Intensiv trenings-start etter vinterferien

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Feb 2024


Det hele startet med langkjøring ned Løvsetvegen og gangvegen oppover i retning kirka. 30 minuttet en veg og så snu for å ta seg tilbake til Høyeggen for de 11 deltagerne.

Så var det raskt omskifte for å gjøre seg klar for ei god inne-økt, Hva hadde Frank Egil på lur denne gangen tro? 

Oppvarming er nødvendig - se video. Øvelse går ut på å utstyre en eller to personer med f.eks. refleksvest. Disse personene skal prøve å ta i de andre deltagerne og når det lykkes, må de stoppe opp og stå i brei fotstilling. Oppgaven til de andre som ikke har blitt tatt, er å krype mellom føttene for å befri de som står stille. Veldig intensivt og moro, der øvelsen har fått navnet Stiv heks eller Sura som vi sa i oldtida.

I fortsettelsen fikk vi 3x45 sekund styrkeøving med 30 sek. pause og etterfulgt av en litt lenger pause før neste øvelse. Det ble øvelser for de fleste muskelgrupper i kroppen før vi ga oss. Vi får vel beskjed ett par døgn senere om hvilken effekt treninga har gitt!Økta ble elegant og fredelig avsluttet med 3x45 sekunder med 90-graderen - innbakt 10 froskehopp mellom disse. Siste 90-graderen var det konkurranse i å stå lengst! De yngste tok kaka der med Emelia som "vinner". Til slutt avrundet vi med litt lett uttøying.

Først trening nå blir o-løp ved Lerli`s, men aller først kommer årsmøtet torsdag kveld kl 1900 i Gruva 2. etasje.
Langtur og styrketrening onsdag fra Høyeggen

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Feb 2024


Onsdag 28.februar er det atter trening fra Høyeggen med Frank Egil som vert.

Kl 1900 venter en langtur fra Høyeggen skole. Individuelt tilpasset løypelengde. Arrangøren legger opp til en mest mulig isfri runde, men sonderer traseen før start og det kan være at det kommer en anbefaling om piggsko i Messenger-gruppa i forkant av treninga. Husk refleksvest, og gjerne hodelykt.  

Kl 2000 blir det en sedvanlig slitsom (les helsebringende) styrketrenings-sirkel inne i gymsalen på Høyeggen.
Faktaboks om vår o-kart

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Feb 2024


O-avdelinga har kart over store områder som tabellen viser.

Stor-Gimse er en sammenslått base over skogskarta over Gimse/Hollumsåsen, Våttåsen, Momarka/Sjetnmarka og den nyeste tilveksten over Kregneskjølen. Lengst ned i nyhetssaken er det et bilde-utsnitt over tekstforklaringa til en Ski-orienteringsvariant over samme område.

Vassfjellet vest er som før, inklusive de gamle kartområdene Lenadalen, Vassfjellet vest med Svartåsen.

Øyberg-kartet er nå i utstrekning som vi tok det over fra Wing på 1980-tallet. Vi har dermed kuttet ut området mellom Blekesmarka og Onsåsen som vi synfarte inn for noen år siden.

Melhus Sprintbase er et sammenhengende kart over hele vårt område som har blitt utgitt i sprintnorm: Området strekker seg fra Brekkåsen og Gimse i sørvest, via Varmbo, Melhus sentrum Ø/V, Anemarka, Rye, Brubakkhaugen, Høyeggen, Åsen fram til Lerli, Loddgårdstrøa og Rønningen/Løvset i nordøst.

Den midtre kolonnen i tabellen viser utstrekninga i km2 og høyre kolonne viser hvor mange enkeltobjekter som er på de ulike karta. At sprintkartet har mang objekter skyldes bl.a. et i et tettsted er det overlest av urbane detaljer i motsetning til glisne skogsområder. Hus bruker både omriss og fyll-farge som gjør at antallet der dobler seg.

Vil du lære mer om kart og historien bak disse, kan du lese mer i 70-årsberetninga på hjemmesida.


Årsmøte

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Feb 2024

Årsmøtet avholdes 29. februar 2024 kl 19:00, 2. etasje i klubbhuset Gruva.

Alle medlemmer har møterett, talerett og forslagsrett. 

SAKLISTE:

  1. Godkjenning av innkalling og sakliste.
  2. Valg av møteleder, referent og to til å skrive under møteprotokollen.
  3. Årsmelding 2023 (se vedlegg).
  4. Årsregnskap 2023 (se vedlegg).
  5. Budsjett 2024 (se vedlegget).
  6. Valg. Det skal velges tre styremedlemmer for 2 år, ansvarlig for –Turo for 1 år, ansvarlig for Ukens løype for 1 år, kartansvarlig for 1 år og en person i valgkomiteen for 2 år.

Etter årsmøtet og en enkel servering, har vi medlemsmøte hvor vi diskuterer planer og ideer for årets sesong.

Årsmøtepapirer
Toppforhold under kveldens skitur til Elgsethytta

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Feb 2024


Alle mann alle ved bordet vårt på Elgsethytta. Trond, Martin M, Stein Ivar, Johannes, Eivind, Trine, Hege og Martin.


Vi hadde forskjellig tilnærming til kveldens trening. Noen gikk runde på runde i lysløypa på Henriksåsen før de spurtet mot hytta, noen samlet Skijegerposter til og fra, noen gikk stille og fredelig til kveldens mål (nå var det ikke så ufredelig med resten av følge heller, da) og noen hastet innover litt bak hovedfeltet.

Sluttresultatet ble det samme: Ni løpere godt samlet rundt bordet, klare til å bespises.Mange i følget valgte kveldens buffé med kjøttkake, rømmegrøt og dessert. Det ble solid nok, men alle var i stand til å bevege seg etterpå.


Flere tema ble berørt under det vel times lange bordhaldet. føret, været, Ski-jegerposter, trening, Femundløpet og mye mer.Selv godt selskap varer ikke evig, så her er gjengen klar for avmarsj ........og snart ligger hytta for seg selv noen timer.
Hjemturen bød på godt skiføre (takk til gutta i smøretraileren for godt preppa ski!), måneskinn fra en beskjeden måneskalk og skapelig vintertemperatur.

Vel framme slokker John lyset for denne gang. Turen var vellykket på alle vis og vi gleder oss allerede til neste år.


Klart for skitur til Elgsethytta onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Feb 2024


Som flere år før, skal vi ha skitur til Elgsethytte som alternativ vintertrening onsdag 14. februar. Gnistrende vintervær er bestilt!

Bord er også bestilt for minst 12 personer fra kl 1830. Servering stenger kl 1930 og hytta stenger kl 2000.  Da må vi dra senest kl 1800 fra Henriksåsen. Kjørerute fra Byåsen butikksenter her. 

Her er det fritt for om noen vil trene litt i lysløypa før avgang eller møte opp i god tid å gå i forveien innover. Turen tar anslagsvis mellom knapp halvtime for de sprekeste og opp til en liten time for de nesten like spreke. Ingen fellesstart - fri fart etter eget ønske!

Vel framme er det bare å bestille mat etter velbehag og her er hva Elgsethytta sier om menyen:Vel møtt til en annerledes treningskveld med stor sosial faktor. 
Medlemskontingent 2024 + husk å legge deg til i gruppen orientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Feb 2024

Heisann o-løpere

Da er tiden inne for å betale medlemskapet i Melhus Idrettslag. 

For å drive organisert aktivitet i Melhus IL er alle pliktig til å være registrerte medlemmer (personlig medlemskap). Dette er i henhold til § 3 Medlemmer i Melhus IL sin Lovnorm. Les mer om paragraf 3 i lovnormen i klubbhåndboka.

Det er to ting du må huske:

1. Betale medlemskapet innen 1. mars 2024 slik at du kan delta i konkurranser i idrettslagets regi.

2. Når du registrerer deg/betaler, husk også å registrere deg og dine barn i gruppen for orientering i Hoopit i tillegg til de andre gruppene dere er aktive i.

Det siste er viktig i forbindelse med rapportering til idrettsforbundet og utbetaling av offentlige aktivitetsmidler.


Generell informasjon om medlemskontingent i Melhus IL

Medlemskontingenten for Melhus Idrettslag blir fakturert via Hoopit 1.februar 2023 med betalingsfrist 1.mars 2024.

Fra 2021 tok vi i bruk i Hoopit som medlemsløsning hvor all oppfølging av medlemmer blir håndtert.

Medlemskontingenten er kr 150,- pr person og betales via Hoopit.

Husk at du må ha medlemskap i idrettslaget for å konkurrere i idrettslaget regi. Medlemskapet må være i orden for at forsikringsordningene i idretten skal gjelde. 

For dere som ikke er medlemmer, registrer deg i Hoopit med å følge lenken her:  https://admin.hoopit.io/melhus-idrettslag-735223. Tidligere medlemmer skal ha fått tilsendt varsel i Hoopit, hvis ikke gå inn på lenken ovenfor.

Ønsker du å være støttemedlem er det også tilrettelagt som før!
Melhus Orientering inviterer til «skiorientering» på Kregneskjølen!!

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Feb 2024

Vinterføret ser ut til å ha satt seg i skiløypene. Mange ivrige skiløpere og mosjonister er å se oppe i løypenettet mot vakre Kregneskjølen, både fra Sjetnmyra på Melhus og fra Trehjørningen på Kvål.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, vinter, frostAutomatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder tre, skjermbilde, utendørs, nattAutomatisk generert beskrivelse

Melhus Orientering inviterer derfor til nyvinningen «Ski-TurO», der det nå er mulig å krydre turen med leting etter 25 turorienteringposter underveis. Postene er satt ut i noenlunde nærhet av det kjente løypenettet, og innebærer ikke alt for mye klyving i ulendt terreng. Postene er på Kregneskjølen og fordelt på en «Nordre del» med 14 poster og en «Søndre del» med 11 poster.

Postflaggene som er satt ut er firkantede gummiskjermer, der halvparten er hvit og halvparten oransje. På skjermen er det påtegnet to bokstaver, som skal legges inn i online registreringsskjema. Se lenke nedenfor.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, tre, himmelAutomatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder utendørs, vinter, tre, snøAutomatisk generert beskrivelse

Øverst på hvert postflagg er det satt på et refleksmerke, slik at postene også er mulig å finne om du kommer med hodelykt i skumringen.

Postene står ute fra 23. januar til 2. påskedag (1. april).

De som sender inn registreringsskjema med riktig bokstavkode fra minst 20 poster er med i trekningen av et gavekort på deltakelse i sommerens turorientering i regi av Melhus Orientering. Frist for innsending av registreringsskjema er 15. april.


Det er mulig å gå seg bort på Kjølen. Vær aktsom i mørket, skodda og i snøvær. Bruk kompass, så er du sikrere. I tvil om hvor du er? Følg ditt eget sport tilbake til skiløypa, og prøv på nytt.

I perioder med mye nysnø og på råtten vårsnø vil det nok være litt krevende med de smaleste konkurranseskiene, og det kan være mer egnet med turski/fjellski.

Lykke til!
Mange på trening i kveld, både i sentrum og inne.

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Feb 2024


Det ble en heidundrende treningskveld dette! Til sammen 17 løpere deltok på treninga i kveld - og det var full innsats, altså! 

Men vi må ta det i rekkefølge:Hege hadde lagt fire løyper med poster i sentrum med utgangspunkt mellom rådhuset og Melhuset. De kunne tas i valgfri rekkefølge og så mange som ønskelig. Det var også frivillig med tidtaking. Flere benyttet seg av fellesstarten som gikk litt over kl 1900 og det gjorde susen for det ekstra lille av topp-innsatsen.

Bildet under viser den lengste av de fire løypene. Det var poster fordelt mellom bebyggelsen nord for Kroa, ved rekkehusa i Lenalia og helt til Hølondvegen i sør. En frisk og herlig løpetur i klart, vindstille vintervær!

Her kommer en liten bildeserie fra o-løpet:
Etter innkomst i sentrum forflyttet o-gjengen seg til gymsalen på Høyeggen. Her ventet ei variert treningsøkt med o-teknisk trening kombinert med styrketrening. Servitør var Frode Haugskott.

Vi ble plassert på linje på hver vår matte og skulle gjøre 8 øvelser i serie. 40 sekunder innsats på hver av øvelsene med 20 sekunder pause. Etter en litt lenger pause etter de åtte, var det enda en runde - hipp hipp!  Solide varer dette. 

Det ble ikke bare hvile mellom øvelsene, kan du tro! Frode hadde dandert poster utover et kart som hver av oss fikk - 30 poster for voksne og 15 for de yngre. Og hva var poenget med postene. Jo I pausene mellom styrkeøvelsene skulle vi pugge postdetaljene hvor ringene var plassert. Og altså bare i pausene!, for kartet måtte snus når øvelsen skulle utføres. Ikke noe hvilehjem dette, kan man si - selv ikke for de små grå!

Før vi røper sluttpoenget med postringene, må vi si litt om øvelsene. De var som følger:

1. Brannlenke (som vist på bildet øverst)

2. Freestyleplanke (stående planke med fotspark oppover)

3. Single leg deadlift (stående på en for og bøye seg ned til gulvet og opp i stående)

4. Krig på rumpa (sittende på rumpa og sparke den ved siden av seg i føttene) 

5. Plankekrig (lav eller høy planke og bruke ei hånd til å forstyrre den ved siden av seg)

6. Pingvinen (ryggliggende og strekke seg med hånden mot ankelen, vekselvis høyre og venstre)

7. Burpees (fra stående til hurtig liggende og opp igjen, gjerne med spensthopp. Flere ganger)

8. Klatreren (en slags høy planke og med løping eller høye kneløft)Når styrkeøkta var ferdig ble kartene med postringene samlet inn, men som en trøst fikk vi et blankt kart og en blyant i bytte: Tegn inn så mange ringer du husker på rett plass! Da landet vi ganske fort, for det var det med karthusk, da!!  

Skikkelig fin o-teknisk trening. Hele økta ble avsluttet med kurvball.

I det hele en variert og flott treningskveld. Ikke bare var det mange oppmøtte, men det var også gledelig stor aldersspredning. Lovende!

Takk til Hege og Frode for regien med løyper, varm saft, styrketrening og karthusk.

Neste onsdag har vi planer om å gjennomføre den årlige skituren fra Henriksåsen til Elgsethytta med felles bespisning ved langbord! Værvarslet er i hvert fall lovende og det er fint skiføre innover. Følg med i spenning!
Gateo-løp i sentrum og styrketrening med karthusk

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Feb 2024


Hege varter opp med o-løp i sentrum på nye fine sprintkartet vårt onsdag 7. februar kl 1900. Korte løyper, så tar man så mange man rekker. Mulighet for fellesstart kl 19.05 - det deles ut ulik rekkefølge på løypene. Start og mål på nordlige parkering Melhuset (se kartet). Møt opp til en sosial treningskveld! 

Inne har jeg alliert meg med Frode H som har noen karthuskoppgaver på lur…i tillegg til styrke selvfølgelig! Oppmøte i gymsalen på Høyeggen skole kl 2000!