PåskeOgrøsser 2: Vil O. Mil få en effektiv Oppskrift i dag?

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mar 2018

Vi hørte i går om den frustrerte, middelmådige o-løper O. Mil og hans personlige trener Edmund Bakken elleville plan om å få tak i en unik Oppskrift som skal gjøre bom til et tilbakelagt stadium. Det er spenning i lufta nå når det ventes en elektrisk post fra Cambridge Analytec. Har de lykkes i å pumpe Facebook for informasjon Kommer forsendelsen i det hele tatt?

Men først en oppsummering av gårdsdagens besluttning! Nei - nei!! Det her har vi ikke tid til. Les selv - over til O. og Edmund på o-loftet!

                      --------------------------------------------------------


Dær kjæm ja, Edmund! Æ ha fått en elektrisk post nættopp....

Det hær bli spennannes. Kor må mått du ut med for det her da, O.?

Dæm va for så vidt tefreds med drakta og ett par kompass. De dær opphenga tång dom itj foreløping, sa dom. Det e ei håkkå med det hele.......

Å, skjønt æ det itj! Dom gi itj att pæng attmed døren de hær karom, nei!

Itj så pessemistisk nå hærr Bakken. Vi må først sjå å åpen vedlegga og så tar vi derifra og dit. Hær kjem det!!


Oppskreft.... kontorarbe.... Æ trudd det skol vårrå enkelt det hær?

Live e itj for amatøra, O. Det hær sjer interessant ut, gitt! Der har du det svart på kvitt: For først må du klask kompasset på kartet sånn at nåla kan rætt inn kartet ætte terrangan. Da føst blir alt mytti klarar sjøl for oss, O. Det hær ha æ praktisert enkelte løp og da ha det gått glatt altså!

Æ e faktisk eni, Edmund. Det å rætt inn kartet gi et slags klarsyn - hele væla ligg helt rett vein! Men sjå Edmund, i 2`a kjæm det nå sensasjonelt: Når vi ska ta ut valg te postan, så må vi sjå hele turen baklængs - går det an da?

Går an det, ja. Kjæmpesmart! Det ha æ sjett de gangan æ træffe postan på direkten, så e det fordi at æ ha komme mæ te det nerast sakrast plassen før posten og da bli itj innløpinga så trasig.

Ha du hørt! Det dær ha æ hatt ei følels tå at æ skoll gjort tilear. Metoden ha liksom legge innimæ, men ha itj villa brøtte ut. Men du, det kan vårra mang sekre plassa før kvar post?

Det kan det og da e det vekti å vårrå sekker på at en kjæm sæ derifrå og te posten sekkert nok. Så må du sjå om det en nån smarte linå frå de hær sekre plassan. Så må du du bærre mått vælg ett sekkert punkt og ei lin dit fra dær du står.

Aha! Altså: Det e om å gjørrå å finn en sekker plass før posten...

Da må du huss på at den plassen kan legg bakom posten og, itj bærre framfor...

....ja, ja helt klart, men det vaktiast e at du klare å finn posten derifrå og itj minst at det e den snarast og griast lina fra dær æ står og te punktet førre posten.

Presis oppfatta, det hær, O. må du pugg! Føle du det hær, gjær du det skart!

Det hær ska æ lær mæ, ja, men nå må vi pønsk ut ka vi må gi for næste punkt te de hær granskaran.

Du vil itj fortæl mæ at vi må betal kvar enaste gong vi ska få ei sending. Helt te vi har hele oppskrefta?

Vi må nok det og vi har itj nå valg, Edmund. Det hær en unikt og det e min sjanse! Ny sending e inna i mårrå kveld............... Enn om vi teby nonn tilear utgava tå O-teknisk trening?

Ja, og sløng på nonn NOF-posten-blad frå 80-talet og. Det hell det, tænke æ! Æ må hem no og tænk - kjæm te kveld i mårrå.

                 -------------------------------------------------------------

Du verden hvilken univers som åpenbarer seg for det lokale o- teamet. Samtidig har de viklet seg inn i en luguber internasjonal bransje. Sist i nyhetsstrømmen nå er at Cambridge Analytica har hatt politirassia i sine lokaler. Er det mulig å fortsette dette spille da? I så fall hva er neste sensasjonelle punkt i Oppskrifta? 

Gjør unna skituren i morgen til rett tid og koble opp nettet, for her ligger det noe stort i lufta!