Magiske timer under Gimse by Night onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Sep 2018


Årets utgave av Gimse by Night ble intens på alle vis for de nesten 110 løperne som til slutt stilt til start ved Tambartun i går kveld.

Nattløp og fellestart er nokså spesielt konsept, særlig når 100 hodelykter som starter samtidig. Audun B hadde lagt fire løyper fra Nybegynner og C-løype som gikk rundet i Tambartunområdet til B- og A- løype som gikk helt opp til søndre del av Nordgardsmyra på Brekkåsen.Hele 135 løpere var påmeldt, men 108 startet til slutt. I fellesstaren var det omtrent 100 løpere på grasmatta sør for Tambartun. Atle gjorde en videosnutt som er lagt ut som nyhetssak. Eivind tok en litt lenger sekvens som fikk med NTNUI`s kamprop bl.a. Det er for ordens skyld den samme starten!

Melhus hadde 16 løpere ut i marka, Freidig stilte med 26 løpere, mens NTNUI hadde hele 38 deltagere med.

På tredjepost for både A- og B-løypa var det starten på sommerfuglvinger som betyr at løperne har to eller flere små sløyfer som alle kommer innom denne fellesposten. A-løypa hadde tre vinger og B-løypa hadde to. Da kan vi oppnå noe spredning i et fellesstartfelt med å fordelen løperne i de ulike variantene. B-løypa fikk sine to, mens A-løypa hadde 6 varianter og da er det viktig å være selvstending! Audun hadde tatt "stand" ved denne fellesposten og filmet når feltet passerte - ser her. 

Og dagen derpå så det slik ut ved posten: Etter løpet var køen kommet til mål og innregistrering stod for tur.


Audun intervjuet vinner i A-løypa Vegard Jarvis Westergård fra NTNUI etter løpet.Her ser vi Audun og Atle diskuterer løypa til Johan Ivarsson, Freidig.Erik var eneste nybegynner i løpet og få her se tida si av Eivind.

Det var noen som hadde hørt at det høljregnet, lynte, var ganske kjølig og at marka var klissbløt. Det er bare rykter - ingen på Gimse i går kveld registrerte det!

Resultater fra løpet kan leses i Brikkesys.