Vått og kaldt på Hølonda i går kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jun 2024


Fortroppen har humøret på topp og er klar til dyst!

Det ble en bråsving på været fra tirsdag til onsdag morgen. Kaldt silregn satte en liten demper på 2. løp i årets OG-karusell arrangert  av Leik. Samlingsplass var ved Restosetra noen få km etter Jåravegen fra Korsvegen. Ola Keiserås Ingebrigt Eid hadde løypeleggerjobben og la krevende løyper i den tett skoglia øst for Jåravegen. 

Av de 56 løperne var det 9 nybegynnere som stilte opp og alle var fra Leik. i Gul løype derimot hadde vi flere med og Kåre Onsøyen fikk til et godt løp som ble premiert med 2.-plass. Også Martin Melhuus, Emelia Hakkebo Sowa og Martin Nikolaisen hadde flotte tider i løypa.

Hvit løype var det bare Eivind Bakk som deltok og han signert under på lista der. Grønn løype hadde vi derimot et sterkt felt der Stein Ivar Foss ble best av våre med en god andreplass, fulgt av Hege Solhjem Melhuus og John Lerli.

I Rød løype fikk vi vår eneste løypeseier med Trond Nikolaisen - et hav av tid foran nestemann. Johannes Lerli hadde et brukbart løp bland reserne i Blå løype.  Stig Hakkebo deltok i Gul Trim.

Leik på hjemmebane er ofte et brutalt møte - også denne gangen. 1100 poeng skilte Melhus fra Hølondingene som dermed leder med vel 1600 poeng. Ingen god start, men vi har hentet inn lignende differanser før, så....Erlend og Martin har gjort seg fortjent til en aldri så liten påskjønnelse i for av noen godsaker i kiosken.


Resultater fra gårsdagens løp kan du lese på Brikkesys.

Neste uke blir det intern O6`er med Frank Egil som løypelegger. Da satser vi på stigende temperatur!
Turo i sentrum - Vinnerne er trukket!

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jun 2024

Kristin Lerli kan berette om følgende: 

Da er premiene for Tur-O-sentrum i sentrumsuka trukket. Hele 35 kart utdelt og 13 levert inn ferdig utfylt.


Vinnerne ble:   Anne Grethe Tevik         -premie fra Melhusbanken

                          Ingrun Gagnås               -middag for 2 på Kroa kafé

 Vinnerne har fått beskjed.

 

Og husk: Postene står fortsatt ute fram til 23.6.2024.

Kart kan hentes på Melhus bibliotek.
Mange blide barn og voksne på Nordgardsmyra onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Mai 2024


Bildet viser samlingsplass like ved Nordgardsmyra straks før det braker løs i Finn Fram Dag 3. Hele 33 løpere ble registrert, men det var adskillig flere enn det, da ingen av de voksne som fulgte barna ble registrert. Myra var til tider full av små og store føtter.Iveren etter å starte var det ingen ting å si på.


Vi hadde 16 unge o-løpere som deltok og flere av disse varmet opp med en eller to kortere løyper uten tidtaking for å komme seg inn i kart og terreng. For mange var for øvrig dette første gang som o-løper i terrenget.
Henrik i forgrunnen og Marius bak til venstre er vel fornøyd med dagens løp.


Så stupte de ut i kveldens lange nybegynnerløype med navnet Råtassløypa. Den bestod av poster fra de to kortere løypene, satt sammen til ei løype på vel en kilometer. Utrustet med løperbrikke gikk det unna i en viss fart Nordgardsmyra rundt.Etter løpet vanket det saft og pannebånd til de spreke løperne ekspedert av Hege.


For de mer erfarne løperne var det lagt opp til et vanlig treningsløp - eller vanlig er vel å ta i litt. det var svært mange poster satt ut på et begrenset areal. Mange retningsforandringer blir det av slikt opplegg og det var om  å gjøre å følge med på at postene ble tatt i rett rekkefølge. Emilia er en standhaftig dame. Hun gjennomførte 3,4km-løypa med 20 poster i fin stil til godkjent løp!


Resultater kan du lese på Brikkesys.


Flere bilder kan du se her: https://www.melhusorientering.no/old/gallery/album.rails?uid=1100376237&aid=91173


Neste uke er det 2. karusell-løp og det går på Hølonda. Da er det bare å pakke skreppe og dra til de store skoger for å sanke poeng igjen! Det hadde vært flott om de ivrige unge løperne kunne stille igjen da også, sammen med oss andre!!
Turo i sentrumsuka!

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mai 2024


Ta 10 turo-poster i sentrum innen 23. juni og vær med i trekning av premie!

Postene står ute til St.Hans.
Finn Fram Dagen 3 og treningsløp fra Nordgardsmyra

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mai 2024


Tredje samling for all-idrett / Finn Fram Dagene, sammen med treningsløp går på Nordgardsmyra kl 1800. Parkering ved Saga på Brekkåsen og det er merket 200 meter sørover etter sti til samlingsplass. Kjørerute her.

Løypene er lagt av Kjell Rune og Eivind og går på og ikke langt utenom myra. Trygt og fint.

Opplegget for de yngste ligner på det vi hadde på Brekkåsen skole for to uker siden med to korte runder og ei litt lenger løype. Vi vil stille med hjelpere for instruksjon etter behov. Etter at postene er funnet og alle klokket inn, blir det premieutdeling for deltagelse i disse tre onsdagskveldene. 

Treningsløpet går også i samme området og ikke langt utenom Nordgardsmyra. Mange poster og mange retningsforandringer blir det - derav løypenavnene Bråsnu kort på 2,3km og Bråsnu lang på 3,4km.

Ta gjerne med drikke og noe spise på, slik at vi kan nyte sommerkvelden sammen.