykker på Stoppknappen.



Nå kommer det opp en side hvor du må skrive inn navn på løpet slik at du finner det igjen senere. Her har du også mulighet til å velge om løpet ditt skal være privat.

Når du velger "Private activity" så er det bare du som kan se aktiviteten på Strava-Feeden". Hvis du ikke gjør det så er det mulig for alle andre som har en Strava-bruker å se treningsøkten din. Noen liker ikke det, mens andre synes det er motiverende. Det er opp til deg.

Skriv inn navn på aktiviteten og velg Save. Nå har du lagret løpet ditt og du kan laste ruten opp i Livelox.





Vi tar ferie med ledelse i OG karusellen!

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jul 2018


Svært jevnt i Orkla Gaula karusellen i orientering

De tre arrangementene i vår har samlet mange o-løpere og karusellen er nå kommet halvveis i sesongen

 

Mange unge løpere i de to korteste løypene

Det er gledelig at den gode trenden med mange nybegynnere fra de siste årene fortsetter. 31 løpere har deltatt i nybegynnerklassen så langt og det er fortsatt Melhus som har størst deltagelse med 19 løpere. Leik har 9 løpere så langt i år og det er en økning fra i fjor og de to som har vært med alle tre gangene kommer fra Leik. Den nysammenslåtte «karusell-klubben» Børsa-Orkanger har tre løpere.

I gul løype som er 2km lang er det også mange unge og ferske o-løpere som har tatt steget opp fra nybegynnerløypa. De får skarp konkurranse fra da aller eldste løperne som er damer over 65 år og herrer over 75 år. Det er i år deltatt 24 løpere i den løypa og det er jevnt fordelt på de 5 lagene som deltar i karusellen. Det er en lettbeint Melhusløper som til nå er helt suveren. Johannes Lerli har tre klare seire og veteranene Åse Høgsteggen fra Leik, Kari Moa Solstad og Arne Grønset, begge Børsa-Orkanger har plukket jevnt med poeng i alle tre løp. Ellers har Melhus noen flere yngre løpere som nylig tok steget opp fra nybegynnerløypa i fjor som begynner å få taket på det o-tekniske.

 

Jevnt i Hvit og Grønn løyper



Det skiller bare 6 poeng mellom 1. og 3. løper i Hvit løype og alle har en seier hver. Løypa er om lag 2km lang, men en del vanskeligere enn Gul løype. Kåre Onsøyen, Melhus leder etter en seier og to andreplasser. Like bak kommer Øyvind Østeggen, Børsa-Orkanger og Joar Arvid Krognes, Leik. På 4. og 5. plass følger ikke langt bak disse Martin Melhuus, Melhus og Asbjørn Bjerkenås, Leik. Med trimløperne har det deltatt over 30 løpere til nå i sesongen.








Like mange løpere er det i Grønn løype på 3km og minst like tett i toppen.  8 løpere mellom 250 og 295 poeng viser at ikke noe er avgjort i denne løypa. Line Sølberg, Tone Almås begge fra Leik og Hallgeir Øian, Gaula har hver sin løypeseier. Svein Olav Åmot, Leik leder så vidt framfor klubbkollega Tone Almås og Hege Solhjem Melhuus fra Melhus. Løpere fra Leik, Melhus og Børsa-Orkanger dominerer løypa.

 

Rød løype er Melhus-dominert og Blå løype er det Leik som er suveren


Begge løypene har 13 løpere så langt. Rød er om lag 4km, mens Blå er på 5,5km. Melhus inntar de tre første plassene i Rød løypa og best er Atle Pedersen med to av tre seire. Stein Ivar Foss ligger på andre og tok seieren i siste løp, mens Kjell Rune Logan-Halvorsrud har tredjeplassen. Jan Hage, Leik og Anders Solstad, Børsa-Orkanger er på skuddhold ikke langt bak Melhusløperne.













I Blå løype dominerer Leik fullstendig med 11 av de 13 som til nå har stilt i løypa. Oskar Andren har ikke vært enkel å hamle opp med i år og har alle tre løypeseirene, men får virkelig hard konkurranse av Ola Keiserås som har fått godt tak på o-teknikken de siste to åra og med god løpskapasitet gir det resultater. Runar Krognes og Anders Estenstad følger så litt etter disse av de som har tre løp – og er alle fra Leik.

 

Tett mellom Melhus og Leik i lagkampen


Vårens arrangører har vært Leik, Orkanger og Klæbu og har samlet nær 90 løpere i hvert løp. I motsetning til i fjor, der Melhus var ganske suveren, er det i år virkelig kniving. Melhus kom godt i gang,  men ble slått i andre løp av Leik. I Klæbu knep Melhus igjen noen plusspoeng og førte til at det er 155 poeng ned til Leik og det er nærmest dødt løp. De andre laga har noe mer beskjedent med poeng. Høsten kommer til å blir skikkelig spennende. 

Her er tabellen løp for løp:


Plass

Klubb

Poeng

Løp 1

Løp 2

Løp 3

1.

Melhus IL

6553

2513 (1)

1890 (2)

2150 (1)

2.

IL Leik

6398

2351 (2)

1975 (1)

2072 (2)

3.

Børsa-Orkanger

2961

940 (3)

1278 (3)

743 (3)

4.

OL Gaula

1260

219 (4)

579 (4)

462 (4)

5.

Klæbu IL

389

389 (5)




Ivar Løberg døde den dagen St.Hanskuten ble arrangert

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Jun 2018


Søndag 17. juni gikk en av Gauldalens o-veteraner bort nesten 83 år gammel. Ivar Erling Løberg var aktiv i flere idrettsgrener og særlig i o-sporten fra tidlig på 50-tallet i Trønder-lyn og satt som leder i o-avdelinga der i flere år fra andre halvdel av 1950-tallet. 

Utpå 1960-tallet begynte noen ivrige o-løpere i Gauldalen fra Kvål og opp til Støren å prate om spesialklubb i orientering. Ivar var en av disse og var med å danne OL Gaula i 1967. Gaula ble raskt et lokomotiv i o-sporten i Gauldalen og ellers i o-kretsen og Ivar ble en svært viktig brikke her. Han var en god løper, men var veldig god i administrasjon, i kartarbeide og som løypelegger. 

Han var flere år leder i Gaula, leder i o-kretsen, hadde utallige timer med barn og ungdom i opplæring i kart og kompass og var svært mange ganger enten løpsleder. løypelegger eller løpskontrollør. Ivar satte stor pris på samarbeidet med andre klubber og ivret for at MLG-cupen, senere Orkla Gaula karusellen, skulle være til inspirasjon og nytte for o-sporten i distriktet.

Vi i Melhus har hatt mye med Ivar å gjort opp gjennom årene. Han var alltid villig til å hjelpe til med løp, treninger og hadde et smittende humør. Viktigst var hans gode kjennskap til o-sporten og hans nøyaktighet i arbeide - det skulle være rett! Med Ivars bortgang er en pilar innen o-sporten borte, men vi har fått med oss mange gode tips og mye inspirasjon ellers og det er vi takknemlig for.

I begravelsen i Melhus kirke onsdag 27. juni var mange o-løpere samlet, sammen med familie, for å ta farvel med en betydningsfull person i o-sporten. I kirka framførte Hallgeir Øian minneord fra OL Gaula som vi har fått lov å videreformidle:


Minnetale til Ivar Løberg fra OL Gaula.

Forrige søndag var mange av Ivars orienteringsvenner samlet i Hovinsmarka for å delta i fjell o-løpet St.Hans-kuten. Vi fikk da den triste melding at Ivar var gått bort samme morgen.

Sammen med sorgen og tomheten, var det litt rart å tenke på at Ivar forlot oss samme dag som St.Hans-kuten ble arrangert. St. Hans-kuten er kanskje det arrangementet i OL Gaula, hvor hans store engasjement for o-sporten, kommer best frem. Utallige ganger har Ivar stått som løpsleder eller løypelegger, mange ganger begge deler.

Ivar var en av pådriverne for å få dannet en spesialklubb for orientering i Gauldalen og i 1967 ble Orienteringslaget Gaula stiftet.

Ivar har vært leder i laget i tilsammen 13 år, og han har sittet i styret i laget nesten i alle år siden starten. Han var også æresmedlem i laget.

Han var også leder i Sør-Trøndelag orienteringskrets i flere år, og har også vært medlem av flere utvalg i o-kretsen.

Foruten å være svært aktiv deltager på o-løp rundt omkring i Trøndelag, brukte han mye tid på å arrangere o-løp. Det var alt fra treningsløp og kretsløp til nasjonale løp. Ivar la sin ære i at alt var rett, postene på rett plass, kodene var rett, løypene tegnet rett på kartet osv. Selv etter at helsa begynte å skrante, ble han brukt til å planlegge løyper på kartet. Denne jobben er på mange måter den viktigste og mest tidkrevende for å få til gode løyper. Ett av mine mange minner fra denne tida, var å komme hjem til Ivar før et arrangement, da var hele huset fullt av o-utstyr, og hele kjøkkenbordet fullt av o-kart.

For å arrangere o-løp, kreves det o-kart. Også her har Ivar vært en pådriver. Utallige timer er brukt på synfaring for å få laget o-kart.

Ivar var en veldig sosial person. Når vi deltok på løp, fikk vi inntrykk av at Ivar kjente de fleste og alle visste hvem han var.

Når han nå ikke er med oss lenger, vil det bli et stort tomrom, men alle minnene fra løp vi deltok på i lag, alle arrangementene vi hadde sammen og alle timene vi hadde ut i marka når vi synfarte nye o-kart, de vil vi ha med oss for alltid.

Vi lyser fred over Ivar sitt minne.




Sommerløpene i Melhus

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Jun 2018


Melhus tilbyr i sommer 3 selvbetjeningsløp i fint terreng og på gode kart.

Du kan laste ned løypene under. Det henger poster ute i terrenget, men det er ikke stemplingsenheter og koder. Du tar bare med deg en din mobiltelefon eller GPS-klokke og dokumenterer at du har vært rundt løypa ved å bruke Livelox.

Du kan selvfølgelig løpe løypene uten å registrere det på Livelox, men her har du mulighet til å prøve det. Vi har skrevet en grundig beskrivelse over hvordan du bruker Livelox, GPS på mobiltelefon og GPS-klokke.

Postene henger ute fra 15. juli til 6 august. God treningstur. 

LøpLøypeParkeringLivelox

GimsesprintenKort.pdf
Lang.pdf


Ferietravet
Kort.pdf
Lang.pdf

Rakbjørg-postplukkenKort.pdf
Lang.pdf





Bruk GPS når du løper

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Jun 2018



Denne bloggen beskriver hvordan du kan bruke GPS for å bli bedre o-løpere. Mange har benyttet seg av GPS i flere år, men for andre er det ganske nytt. Du tror kanskje at du må ha en dyr GPS-klokke for å få det til, men du kan også bruke en smart-telefon i lomma.

Livelox har blitt veldig populært de siste årene og vi i Melhus har også et abonnement. Vi har ikke vært så flinke på å bruke enda, men vi skal bruke det med aktivt fremover.

Vi har derfor laget en serie med brukermanualer som forklarer over hvordan du kan bruke Livelox sammen med din GPS-klokke eller din mobiltelefon.

For å bruke Livelox må du ha din Eventor-bruker og passord. Har du mistet det så tar du kontakt med Atle, Stein Ivar eller Eivind. I tilegg anbefaler vi å bruke Strava som er lenket opp mot Livelox.

Under har vi beskrevet hvordan du bruker Livelox.


Her er en beskrivelse på hvordan du bruker Quickroute:




Siste ungdomstrening før sommerferien

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2018

Vårens siste ungdomstrening foregikk på Henriksåsen i Bymarka. Kristoffer, Andreas, Joakim og Oskar møtte opp. Kanskje ikke det beste oppmøte, men som forventet i skoleferien. En milliard knott dukket også opp, så det ble skikkelig livlig på treningen. Atle hadde lovet å stille med eplekake og krem på treningen, og det ble det. O-kart ble benyttet som servietter og krem fra spumaflaske gjorde susen.

GODT MED KAKE: Godt å få i seg litt kake etter en slitsom treningsøkt.


Det er mange som står på og lager et godt miljø, i o-gruppa i Melhus Idrettslag, men jeg vil påstå ungdomsgruppa er en viktig faktor for miljøet i klubben. Uten de flotte ungdommene i klubben, hadde det blitt traurig. Deres humør og glede gir oss gamle en god vitamininnsprøyting. Dagens kommentar fra Joakim: "Det som er så bra med orientering er at vi spiser kake, for i o-gruppa skal vi aldri gå i minus!"

I vår har mange av ungdommene vært engasjert i konfirmasjonsundervisning, og etter hvert er noen opptatt med trafikalt grunnkurs. Det har påvirket oppmøtet på treningene, men plutselig dukker de opp på treningene og skaper liv i leiren. Vi er veldig fornøyd med oppmøte fra ungdommene i vårsesongen.

Orientering er en sport hvor man trenger å samle erfaring for å få til de riktige veivalgene, men de fleste bommer skikkelig innimellom. Å stå ute i skogen uten å vite hvor man er på kartet kan være frustrerende, og tiden går forferdelig fort.  For de unge er det en ny opplevelse, som de trenger å trene på, mens vi eldre har opplevd det mange ganger og vet hvor frustrerende det er.


På mandagstreningene har vi lagt inn noen utfordrende poster så de kan får veiledning på vanskelige poster, og forhåpentligvis slippe å rote seg helt bort. Vi har trent på korte vanskelige strekk, eller vi har trent på hvordan vi skal dele opp lange strekk etter kjente ledetråder. 


KOS DOKKER!: Eplekake med krem på o-kart som serviett. Kan det bli bedre?



På dagens trening trente vi på å finne en tydelig ledelinje, som man kan bruke, før man finner posten. En myr er fin å bruke her. Skal man finne et høydepunkt inne i skogen er det alltid lurt å først finne en myr som ligger 50 meter unna først, for så å løpe sakte inn til høydepunktet.

,

LEDELINJE: Når du skal finne 3. post, så er det veldig viktig å finne myra på nordsiden først og så blir greit å finne posten. 


På dagens trening løp gutta 4 sløyfer på ca 1 km. Det ble en fin treningsøkt på 4 km, i blaut myr, og over stokk og stein.



TELT: Vi satte opp telt for å holde mygg knott ute, men det endte med at alle fluene og knottene flyttet inn i teltet og vi satt ute.


Vi fortsetter med ungdomstreningene til høsten, og vi håper på like godt oppmøte som vi har hatt i vår. I mellomtiden får dere nyte en strålende sommer.




Dugnad Fotballfeber - innmelding av behov er avsluttet

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2018


Innmelding av behov er avsluttet. Vaktlister er tilgjengelig i Facebookgruppen Dugnadscrew Fotballfeber Trondheim.

De som har skrevet seg på regnearket med e-postadresse skal ha fått invitasjon til denne gruppen og dermed tilgang til vaktlistene.

Har du ikke fått invitasjon er du heller ikke satt opp på vakt.

Takk til de som har meldt sin interesse.



DUGNAD - FOTBALLFEBER

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Jun 2018


VÆR MED PÅ DUGNAD FOR O-AVDELINGA!

For at vi kan tilby gode og billige treninger, arrangement, gratis startkontingent i nesten alle løp treninger og utlånsdrakter trenger vi litt penger i kassen.  Det er ikke enkelt å finne greie dugnader, men har i denne omgangen falt for hjelp til storskjermarrangementet under fotball-VM på Festningen i Trondheim. Enkelt å stille opp i, for det er vakter å velge i èn måned framover til 17. juli. 

 

Her er litt info fra arrangør:

Timelønn er 130,- per pers. i tillegg får man gratis lunsj hver dag, gratis snacks, gratis reservering av bord (må bestilles min. en uke i forveien) og gratisbilletter til alle arrangementer på området på kampfrie dager. Utover dette blir all tips som samles inn under festivalen lagt i en kasse og fordelt på de som jobber ut fra hvor mange timer den enkelte gruppen har samlet opp. For å jobbe må man registrere gruppen sin som en organisasjon eller et sameie (f.eks. for en russebuss). Dette fordi gruppene må ha mulighet til å sende ut en felles faktura etter endt prosjekt.

 

Stein Ivar (M: 97694418 / sif@getmail.no) er kontaktperson for oss og kan veilede dere og koordinere om noen ønsker en felles dag.

 

Men det er bare å melde seg på selv når det passer og da gjør du følgende:

 

1. Fylle ut kontaktopplysningene i dette skjemaet: https://docs.google.com/spread... . Bruk Melhus i.l., orientering som organisasjon og fyll inn alle kolonnene for at du skal få tilsendt vaktliste og tilbudt rette arbeidsoppgave. Det er mulig å skrive kommentarer i siste kolonne.

 

2. Så går du til vaktlista https://doodle.com/poll/ztmuqs... og melder deg på 6-timersvakt på egnet dag/tid (ei eller flere vakter). Kontakt Stein Ivar om du ønsker felles vakt med flere.

 

HÅPER DU KAN VÆRE MED PÅ DETTE FOR FELLESSKAPET



Kveldens OG-karuselløp bød på utfordinger både fysisk og O-teknisk

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Jun 2018

Klæbu stod som arrangør av kveldens løp, og om det ikke var bratt på vei opp til samlingsplass, skulle det vise seg at det kun var en smakebit på hva som ventet oss uti løypa!

"I kveld ble vi virkelig påmint at vi er o-løpere" ble det sagt i målområdet etter innkomst, egentlig en ganske presis beskrivelse! Men samlingsplass var idyllisk lagt tett ved Damtjønna, og de fleste av løpene hadde også strekk som gikk langs tjønna.

Ekstra artig var det at så mange av våre nybegynnere hadde funnet veien til "Stabbmarka", og at de alle fant frem og fullførte sine løyper! Stor applaus til alle dem! Her representert ved Sigurd.

Vi fikk også i kveld klasseseire. Johannes Lerli er i godt slag for tida og tok sin tredje strake seier av 3 mulige i gul-løypa. I rød-løypa trakk Stein Ivar det lengste strået med knappe to minutters margin foran Atle på andre plass. I hvit løype ble det en flott andreplass på Kåre Onsøyen.

Foreløpige resultater viser at det er veldig jevnt mellom oss og Leik i lagkonkurransen. Avventer offisielle resultater før vi kan avgjøre om vi øker ledelsen sammenlagt eller om Leik har knappen inn på vårt forsprang. Resultatene kan etterhvert leses her: Resultater OG-karusellen løp 3 - Klæbu

Flere bilder finner du i bildegalleriet her.


Denne oppsummeringa er sendt avisene:


Svært jevnt i Orkla Gaula karusellen i orientering

De tre arrangementene i vår har samlet mange o-løpere og karusellen er nå kommet halvveis i sesongen


Mange unge løpere i de to korteste løypene

Det er gledelig at den gode trenden med mange nybegynnere fra de siste årene fortsetter. 31 løpere har deltatt i nybegynnerklassen så langt og det er fortsatt Melhus som har størst deltagelse med 19 løpere. Leik har 9 løpere så langt i år og det er en økning fra i fjor og de to som har vært med alle tre gangene kommer fra Leik. Den nysammenslåtte «karusell-klubben» Børsa-Orkanger har tre løpere.

I gul løype som er 2km lang er det også mange unge og ferske o-løpere som har tatt steget opp fra nybegynnerløypa. De får skarp konkurranse fra da aller eldste løperne som er damer over 65 år og herrer over 75 år. Det er i år deltatt 24 løpere i den løypa og det er jevnt fordelt på de 5 lagene som deltar i karusellen. Det er en lettbeint Melhusløper som til nå er helt suveren. Johannes Lerli har tre klare seire og veteranene Åse Høgsteggen fra Leik, Kari Moa Solstad og Arne Grønset, begge Børsa-Orkanger har plukket jevnt med poeng i alle tre løp. Ellers har Melhus noen flere yngre løpere som nylig tok steget opp fra nybegynnerløypa i fjor som begynner å få taket på det o-tekniske.

 

Jevnt i Hvit og Grønn løyper

Det skiller bare 6 poeng mellom 1. og 3. løper i Hvit løype og alle har en seier hver. Løypa er om lag 2km lang, men en del vanskeligere enn Gul løype. Kåre Onsøyen, Melhus leder etter en seier og to andreplasser. Like bak kommer Øyvind Østeggen, Børsa-Orkanger og Joar Arvid Krognes, Leik. På 4. og 5. plass følger ikke langt bak disse Martin Melhuus, Melhus og Asbjørn Bjerkenås, Leik. Med trimløperne har det deltatt over 30 løpere til nå i sesongen.

Like mange løpere er det i Grønn løype på 3km og minst like tett i toppen.  8 løpere mellom 250 og 295 poeng viser at ikke noe er avgjort i denne løypa. Line Sølberg, Tone Almås begge fra Leik og Hallgeir Øian, Gaula har hver sin løypeseier. Svein Olav Åmot, Leik leder så vidt framfor klubbkollega Tone Almås og Hege Solhjem Melhuus fra Melhus. Løpere fra Leik, Melhus og Børsa-Orkanger dominerer løypa.

 

Rød løype er Melhus-dominert og Blå løype er det Leik som er suveren

Begge løypene har 13 løpere så langt. Rød er om lag 4km, mens Blå er på 5,5km. Melhus inntar de tre første plassene i Rød løypa og best er Atle Pedersen med to av tre seire. Stein Ivar Foss ligger på andre og tok seieren i siste løp, mens Kjell Rune Logan-Halvorsrud har tredjeplassen. Jan Hage, Leik og Anders Solstad, Børsa-Orkanger er på skuddhold ikke langt bak Melhusløperne.

I Blå løype dominerer Leik fullstendig med 11 av de 13 som til nå har stilt i løypa. Oskar Andren har ikke vært enkel å hamle opp med i år og har alle tre løypeseirene, men får virkelig hard konkurranse av Ola Keiserås som har fått godt tak på o-teknikken de siste to åra og med god løpskapasitet gir det resultater. Runar Krognes og Anders Estenstad følger så litt etter disse av de som har tre løp – og er alle fra Leik.

 

Tett mellom Melhus og Leik i lagkampen


Vårens arrangører har vært Leik, Orkanger og Klæbu og har samlet nær 90 løpere i hvert løp. I motsetning til i fjor, der Melhus var ganske suveren, er det i år virkelig kniving. Melhus kom godt i gang,  men ble slått i andre løp av Leik. I Klæbu knep Melhus igjen noen plusspoeng og førte til at det er 155 poeng ned til Leik og det er nærmest dødt løp. De andre laga har noe mer beskjedent med poeng. Høsten kommer til å blir skikkelig spennende.









Her er tabellen løp for løp:

Plass

Klubb

Poeng

Løp 1

Løp 2

Løp 3

1.

Melhus IL

6553

2513 (1)

1890 (2)

2150 (1)

2.

IL Leik

6398

2351 (2)

1975 (1)

2072 (2)

3.

Børsa-Orkanger

2961

940 (3)

1278 (3)

743 (3)

4.

OL Gaula

1260

219 (4)

579 (4)

462 (4)

5.

Klæbu IL

389

389 (5)





Jubileumsløp hos Gaula med St.Hanskuten

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Jun 2018

Våre naboer i sør fyller 50 år, og hadde funnet fram sitt første fargekart fra 1968 til St. Hanskuten, som gikk fra gården Klevløkkja søndag. Med flott utsikt over Hovin gikk fellesstarten. Løpsleder Jon Røstum hadde bursdag, og fikk starte 10 meter foran de andre. St. Hanskuten er ikke mer høgtidelig enn som så. Det 50 år gamle kartet var heller ikke revidert, bortsett fra at nye skogsveier var tegnet inn på oppslag ved samlingsplass. Stiene har endret seg mye i kvalitet siden 1968, og vegetasjonen på myrene også. De var tegnet blå og brune etter datidens standard, og skapte uansett litt forvirring. 

Vi møtte et fint åpent terreng, men veldig storkupert. Løypelegger Ivar Skjærvold hadde ikke spart på motbakkene, og langløypa på 12 kilometer hadde cirka 500 meter klatring. I varmen var det kjærkomment å ha Jostein Glesåen på saftstasjon undervegs.

59 personer deltok på løpet, en liten økning fra i fjor. 

Trine, John og Kristoffer deltok fra Melhus orientering. 

Resultater kan leses på Brikkesys.




3. løp i OG karusellen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Jun 2018


Alle som kan krype og gå møter til karusell-løp onsdag 20. juni! Bildet er fra Klæbu sitt løp i fjor der vi tok løps-seieren for kvelden. Det har vi til hensikt å gjøre denne gangen også!!!

Oppmøte er på Skysstasjonen kl 1715 for felles kjøring. Start er fra kl 1800 på samlingsplass. Startkontingent betales av den enkelte.

John og Trine vi ta seg av rekruttene.

Karusell-løpet for 14 dager siden endte nærmest med dødt løp med Leik. Selv om vi leder sammenlagt, er det med minst mulig margin. Det fordrer fullt mannskap!

Her kommer Klæbu si invitasjon:


Klæbu IL o-avdelinga inviterer til:

OG-karusell løp 3 onsdag 20/6 – langdistanse 

Løpsleder: Kjersti Bø 

Løypelegger: Nils Ottar Svaan 

Kontrollør: Paul Forseth 

Kart: Stabbmarka, kart revidert 2017, målestokk løypeavhengig 

P-plass/samling: Løkkaune/Damtjønna, 10 min gange til samlingsplass 

Adkomst: Via Svean bru. Kartlink til parkering her: 

Start: Kl. 18-19, start nær samlingsplass 

Startkontingent: D/H -> 16 kr. 40,-, D/H 17 -> kr. 60,-. Ikke bet.terminal 


Klasser og distanser: 

Ny 1,5 N Nybegynnere 

Gul 2,0 C D/H 12 + D/H 13-C + D65 + H75 

Hvit 2,0 B D 50-64 + D 13-14 + H 65-74 

Grønn 3,0 A/B D 15-49 + H 13-14 + H 55-64 

Rød 4,0 A/B H 45-54 + H 17-18 

Blå 5,5 A/B H 19-44 


Vel møtt til karusell i Klæbu!



Tremanns-stafett med to i løypa

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Jun 2018


Ungdommene våre gjennomførte en fin treningsdag i Oppdal lørdag. Først med ei løype med kompassøvelse. Alle strekk skulle gjennomføres med kompasskurs. Bak posten var det oppfangende detaljer, en sti eller en bekk på tvers. Ingen skulle løpe forbi, og så fikk man sjekke hvor langt til side for posten man kom. Leder Gro påpekte at første kompasskurs ut fra posten var spesielt viktig.

Neste økt var en avansert utgave av stafett. Alle ble delt inn i tremannslag. To løpere skulle være ute samtidig, og det var tre etapper på hver, i fire forskjellige løyper. Slik fikk alle rundt fire kilometer i skogen, og ventetida ble bingo for alle. Kanskje bare ett minutt, mens noen ble utålmodige etter ti minutter og forlangte fellesstart. Det ble også svært uoversiktlig hvem som vant, og hvis noen brukte en halv time i løypa si var det ingen som kjedet seg og måtte vente. Ganske smart.

Her er noen situasjons-bilder fra stafetten:

 




Oskar var lett gjenkjennelig med sine røde solbriller. 
















Håkon stempler og er ferdig med tre etapper.













Målbukken ble skjevere og skjevere, og det var kamp om å stemple først. Her er Kristoffer ferdig med en av sine etapper. 











I stafett gir man litt ekstra for laget. Her er Peter, Martin og Joakim inne samtidig og ventet på ny veksling. 










Det er svært greie gutter å ha med på tur. De beriker miljøet blant de andre. De er voksne både i fart og væremåte. Lederen undervurderer dem kanskje litt. Sitat fra dagen:

John: Dere kan bare gå til bilen, men den kjører ikke før jeg kommer.

Peter: Ja vi forstår da det!





Ungdommene på plass i Oppdal

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jun 2018

Klare for første treningsøkt fredag. Fra venstre: Peter, Kristoffer, Espen, Håkon, Andreas, Oskar, Joakim og Martin.


Åtte av ungdommene deltar på treningssamling i Oppdal i helga, i anledning hovedløpsprosjektet. Oskar var turleder på toget fredag ettermiddag, og ledet gruppa fra Oppdal stasjon til Kåsen. Et godt stykke å gå, med freidig mot. Her ble det postplukk i samme terreng som Midt-Norsk Mesterskap skal gå i august. Hovedløpet neste år er også lagt her. Det ble ei fin treningsøkt før fredagstaco på leirsenteret på Stølen, der vi bor. På lørdag blir det nye oppgaver og nytt terreng å trene i, og en tur i bassenget står også på programmet. Stemninga er god, og lederne i kretsen har blandet ungdommer fra ulike klubber på rommene. Sosialt og inkluderende.





Bratt i årets klubbmesterskap. Ungdommene har også trening, ungdomsløp og hovedløpssamling i tillegg.

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jun 2018



Så er vi kommet fram til en stor begivenhet i klubben hvert år, nemlig klubbmesterskapet! 

Klubbmesterskapet vil gå i området Skjetnemyra og opp mot Våttåsen onsdag 13 juni med start fra kl 1800. Det er samlingsplass ved parkeringa rett etter at man tar av Kregensvegen inn mot Skjetnemyra (P-avgift med SMS). Hege og Ove vil hjelpe rekruttene med løypene.

Herfra er det 130 høgdemeter opp til den øverste posten, der de to lengste løypene vil komme innom. På grunn av terrenget er løypelengdene redusert noe. Den lengste løypa har en samlet stigning på cirka 190 meter, mens den nest lengste kommer opp i cirka 160 meter. C-løypa er enklere, og har en total stigning på cirka 90 meter, mens nybegynnerløypa bare har 40 meter. For de som vil kjempe om medaljer er det grunnlagstreninga fra i vinter som vil slå ut. Men hodet skal også henge med i skråli og bratte, og orientering er ikke det samme som bakkeløp. Her er det håp for alle!

Etter klubbmesterskaps-løpet blir det ikke grilling, men vi finner en løsning med koking eller noe - litt mat og drikke skal det bli! Det blir premieutdeling for små og store til slutt.


Full løpsuke for ungdommene.

Mandag 11. juni er det trening for ungdommene fra Smistad kl 1800. Oppmøte kl 1730 ved Skysstasjonen.

Onsdag er det som vist over klubbmesterskap ved Skjetnan.

Torsdag 14. juni er det ungdomsløp arrangert av Skogkarene.

Og i helga er det Hovedløpssamling i Oppdal.

Informasjon om dette har Atle M: 99160145.



Knepent nederlag sammenlagt i kveldens OG-karusell

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jun 2018


Reidun, Atle og Kjell Rune i dyp konsentrasjon og diskuterer kvelden veivalg.

Kveldens OG-karusell gikk av stabelen i Knyken skisenter med Orkanger som arrangør. I fint solskinn og gode løyper i flott terreng ble det dessverre et knepet nederlag for Leik i lagkonkurransen. Leik slo oss med fattige 85 poeng. Trøsten må være at vi fremdeles leder sammenlagt. Med kveldens seier knappet også Leik innpå i sammendraget. Det skiller ikke mange poeng og vi må fremdeles skjerpe innsatsen hvis vi skal dra hjem pokalen i år også.

Hyggelig at vi i kveldens løp fikk stiften bekjentskap til nye løpere som representerte Melhus. Også hyggelig å se at den yngste gruppen begynner å flere og flere jenter med. Det setter vi pris på og ønsker dem med oss videre.

Selv om Leik vant sammenlagt i kveld hadde mange av våre gode prestasjoner. Foruten de yngste i nybegynnerklassen ble det flere klasseseire. I gul løype stakk Johannes Lerli av med seieren med kveldens største seiersmargin. I hvit og rød løype ble det seier til henholdsvis Kåre Onsøyen og Atle Pedersen. Ørjan Sæter vant grønn trim, Erik Tofte hvit trim, Reidun Sæland gul trim ikke minst seier til Camilla Nesset i ny trim. Super innsats av Melhusløperne.

Resultatene finner du her.



Karusell-løp, ungdomstrening og ungdomsløp i kommende uke

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jun 2018

Ungdommene har trening i Skjetnemarka mandag kl 1800 med Atle som tilrettelegger. Torsdag kl 1800 er det Ungdomsløp med Trollelg som arrangør. Påmelding til Atle innen onsdag kveld.

Onsdag 6. juni går 2. løp i OG karusellen av stabelen med Orkanger som arrangør. Løpet går i Knyken og det kan startes mellom kl 1800 og 1900. Vi har felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1715.

Sist vi var i Knyken halte vi i land 2. napp i karusell-pokalen og året var 2016. Denne gangen reiser vi dit for å forsvare en knapp ledelse fra første løp på Hølonda. Jobben nå er å mobilisere minst like bra som for 14 dager siden - ideelt har vi har ikke råd til å miste ett eneste poeng! Det her skal vi klare!!

Reidun og Gunleiv vil følge oppå rekruttene i karusell-løpet.


Her er innbydelse til 2.løp i Orkla/Gaula-karusellen 2018 
Onsdag 6.juni 

Sted: Knyken skisenter. Følg skilting til Knyken fra Forve bru. 

Type: Langdistanse 

Parkering: Knyken skisenter, samlingsplass og sekreteriat ved 
speakerbua på skistadion ca100m fra parkering. 

Løype Klasser Løypelengder 
Blå      H 17-44 5,0 kmA/B 
Rød     H 45-54, H15-16 4,0 kmA/B 
Grønn  D15-49,H13-14,H55-64 3,0 kmA/B 
Hvit     D50-64,D13-14,H65-74 2,0 kmB 
Gul      D/H– 12, D/H13-C, D65-, H752
NY       Nybegynner 1,5 kmN 

Startkontigent: D/H -16 år: kr40,-D/H17-:kr60.

Start: Mellom1800 og1900. Start nær samlingsplass. 
Kart: Knyken, 1:7500 
Løypelegger: Ola Neraune 
Kontrollør: Gerd Bjørseth 

Salg av kaffe og kaker! 

VELKOMMEN 




Stor idrettsglede i ungdomsløpet onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jun 2018


Sentrale aktører fra Melhus under ungdomsløpet onsdag kveld. Kristoffer har løpt med spurt-trøya under løpet som bevis på at han ledet spurtprisen i H13-14 før løpet. Erik var assisterende premie-seremonimester, Sigurd og Johannes gjorde det skarpt i H11-12, mens John og Kristin lytter til Kristoffers fortelling fra løpet. 



Melhus arrangerte onsdag kveld 3.løp i kretsens ungdomsløps-karusell. Start og samlingsplass var lagt til Tambartun som er virkelig et flott område for arrangement med en fin grasmatte som samlingsplass og greit avgrensa løpsområde som gir løperne god trygghet. Atle var løpsleder og speaker og kunne etter løpet konstatere at arrangementet fikk gode karakterer fra løpere og ledere.




Eivind var løypelegger og hadde et godt samarbeide med Atle og kretskontrollør Frode Haugskott. Start og innkomst ble lagt nede ved Tambartun denne gangen, noe som førte til en del flere poster p.g.a. det smale området like sør for samlingsplass som måtte brukes både i ut- og innløpinga. 

Stein Ivar og Trond er i sekretariatet under løpet og tar påmelding og innkomst av løpere.






Startersjef Kjell Rune og assistent John hadde full kontroll ved start. Her løper ivrige N-åpen-løpere ut i skogen i en viss fart.










Marit og hennes medhjelpere fikk fart på vafler og skuffkaker når løperne hadde summert seg etter målpassering. Å gå å kjøpe seg noe i kiosken er vel så stor som selve løpet for mange.

Audun hadde kontroll over strøm, vann og samlingsplass. Alle mann i arbeide.




Resultater kan leses på Eventor eller Brikkesys.

Det er mange gode spurter inn mot mål og her ser vi bl.a. Sigurd og Johannes i en forrykende  innspurt.

Se mange flere bilder fra arenaen, starten, 1. post, sistepost og premieutdelinga i bildegalleri.



Første O6`er gikk i Momarka onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Mai 2018

I strålende forsommervær - sammen med noen få knott - avviklet vi første løp i årets O6`er onsdag kveld med 25 løpere i marka. Ole hadde lagt fire løyper, der nybegynnerne gikk i lysløypa på vestsida av veien inn til Skjetnemyra og de andre løypene gikk i Momarka på østsida. Løperne hadde mange godord om løypene. Oppmøtet var godt til å være dagen før vi skal arrangere ungdomsløp på Tambartun. 

I nybegynnerklassen stilte 4 løpere, der Leah og Vårin gjennomførte løypa på egen hånd. Flotte greier.

Det blir noe motbakke opp i Momarka som gjør at det ikke blir raske km-tider. I tillegg hadde Ole lagt gode og utfordrende løyper som mange brukte litt tid på. 

Neste O6`er går om 14 dager og i mellom der kommer karusell-løp i Knyken.

Resultatene kan leses i Brikkesys.



Lauglo Open, første løp i O6`eren og ungdomsløp denne uka.

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mai 2018


Her er Skjetnemyra som blir åstedet for  sesongens først O6`er - lagets egen interne karusell. Her er det vanligvis mange fine kamper i alle løypene. 

Før det blir det anledning til å delta i Lauglo Open mandag kveld  med oppmøte Skysstasjonen kl 1730. Alle er velkommen og ungdomstreninga blir lagt dit i morgen. Se nyhetssak under.

Ole kan så melde at de 4 løypene i O6`eren er klare til onsdag kveld. Samlingsplass blir i sving på lysløype ca. midt mellom Kregnesvegen og Skjetnemyra.

Det er merket fra Kregnesvegen og inn til samlingsplass. Møt direkte. Start er kl 1800. Stein og Stein Ivar vil følge rekrutter i løypene. 

Parkering langs veg eller på Skjetnemyra og det er P-avgift.

Nybegynnerløype vil gå rundt lysløypa, de andre løypene vil gå i Momarka.

Alle som deltar i minst 4 løp i nybegynner får premie og så er det poengberegning i de andre klassene som gir premiering til høsten. O6`eren avsluttes med Gimse by Night sist i september.

Torsdag 31. mai er det ungdomsløp fra Tambartun med oss som arrangør. Her vil vi melde på alle som er aktuell og vi håper dere kan stille opp. Vi vi snakke mer om ungdomsløpet på O6`eren onsdag kveld.



Lauglo open - invitasjon til treningsløp mandag 29. mai

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Mai 2018

Lauglo ønsker oss velkommen til årets Lauglo Open på mandag 29. mai!

Samlingsplass er i gapahuken til Anders Lauglo ved Lauglo gård for et trivelig arrangement med fine løyper.

Link til kart for parkering.

Det er løyper for alle med start når du vil mellom 18:00-19:00.

Felles avreise fra Skysstasjonen kl 1730.



Godt oppmøte i 1. karusell-løp ble til seier!

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mai 2018

87 løpere møtte opp i sesongens første karusell-løp som Leik arrangerte på i Skardåsen på Korsvegen. Vi hadde en svært godt oppmøte med hele 36 løpere - det beste hittil i vår i trening eller løp. Mange løpere og gode prestasjoner ble til sesongens først løpsseier!



Vi hadde mange gode prestasjoner i løypene. Dobbeltseier i Rød løype med Atle og Stein Ivar og i Gul løype med Johannes L og Sigurd.

Ellers har Audun B og Kåre 3.plass i sine løyper.






Resultatene kan leses her.


Her kommer omtalen som er sendt avisene: 


Melhus slo hjemmelaget Leik i o-karusellen

 

Orkla Gaula-karusellen innledet sesongen med løp på Korsvegen for nesten 90 løpere

 

OG karusellen er stadig populær og arrangeres etter samme lest om de siste åra. 5 individuelle løp og stafett teller både i lagkampen og som individuell rangering. I 2017 fikk Melhus karusell-pokalen til odel og eie etter tre napp. Dermed er det en helt «rein» pokal som det kjempes om i år. Nytt i år er at Børsa og Orkanger har slått seg sammen til ett lag i lagkampen.

 

Nybegynnerklassen er viktig for o-sportens framtid og 16 løpere stilte til start hvor Melhus hadde 9 og Leik 5 løpere.

 

Åse Høgsteggen fra Leik måtte se seg slått i Gul løype av to lettløpte Melhusrekrutter. Johannes Lerli og Sigurd Rønning er to av Melhus` yngre løpere som begynner å få taket på o-teknikken. Her var det 12 deltagere med de aller yngste og de aller eldste løperne.

 

I Hvit løype var det snudd på hodet med dobbeltseier til Leik med Joar Arvid Krognes og Anne Kari Stubbsjøen. Kåre Onsøyen fra Melhus tok 3. plassen i løype som hadde 16 løpere.

 

Grønn løype på ca. 3km er også i år den største klassen med 18 løpere denne gangen. Her ble det enda en dobbeltseier til Leik med Line Sølberg og Svein Olav Åmot. Rolf Wærnes fra Børsa – Orkanger kom på tredjeplass. Her var det ei hel rekke med løpere som kom tett som hagel bak disse.

 

Så fikk Melhus dobbeltseier i Rød løype med Atle Pedersen og Stein Ivar Foss tett fulgt av John Henry Hammer fra Børsa – Orkanger. Disse tre var godt framfor de andre i løype som hadde 10 løpere som var på 4 km.

 

Blå løype er den lengste med 5,5km og den ble dominert av hjemmelaget med 7 av 9 løpere. Leiks nyervervet Oskar Andre holder stor fart og slo til med seier. Ola Keiserås også fra Leik var knappe 3 minutter etter på andreplass, mens den løperen som har flest topplasser de siste årene, Audun Bakk fra Melhus ikke hadde dagen og ble klart slått.

 

I lagkampen ser det ut til at Melhus og Leik vil kjempe seg imellom i toppen. Børsa – Orkanger tok tredjeplassen denne gangen litt framfor Gaula. Melhus tok en knepen seier i første løp bare om lag 160 poeng framfor Leik. Det ligger kanskje an for en jevnere lagkamp  i år enn i fjor der Melhus var nokså suveren. Om 14 dager er det ny dyst på Orkanger.





Massemønstring under Verdens o-dag i skolene i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mai 2018


Kjemperespons på o-aktivitetene som er blitt gjennomført i dag og eller denne uka i forbindelsen med Verdens o-dag (WOD 2018). Her ser vi en typisk situasjon fra Gimse ungdomsskole i dag der elever blir orientert om kart og løyper av lærerne før det braker løs.

Vi har ikke summert alt ennå, men det nærmer seg 1000 o-løpere som kan registreres som aktivitet i WOD 2018. 

Bare på Gimseskolene var det nærmere 600 elever som deltok i et felles opplegg for Gimse barneskole, Gimse ungdomsskole, Høyeggen skole 5.-7. trinn og Melhus videregående skole. Både på Høyeggen og Brekkåsen var det opplegg i dag for 1.- 4. trinn, mens Brekkåsen har skog-orientering fredag for 5.-7. trinn  fra Saga. Øya videregående skole har o-aktivitet over flere dager både før og etter pinse. I tillegg kan vår deltagelse i karusellen kunne telles med.

I det hele glitrende o-dager med masse ivrige barn og ungdom i godværet.




Orkla Gaula-karusellen starter onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mai 2018

Stor jubel i laget etter å ha sikret karusell-pokalen til odel og eie på Gåsbakken i fjor høst! 

I år er det med andre ord en helt "rein" pokal som skal få inskripsjon etter karusell-stafetten på Skjetnemyra i september. I fjor høst var vi enige om at på den pokalen skal det stå MELHUS i høst - ikke mindre! 

Etter seieren i fjor er det nok noen lag som ønsker å slå oss i år - f.eks. Leik. I tillegg har Børsa og Orkanger fått anledning til å slå seg sammen i lagkampen, så her blir det skarp konkurranse. Det er avgjørende om vi skal henge med at vi er med fra første stavtak!

Audun K og Kåre tilbyr hjelp til rekrutter!

Da er det bare å sanke inn løpere fra alle hjørner av bygda og dra til Korsvegen onsdag 23. mai. Vi kan møtes på Skysstasjonen kl 1730 for felles kjøring.

Her er innbydelsen fra Leik:

Innbydelse til OG- karusellen Løp 1 

Onsdag 23. mai 2018 

Sted: Eid på Korsvegen, merket ved vei 708. 

Type løp: Langdistanse 

Parkering ved Eid skole, ca. 300 meter å gå til samlingsplass i lysløypa. 


Løype                   Løypelengder          Klasser                 

Blå                       5,0 km A/B                H 17-44                                 

Rød                      4,0 km A/B                H 45-54, H 15-16 

Grønn                   3,0 km A/B                D 15-49, H 13-14, H 55-64 

Hvit                      2,0 km B                   D 50-64, D 13-14, H 65-74 

Gul                       2,0 km C                   D/H -12, D/H 13-C, D65-, H 75- 

NY                        1,5 km N                   Nybegynner 


Startkontigent: D/H til og med 16 år= Kr 40. 17 år og opp= Kr 60,- 

Start: Start kl. 18.00-19.00, ca. 500m å gå til start. ( NY starter på samlingsplass) 

Kart: Skaråsen-Rotåsen, målestokk 1:7500 

Løypelegger: Svein Unsgård 

Kontrollør: Brage Keiserås 

Salg av kaffe og tilbehør. 

Velkommen! 




Treningsløp og Ungdomsløp i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Mai 2018

I kveld startet ungdomløpene 2018 og det var Freidig som var første arrangør. Flere av ungdommene våre deltok der. Resultater fra løpet kan leses her. Bildet er fra starten på vårt ungdomsløp i fjor.

På Løset hadde Audun B lagt 4 løyper i Svartåsen-området og det er som vanlig noen ekstra høydemeter når Svartåsen skal forseres. Det var litt glissent med løpere i kveld p.g.a. mange kollisjoner. Løypene ble godt mottatt av de som løp rundt. Resultatene kan leses her.

Neste onsdag den 23. mai er det 1. løp i OG karusellen. Da samles vi til dyst!



Ivrige unger i all-idrett på Tambartun

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Mai 2018

9 ivrige unger fra 1. trinn som går på Høyeggen eller Gimse skoler var deltagere da o-avdelinga hadde orientering i all-idretten mandag kveld.

Her forklarer Audun om første øvelse som er å finne 5 kjegler etter verdens enkleste kart. Under kjeglene var det bokstaver som skulle bli et greit hverdagslig ord.

Eivind lytter også til budskapet, mens Kjell Rune er fotograf.



Så var det o-løp! Vi gikk først en runde rundt løypa og forklarte hva kartet viste av detaljer og hva løypa bestod av. Her var det full konsentrasjon!







 


Etterpå ble det brikkeløp i fri fart - stor innsats av barna og alle fikk en viss forståelse av hva kart og terreng er.

En vellykket kveld på Tambartun i et flott vårvær - med enkelte truende svarte skyer over Vassfjellet.





Turorientering 2018

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mai 2018

Turorientering 2018 er i salg på Sportshuset Melhus eller på turorientering.no fra og med 16. mai.

Vi følger opp fjorårets opplegg med grønne løyper i Melhus sentrum. Øvrige løyper, rød løype på Grønneset, i Anemarka og på Gimse. Postplukk i Våttåsen og Vassfjellet nord.

Toppturene i år går til Sælehuset ved Litjfjellet og til Isåsen i Skaun.


Bildet er fra Sælehuset ved Litjfjellet

Følgende turorienteringspakker får du kjøpt på Sportshuset Melhus:
- Komplett pakke med turorientering
- Ekstra kodekort

På nett kan du i tillegg til disse pakkene også kjøpe enkeltturer.

Alle som leverer eller registrerer seg på nett, og som har minimum bronse er med i trekningen om å bli Årets turorienterer.



Grønn løype
– er en løype som går på stier og veier. Egner seg for alle også de som er litt dårlig til beins og som evt. sitter i rullestol.


Rød løype
– en løype som vil gå i variert terreng med gode ledelinjer og holdepunkter. Det vil kreve litt kunnskap om kart, men vil være overkommelig for de fleste.

Postplukk

– dette er den «tradisjonelle» turorientering som de aller fleste kjenner til fra før. Det er turer som vil utfordre deltakeren litt og forutsetter at en kjenner til kart og kompass.

Toppturer

– i den siste kategorien har vi valgt ut 2 toppturer i nærmiljøet. Dette er enkeltposter som egner seg som en egen tur. Hver tur gir 10 poeng.


All informasjon om årets opplegg finner på våre sider om turorientering.



Trening og løp i uke 20

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Mai 2018

Ei ny uka med orientering står for tur.

Ungdommene har trening mandag 14. mai fra Ringvoll / Skogly kl 1800 der Atle legger løypa.

Onsdag 16. mai er det trening fra Vanntanken Løvset kl 1800. Det var meninga at treninga skulle gå fra Rye, men veien er stengt nå i vårløsninga. 

Det er Audun som ordner med løyper og mange av postene som ble lagt til løypene fra Rye er brukt i de nye løypene. Bildet over er for øvrig fra tilsvarende samlingsplass i fjor høst.

Parkering er på plassen like ved Løsetvegen på Rønningsgjerdet og link med gårute er her. Merk at det ikke ble helt vellyket merkaruta i linken, men det er raskest å veiein Storåsen. Det er merket ved parkeringa og til samlingsplass.  

Kjell Rune og Eivind følger opp rekrutter og ungdom.

Onsdag 16. mai kl 1800 er det også sesongens første ungdomsløp med Freidig som arrangør.Dette er påmeldingsløp og ta kontakt om du vil være med. Atle vil organisere påmelding og skyss. Som dere ser går dette ungdomsløpet samtidig med vår trening, men det er bare denne gangen det blir slik kollisjon når ungdomsløpene går på torsdager.



Hege ble kretsmester i sprint

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Mai 2018


Kristoffer, Hege og John har dag deltatt i KM sprint og her følger John`s ferske rapport: 

Hege ble gulljente i D55 da kretsmesterskapet i sprintorientering gikk på Levanger lørdag 12. mai. Hun slo sin nærmeste konkurrent fra Byåsen med 12 sekunder, i ei løype på 2,1 kilometer med 17 poster.

Løpet var kretsmesterskap både for Nord- og Sør-Trøndelag, med medaljeutdelinger for begge fylkene. Kristoffer fikk en bronsemedalje i H13-14.

Det ble en flott dag i sola ved universitetsområdet på Røstad, hvor løpet gikk i et nydelig område med grønne plener, stier og veger ned til fjæra. Postene hang tett, og det ble mange disk. Noen lærerboliger på området så akkurat likedan ut, og her hang det poster til forskjellige løyper på samme sted på boligene. Ikke alle sjekker postkoder i sprint, og det fikk flere svi for.

Men alle tre Melhus-løperne unngikk disk, og to medaljer var en fin fangst for dagen!   

 


Kristoffer sees her i full konsentrasjon før knockout-sprinten.


Etter mesterskapet ble det avholdt en uhøytidelig knockout-sprint. Deltakerne fra 13 til 16 år ble samlet i tre heat for jenter og tre for gutter, i ei løype på 1 kilometer. De to beste i hvert heat gikk videre til en finale. Samme opplegg var det for senior damer og herrer også, men her fikk kun de beste fra kretsmesterskapet delta i innledende heat. En spennende og fin mulighet til en aldri så liten revansje mot den nybakte kretsmesteren. Det ble stor fart inn og ut av sistepost, som var plassert blant publikum. I herrenes seniorfinale kom de to første med to-tre meters mellomrom, men Frol-løperen som ledet snublet i nummer to på veg ut av posten, og måtte smake på graset før han løp inn til andreplass.

Vi var enige om noe sånt måtte vi prøve i Melhus også.

Resultater fra løpet kan leses her.



Utfordrende orientering i kveldens treningsløp fra Valshaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Mai 2018


Leah, Ingrid og Camilla ved målposten etter en feiende flott tur i nybegynnerløypa.

Det var noe feriepreget treningskveld fra Valshaugen, men de som møtte opp fikk en flott forsommerkveld i naturskjønne omgivelser.






Knut og Martin slapper av etter å ha gjennomført 2,2km C - løypa i fint driv.












Trine og Kåre ser ut til å lure på hvor ferden egentlig har gått. Begge taklet den noe krevende 2,2km B-løypa fint som snirklet seg i skråli ned til Rakbjørgskaret for retur.









 


Løpet er ikke over før løypa er gjennomgått med alle. Her er det blant annet  Atle, Audun og Stein Ivar som diskuterer 4,1km-løypa som gikk helt sør i Rakbjørg-skaret med passering av skrentrekker som ikke var helt enkelt i skrålia.




Her er resultatene på Brikkesys fra kveldens løp.



Utfordrende orientering i kveldens treningsløp fra Valshaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Mai 2018


Leah, Ingrid og Camilla ved målposten etter en feiende flott tur i nybegynnerløypa.

Det var noe feriepreget treningskveld fra Valshaugen, men de som møtte opp fikk en flott forsommerkveld i naturskjønne omgivelser.






Knut og Martin slapper av etter å ha gjennomført 2,2km C - løypa i fint driv.












Trine og Kåre ser ut til å lure på hvor ferden egentlig har gått. Begge taklet den noe krevende 2,2km B-løypa fint som snirklet seg i skråli ned til Rakbjørgskaret for retur.









 


Løpet er ikke over før løypa er gjennomgått med alle. Her er det blant annet  Atle, Audun og Stein Ivar som diskuterer 4,1km-løypa som gikk helt sør i Rakbjørg-skaret med passering av skrentrekker som ikke var helt enkelt i skrålia.




Her er resultatene på Brikkesys fra kveldens løp.



Ungdomstrening og treningsløp denne uka

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Mai 2018


Det er bart og tørt i skogen fortsatt, så vi kan bare glede oss til nok ei fin treningsuke. Bildet er ikke langt fra samlingsplass på onsdagens trening.

Mandag 7. mai har Atle ungdomstrening kl 1800 på Øybergkartet.

Onsdag 9. mai kl 1800 er det ordinær treningsløp fra Valshaugen med Eivind som løypelegger. Det blir merket fra Hollum og til parkeringa ved Valshaugen - se veibeskrivelse her.

Fra parkering er det merket med band i 300 meter til samlingsplass. Her blir det 4 løyper å velge mellom. De to lengste vil gå sørover og inn i Rakbjørgskaret der kartet er oppdatert i fjor høst. Det blir god trening i løping i skråli for disse løperne. Løypene er meste preget av postplukk i motsetning til sist onsdag hvor vi fikk noen veivalgsstrekk.

Ingrid og Martin har ansvar for å følge opp rekrutter og skulle det gledelig nok dukke opp mange nye kan vi trå til enda flere veiledere.

Det er meldt virkelig godt vær, så det oppfordres til å ta med niste og drikke. Kvelden kan bli varm og lys og vi har utsikt mot Ånøya og Malmsjøen.



God stemning under Finn Fram Dagen i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Mai 2018



Deltagelse i Finn Fram Dagen tar på for små føtter og da er det godt å få hvile seg etter et anstrengende o-løp i Melhus sentrum. O-løp, næring og hvile gjør susen!










Som den naturligste ting i verden pynter vi oss med bunad eller o-drakt når det er store ting som skal markeres i o-sporten.














Det årlige PR-arrangementet i Melhus sentrum ble en suksess igjen. Ikke den store tilstrømminga til kjøpesentrene, men en jevn strøm av ivrige unge og voksne fikk vi tale og som ville prøve seg i o-løypene.






Kjell Rune hadde organisert dagen med stødig hånd og med stødig og engasjert mannskap gikk arrangementet kniirkefritt. Her festes vimpelen av Martin og Stein.















Atle stilte med ny-tegnet kart over Melhus sentrum i sprintnorm og hadde lagt to løyper i ulik lengder kalt Resern for de minste og Milslukeren for de litt eldre rekruttene. Mange av de spreke tok begge løypene i en viss fart. Hele 55 av de travle handlende gikk og løp de to løypene.



Johannes betjente tidtakerutstyret og la resultatene rett ut på nett.




Ivrige barn og voksne fikk hjelp til kartet og løypa av våre og det var bare godlåt å høre etterpå.




Etter løpet ble det vafler, saft og kaffe med Marit som vaffel-sjef og til slutt var det premieutdeling med spesielle Finn Fram- premier ekspedert av premiesjef Hege.





Rekrutter, ungdom og veteraner - slik er o-sporten.

















Stein Ivar hadde laget greie og flotte illustrasjoner for publikum på standen vår.


Ved siden av hadde vi satt til side en av de kjente "Sentrumsbenkene". Den har inskripsjon "Bjørg" som er en av våre eldste veteraner i o-miljøet fra 1950-tallet og som var leder i avdelinga i flere år. Tilfeldig plassert og morsomt.






Enda så moro det er å treffe potensielle nye o-løpere, har selv en innholdsrik Finn Fram Dag en ende. Her har sjef Kjell Rune pakket full o-hengeren og er på vei til o-garasjen i Bagøya.

Var det lastet opp resultater sa du? Det er i boks og kan leses på Brikkesys.


Bilder og videoer ligger også på vår Facebook-side.

Se også nyhetssak i Trønderbladet søndag kveld.



Gode og krevende løyper på Øyberget i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Mai 2018


Her får Sunniva hjelp av John med nybegynnerløypa på Lauvåshaugan i kveld. og løypelegger ser til at alt er vel.

Kjell Rune hadde lagt tre fine løyper fra Lauvåsen / Kvernberget og nordover i retning Øyberget og Langberga på vestre del av Øybergkartet. Om lag 25 løpere og veiledere hadde møtt opp i et flott vårvær. Bra oppmøte mellom 1. mai-løp i Børsa og Sprintcup-finalen i morgen - tvi tvi!

 

 


Her ser vi undrende og fornøyde løpere etter målgang: Geir Paulsen, Hege, Ingrid og Øyvind Schjelderup.

Marka var snøfri og svært tørr og fortsatt er det god sikt når ikke løvet har kommet ut. Vi hadde mange løpere i alle løypene og løperne i alle løyper hadde en fin opplevelse.

Resultatene kan du lese på Brikkesys.



Trening og treningsløp uke 18

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Apr 2018

Bildet er fra onsdagstrening på Lauvåshagan i fjor på denne tida.

Mandag 20. april kl 1800 blir det ungdomstrening fra Tambartun hvor Atle har spesialtrening.

Onsdag 2. mai kl 1800 er samlingsplassen på Lauvåshaugan hvor Kjell Rune har løyper klar for alle på Øybergkartet. Det blir merket fra Rønningen i Nordgrenda på veien mellom Varmbo og Øyås. Det er også mulig å møte opp for felles kjøring fra Skysstasjonen kl 1730. Det er en liten avgift på parkeringsplassen som betales med SMS.

John og Stein Ivar stiller som hjelp for rekruttene.

Nå er er tida moden for alle dere som har hatt en o-bamse-vintersøvn til å kvesse opp o-formen - det er bare 3 uker til første karusell-løp!



Flott o-kveld i Hollumsåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Apr 2018


Godt oppmøte i litt surt vårvær i kveld. For Håkon og Signe spiller det en helt underordnet betydning. For som en vind rundt løypa!




Reidun og Gunleiv hadde lagt tre løyper i Hollumsåsen med utgangspunkt i Rogavegen. Løperne var godt tilfreds med alle løypene. Det var for øvrig første gang disse to la løyper i laget. Heia!








Tross travel tid for ungdom og rekrutt nå i vår hadde vi nærmere 30 oppmøtt med løypeleggerne. Stor variasjon i løpstid ble det, men virkelig en god innsats av alle var resultatet.



















Nybegynnerne begynner virkelig å få til det o-tekniske. Vi satser på å hjelp de med det grunnleggende. Trine var medhjelper for Sigurd og Randi. Lukas og Monika hadde Eivind som haleheng.

Kåre spanderte bananer til løperne etter målgang.

Resultater kan du lese på Brikkesys. 




Trening i uke 23

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Apr 2018

Like fult som under ungdomsløpet i 2016 blir det nok ikke under ungdomstreninga mandag kveld, men løyper har Atle lovet. Oppmøte Tambartun mandag kl 1800.



Onsdag 25. april kl 1800 er det trening i Hollumsåsen med Reidun og Gunleiv som løypeleggere. Samlingsplass er i Rogavegen og der er det en del parkeringplasser og det begynner å bli litt tørrere på Lete også som kan brukes som parkering. Merking fra Hollum i Hollumsvegen se rute her.

Rekruttene som ønsker det vil få hjelp av Trine, Ole og Eivind både før under og etter treninga.

Terrenget er nå nærmest snøfritt, lettløpt og med god oversikt da trærne ikke har startet løvsprett enda. 



Nordgardsmyra på kryss og tvers

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Apr 2018

Nærmere 30 løpere benyttet anledningen til å starte markasesongen i o-avdelinga i kveld. Løpsområdet var Nordgardsmyra og omland i flatt lende i et ganske snøfritt løpsterreng.



Treninga var delt i to med en sommerfugl først der det var lagt vekt på kompassbruk og med vanlig friorientering i del to. Myra var fortsatt frossen, så det ble stor fart og litt bommingble det. 







Oppmøtet var ganske godt, tross noen venta frafall. Det var stor tilfredshet med at barmarksesongen var i gang!

Tida var ikke viktig denne kvelden, men du kan lese resultatene her.



Sommersesongen i gang!

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Apr 2018

Da er suget av barmark blitt helt uutholdelig! Snøen renner vekk i en fei og o-terrenget trer fram fra vinterdvalen i rekordfart. Bildet er hentet fra Tambartun i fjor vår i et nydelig vårvær.

Mandag 16. april kil 1900-2030 er siste innetrening for ungdommene i Brekkåsen skole.

Onsdag 18. april kl 1800 går startskuddet for barmark-sesongen. Oppmøte blir Saga på Gimse/Brekkåsen. Der er det parkering og så følges merking etter stien mot Nordgardsmyra sørøst-over i 150 meter. Løpsområdet blir den mest snøbare delen av platået med myrene og løypene blir tilpasset snøen.

Det blir først en to-armet sommerfugelvinge som skal brukes som trening i kompassbruk og retningsforandring uten bruk av veivalg. Til slutt blir det ei ordinær løype som vil kombinere noen av disse postene og som vil få veivalgsmuligheter. Her blir det stor fort og tidtaking.

For mange blir det å få barmark under skosålen igjen en stor opplevelse og et tydelig tegn på at vi har ei ny årstid. 

Vinterdvalen er over!!



Gateo-løp og sirkeltrening avsluttet vintertreningssesongen

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Apr 2018

Vintertreningssesongen 2017-2018 er over og nå er alle klare til vårsol, barmark og o-løp!




Kåre hadde lagt tre løyper i kveldens trening som gikk i Brekkåsen-, Gimse- og Brekktrøaområdet. Drøyt 10 løpere var i sving og alle var over ungdomsalderen. De yngre var travelt opptatt med med sitt denne kvelden.

Løperen i fint driv opp fra Olastu er Filip.






Etter løpet måtte vi rive oss løs fra vårsola og trekke inn i gymsalen til sirkeltrening under ledelse av Hege og Ingrid.

Takk for en strålende vinter med mye god trening og ledelse!

Neste onsdag satser vi på at våren har kommet så langt at vi kan løpe litt på de mest snøbare områdene på Nordgardsmyra øst for Holliumsvegen med utgangspunkt fra Saga.



Trening og løp i uke 15

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Apr 2018

Kåre vil nok forklare flere enn bare Ingrid og Stein om onsdagens o-løp på Brekkåsen!

Uka starter med innetrening for ungdommene mandag 9. april kl 1900-2030 i Brekkåsen skole. Atle ordner opp der!

Tirsdag 10. april har vi annonsert kurs i bruk av hjemmesida. Det er foreløpig utsatt!

Onsdag 11. april er det o-løp fra kl 1830 med utgangspunkt fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Kåre har lagt løypene i boligfeltet, da det er for mye snø i marka. 4km, 2,7km og 1,4km nybegynner er tilbudet. Gode sko, refleks og kanskje lys er tingen sammen med kompass og brikke.

Etter o-løpet blir det inn-trening for ungdom og voksne der det blir sirkeltrening og sannsynlig litt kartarbeide.

Torsdag 12. april er det Sprintcup 2 på Orkanger. Husk påmelding på Eventor!



Vellykket dagsamling på Gløshaugen i dag

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Apr 2018

17 medlemmer møtte opp til dagsamling på Gløshaugen søndag formiddag. Her venter noen av deltagerne på bespisinga mellom øktene på trappa på gamle Realfagbygget. 

Atle og Stein Ivar hadde opplegget som var delt i to økter med en god matpause mellom. Begge løpene startet fra idrettsbygget og første løp gikk i Gløshaugenområdet med tre løyper. Det er mange store bygninger i dette området og løypene blir fort lenger enn oppgitt. Løpere fra NTNUI løp også sammen med oss. Resultater fra økt 1 her.




Her er maten servert og alle var veldig sulten. Etterpå var det bare ubetydelige rester igjen.




Økt nummer to var et rent parade-løp med start fra idrettsbygget og nordover Bakklandet, over Gamle Bybro, rundt Domen, litt på Marinen over Elgeseter bru, rundt Samfunnet, litt bort i Klæbuveien og opp Høyskoleparken mot mål. Sjelden mye publikum og sjeldent løpsområde! Resultater fra økt 

Da 2 her.









Flere bilder fra dagsamlinga sees i Bildegalleri.










Sesongåpning med sprintløp på Rotvoll

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Apr 2018

Tidlig påske med håp om tidlig vår.... Den gang ei. I lett snøvær og slaps ble det en sesongåpning som ikke helt minnet om sommer.

Melhus stilte med 10 deltakere noe som må sies å være bra så tidlig i sesongen. Det som kanskje imponerte mest var antall deltakere. Over 300 påmeldt men været skremte vel noen. Av resultatlistene ser vi at det til slutt ble 351 deltakere. Dvs. mange vårkåte O-løpere...

Nå er debuten unnagjort og vi er klare for samling på Gløshaugen kommende søndag. Da er det bare å møte opp. Atle og Stein Ivar har laget løper for alle og enhver. I tillegg blir det innføring i Livelox.

For bilder se billedgalleriet.

Resultatliste.



Veivalgstrening med Kjell Rune i går kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Apr 2018

Situasjonsbilde fra treninga i går. Kan se ut som vi bedrev jordbærplukking, men det gjorde vi slett ikke. Det er bilde fra Kjell Runes geniale gjennomgang av «oppskriften»👍🏼 4 kasser på posten du er på, de 2 siste er den praktiske gjennomføringen av teorien=gjennomføringen av strekket!

Her blir det et bom-fritt orienteringsår i 2018!



Dagssamling Søndag 8. april.

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Apr 2018

Vi inviterer alle i klubben til å være med på vår dagssamling på Gløshaugen NTNU på søndag 8 april. 

Det blir to økter, en på Singsaker og en på Gløshaugen. Det blir korte løyper hvor vi trener på sprintorientering.

Samlingsplass: Idrettsbygget på Gløshaugen (se kart). 

Mellom øktene serverer vi pizza. Ta med drikke selv.

Vi vil også prøve Livelox og ha opplæring i bruken av Livelox.

Alle er velkommen! Vi har løyper for alle aldre 0 - 100 år.

Oppmøte/avreise Melhus: kl. 10.00 søndag 8. april på skysstasjonen.



Trening uke 14

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Apr 2018

Da er påskeskiturer og påskekrim vel over for denne gangen og vi kan komme i god gammel gjenge igjen.

Vi står nå straks framfor årets sommersesong, men vi har to vintertreningskvelder igjen på oppsatt plan. Det vil også bli den annonserte dagsamlinga for alle på Gløshaugen søndag 8. april og nærmere informasjon kommer om ikke lenge. 

Onsdag 4. april er det ordinær treningskveld fra Brekkåsen idrettsbarnehage.

Margrethe har innetrening for rekrutter fra kl 1830 til 2000. En lett blanding av ballspill, kartleker, hinderløp og litt frilek blir innholdet.

Kjell Rune har trening for ungdom og voksne og starter kl 1900 med intervalltrening med kart ute. Kl 2000 blir det sirkeltrening inne med litt mulighet for o-teknisk trening.



PåskeOgrøsser 6: All grøss er borte og vi skal ut å praktisere!

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Mar 2018

Hær e starten på kartet. Edmund e sein i dag, gitt. My og fordøy i det siste? ......... Dær høre æ skrammelkassa te den dær o-friken. Æ skene ivei te føstposten. Edmund kjæm luskan ætte ætte kvart.

Det e bærre like oppi lia hær oppå framsprenget.............litt skrått opp hær i litt tjukkskog. Det va skogåt hær enda... og skrått. Trur æ dreie litt høger for å kom oppå ryggen....nå bli det flatar, ja, men det langt ut. Kolles e det med de dær synfaraan i den hær klubben?. E vel opp nå da? Flatt bortover og...? E det en sti? Konn æ verkele ha dregge forbi på austsida og drei opp på plattåen mot sti`n? Væll, da følle æ sti`n nordvæst mot åpninga og grensa....sånn, ja og så følle æ grensa nordaust opp på kollen. Hær stig det litt, sjø. Men, ...?

Go mårrån, O. Ha du tatt dæ en æresrunde?

Ja, nei.. venta på du skoll kom te posten...

...akkurat. 

Du ha pugga Oppskrefta no da?

Pugga ha æ! Sjer at vi må bytt ut et par uttrøkk sånn av vi snakke såmmå språket som de ander løperan. Lina vi snakke om e egentlig veivalg, Edmund! Og den dær fingerdingsten si sæ sjøl.

Det gjør det og plassan vi og ha snakke om e holdepunkt og det siste holdepunktet førre postan e det mang som kalle siste sikre. 

Det e godt å ha nå sekkert å hold sæ fast te i væla, Edmund, for de e my som e osekkert for tida.

Da skoll vi te anderposten, O. og æ e spent på kolles du resoner....

....ja. altså. Posten e no en sten utpå et svakt framsping hellendes sørover. Den enast skikkele siste sikre e myra austom. Ælles ha vi stuprækka væstom itj langt onna stæken....

.....ja, og for å ta med ett te som kan vårrå litt under radar`n, nmle stikysset på sørsida tå langmyra.

Æ tru at det bli for langt dit både væstom og austom stæken. Du spare bærre to høydkurva med å ronde. Å rond rundt på vestsida trur æ blir for my stup og grønt. 

Enig!

Da står æ att med myra austom posten og stuprækkka like vest for stræken. Edmund, så god som æ egentle e, så vælge æ det siste og så trur æ æ vælge omtrent å følg stæken sjøl om æ må over åsen- det hær må gå!

Okei!

No plokke æ ut fler holdepunkt, Edmund. Føl med: Føste holdepunkt e sti`n sørover. Så kjæm det mang holdepunkt som dær sti`n slutte i grensa og nittigraderen i næste grense. Den halvåpne store kollen på vestsida med fler kolla og høydepunkt må konn visast høger enn flata og itj minst kollen like før unnabakkan ned te stupa.

Glimrende, O!

Da lægg æ i vei te sti`n!!

....ja, den ha du teste allerede, O!

Itj vårrå spydi no, Edmund, for no bærs det ivei. Da kan det vårrå at du bli att. HA DET!

VENT PÅ MÆ PÅ SISTE SIKRE!!!


Da brætte æ kartet 4-5cm langs streken og lægg tommelkompasset langs streken. Da vil æ træff sti`n.....stor fart ned kollen og flatt bortetter. Ja. hær e plassen æ snudd på sti`n, gitt. Da følle æ den først flatt..... og så hær blir det brattar, ja. Sjå hær e hogsgrensa og det e åpnar bortom dær sti`n stoppe..... Tar en kort stopp nå for å gløtt på kartet og kompasset. Sekte mot kollen, for da får æ halvåpen skog inn te grensa. Den hogstgrensa va tydele, ja! Så følle æ grensa te høger og spreng i den åpne glenna.....og hær kolliderer æ med vinkelen i grensa - kjæmpeutgangspunkt for kompasskurs!

Edmund e nok distansert - ja, nei der sjer æ`n i det han kjæm opp fra sti`n. Må skynt mæ!

Tar kurs te kollen ... sjer at æ vil tanger høydekurven te storkollen vestom stræken. Stor fart no og nøye peiling av kursen! Hær ane æ kollan te høger, ja og at det e litt åpnar længst sør.... og hær må utposinga av høydekurven vårrå! Å ja, for hær e det ei grop og på utsida og.... Stødig kurs! Stødig kurs - ikke bli verdensmester nå! Litt unnabakke ætte kurven og flatt bortover. Å nei! Sjå kæm som står å lyse der da - en nydelig liten kolle - rætt i kursen. Kartet e vest itj så væst læll, kanskje?

Da e det bærre å fortsætt i kursen. Slæpp se ned på flata. Tett skog hær, ja....bærre rundt  nånn tre hær og så ska æ ha skrenta på bægge sida ned sløgda......... Rundt enda mer tre! Stopp!! ... Hær e det skrenta og stup i massevis på all kanta...... Jasså du! No vart du liksæl og glømt kursen gjennom det tette og det straffa sæ! ....... Ut rætt venstre ......... og her e sløgda og. Itj nå katastrofe den hær gongen....... Runde rondt skrenten og da e æ på enden tå stupet - siste sikre!

Bli no sekkert ståan ei stond te`n Edmund kjæm sklian......hysj! Det e nånn lyda oppi sløgd. 

DET E VELL ITJ SÅ GÆLI LÆNG SEA DU KOM HELLER, O, - TØKT Å SÅ HÆLAN TI DÆ NED SLØGDA?

Å VÆLL! E ITJ AKKURAT KOMME NO NYLE HELLER, DA!

Tøkt du gjennomført strækket helt ætte boka æ - en liten utskliing ætte kollen, kanskje?

Vart litt ukonsentrert i tettkjærret og glømt kursen. Ska skjærp me næste gång!

O! No e vi komme te nå frøktele vekti - innløpinga inn te posten frå siste sikre.

Enig! Og nå står æ helt muse still igjen, Edmund. For nå ska æ bli helt sekker på ka æ sjer framover hær. Det må bli en sekker kurs mett på sten. Æ vil sekkert konn sjå et åpent område te vænster like innte kursen og samtidig e det litt rart om itj kollen vises te høger. Så sekker peiling utover ryggen - det hær går!

Helt rætt oppfatta. Kjør på!

Brætte kartet og lægg kompasset frå stupenden og gjennom postste`n....sekte to gång mot et lite kjærr og så lægg æ i vei!


Grei flat det hær og sjå hær. sjø: Tydele åpning te venster.... ny sekting! Og der må det vårrå en låg kolle like te høger! Passere den nå, så må æ sekt enda mer nøyakti. Utover den hær svake ryggen e det itj nå detalja....sekte te bjøska dær.... og så te litjgrana lenger fram. Æ ty det ligne en liten rygg no... ny sekting og opp med blikket! Dær! Dær e steen.... og på nersida: Sjå her e skjærmen og! Bingo! Bingo va det itj - nøye planlægging og nøye arbe! 

Edmund e du hær allerede - væll det va onnabakk hit, så.

Det va no det, men for all ska det gå litt senar inn te postan og det gjor du og, for ellers e det et dålear alternativ.......

BOM! Nei, den tida e forbi nå Edmund. No går vi rætt i postan bægge to hærretter!

Det gjær vi - Hele Oppskrefta e vår, O!





PåskeOgrøsser 5: Kommer siste biten i Oppskrifta i dag og finner vi igjen første episode?

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Mar 2018

Spenninga er ikke til å holde ut og hadde ikke påska allerede vært i gang er det ikke sikkert verden har vart til påske! Er det mulig å finne igjen første avsnitt i denne oppsiktsvekkende trilleren? Kommer siste biten av Hele Oppskriften? Og hva var det Edmund skulle sjekke i går?

               ---------------------------------------------------------------

Mårning, Edmund! Sjer mer opplagt ut i dag? Fonne ut nå tå det du skoll sjekk opp?

Kanskje, men vi må sjå på siste elektriske forsendelsa te dæ - ha du fått nåkka?

Itj snakk! Ja, føst fekk æ frå dæ ett attpålægg med ei løype, gett! Og så fekk æ jammen den sist punktet fra Cambridge og dæm gjekk med på at det itj skoll kåst nåkka. Æ trur dæm sponsa sånne gode kunda sammen med Facebook.

Få sjå!

               -----------------------------------------------------------------

Her må vi bryte inn i gleden med å ha fått alle punktene i Oppskrifta. Siste nytt i granskinga av forsvinningen av første avsnitt er at sporene stopper ved en IP-adresse der eieren har initialene B.F. Det vil ta litt tid før alt er på plass, sies det i data-avdeling. I mellomtida setter vi tilbake til O-loftet:

               ________________________________________________



Messtænkele lekt, ja.....

Lekt. Ka mene du, Edmund?

Vi læs føst. Ai! Det hær e no hele cruet inn te posten....

Kluet.Edmund...

......ja.ja. Sjer du at du ska sætt bægge føten i bakken og stå helt muse stille - like æns som på posten du forlot.

Kåffer det da?

Det å træff postan kan vårrå det æklast når en spreng o-løp. For å forstå kålles det sjer ut inn te posten må vi ta det grundig nånn sekund. Låsså all detaljan fram te posten og finn greie detalja å passer fram te posten.

Ja, og så må vi vårrå sekker kolles detalj sjøl posten e. Da e det bærre å .....

O., ka e det du ha glømt nå igjen førre du kan forlat siste punktet?

Oooooh! Ta kurs og sætt i gang!! Æ vart litt distrahert plusseli nå. Du, kan fann du ut i går?

O., det vise sæ at den hær Oppskrefta e henta en plass jupt inni pc`an hos forbundet i Tigerstaden. Æ vest æ ha sjett denn før en gång - messtanken braut sæ på ætte kvart som sendingan kom. 

Vi e altså vorte svindla tå de hær granskeran i mang dåggå. Og så my dæm ha låppa oss for, Edmund!

Det vart da itj så gæli te slutt tross alt? Og Oppskrefta e no helt genial! Vi må bærre ærkkjenn at livet e itj for ammatøra, O. Vi ska i hvert fall bruk den hær i all løpa framover....

.... det ska vi og det føst praksisen bli i mårrå. Da ha æ tatt utskreft og så slæppe æ villdyret laust i marka!

Gruglæe mæ. Træffes i marka, O!

               ---------------------------------------------------------------------

Du veden for noen kjeltringer radarparet har vært i kontakt med! Vi kan prise oss lykkelig over at det har gått godt og så gleder vi oss at de har den unike Oppskriften i sin hule hånd. 

Når vi nå alle har sovet på alle disse skumle og uventede hendelsene ei natt er det meste glemt. Da  blir det nok full fart i skogen i morgen - og vi skal selvsagt være med!

PS: Fikk akkurat nå melding fra våre data-operatører om en slags løsning på forsvinningen av første del i denne grøssere. Det var som fryktet at sporene stoppet hos det farlige Bruker Feil - viruset. Og når det har virket så lenge som det har gjort nå, er nok episoden trulig borte. Att det går an!!



PåskeOgrøsser 3: Hva viser neste trekk i veivalgs-planlegginga?

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mar 2018


O. Mil og Edmund Bakken kan virkelig se ut til å ha skutt gullfuglen. Det er kommet til punkt 2 allerede med sensasjonelle gode tips for planlegging av veivalg. Men fortsatt er det noe som mangler og O. har sendt enda en henvendelse til de slu granskerne i Cambridge Analytica. Er tilbudet for å gi et svar godtatt? Vil det komme svar på elektrisk post? Inneholder svaret resten av Oppskriften? Ulidelig spennende: Over til O-loftet!

                   --------------------------------------------------------------

Hallois O. E det nå fart i nætte i dag, da?

Å ja, Edmund, men det bli kortar og kortar svar. Tyde på at vi er snart i mål, kanskje? Sjå hær:


                  ---------------------------------------------------------------

Her må vi bryte inn i den spennende presentasjonen av pkt. 3 i Oppskriften. Det viser seg nå at det er begått et ran fra vår hjemmeside: Hele første del av den sensasjonelle historien er borte fra alle skjermer. Dermed har vi fått en krimsak i selve Ogrøsseren også. Alle tilgjengelige resurser er satt inn for å løse mysteriet - i mellomtida tilbake til O. og Edmund:

                   --------------------------------------------------------------


Jaha næmli, ja! Hær e leksom starten på planlægginga ut fra dær du e - på posten din, O.

Ja, hær e det bærre å tur i vei ser æ!

Det e det itj!! O., du ska stå helt muse stille helt te alt e grubla fram. Da føst kan du lægg i vei ætte lina du plokka ut.

ÅÅÅHH... ok.

Sjå logikken i planlegginga, O! Kjæm du hau at du skoll låsså strække baklængs fra den sekre plassen førre posten du ska te? Da e no auan dine allerede planta i posten du står på. Så e det bærre å plokk ut skikkele sekre plassa framover lina di som du ska innom fram te den siste plassen som du allerede ha plukka ut.

Skikkelig lurt og da si det sæ leksom sjøl mellom disse plassan på lina....

Å, kanskje itj så enkelt hele veien, men det bli enklar såless. Bruk my kompass mellom plassan, O. Det e så snart med tommeldingsen din og så får du retninga me en gång.

Det med de dærre plassan det bli no sånne som sti som krysse søkk, myra, kollla og grøftende? Ja, og så e det mang som itj snakke dialækt som kalle plassan for holdepunkt ha æ hørt.

Stæmme! Det er vekti å itj bruk for små detalja, for dæm kan vi styk forbi i farta. Og vess du itj finn en plass, da altså må du ta dæ sammen. Da e du på villstrå, O.

Ja, mas med dæ! Te no ha det verre bærre teori - mytty teori!! Æ kan itj sjå for mæ at det e nonn kjappisa  på landslaget som bruke de hær. Dæm kjæm alder inn te mål med så mytti arbe, Edmund!

Ha du mesta trån, nå O? ALL som e go løpera gjær det hærre og dæm gjær det med lynets hastighet, kan du tru. Det er det som e forskjælen - farten! Det e dæffer du må træn o-teknikk, O. Træn og træn helt ta at det går tå sæ sjøl i en vanvittig fart.

Mesta trån ha æ itj. Æ ska bli bæst, Edmund! Vi mangle nånn tips om sprenginga ætte lina te posten........

Skoll te å ættelys det, ja. Vi ha enda itj fått lov te å forlat posten vår enda. Send ivei en elektrisk lynbekjed. 

Har gjort det og så må vi finn på nå te betaling. Ka om vi teby opplæring. Dæm kan sekkert itnå om orientering fra før.

Lynkjapt og glupt, O. Snakkes i mårrå!

                 ------------------------------------------------------------

Nå ser det ut til at radarparet har fått teorien inn i blodårene og skal til med et tenkt strekk. De aner nok at det er mer å hente i denne Oppskrifta og forventer enda en sending. Er granskerne i Cambridge Analytica fortsatt fri til å gi flere opplysninger? Er det virkelig noen nye triks O. og Edmund enda ikke kan etter mange år som o-løpere? Og hva blir prisen denne gange? Gå ikke glipp av denne unike Oppskrift som er så hemmelig!

Ellers foreløpig ingenting nytt fra granskinga av den brå forsvinningen av første del.



PåskeOgrøsser 4: Kommer det avgjørende praktiske tips i dag?

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mar 2018

Første sak i PåskeOgrøsseren er forsatt ikke funnet, men det er rykter i etterforsknings-teamet om at misstanken går en spesiell retning. Der står denne saken foreløpig og vi kommer tilbake straks vi vet mer.

Men nå altså er vi spent på neste trekk i Ogrøsseren: Er granskerne fortsatt på frifot? Er de fornøyd med godtgjørelsen? Er i tilfellet denne posten den siste? Spenninga stiger!!

               ---------------------------------------------------------------------

Edmund du sjer trøtt ut. Ha du grubla på næste trækk i natt? Æ ha i hvært fall itj søvve my.

Nja.... Ha det sjedd nåkkå i dag, da?

Itj snakk! Nå ha vi fått oppskreft på kålles vi ska fårre mellom posten og siste plassen, Edmund. Vi kan faktisk start opp sprenginga i dag - sånn i teorien altså! Bærre sjå:



Ja, akkurat det va det æ sa te dæ om at du  konn itj røv dæ førre du ha planlagt ALT og hær står det kvitt under svart! Men det med kurs O., det e vekti. Sjøl te føst plassen må du ta ibruk tommeldingsten for å rætt inn kartet. Det e alt for mang som starte ett strækk med feilkurs og det e så onødvendig, O! 

Æ bruk my kompasskurs før æ og da gjekke det glatt kan æ husspå og nå ska æ lægg på litjkompasset på all kursan. Og no, Edmund e vi i spranget!

Ja, O. e vi på en stødig kurs te føst plassen som e et stikryss. Da e det vekti å ta kursen litt te sides for krysset, for da vet en korr en e om en ikke træffe krysset på direkten.

Smarting du, Edmund! Så fløtte æ spissen på fingerdingsen te krysset og spreng som en ungfole helt te æ ska ta av fra sti`n der grøfta starte og fløtte ætte spissen dit. Det hær går strykandes, Edmund!

Dærifrå ska du ut i tærrenget og da.....

....da e det kurs igjen og så sjække æ opp fler smådetalja førre æ kjæm te næste plass som e ei lita myrsump. Hær e det et høydepunkt og skrent bakom. Næste e ei stor grop....

.....nei det e ei kolmil, O. Du har ho på kartet og like til høyre e det et lite søkk før...

.... og så fløtte æ ætte spissen ætte kvart. Oi, oi her i sompa, du! Hærrifå ska æ rett aust og spreng på høgda bortover te siste plassen.

Og da gjør........

Da lægg æ på kompasset og rette inn kartet og væla. Så e det å legg i vei...lite søkk med flombækk...kolle på vænstersida....smal myrtarm....og så runde inn i sløgda.

Det hær e no helt fruktansvært, O. Klart de e o-fortæling på o-loftet, men læll altså! Det hær e lovandes. Og da når du runde sånne bærgnasa og inn i sløgde e det vekti å rætt inn kartet...

...ja skjønne. Ellers kan det gå helt ront for den bæste løpar. Hær e skrenten rætt imot og da e vi komme fram til siste plassen...... Men da e vi jo itj fram enda?

O., vi mangle siste brikken i Oppskrefta - skræva inn te posten fra siste plassen. Den må du skaff te i mårrå, for no e vi mer enn klar te å praktiser lærdommen i marka.

Ska ta kontakt og den gången kan dæm itj kræv oss for nå mer - det må vårrå nå som hete rabatt hos di hær firmaa og. Vi prøve!

Tar med o-klea på bægge vona. Pugg Oppskrefta, O, så lægg æ løypa! Dessuten må æ hem å tænk - det e nå æ må sjækk......

               -----------------------------------------------------------------

Radarparet på o-loftet har helt rett: Her mangler det en viktig brikke og den må på plass skal Oppskrifta bli komplett! Er det fortsatt mulig å få kontakt med de hardt presset granskerne i Cambridge Analytica? Hvordan vi testing av den nye teorien i skogen.

Er det mulig å finne igjen første saken om denne grøsseren for våre dataeksperter?

Forresten: Hva er det Edmund må hjem å sjekke? Det her spisse seg til på mange plan. Det blir ikke bare Edmund Bakken som får lite søvn i natt, nei!



PåskeOgrøsser 2: Vil O. Mil få en effektiv Oppskrift i dag?

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mar 2018

Vi hørte i går om den frustrerte, middelmådige o-løper O. Mil og hans personlige trener Edmund Bakken elleville plan om å få tak i en unik Oppskrift som skal gjøre bom til et tilbakelagt stadium. Det er spenning i lufta nå når det ventes en elektrisk post fra Cambridge Analytec. Har de lykkes i å pumpe Facebook for informasjon Kommer forsendelsen i det hele tatt?

Men først en oppsummering av gårdsdagens besluttning! Nei - nei!! Det her har vi ikke tid til. Les selv - over til O. og Edmund på o-loftet!

                      --------------------------------------------------------


Dær kjæm ja, Edmund! Æ ha fått en elektrisk post nættopp....

Det hær bli spennannes. Kor må mått du ut med for det her da, O.?

Dæm va for så vidt tefreds med drakta og ett par kompass. De dær opphenga tång dom itj foreløping, sa dom. Det e ei håkkå med det hele.......

Å, skjønt æ det itj! Dom gi itj att pæng attmed døren de hær karom, nei!

Itj så pessemistisk nå hærr Bakken. Vi må først sjå å åpen vedlegga og så tar vi derifra og dit. Hær kjem det!!


Oppskreft.... kontorarbe.... Æ trudd det skol vårrå enkelt det hær?

Live e itj for amatøra, O. Det hær sjer interessant ut, gitt! Der har du det svart på kvitt: For først må du klask kompasset på kartet sånn at nåla kan rætt inn kartet ætte terrangan. Da føst blir alt mytti klarar sjøl for oss, O. Det hær ha æ praktisert enkelte løp og da ha det gått glatt altså!

Æ e faktisk eni, Edmund. Det å rætt inn kartet gi et slags klarsyn - hele væla ligg helt rett vein! Men sjå Edmund, i 2`a kjæm det nå sensasjonelt: Når vi ska ta ut valg te postan, så må vi sjå hele turen baklængs - går det an da?

Går an det, ja. Kjæmpesmart! Det ha æ sjett de gangan æ træffe postan på direkten, så e det fordi at æ ha komme mæ te det nerast sakrast plassen før posten og da bli itj innløpinga så trasig.

Ha du hørt! Det dær ha æ hatt ei følels tå at æ skoll gjort tilear. Metoden ha liksom legge innimæ, men ha itj villa brøtte ut. Men du, det kan vårra mang sekre plassa før kvar post?

Det kan det og da e det vekti å vårrå sekker på at en kjæm sæ derifrå og te posten sekkert nok. Så må du sjå om det en nån smarte linå frå de hær sekre plassan. Så må du du bærre mått vælg ett sekkert punkt og ei lin dit fra dær du står.

Aha! Altså: Det e om å gjørrå å finn en sekker plass før posten...

Da må du huss på at den plassen kan legg bakom posten og, itj bærre framfor...

....ja, ja helt klart, men det vaktiast e at du klare å finn posten derifrå og itj minst at det e den snarast og griast lina fra dær æ står og te punktet førre posten.

Presis oppfatta, det hær, O. må du pugg! Føle du det hær, gjær du det skart!

Det hær ska æ lær mæ, ja, men nå må vi pønsk ut ka vi må gi for næste punkt te de hær granskaran.

Du vil itj fortæl mæ at vi må betal kvar enaste gong vi ska få ei sending. Helt te vi har hele oppskrefta?

Vi må nok det og vi har itj nå valg, Edmund. Det hær en unikt og det e min sjanse! Ny sending e inna i mårrå kveld............... Enn om vi teby nonn tilear utgava tå O-teknisk trening?

Ja, og sløng på nonn NOF-posten-blad frå 80-talet og. Det hell det, tænke æ! Æ må hem no og tænk - kjæm te kveld i mårrå.

                 -------------------------------------------------------------

Du verden hvilken univers som åpenbarer seg for det lokale o- teamet. Samtidig har de viklet seg inn i en luguber internasjonal bransje. Sist i nyhetsstrømmen nå er at Cambridge Analytica har hatt politirassia i sine lokaler. Er det mulig å fortsette dette spille da? I så fall hva er neste sensasjonelle punkt i Oppskrifta? 

Gjør unna skituren i morgen til rett tid og koble opp nettet, for her ligger det noe stort i lufta!




Langkjøring, sirkeltrening, ballspill, kartarbeide og påskeapelsin

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Mar 2018


Siste onsdagstrening før påske er avsluttet i kveld!

Rekruttene var først ute med innetrening der Eivind hadde det meste av regien. Det var Leah som hadde ønsket elefantball og kanonball som oppvarming. Så snakket vi om høydekurver, hvordan vi tar ut veivalg og litt om symboler til postbeskrivelsene.  Etterpå hadde vi noen oppgaver i å lese postbeskrivelser sammen med hinderløype. Til slutt var det Ingrid og Vårin sine ønsker om turn som ble oppfylt Se bilder fra treninga på Bildegalleri.

Ingrid hadde treninga for voksen og ungdom først med en times langkjøring, før det ble 10 stasjoner i sirkeltreninga inne. Så ble det servering av påskeappelsin!



Bestilling av nye drakter - frist fredag 23. mars! Brukte drakter til gi-bort-pris!

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Mar 2018

Minner om frist for bestilling av nye drakter til sommersesongen er fredag 23. mars! Se utsendte eposter med bestillingsliste.

Vi har også drakter som er brukt som er blitt for små for noen. Det gjelder bl.a. drakten som er avbildet: Extreme hel løpsdrakt str 130 cm med kort arm og kort bokse. Vi har også ei skjorte Extreme str 160 cm med kort arm. Begge skjortene er i MIL-design og draktene gis bort! Kontakt Eivind 918 56 439.



Trening i uke 12

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Mar 2018



Atle har mandagstreninga med ungdommen mellom 1900 og 2030 på Brekkåsen skole.

Ingrid har onsdagstreninga for ungdom og voksne kommende uke. Det blir langkjøring fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl 1900. Fra kl 2000 trekker gjengen inne til sirkeltrening.

Rekruttene starter kl 1830 og inne-trening med Eivind som leder. Ballek, o-fortelling, veivalg og hinderløype er på plakaten. Rekruttene har ansvar for oppvarming og avslutting.



Trening i uke 12

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Mar 2018



Atle har mandagstreninga med ungdommen mellom 1900 og 2030 på Brekkåsen skole.

Ingrid har onsdagstreninga for ungdom og voksne kommende uke. Det blir langkjøring fra Brekkåsen idrettsbarnehage kl 1900. Fra kl 2000 trekker gjengen inne til sirkeltrening.

Rekruttene starter kl 1830 og inne-trening med Eivind som leder. Ballek, o-fortelling, veivalg og hinderløype er på plakaten. Rekruttene har ansvar for oppvarming og avslutting.



Medalje-dryss under MIL årsmøte og jubileumsmarkering i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Mar 2018

Her ser vi de som kunne møte opp å motta æresbevisninger under MIL`s årsmøte i kveld. Fra venstre Jan Kjetil Berg (æresmedlem), Anne Jorun Rønning (æresmedlem), Audun Kleiven (æresmedlem), Bente Tevik Hagen (fortjenestemedaljen), Jan Steinar Rønning (æresmedlem), Ruth Laila Berge (fortjenestemedalje), Stein Ivar Foss (fortjenestemedalje) og Trine Sunnset (fortjenestemedalje). Foran sitter Lone Johansen som fikk lagets prestasjonspokal.

Medlemmer som er tildelt fortjenestemedaljen og som ikke kunne møte var Roy Åge Østerås, Audun Bakk Martin Melhuus og Atle Pedersen.


Fra orienteringsavdelinga møtte Trine Sunnset, Audun Kleiven og Stein Ivar Foss. Martin Melhuus, Atle Pedersen og Audun Bakk var forhindret fra å møte. Her kommer begrunnelsen for at våre o-medlemmer fikk æresbevisningene:


AUDUN KLEIVEN tildelt æresmedlemsskap

Audun Kleiven fikk i 2008 Mil`s fortjenestemedalje. Siden den gang har han fortsatt sitt engasjement i orienteringsavdeling med bl.a. følgende oppgaver:

  • Leder i orienteringsavdelinga i 2009.
  • Redaktør for hjemmesida fram til 2011.
  • -Faglig ansvarlig for orientering i All-idrett tilknyttet Gimse og Melhus i.l. siden 2009 og til i dag.
  • Medansvarlig for orienteringsavdelingas engasjement ved tre grunnskoler i nedre Melhus siden 2009 og fram til i dag.
  • Løypelegger og kontrollør i karusell-løp og internløp siden 2009 og fram til i dag.

Audun har med dette vist at engasjementet for idrett og særlig orientering har fortsett etter å ha fått fortjenestemedaljen i 2008. Han er en god pedagog noe som kommer godt med når orientering skal presenteres for barn i grunnskolen. Audun er en svært grundig og pålitelig i alt han gjør. Han er ikke en person som stikker seg mye ut, men har en lun og trygg framferd. Audun Kleiven har bidratt med store 

og verdifulle tjenester for Melhus idrettslag.


TRINE SUNNSET tildelt fortjenestemedalje

Trine Sunnset har hatt sitt engasjement i MIL innen orientering siden 1980-tallet. Dette er noe av det hun har gjort:

  • Styremedlem i o-avdelinga i 3 år (1987+1988+2009).
  • Styremedlem og kasserer i o-avdelinga i 9 år (1998-2004 og 2010-2011).
  • Turorienteringsansvarlig i o-avdelinga i 3 år (1998-2000).
  • Fast i arrangørstaben for terminfesta løp i o-avdelinga siden først på 1990-tallet.
  • Medhjelper i rekruttopplæring i mange år fra først på 1990-tallet.
  • Løypelegger i internløp de siste 15 årene.

Trine har vært en del av «inventaret» i o-avdelinga siden hun startet med sporten først på 1980-tallet. Hun er ikke den som stikker seg fram, men utfører oppgavene med grundighet, er svært punktlig og meget utholdende og har en lun framferd. Hun er en tålmodig instruktør for rekrutter. Trine er fortsatt aktiv o-løper.

Trine Sunnset er og har vært en viktig resurs for orienteringssporten i Melhus idrettslag.


STEIN IVAR FOSS tildelt fortjenestemedalje

Stein Ivar Foss har hatt et bredt engasjement innen MIL i siden 2005 med håndball og orientering som hovedinteresse. Dette er noe av det han har gjort:

  • Lagleder håndball Melhus/Gimse 2005-2010.
  • Løpsleder- og løypeleggeroppgaver i kretsløp, bedriftsløp og internløp de siste 6 åra. Løpsleder i KM 2017
  • Styremedlem/kasserer/ Web-ansvarlig i orienteringsavdelinga fra 2012 og til i dag.
  • Leder i MIL hovedlaget fra 2016.
  • Turorienteringsansvarlig i o-avdelinga fra 2015 og til i dag.
  • Fast i arrangørstaben for terminfesta løp i o-avdelinga de siste 6 åra.

Stein Ivar har stor arbeidskapasitet og har mange ansvarsfulle oppgaver til enhver tid. Han løser sine arbeidsoppgaver med stor iver og grundighet og har stor utholdenhet i sitt engasjement. Han har alltid en god humor med seg.

Stein Ivar er fortsatt en aktiv o-løper med oppnår stadig gode resultater.

Stein Ivar Foss er og har vært en stor resurs for idretten i Melhus idrettslag.


ATLE PEDERSEN tildelt fortjenestemedaljen

Atle Pedersen har hatt et bredt engasjement innen MIL i siden 2010 med fotball og orientering som hovedinteresse. Dette er noe av det han har gjort:

  • Lagleder i fotball G98 i årene 2012 og 2013.
  • Økonomiansvarlig i fotball i årene 2013, 2014 og 2015.
  • Ordnet Web-løsning for fotball i 2013 og for håndball.
  • Styremedlem i orienteringsavdelinga fra 2015 og til i dag med treneransvar. Har trener 1-utdanning i orientering.
  • Fast o-trener for en stor ungdomsgruppe fra 2014 og til i dag.
  • Løpsleder- og løypeleggeroppgaver i Ungdoms-løp, karusell-løp og internløp siden 2014.
  • Fast i arrangørstaben for terminfesta løp i o-avdelinga de siste 6 åra.

Atle har et smittende pågangsmot og løser sine oppgaver med stor oppfinnsomhet og iver. Han har en høy stjerne hos ungdommene og gir de stadig mer kunnskap og ansvar i trenings- og konkurransesituasjoner. Atle er fortsatt en aktiv o-løper og ble i 2017 Midt-norsk mester i sin klasse.

Atle Pedersen er og har vært en stor resurs for idretten i Melhus idrettslag.


MARTIN MELHUUS tildelt fortjenestemedaljen

Martin Melhuus har sitt engasjement i MIL innen orientering siden sist på 1980-tallet. Her er noe av det han har gjort:

  • Styremedlem og kasserer i o-avdelinga i 6 år (1988-1993).
  • Løpsleder i bedriftso-løp i 8 år (2008-2015).
  • Ansvarlig Ukens løype i 5 år fra 2013 og til i dag.
  • Turorienteringsansvarlig sammen med Ingjerd i 2001.
  • Fast i arrangørstaben for terminfesta løp i o-avdelinga siden 1988-tallet.
  • Løypelegger i internløp de siste 15 årene.

Martin utfører sine oppgaver med stor grundighet, er utholdende og alltid pliktoppfyllende. Tross et seriøst engasjement har Martin med seg et godt humør og et smittsom interesse for o-sporten. Martin Melhuus er og har vært en viktig resurs for orienteringssporten i Melhus idrettslag.








AUDUN BAKK tildelt fortjenestemedaljen

Audun Bakk har drevet med orientering siden sist på 1970-tallet og så godt som hele tida hatt sitt engasjement i Melhus idrettslag. Her er noe av det han har gjort:

Synfaring:

  • Synfaring (deler) av kartet Våttåsen i 1994-1995.
  • Synfaring og rentegning av kartene Skjetnemarka/Momarka i 1996-1998,  Øyberga i 2000 og Blekesmarka i 2003.
  • Rentegning av Svartåsen 2002.
  • Vedlikeholdssynfaring av alle våre kart fra sist på 1990-tallet og til i dag.

Løypelegging:

Startet sin karriere som løypelegger som 12-åring i 1983 og har langt svært mange løyper siden da.

  • Løypelegger i fire KM (1998, 2008, 2015 og 2017) og en rekke kretsløp, bedriftso-løp og karusell-løp fra tidlig på 1990- tallet og til i dag

Sportslige resultater:

Audun har deltatt både i langrenn, terrengløp og orientering for MIL.

  • Har deltatt i sommer-o-NM 4 ganger (beste resultater 26 og 53 i 2007) og en gang i skio-NM nr. 17 i 2007.
  • Har deltatt i kretsen i beste seniorklasse H21- også etter at det er aldersbestemt fra 35 år (2005). Har mange en del seire i kretsløp og gode plasseringer i regionale mesterskap. Kretsmester langdistanse i 2006 og nr. 4 i 2012. Seier i Tambarskjelven 2-dagers i 2001 og seier i St.Hans -kuten i 2005,2006 og 2013.
  • I aldersbestemt klasse har det blitt seier i KM lang i 2006 og sølv i Midt-Norsk mesterskap i 2017.
  • Har vært den beste løperen totalt sett blant lokallaga siden midt på 1990-tallet.
  • I langrenn er det blitt mange gode plasseringer i langløp med 90.-plass totalt i Marcialonga i 2015 (7000delt.), nr. 153 i Vasaloppet i 2017 (16 000 delt.) og nr. 149 i Birkebeinerløpet i 2017 (9000 delt,)

Administrativt:

  • Formell kartansvarlig fra 2006 til 2016 og uformell ansvarlig en god del år før det.
  • Har sittet som styremedlem i o-avdeling i 3 år fra 1996 til 1998.

Audun har deltatt både sportslig, administrativt og som synfarer med stor iver og utholdenhet. Han er svært grundighet og har satt en svært høy standard innen lagets kart- og løypeleggervirksomhet. Audun kan vise til svært gode sportslige resultater over flere tiår både i o-løypa og på ski.

Audun Bakk er og har vært en stor resurs og prestert på høyt sportslig nivå for Melhus idrettslag.


Vi gratulerer alle med fortjent ære!!

Og til slutt var det jubileumskake-spising for de 120 årene siden 1898 - hurra!!





Langkjøring, intervall, styrke, Magic Square, løypelegging, kurver og elefantball på trening i kveld.

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mar 2018

Det er viktig å hvile når det er anledning til det. Leah og Vårin er ferdig med kveldens økt, mens Stein Ivar er kommet halvveis.

Rekruttene hadde ballspill, litt prat om kurver, målestokk, løypelegging og rundbaneløp med vekslinger under ledelse av Eivind.


Hege var kveldens vert for voksne og ungdom og det startet med langkjøring mot Skjetnemarka og litt intervalldrag hjemover. Inne ble det sirkeltrening, Magic Square-stafett og uttøying.

Løypene som studeres her blir oppgave en annen gang. Legg merke til teksten i midten: O-avdelingas hemmelige våpen!



6 ivrige løypeleggere i Gruva i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Mar 2018

Ivar, Stein Ivar, John, Kåre, Audun K og Eivind utgjorde kveldens mannskap på løypeleggerkvelden i Gruva.

Gjennomgang av hvordan den gode o-løypa kan være og kravet til løyper og nivå. Så ble det diskutert forslag til løyper i de fire nivåene med mange forslag til gode endringer. Det ble så vist ett eksempel på et løp som var lagt tidligere og der også kom det forslag til endinger til enda bedre løyper. Til slutt ble det vist eksempler på gode og dårlige poster og veivalg som spisse vinkler, kjedelige/tunge løyper og langstrekk. 


Det ble en virkelig fin løypeleggerkveld!


Ivar vil, som tidligere ta, imot løyper og kommentere disse fra våre løypeleggere kommende sesong. Det er en flott anledning til å få begrunnede endringer til det bedre som vil gjøre løypene enda bedre og løypeleggerne enda sikrere.



Variert trening for ungdommene også i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Mar 2018

Først elefantball, så Magic Square- stafett, litt styrketrening og litt basket-ball var innholdet denne kvelden for de 9 som møtte opp. Hege og Eivind hadde opplegget for kvelden.



Løypeleggerkveld tirsdag 13. mars i Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Mar 2018

LØYPELEGGERKVELD TIRSDAG 13. MARS KL 1900-2200 I GRUVA 1. ETASJE.

Kvelden blir lagt opp slik at erfarne og ferske løypeleggere kan møte opp og få utbytte. Det oppfordres til at ungdommen kan ta steget over som løypeleggere! Det vil alltid være mulig å få hjelp til både løypelegging og dataprogrammet blant de som deltar.

 




FORHÅNDSARBEIDE

  • Les vedlagte skriv.
  • Så mange som mulig legger 4 løyper (1,5km N + 2km C + 2,5km B + 4km A) enten på pc eller rett i kartet. Valgritt kart. 
  • Ta med pc dersom du legger løypene der.


PROGRAM TIRSDAG 13.3.

  • Vi gjennomgår kort vedlagt filer med vekt på nivåer og det blir gitt noen eksempel på dette.
  • Så fortsetter vi egentrening med de 4 løypene gitt over og noen blir så presentert på lerret som eksempel.
  • Kort om å være løypelegger i internløp eller i større løp. Sammspillet løypelegger og kontrollør.


 Ser ikke bort fra en enkel servering!




Trening i uke 11

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Mar 2018

Full treningsuke venter med både mandagstrening og onsdagstrening der Hege er sentral.

Hege og Eivind har treninga for ungdommene mandag 12. mars kl 1900-2030 i Brekkåsen skole. Ballspill, Magic Sqare og sirkeltrening står på programmet.

Onsdagstreninga den 14. mars er fra Brekkåsen idrettsbarnehage og starter med med rekrutt-trening kl 1830-2000. Eivind har lagt opp til ballspill, litt kartarbeide og hinderløype.

Hege har ungdommer og voksne og starter med litt langkjøring og intervall-trening fra kl 1900. Kl 2000 blir det sirkeltrening inne og litt kartøvelser.



Våryre O-veteraner på Melhusbesøk

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Mar 2018

16 veteraner fra byen møtte på Melhus vgs. i formiddag. Det var deres første O-løp i år så de var veldig våryre.

De syntes arrangementet var helt topp og løypeleggeren (Atle) fikk mye skryt. Selv om det var 10-12 minusgrader på morgenen varmet sola godt i solhellinga på skolen. Vinnertida ble på ca 30 minutter i den 3,1 km lange løypa. De aller fleste brukte mellom 30 og 40 minutter og det må sies å være bra når snittalderen på deltagerne er nærmere 80 år.

1.rekke fra venstre: Robert Strøm, Egil Repvik, Martin M.  2.rekke: Frode Stensrud, Roar Forbord, Anders og Harald Lauglo, Finn Faye Knutsen, Edvin Spakmo. 3.rekke: Øystein Åsmul, Nils Olav Vennevik, Tor Gjermstad, Tore Brurok, Edgar Furuholt, Halvor Flatberg, Leif Engen, Tore Kiste.



Trening i uke 10

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Mar 2018

Ungdomstrening, Hovedløpetsprosjektet, o-løp i sentrum og sirkeltrening denne uka.

Atle organiserer innetreninga for ungdommene mandag 5. mars kl 1900-2030 i Brekkåsen skole. 

Onsdagstreninga den 7. mars blir litt spesiell med o-løp i sentrum og sirkeltrening på Brekkåsen. Atle organiserer samling for Hovedløpsprosjektet fra Melhus videregående. Det innbefatter o-løp i sentrum og vi bruker samme opplegget i vårt løp. 

Oppmøte for oss blir kl 1845 ved søndre inngang ved Melhus videregående med tidligst start kl 1900. Løyper er det for alle også nybegynnere! Martin og Kjell Rune koordinerer kartene med korte løyper.Ta med brikke og refleks.

Etter o-løpet trekker vi opp til Brekkåsen idrettsbarnehage  for sirkeltrening kl 2000. Kjell Rune leder treninga.



Treninga i gang igjen for alle etter vinterferien

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Feb 2018

En fin gjeng med rekrutter, ungdom og voksne møtte opp til onsdagstrening på Brekkåsen idrettsbarnehage.

Rekruttene ble servert litt ballek, litt prat og praktisering i bruk av høydekurver i en lek med innlagt "skyting" med sandpose og hinderløype. Etterpå ble det en diskusjon om arbeidsoppgavene med kurvene under hinderløypa med skyting. Til slutt ble tid til frilek bl. a. med turning og brett-trekking bare se. Eivind hadde ansvaret.



Protokollfører og treningsleder John etter kveldens trening











John ledet ungdom og voksne. Først var det en times langkjøring i et moderat tempo tilpasset et friskt vintervær over over Hollum- og Skjetne-jordene. Etterpå ble det godt å komme inn til sirkeltrening og veivalgsdiskusjon.




Her ser vi løypa som John løp i Blodslitet sist høst. Den er til å bli svett av bare under o-teknisk trening der vi satt muse stille.



Godt, men tynt oppmøte på årsmøtet i går kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Feb 2018

Noen var forhindret fra å møte og andre syntes vel det ble litt bistert til å møte på o-avdelingas årsmøte i går kveld, men en god og vedtaksfør forsamling møtte i Gruva. Bildet viser forsamlinga og Kjell Rune var fotograf.

Møtet gikk helt smertefritt med gjennomgang av årsmelding, regnskap med et lite underskudd, årsplan, budsjett i balanse og valg. Alt vedtatt med enstemmighet og delvis akklamasjon!

Oppdatert årsmelding ligger i Dokumentarkivet.

Vedr. budsjettet: Årsmøtet oppfordrer medlemmene til å tipse om betalt dugnad for å finansierer bl.a. turer og startkontingent!

Valget ble som følger:

Leder for 2 år:                             Eivind Bakk. 

Styremedlem for 2 år:                  Hege Solhjem Melhuus. 

Styremedlem for 2 år:                  Kjell Rune-Logan Halvorsrud. 

Styremedlemmene Stein Ivar Foss og Atle Pedersen var ikke på valg.

Turorientering for 1 år:                 Kåre Onsøyen og Stein Ivar Foss. 

Ukens løype for 1 år:                    Martin Melhuus. 

Kartansvarlig for 1 år:                  Eivind Bakk. 

Valgkomiteen for 2 år:                 John Lerli. 

Trine Sunnset har ett år igjen i valgkomiteen.

Høydepunkter fra årsplanen og terminlista

- Løypeleggerkveld 13. mars

- Dagsamling Gløshaugen for hele laget 8. april

- Finn Fram Dagen 5. mai

- Turorientering og Ukens løype fra ca. 16. mai

- Ungdomsløpene starter 16. mai

- Verdens o-dag / uke 23. mai

- OG karusellen starter 23. mai

- Interne O6`ere starter 30. mai

- Klubbmesterskap 13. juni

- Bedrifto-løp 7. august

- Hovedlandsleir for ungdom fra 10. august

- Midt-Norsk mesterskap på Oppdal 24.-26. august

- Stafett og premieutdeling i OG karusellen 5. september i Skjetnemyra

- Østersundtur 14.-16. september

- Gimse by Night 26. september som også er siste løp i O6`eren

- Lommelyktløpet 17. oktober

.... og mye mer bl.a. All-idrett og skoleorientering.



Årsmøte og medlemsmøte i o-avdelinga tirsdag kl 1900

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Feb 2018

INNKALLING TIL ÅRSMØTE I MIL O-AVDELING TIRSDAG 27. FEBRUAR 2018 KL 1900 I GRUVA 1. ETASJE

 

SAKLISTE:

  1. Godkjenning av innkalling og sakliste.
  2. Valg av møteleder, referent og to til å skrive under møteprotokollen.
  3. Årsmelding 2017 (se vedlegg).
  4. Årsregnskap 2017 (se vedlegg).
  5. Arbeidsplan 2018 (se vedlegg).
  6. Budsjett 2018 (se vedlegg Årsregnskap 2017).
  7. Valg (alle poster under valg har kandidater klar).

Leder for 2 år, to styremedlemmer for 2 år, ansvarlig for –Turo for 1 år, ansvarlig for Ukens løype for 1 år, kartansvarlig for 1 år og en person i valgkomiteen for 2 år.

 

Etter årsmøtet blir en pause med noe vått og tørt.

 

MEDLEMSMØTE

 

Vi bruker å ta for oss det meste i dette møtet og denne gangen er det:

  • -Turer og samlinger.
  • -Internopplæring.
  • -Terminlista med arrangørveileder og egne løp.
  • -Rekruttering og trening/opplæring.
  • -Turo / Ukens løype.
  • -Skoleorientering og All-idrett.
  • -Kart.
  • -Kolleksjon og design.
  • -#meetoo.

 

VEL MØTT TIL TILBAKEBLIKK FRA 2017 OG PLANLEGGING AV 2018

  STYRET O-AVDELINGA




Trening i uke 9

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Feb 2018

Atle viser og forklarer for ungdommene. Full treningsrunde denne uka etter vinterferie-slutt!

Ungdommene har trening mandag kl 1900-2030 i Brekkåsen skole med Atles eldste sønn Armand som leder.

Onsdagstreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage starter med rekruttene kl 1830 der det blir litt ballspill, litt prat om høydekurver og veivalg og kombinerer dette med hinderløyper. Eivind leder det hele.

John holder styr på voksne og ungdom senere på kvelden. Kl 1900 blir det langkjøring og kl 2000 vanlig sirkeltrening inne, kanskje med litt kartarbeide til slutt.



Trøkk på treningen i vinterferien

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Feb 2018

Selv om mange hadde tatt vinterferie ble det skikkelig trøkk på treningen på onsdag. Om ikke' kvanitet teller så teller i hvertfall kvaliteten på de som var der.

Føret innbød ikke helt til den beste langturen ute, men i høyden var føret overraskende bra. Over Hølløm'n, Lete og nedpå Hølondvegen og hemmat. Fin rolig tur i fint vinterføre.

Som bildet viser så lå ikke deltakerne på latsiden under sirkeltreningen. Noe som man merket på kroppen på torsdagsmorgenen :-).




Trening i uke 8

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Feb 2018

Vi er inne i vinterferieuka men vi har allikevel ikke trening for ungdommene mandag 19. februar. Det blir ikke trening for rekruttene onsdag 21. februar, men det er fullt program for voksne og ungdom onsdag kveld.

Stein Ivar er leder for denne treninga som starter med langkjøring kl 1900 fra Brekkåsen idrettsbarnehage og det blir gågruppe for de litt mindre spreke toppidrettsutøverne. Treninga fortsetter inne kl 2000 med sirkeltrening og det ser ut til at "planken" er med i treninga!




Inspirasjon fra Vebjørn Rodal

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Feb 2018

Tirsdagskveld inviterte NTNU orientering o-interesserte til foredrag med Vebjørn Rodal på Moholt.Temaet var: Hvordan kan o-løpere trene for å bli bedre til å løpe på hardt underlag? Hvordan bli best i en sommeridrett, når man bor i Trøndelag? Litt om Rodals egen trening og karriere.

Ca. 80 interesserte unge O-løpere i Trondheimsområdet sammen med oss eldre fra Melhus :-) fikk høre om hvordan hva som må til for å lykkes i en individuell idrett. Med utgangspunkt i Vebjørns personlige erfaringer fra ung idrettsutøver til olympisk vinner på 800 meter kan man lett overføre hans erfaringer over til nærmes alle typer individuelle idretter.

Hva som må til for å lykkes? Hva gjorde Vebjørn til olympisk mester? Hva kan vi lære av dette?

Oppsummeringsvis kan man si at det i utgangspunktet er enkle ting som må gjøres, men likevel er det utrolig vanskelig å gjennomføre. Her er noen av de punktene som ble omtalt. Husk at dette er hans erfaringer fra det å være toppidrettsutøver. Likevel er det mulig å overføre dette til oss som driver på et litt lavere nivå :-).

Først og det viktigste er at man synes det er gøy å drive idrett. Trene, registrere framgang, at det gir resultater, noe som gir følelse av mestring. Og man må finne den idretten en selv synes er morsomst.

Etterhvert som man blir mer og mer seriøs og ønsker å satse krever det at man blir mer og mer systematisk. Planlegge detaljert treninger, treningsperioder og konkurranseperioder. Bryte opp periodene i mer detaljerte planer.

For å kunne gjøre dette må man starte med å kartlegge hvilke elementer idretten krever at en er god på. Hurtighet, stayerevne var eksempel på elementer som Vebjørn mente han måtte være god på for å bli best på 800 meteren. Deretter planlegge og legge øvelser rettet mot disse elementene inn i treningsplanene.

Som en del av dette også vurdere sine egne kvaliteter. Hva er man god på og hva er man mindre bra på. Ingen vei utenom om å trene på det som man ikke er god på. Selv om det er kjedelig.

Da er det enkle gjort og det vanskeligste gjenstår, nemlig å gjennomføre det man har planlagt. Ingen vei utenom hvis man vil nå sine mål. Dette vil kreve at man er dedikert og fokusert på gjennomføringen. Noe som innebærer å måtte prioritere gjennomføring av planene framfor mange andre aktiviteter som kunne vært artig å vært med på.

Måle prestasjoner og framgang for å se om man er på rett vei. I tillegg kan treningsdata benyttes til å analysere hvilken trening som gir framgang og være kontrollpunkt hvis formen uteblir. Da man man sjekke resultater mot tidligere resultater og se om man evt. er i form eller ikke.

Et av de punktene som Vebjørn la spesielt vekt på var RESTITUSJON. Å trene på toppnivå med både en og to økter om dagen krever restitusjon og man må være god på restitusjon. Her trakk han fram Petter Northug som et godt eksempel. Evnen å slappe av, sove, når man skal restituere. Når andre sov 8 timer sov han 11 timer.

En inspirerende kveld, selv også til vi som er godt opp i årene, med en god foredragsholder som formidlet egne erfaringer som har vist seg å være fruktbare. Hva annet kan man si om en som har klart å bli olympisk mester i sin idrett.



Trening uke 7

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Feb 2018

Kommende uke har Atle regien for mandagstrening for ungdom.

Reidun og Gunleiv har ansvaret for onsdagstreninga for ungdom og voksne. Eivind har opplegget for rekruttene samme kveld.


Mandagtreninga for ungdommene fra Brekkåsen skole kl 1900-2030 har tradisjonelt innhold med ballspill, o-tekniske øvelser og styrketrening.

Onsdagstreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage starter med rekruttene kl 1830-2000. Denne gangen er det lovet en lyssatt treningskveld! Det blir ballspill, noe prat om høydekurver og fullføring av skiskytinga som ble avbrutt sist.

Reidun og Gunleiv holder styr på ungdommer og voksne og starter kl 1900 med intervall-trening ute og trekker så inn til sirkeltrening fra kl 2000.

Med andre ord er det fullt program denne uka også!



Uforutsette hendelser i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Feb 2018

Kveldens trening var preget av få juniorer og sykdom i de eldres rekker. Oppmøtet var ikke så mye å skryte av men kvaliteten og innsatsen til de som møtte var det ikke noe å si på.

Sjefen sjøl, Eivind, var innvilget permisjon og Margrethe ledet treningen for rekruttene. Kveldens trening for disse ble preget av en uforutsett hendelse som medførte at økten ble avbrutt i en lengre periode. Mens juniorene og seniorene var ute på langtur gikk lyset i barnehagen. Margrethe og rekruttene holdt på en halvtimes tid før de fikk hjelp av Ole. Årsaken må vi nok sette på kontoen for mangelfull opplæring. Når Ole fikk stilt tidsuret som regulerer strømmen var alt i skjønneste orden igjen.

Dagens bilde er nettopp fra rekruttenes trening....

Etter seniorenes langkjøring som gikk fra idrettsbarnehagen, ned Aundalen, innover Hølondavegen til Rakbjørga, opp Letesvegen over Holem og tilbake til barnehagen, ble det en god styrkeøkt inne.

John var nådeløs med kveldens deltakere og det var ingen slinger i valsen. Etter en solid økt med sirkeltrening ble det avsluttet med uttøying med Ranum spesial og Ole's spesial. Noe som gjorde godt til kropp og sjel.



Trening uke 6

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Feb 2018


Mandagstreninga 5. februar for ungdommene går som vanlig i Brekkåsen skole kl 1900-2030. Ballspill, o-teknisk trening og styrketrening er på blokka.

Onsdagstreninga 7. februar starter med rekrutt-treninga kl 1830 med Margrethe som leder. Ballspill og o-leker står på programmet.

John leder ungdommer og voksne denne kvelden. Det starter kl 1900 med langkjøring og fortsetter inne kl 2000 med sirkeltrening.

Torsdag 8. februar kl 1800 har ungdommen samling i Hovedløpsprosjektet på Åsvang skole. Se link til her. Påmelding innen tirsdag kl 2200! 



Stor innsats og godt oppmøte også denne onsdagstreninga

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Jan 2018

Klar ferdig gå! 

Om lag 20 løpere er klar for den avsluttende stafetten under innetreninga onsdag kveld. Men før det var det nattløp!












Her fra forberedelsene til kveldens nattløp som gikk fra Brekkåsen og mot nordre Hollumsåsen. Ingrid (bak t.v.) er ankommet standsmessig en sirkeltreningsleder verdig.



Noen stader lå det noe snø, men det var store områder med som var brukbar løpbar. Om lag 25 løpere stilte opp i løypene som Eivind hadde lagt.

Her ser vi to løpere som krysser Kneppen på veg til 3. posten i Lang løype og en løper som er på veg til 2. posten.





Etter løpet tok Ingrid over med sirkeltrening som bestod av 4 runder med 10 stasjoner hver. Til slutt og før ut-tøyning var det en variert stafett som vises på videoen her. Enda en innholdsrik treningskveld var over.



Trening i uke 5

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Jan 2018

Full treningsuke venter igjen: Mandagstrening for ungdommene og o-løp/sirkeltrening i onsdagstreninga.

Atle har som vanlig treninga for ungdommene mandag 29. januar kl 1900-2030 i Brekkåsen skole. 

Onsdagstreninga denne gangen har o-løp på programmet fra kl 1830 ved Brekkåsen idrettsbarnehage. Eivind vil legge løypene og det blir ei nybegynnerløypa egnet for rekrutter som vil gå på veg og stier nedenfor skolen og i boligfeltet. Følge kan ordnes!

For ungdommer og voksne blir det ei løype på drøyt 2 km og ei på drøyt 3 km å velge mellom. Lengste løype vil går i Hollumsåsen og begge løyper på begge sider av bekkdalen, da det ikke er svært mye snø i terrenget. Ta på gode sko, hodelykt og kompass og for de som ønsker tidtaking må brikke tas med. Her blir det ei fin o-teknisk økt, ballansetrening, styrkeøving for mange muskler og fin koordineringstrening: Alt sammen helt gratis!

Ingrid vil så fra kl 2000 lede styrketreninga inne i salen. Helaften!



Sjelden få løpere i kveld, men det la ingen demper på innsatsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Jan 2018

Ikke det store oppmøte i kveld, men en innsatsfylt gjeng hadde en fin treningskveld allikevel. Det er nok en god oppsamling av mer eller mindre syke, og dermed ikke-fungerende o-løpere, som er forklaringa.

Eivind hadde sine rekrutter først på kvelden med elefantball, litt lett prat om høydekurver, tegning av kart, tegning av løype og kanonball som innhold.

Ole bød opp til intervall-trening i boligfeltet med poster og sirkeltrening inne. Til slutt var det veivalgs-stafett der løypa var Blå løype fra vårt karusell-løp på Øyberga i juni i fjor.

Stor innsats av små og store! 

Neste gang blir det nattløp og høyst sannsynlig blir i terrenget.



Nye løypeleggere på gang!

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jan 2018

11 medlemmer møtte opp til Purple Pen - kurs i Gruva i kveld og av disse var 4 ungdommer. Gjennomsnittsalderen fra tilsvarende kurs i fjor sank plutselig mange år!

Atle hadde oppdatert en flott veileder som også ligger ut på hjemmesida. Alle kom gjennom å legge løyper til et tenkt løp og fram til utskrift / lagring. Det var stor iver å spore rundt bordet og det måtte nærmest en beordning til for å gå til den enkle stående buffeen.  Neste steget blir løypeleggerkurs i mars og løypelegging til sommeren.



Trening i uke 4

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Jan 2018

Ole våker over ivrige løpere som studerer noen o-tekniske nøtter under ei trening i fjor vinter. Ole har ansvaret for treninga kommende onsdagstrening også.

Først ute denne uka er det som vanlig mandagstrening for ungdommene i Brekkåsen skole mandag 22. januar kl 1900-2030 med Atle som leder. Ballspill, styrketrening og o-tekniske øvelser er tilbudet.

Onsdagstreninga 24. januar har tilhold ved Brekkåsen idrettsbarnehage. 

Eivind har ledelsen under rekrutt-treninga onsdag kl 1830-2000. Ballspill, løypelegging, o-løp og kart-tegning står på programmet.

Ole starter med intervall-trening kl 1900 og her kan det bli variant med kart. Kl 2000 trekker vi inne og har en times sirkeltrening. Det er ikke usannsynlig at det blir litt kart-trening til slutt?



Purple Pen løypetegne-kurs tirsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Jan 2018


Vi følger opp kurset i bruk av Purple Pen løypetegne-program som vi kjørte i fjor. Kurset blir tirsdag 23. januar kl1900 i Gruva 1. etasje. Vi slutter når vi er ferdig og senest kl2200.

Det kan se ut til at Purple Pen er noe enklere i bruk og noe sikrere når en vil endre utskriftsmålestokk enn OCAD.

Ta med egen datamaskin. Atle er kursholder. Som en grei forberedelse kan nedlasting av programmet starte her: http://purplepen.golde.org/dow...  Kurset kan følges av både nye og de som har praktisert det i fjor.

De som var med i fjor og/eller har lastet ned programmet og ikke får anledning til å møte er det bare å ta kontakt med Atle eller noen andre som har lært programmet i 2017.

For de som ønsker fortsatt å bruke OCAD er det bare å ta kontakt med Eivind eller andre som har lært det for oppfølging. 





Stor variasjon i treningene i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Jan 2018


25 løpere med i kveldens varierte treninger på Brekkåsen.

Ingrid og Leah deltok i rekrutt-treninga med elefantball, o-fortelling, spillkort-fellesstart med styrkeøvelser og puslespill, Magic square og kanonball. Eivind ledet det hele.

Hege bød på langkjøring til Skjetemarka først, før ungdommer og voksne trakk inn i til intensiv sirkeltrening. Etter det ble det veivalgsstafett med etterfølgende presentasjon og diskusjon. 

En herlig og variert treningskveld! Se videoen fra sirkeltreninga.



Treninger i uke 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jan 2018

Det er ikke sikkert at det blir til at Hege skal servere sjokolade under onsdags-treninga kommende uke, men hun skal i hvert fall legge opp treninga!


Mandag 15. januar er det ungdomstrening fra Brekkåsen skole kl 1900-2030. Atle vil nok by på ballspill, o-teknisk trening og styrketrening.

Onsdagstreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage starter med rekruttene kl 1830-2000 med Eivind som leder. Ballspill, o-fortelling, spillkort-stafett og puslespill er på programmet.

Hege byr på langtur fra kl 1900 og fra kl 2000 blir det sirkeltrening inne. Blir det en reprise av Stein Ivars sirkeltrening med korte og intensive opphold på stasjonene?



Hva skjer i vinter?

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jan 2018

Her kommer en kort oversikt over egne arrangement i vinter fram til sommersesongen.


Vintertrening. 

Vi kjører på med vintertrening hver uke i vinter til 11. april med unntak av påskeuka. Det er ikke ungdoms- og rekrutt-trening i vinterferieuka. En og annen gang prøver vi å variere treningene og f.eks. onsdag 28. februar bytter vi ut sirkeltrening for ungdom og voksne med yoga og i o-løpet 7. mars bruker vi samme postene som i samlinga for Hovedløpsprosjektet som går fra Melhus vgs.


Årsmøte og medlemsmøte

Tirsdag 27. februar kl 1900 blir det o-avdelingas årsmøte og påfølgende uformelle medlemsmøte i Gruva.


Opplæring. 

Allerede tirsdag 23. januar kl 1900 tar Atle en reprise på Purple Pen løypetegnerkurset. Det var flere som fikk den opplæringa i fjor vinter og brukte programmet til løypelegging i fjor sommer. (Det er litt enklere enn OCAD, men de som ønsker fortsatt å bruke OCAD eller ikke har anledning til å gå kurset vil det bli hjelp å få for det også.)

Tirsdag 13. mars blir det helkveld med opplæring og egentrening i løypelegging i Gruva. Opplæringa blir tilpasset alle nivå og det er ikke nødvendig med løypeleggerprogram på egen pc for å delta. 

Tirsdag 10. april kl 2000 blir det opplæring på bruk av hjemmesida i Gruva.


Vi møter våren!

Vi gjentar fjorårets suksess med dagsamling søndag 8. april på Gløshaugen. Det blir to o-økter bl.a. på Kristiansten festning med felles måltid mellom. Her blir det folksomt!


Første trening i sommersesongen blir onsdag 18. april!






Januar-sprint i sentrum og fornyet sirkeltrening i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jan 2018

Godt over 20 deltok på Atles Januarsprint i sentrum med start fra Melhushallen. Nybegynnerløypa gikk gjennom hele skoleområdet på Gimse og ned til barnehagen før retur. Resten fikk i tillegg en tur over til østsida med firedelt sommerfugl med sentrum nær parkeringsplassen til Rådhuset.


Etterpå var vi 15 trimmende o-løpere inne i Brekkåsen idrettsbarnehage. Trim og trim fru Blom! Stein Ivar hadde gjort en vri med sirkeltreninga der vi hadde 8 stasjoner. hver stasjon hadde 20 sekunder arbeide og 10 sekunder forflytting til neste helt til runden var unnagjort. Så hadde vi 2 minutter hvile før vi tok 5 slike runder til. Puh! 

Se videoen med de nye øvelsene - her er det innsats!



Treninger og Januar-sprint kommende uke

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jan 2018


Fullt program med trening kommende uke!

Mandag 8. januar blir det ungdomstrening fra Brekkåsen skole kl 1900-2030. Ballek, o-teknisk trening og styrketrening står som vanlig på programmet med Atle som leder.

Onsdag 10. januar fra kl 1830 er det o-løp. Atle innbyr til Januar-sprint i sentrum med samling i gangen i Melhushallen med inngang på oversida. Se kartet. Løyper for absolutt alle- også rekrutter! Refleks og hodelykt er tingen.

Etter sprinten beveger vi oss til Brekkåsen idrettsbarnehage hvor det blir styrketrening for ungdom og voksne fra kl 2000 som ledes av Stein Ivar.



Stort oppmøte på trening i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jan 2018

Her er det en liten pause mellom intervalltreninga og sirkeltreninga for noen av ungdommene.


Kjell Rune hadde lagt intervalltrening i Brekkåsen boligfelt med kart. 23 løpere hadde møtt opp til dette. 20 av disse ble med inn og fikk god styreketrening i sirkeltreninga. Det er stor innsats i treningene som denne videoen viser.

Hege og John i hoppetau-duelli dette klippet. Det ryktes at Ingrid klarte 134 hopp på 45 sekunder - imponerende!


Tidligere på kvelden var det innetrening for rekrutter med Eivind som leder. elefantball, kart og flybilde, løypelegging og stjerneorientering var på programmet.

Samtidig med sirkeltreninga hadde Atle samling for foreldre til ungdommene.



Trening første uka i 2018

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jan 2018

Vi har tatt spranget - vi har gått løs på 2018!

Velkommen til et nytt orienteringsår!


Vi har masse å by på i 2018 like mye som i 2017. Vi tar hendelsene etter hvert, men vi starter med vintertrening allerede denne uka. Treninga kan følges av alle, både sprek og litt mindre sprek og alle deltar på sitt nivå. Sammen er det mye enklere å motivere seg for løpetreninga / gåtrening og ikke minst litt styrketrening. Og det virker!


Trening for alle denne uka blir onsdag 3. januar fra Brekkåsen idrettsbarnehage.

Rekruttene starter kl 1830 med ballspill, Hva ser du på kartet-leken, bygging av terreng, løypelegging, o-løype med mer. Eivind leder det hele.

Kjell Rune har intervalltrening med kart ute for ungdom og voksne kl 1900. Fra kl 2000 blir det sirkeltrening inne.


NB! Draktene som ble bestilt før jul hos Trimtex er nå kommet og vil bli utdelt under treninga onsdag kveld.

Vel møtt i 2018!!