Så går vi rundt om en tur-O-post, tur-O-post, tidlig i romjula…

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Des 2023

Nesten like tradisjonelt som Grevinnen og Hovmesteren vil O-avdelingen i år også arrangere Romjuls-tur-O. Det er bare å finne fram brodder og gjøre seg klart til postjakt i mellomjula.Vi slipper løypene rett før jula ringer inn, og de vil være tilgjengelig ut første uken på nyttår.

Se under menyen Romjuls-tur-O 2023 eller klikk her for mer informasjon.
O-folkets festaften i Gruva onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Des 2023


Det begynner å bli tradisjon med juleavslutning for o-folket litt ute i desember hvert år. Dette året var ingen unntak.

Frank Egil hadde dandert noen poster fra Varmbo i nord til Melhushallen i sør og kunne by på kort og lang løypevarianter. På bildet over ser du f.v. Maja som hadde den fineste spurten fra siste post til mål, Johannes var raskest i langløypa og Philip i den korte løypa. Godte-poser gjorde seg etter ei hard økt!Her kan du se to videoer fra løpet:

https://youtu.be/A-z7Maz8pIU                         https://youtu.be/xhuwJf9DHew
Sosialt samvær. Under løpet hadde Hege sett sitt snitt til å pynte, dandere, koka gløgg og kaffe. Da løperne hadde trukket pusten, var det bare å benke seg ved bordet og forsyne seg. Samtidig fikk vi noen smakebiter fra siste sesong gjennom bilder og videoer.
Leder Atle hadde komponert et noen lyriske vers som oppsummering av sesongen 2023. Det som en innledning til festkvelden.

Hege fortsatte så med å dele ut de først premiene som var fra O6`eren 2023. Her har Sanna fått premie for beste prestasjon i D12, mens Johannes var vinner i H13-16. 
I trimklassen fikk Maja og Emma heder.
Atle fikk beste premie i klassen H50, Martin ble nest best i klasse H75 og Kristin vant klasse D60.Turorientering har vært tilbudt siden først på 1970-tallet i Melhus

og er fortsatt populært - så også i år. Mange har deltatt mange ganger, slik som herren i midten på bildet over, Sturla Sandvei. Han har fått godkjent gullmerket 25 ganger - imponerende! Stein Ivar Foss og Reidar Monsen har 10 år hver.Ukens løype har vært en del av o-tilbudet siden 1976 og mange benytter dette hvert år. Grunnpremien er en pokal som får gravert inn årstall og satt på merker fram til tiende året. Siden kommer plaketter og fat. På bildet over har følgende fått sine pokaler med inskripsjoner (antall år godkjent i parentes) f.v. :Atle (7), Geir Ivar Mjøen (8), Stein Ivar (10), Hege (3) og Reidar (10).Avdeling for heder fulgte så med utdeling av Det gylne kompass 2023

Årets jury (Stein Ivar) har hatt utfordringer med å finne gode kandidater til årets gylne kompass. Om det er frykten for å få utmerkelsen eller at våre medlemmer og aktive løpere har utviklet seg og blitt så flinke, at utvalget av mulige kandidater har blitt drastisk redusert. Det kan man lure på?

Imidlertid har juryen etter hvert fått noen innspill på aktuelle kandidater, og i år er det faktisk slik at prisen deles mellom 2 personer.

Disse to har utmerket seg på hver sin måte, men passer godt sammen.

Første kandidat har utmerket seg med en lynrask karriere innen O-sporten både det sportslige, men også med sine humoristiske spørsmål til idretten … Den sportslige karrieren toppet seg i år med at vedkommende gikk helt til topps i Midt-Norsk mesterskap stafett mix-klassen. En flott prestasjon for vedkommende, men desto dårligere for Melhus IL Orientering så løp vedkommende for vår argeste konkurrent i OG-karusellen – LEIK … Men uansett en flott prestasjon – Gratulerer.

 

Til venstre ser vi glad vinner som mottar 1. premien på vegne av sitt lag – LEIK …

 


Andre kandidat ble plutselig under juleavslutningen en meget aktuell kandidat. Ikke for egne sportslige prestasjoner, men som en glimrende arrangør og løypelegger. Tidlig vårpart stod vi som arrangør av sprintcup-løp ved Melhus videregående skole. Vår debut med bruk av EMIT sitt touch-free-system. Som en rutinert løypelegger skulle dette gå prikkfritt … trodde han helt til det begynte å komme inn meldinger om at postenhetene ikke virket. Da var gode råd dyre. Hva var feil og hvordan i all verden kunne dette skje? Test av målposten viste seg å virke, hvorfor ikke de andre?  Heldigvis for løpere, arrangør og ikke minst løypelegger, ble det raskt avklart at postene IKKE var slått på … Men det løste seg raskt til lettelse for alle.


 


Derfor går årets gylne kompass 2023 til Klara Storler og Atle Pedersen
På forhånd var det bebudet mulige overraskelser og de ble det.Rema 1000 sponset ei fruktkorg til kveldens arrangement. Korga ble trukket ut blant kveldens deltagere og den heldige var Reidar Monsen. Klemmen ved utdelinga var bonus - og også en overraskelse!

En overraskelse er absolutt ikke nok! Det stundet til kaffe og kake og vårt utmerkede stafettlag D180 samlet seg ved matbordet og kalte inn Eivind til kakebordet. Sistnevnte ble mest overraket over kaka kan en vel si. Veldekorert som den var.På en pinne var det festet et bilde som ble tatt ved ei innendørstrening på Høyeggen for 14 dager siden. Bildet var beregnet til denne kveldens reportasje, mente Eivind, men nei da! Det var som kakepynt bildet skulle gjenoppstå.

Dermed er teksten på kaka litt mer forståelig. Vårt skarpe D180 stafettlag kunne utmerket godt blitt feiret med egen kake. Det var ikke nok, da det viser det seg at noen hadde snappet opp at Eivind hadde rundet en liten milepel i tidlig pensjonsalder. Dermed ble laget Mix D/H 250 skapt!Og med det var kalaset i gang! 


Etter at alle hadde forsynt seg med kake og det som enda fantes igjen av serveringa, stundet O-folkets festaften mot slutten. Da ligger jule-o-pausen for tur, men ikke fortvil.

2024 starter med et brak. Familien Lerli byr på langkjøring og sirkeltrening 3. januar!

125 år - Melhus IL - Orientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Des 2023

125 år for idrettslaget har gått raskt. Orienteringsavdelingen er yngre og fylte 75 år i 2021. Når vi nå runder 125 år fyller O-avdelingen 77 år. 77 år er ganske lang tid, men er også så kort at vi har hatt tidsvitner med oss til nå fra den årgangen avdelinga ble stiftet og hadde sine første gylne år utpå 1950-tallet. Det er av stor betydning for forståelsen av vår lille historie i ei lita avdeling i Melhus idrettslag. At flere av veteranene har vært aktive inntil nå, er en stor styrke og det sier veldig mye om O-sportens særegenhet: Gammel og ung på samme startstrek!


Les vår jubileumsberetning her
Juleavslutning med tilbehør!

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Des 2023


Året har rast av gårde og vi står framfor enda ei juleavslutning.

Onsdag 6. desember kl 1800 i Gruva 2. etasjen er stedet! Vi starter med et o-løp regissert av Frank Egil som er nær-o-løp av den mer ekte og korte typen.

Vel inne i varmen venter gløgg og pepperkaker og den vanlige o-praten rundt småbord.

I 1930-tida blir det flere innslag med utdelinga av premier for deltagelse i internløpene, turorientering og ukens løype.

Avdeling for heder kommer til slutt med utdeling av Det gylne kompass og Årets Gull-o-sko.

Det er det offisielle programmet, men se ikke bort fra overraskelser!

Dette blir den lokale festaften for orientering - vel møtt!
Intervall i sentrum og innendørs hinderløype på kveldens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Nov 2023


En variert treningsøkt regissert av Frank Egil skapte både puls, styrke og o-tekniske utfordringer.

Kaldt novembervær til tross, sju stykker dukket opp til utetreningen. John L, Trine S, Frode H, Trond N, Emelia HS, Stig H og Frank Egil H jogget småfrosne ned til sentrum, men kom fort i varmen ved hjelp av seks 3minuttersdrag bortover Melhussletta.
Styrket med Eivind B ble det en variert runde i gymsalen på Høyeggen. Først 5x2min sirkelløype med innlagte hindringer som raskt fikk pulsen opp i taket. Se en video-snutt fra hinderløypa. 
Deretter studier av kart fra ei løype i Connecticut i USA, før noen rolige matte-øvelser ventet til slutt.
Avslutningen ble 300 situps, fordelt på 8 deltakere - altså 37,5 stykk per pers. Til avgjørelsen om vi da skulle ta 38 eller 37 kom det et forslag om å runde ned….til 30. Det får da være måte på! Vi tok 37!

 

 Avslutningen ble 300 situps, fordelt på 8 deltakere - altså 37,5 stykk per pers. Til avgjørelsen om vi da skulle ta 38 eller 37 kom det et forslag om å runde ned….til 30. Det får da være måte på! Vi tok 37!

 
En fin trimkveld i godt selskap, der de fleste deler av kroppen fikk tatt sin tørn.


Da står det igjen et viktig arrangement før jul, nemlig vår tradisjonelle juleavslutning. Den går som vanlig i Gruva onsdag til uka. Følg med - Følg med!
Intervall og styrketrening onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Nov 2023


Oppmøte kl1900 på Høyeggen, sier kveldens vert Frank Egil. 

En ‘snill’ intervalløkt nede på Melhussletta, husk refleksvest og lykt. Sikkert ikke dumt med joggesko med pigg/brodder. Ett lite forbehold: skulle det bli kaldere enn meldt, kan det bli justering på kort varsel.

Innetrening fra 2000, med en blanding av gamle, kjente øvelser - samt noen nyvinninger.

Velkommen alle sammen!
Trening onsdag 22. november avblåst. Løypene henger ut.

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Nov 2023


Atle er holke-fast på Høvdingen og har sendt dette bildet.


Vi satser på noe bedring av føret utover mot helga og løypene står ute helt til mandag!

Her kommer linker til løypene:

Sommerfugl kort 1 og Sommerfugl kort, 2 er to gaflingsvarienter av samme løype. 

Sommerfugl lang 1 og Sommerfugl lang 2 er to gaflingsvarianter av samme løype.

Gaflingsvariantene er fortsatt egnet for dueller to eller flere sammen.

I tillegg her Stein Ivar kopiene som skulle vært brukt i kveld, liggende hjemme. Ta kontakt med han om papirkart!

Postene består seg av hengende enheter med refleks. Best egnet med hodelykt. Det blir ikke satt ut start- eller målenhet.
O-løp på Brekkåsen før styrketreninga

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Nov 2023


Eivind inviterer til trening onsdag 22. november.

Det blir et lett o-løp i området rundt Nordgardsmyra. Start mellom 1830 og 1900 fra parkeringsplassen mellom Saga og snuplassen for buss på Brekkåsen (vises helt til venstre i utsnittet). NB! Løypene egner seg for fellesstart og for de som ønsker det er det fellesstart kl1900!

Det blir flere løyper å velge i med spredningsmetoder i et lett terreng. Lad lyktene og still med gode sko for terreng egnet for kveldens føre.

Etterpå beveger vi oss til Høyeggen skole med den ordinære styrketreninga i gymsalen. Start her blir kl2000. Det utelukkes ikke at styrketrening blir sammen med noen o-nøtter på kart.
Fenomenale løpeforhold ute i kveld. Langløp inne

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Nov 2023


Hege var kveldens vertinne og hadde rolig langtur som utetrening. Vi delte oss i flere fraksjoner: En gruppe løp  Høyeggen - Kringla - ned til Sollia/Lorvik og opp gangvegen mot Høyeggen skole. En annen en variant var ned Løvsetvegen - om sentrum og Meeggen - bortover Åsvegen, der noen tok opp fra Høyeggen gård og noen tik opp fra Lerlia til Løvsetvegen og ned til skolen.


Så stod innetreninga for tur med sirkeltrening med 6-7 øvelser og med tre repetisjoner hver. Mye godsaker for flere muskelgrupper, vil det etter hvert åpenbare seg de nærmeste dager.
Mellom øvelsene, men også under noen styrkeøvelser, hadde vi en gjennomgang av førsterunden under årets Hu og Hei.


Det var ei løype på nærmere 20km i luftlinje i svært kupert terreng fra Studenthytta mot Storheia, Bjørkåsen, Bodsbergheia, Grønlie før retur til Studenthytta.


Atle og Frank Egil var våre representanter i løpet. For de som løp andrerunden var den på ei mil i tillegg. 

Det er stor aldersspredning i treningsgruppa: Emelie er bare en ung ungdom, mens bl.a. Martin (og flere) er godt voksen. Med andre ord så er o-treninga for alle!

En særs oppbyggende treningskveld var over - det vil nok åpenbare seg i dagene  som kommer!
Rolig jogg og sirkeltrening med kart fra Hu og Hei!

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Nov 2023


Trening onsdag er som vanlig fra Høyeggen onsdag kl 1900.

Hege byr på rolig jogg den første timen. Her er det mange muligheter for å bestemme tempoet som passer hver enkelt.

Etterpå, sånn i 8-tida, blir det litt styrketrening inne i gymsalen med innlagt kartlesing og fortellinger fra Hu og Hei. Vi skal ikke løpe løpet heldigvis, men lese og høre hvordan løpet var.

Alle vel møtt!
God innsats på onsdagens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Nov 2023

Da er vi godt igang med vintertreningen, og kveldens trening ble en god økt både ut og inne. Stein Ivar hadde lagt opp førsteøkta med intervalldrag innover Åsvegen. Intervallene ble ledet an i imponerende stil av Emelia. Her var det bare å henge på for den eldre garde.

Etter en time langs Åsvegen samlet de eldste seg til en runde med sirkeltrening med innlagt garanti for stive og støl muskler tidligst torsdag senest fredag. Så vi ønsker alle deltakerne ei god helg….

PS! Tilbud på Tigerbalsam på Apotek1, eller så kan det hende at John L har noen gode råd.
Intervall og styrketrening på onsdagens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Nov 2023


Stein Ivar byr på en liten times intervalltrening, godt tilpasset spredning i personlig form. Det er til og med lov å gå for de som ønsker det.

Oppmøte på Høyeggen skole onsdag 8. november kl1900. Ta på klær og skotøy tilpasset vær og føre + refleks.

Etter treninga uten er det bare å trekk inn i gymsalen kl2000 til årets første styrketrening.
Flotte forhold for knockout- sprint i sentrum i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Nov 2023


I et flott høstvær møtte mange opp ved Bedehuset for sentrums-sprint. Atle hadde til og med ordnet med knockout-sprint av alle ting.

Løypene på karta var ordnet med finurlige sperringer, bl.a. langs med miljøgate som hadde få åpninger. Sperringene førte til mange nye valgmuligheter på strekkene.Knockout-sprint startet med prolog. Deretter kvartfinale med fellesstart og spredningsmetoder. Semifinale fortsatte med "runners choice" hvor løperne fikk 30 sekunder på å velge sin løype basert på tre forskjellige strekk. Til slutt en finale uten gafling.


Dette var en snill knockout hvor ingen røk ut, men det skapte litt mer fart for de som ønsket det.

Emelie løp også alle løypene - hun har virkelig tæl!

Til venstre er Frank Egil i godt driv!

Det ble ikke noe innetrening i kveld, da gymsalen på Høyeggen var full av instrumenter. Det blir det nok en ordning på til neste gang.

God start på vintertreninga!!
Vintertreninga starter onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Okt 2023


Onsdag 1. november starter vintertreninga. Oppmøte blir ved bedehuset i sentrum kl 1900 til sentrum-sprint-o-løp med Atle som løypelegger.

Etter det blir det styrketrening times tid inne i gymsalen på Høyeggen skole fra kl 2000.
Trivelig sesongavslutning på Bjønnabakken

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Okt 2023


Atle og Eivind hadde lagt og satt ut løypene til kveldens løp, som var såkalt poengløp. Det går ut på å finne så mange av utsatte poster som mulig på ei viss tid som her var 45 minutter. Brukes det for mye tid, blir det poengtrekk. I kveld var det ingen som gjorde det, men ingen fant alle 20 postene.

Over er det Sanna og Maya som får premie for utmerket løp!Klar ferdig gå!
Stein Ivar, Kjell Rune og Stefan i startblokkene.Eivind ønsker Martin lykke til med løpet.

Emma, Sanna og Maya åler seg inn til registrering etter løpet. Alle med full kontroll underveis.Johannes slapper av etter er utmerket løp. 18 av 20 poster lar seg høre!

Mens løperne venter på at mørket senket seg, kunne de meske seg med frukt.Etter løpet var det servering og da er det greit å bruke kart til å finne fram. Stabelen med vafler er her på det høyeste, for den minket raskt og måtte fornyes mange ganger utover kvelden.Det ser ut til at Stein Ivar er servitør, men det er bare et filmtriks. Han forsyner seg på linje med Emma, Sanna og Steinar.

Til høyre ser vi kveldens vinnere med 19 av 20 poster: Kjell Rune løp bevisst forbi posten lengst ut, mens Stefan prøvde. Han måtte gi opp fordi han fikk det for seg at tida holdt på å løpe ut, så det var nesten full pott!
Hanna og Steinar fikk fortjente premier for flotte løp!

Hege gir her premie til Kåre som fikk litt småprakk når lykta sviktet på vei til de siste postene. Kåre er derimot en dreven stifinner og tok seg elegant tilbake til mål.John får her sin velfortjente premie. Han var uheldig og kolliderte med et tre, men klarte seg godt for det.

Her ser vi kveldens arrangørstab. Eivind mellom kjøkkenpersonalet Kristin og Hege. Kjøkkenets produkter er usedvanlig populære hvert år.
Til venstre viser Eivind fram Karusell-pokalen som ble vår til odel og eie etter å ha tatt siste av tre napp. Dermed har vi vunnet begge de to siste pokalene og det var et enstemmig forsamling som bestemte at den skulle havne i Melhus neste også!Onsdag om 14 dager starter vintertreninga opp fra Høyeggen. Programmet blir nokså likt som tidligere år med en del o-løp fremover vinteren som innledning før styrketrening inne. Alt dette kommer vi tilbake til om ikke lenge.

Premiering for Ukens løype, Turo og sesong-oppmøte for de yngste er lagt til avdelingas juleavslutning tidlig i desember.  Snipp snapp snute! Så var årets sommersesong over. Det blir nå hele to ukes o-ferie!
Mange barn fra Gimse All-idrett ved Gimseskolene i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Okt 2023


Nesten 30 deltagere i Gimse All-idrett 3. og 4. trinn fikk en leksjon i orientering ved Gimseskolene i kveld. Det var Kristin, Martin, Atle og Eivind som var instruktører, godt supplert av ledsagere fra Gimse All-idrett, for en interessert og livlig gjeng.

Først var det viktig å lære om kartet, så litt om løypa og så hvordan finne fram. Her var det viktig med å holde kartet orientert hver gang det skal sjekkes.

De fikk først ta seg fram sammen med instruktører i to korte løyper hvor det viktigste var å lære teknikk med å finne fram mellom postene i rolige former. Deretter var det å skifte til Råtassløypa med 14 poster på 1,6km og å ruste seg med løperbrikke. Innsatsen var upåklagelig og på enkelte poster var det tendens til kø. På bildet under ser vi en vri på plassering av skjerm og postenhet, nemlig i klatretårnet av tau.

Været var tjenlig tross senhøst. Det gikk rykter om at det kom ei kald regnskur helt på tampen av økta, men det er ikke helt helt sikkert det var sent.

Vel blåst!


Sesongavslutning på Bjønnabakken med Lommelyktløpet

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Okt 2023


Oppmøte på Bjønnabakken på Øyås onsdag 18. oktober kl 1800.

Kvelden starter med det Lommelyktløpet, et nattløp som er avholdt hver høst de siste 40 åra. Innholdet har variert en del med vanlige løyper via tomanns-stafett til poengorientering.

Som de siste åra blir det poengorientering med løpstid på 45 minutter og vi starter omkring kl 1830. Løperne får et kart med mange poster inntegnet. Da er det om å gjøre å finne så mange poster som mulig før fristen går ut, for da blir det poengtrekk. Det gjelder altså å planlegge godt på forhånd og ta kloke valg underveis.  

Postene har varierer i vanskegrad og hvor langt de ligger fra Bjønnabakken. For de litt uerfarne vil en del av postene ligge på eller like ved greie stier, som skulle gjøre det greit å finne fram. 

Når løpet er unnagjort og vel analysert, venter en enkel servering med vafler og drikke. Det blir også premiering - mest forbeholdt de yngste.

Viktig med denne kvelden er, i tillegg løpet og bespisninga, å kunne ta det litt med ro sammen med gode o-venner litt utover kvelden.

Velkommen til sesongavslutning.
God stemning i natta ved Lodda lengst opp i Rye onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Okt 2023


Martin resirkulerte sine løyper fra tirsdagens Gubbeløp under onsdagens nattløp.

14  personer startet, derav tre spreke ungdommer. Eldstemann var 81-årige Roar Forbord som sprang mellomløypa på 2,8 km. Han tok langløypa på 3,3 km på gårdagens gubbeløp på det samme kartet. Kveldens vinner i langløypa ble Atle, med Stefan på en god andreplass. 

Været var brukbart og regnet holdt seg på behørig avstand til de fleste var i mål. 

Det ble servert kaffe, saft og kortreist eplekake a la Ingjerd.Martin får litt hjelp av far Trond med løypa.Roar Forbord er optimist, mens Martin slapper av som løpsleder.Godt med servering etterpå, synes Martin.Stefan løp godt i langløypa og fikk nest beste tid.

John var raskest i mellomløypa. Spannet har nok god teft.Atle, Roar, Hege og Stein Ivar holder humøret godt oppe. Trolsk stemning i teltet ved Lodda. Det ble bra med deltagere også. 


Resultater kan du lese på Brikkesys.

Det var siste nattløpet før sesongavslutninga på Bjønnabakken onsdag 18. oktober. Da blir det poengløp og servering inne - noe å glede seg til.

Gubbeløpet i Rye på NRK radio

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Okt 2023


Gubbene (godt iblandet damer også) er superveteranene i Trollelg med venner har ukentlig trening.  Sommerstid blir treninga o-løp og løypeleggerjobben går på omgang. Martin Melhuus har innyndet seg gruppen de siste åra og var tirsdag vert for gubbene med løype i Vassfjellet. Samling var ved Lodda like ovenfor Prestbakkan i Rye.

Godt uti konkurransen ramlet NRK sin reporter Morten Karlsen over gjengen som var samlet ved teltet. Han er ikke tungbedt når det gjelder å få stjerne-intervju av en slik gjeng. Ja, det skal sies at heller ikke gubbene satte seg nevneverdig til motverge.

Hør innslaget med Edgar Furuholt, Egil Repvik og Nils Olav Vennevik.

Hør på innslaget med Gunnar Østbø, supplert av kona Toril Kvaal.


Så skulle en tro at dette var godt nok? Nei da: Et videoinnslag i Midt-nytt kan komme som innsmett om ikke lenge. Følg med!

Nattløp fra Prestbakkan/Rye onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Okt 2023


Onsdag 11. september blir det nattløp fra Prestbakkan/Rye. Kjørerute her.

Martin er løpsleder og han sier følgende om kvelden:

Samlingsplass på flata like før bekken. Regner med det blir parkeringsmuligheter for alle der. Ellers er på grasvollen på toppen av Prestbakkan en mulighet. Biler med veldig liten bakkeklaring anbefales å parkere der.  Start fra kl 19.00 såfremt det er mørkt nok.

Det blir 4 løyper: Lang A 3,3 km. Mellom A/B 2,8 km. Kort B/C 1,7 km. NYB 1,6 km. De to lengste i målestokk 1:5000. De to korteste 1:4000.  Postene har både refleks og skjerm.


Det kan ikke utelukkes at det vanker kortreist eplekake og langreist kaffe, samt saft.

Martin
Godt oppmøte tross hustrig vær - imponerende innsats av de yngste

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Okt 2023

Onsdagskvelden var det igjen klart for å prøve seg på å finne postene i mørket. Stein Ivar hadde lagt løyper i Hollumsåsen med utgangspunkt fra Lete.

Ikke all verdens deltakelse noe som været må ta skylden for. Selv om det var litt hustrig værmessig, gledet de yngste med imponerende innsats. Etter å ha tatt nybegynnerløypa tok også den mellomste løypa i tillegg. Tilsammen 5 km i mørket men de voksen løp 3,2 km..... Ja, imponerende av Sanna, Thea Mathilde og Signe.

Her er Thea Madeleine og Signe ferdig med sin runde.


Etter innkomst ble det tid for diskusjoner om hvordan det hadde vært i skogen og mørket. Hvilke veivalg ble tatt, hva som var vanskelig, hva som gikk greit og hva som gikk galt....

Her diskuteres veivalg. Stein Ivar, Erlend Leiren og pappa Leiren.


For spesielt interesserte finner dere resultater på Brikkesys: MIL - natt Lete 4. oktober 2023 (brikkesys.no)
Rekorddeltagelse i årets Gimse by Night

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Sep 2023


Her står et rekordstort startfelt klar like øst for Hollumsvegen onsdag kveld. Funksjonærene under ledelse av Frank Egil har ganske god kontroll over de spente løperne i fire klasser. Fellesstarten er like før. Foto Klara Storler.

Før det, ja lenge før fellesstarten, var våre ivrige nybegynnere i gang med sine løp. Da var det behagelig lyst og løypene gikk unna i en fei. Deretter var det den tradisjonelle andrerunden for mange i ei annen løype enn første gangen og da kom det herlige mørket!

Alle vår rekrutter gjennomførte i fin stil!!Kristin sender her ut Martin og Trond i C-løypa. Foto Frank Egil Holm.Emelia og Stig er også fullt fokusert før start. Foto Frank Egil Holm.

Martin kontrollerer at Erlend nuller ut før start. Foto Kjell Rune Logan Halvorsrud.

Godt å ha far Erlend til å ta ut kursen synes Eline og Martine. Løpet gikk helt utmerket. Foto Frank Egil Holm.


Så var det klart til fellesstart. På bildet under inntar løperne startstreken og sparer batteriene med å ha svarte lykter. Foto Klara Storler.


Audun var som vanlig løypelegger og hadde lagt fire løyper til fellesstarten og noe enklere løyper til nybegynnerne og C-løperne.

Starten ved Hollumsvegen for alle og poster innpå og rundt Nordgardsmyra. De lengste løypene gikk langt nord i boligfeltet før de avrundet med noen ravinedaler i terrenget nordvest for boligfeltet.

Løypene fikk svært gode tilbakemeldinger - krevende og rettferdig.
Foto Kjell Rune Logan-Halvorsrud.


Her er en video fra starten servert av Martin Melhuus: https://youtu.be/VDYbbHcccjU....og her er feltet på vei til skogen og mørket med månen som veiviser? Foto Klara Storler.


Etter knappe 400 meter for løpere i langløypa en spredningsvariant med 5 poster (pentagon), der det ble 11 strekk-varianter. Løperne i mellomløypa kom dit etter en ekstra post for å ikke få kødannelse. Felles for løperne inn til spredninga, er at det er mange som kan henge på de beste til dit, men må straks begynne å orientere selv. Mange må derfor senke farten betraktelig etter det.

Her er en lengre video fra fellesposten i pentagonen der Audun sto: https://youtu.be/gtoYe8aFHIE

Løperne fikk ingen flere spredninger etter denne og ble møtt av et mer tradisjonell orienteringsløp inn mot mål like ned for Brekkåsen skole.

I langløypa fikk løperne prøve seg i Olderbakken etter nesten halvløpt distanse og Audun har tatt stand i Åkerveien: https://youtu.be/89LxkhJBxIc.

Lang- og mellomløypa hadde en runde i ravineterrenget nordvest for boligfeltet - nesten til Aundalen for langløypa, før de avsluttet nordover parallelt med Klemmets veg til mål like nod for skolen.

Her har de første løperne kommet inn i mål og blir intervjuet av Audun: https://youtu.be/D779IF-DOuQ
Ved mål var det tendens til kø ved avlesinga, men den gikk veldig fint dette året, da vi hadde to pc-er. Atle og Eivind betjener disse, mens Trine reiv av lapper med strekktider til den store gullmedaljen. Foto Martin Melhuus. Etterpå er det rett i kartet og berette om dagens bragd. Her får Kristin høre om småsleiver og rett i posten-følelse fra Jorid Sunnset og Torun Stenseth. Foto Martin Melhuus.

Snipp snapp snute - det er bare ett år igjen til neste magi i natten.

Resultater ligger på Brikkesys.

Flere bilder ligger i eget album. 

Se hvordan løperne har fartet gjennom skogen på Livelox.
Gimse by Night - høsten og mørket er her

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Sep 2023


Vi husker alle de magiske timene under Gimse by Night ved Lomtjønna i Vassfjellet i fjor: Nærmest stjerneklar kveld og en varm høstvind! En helt uforglemmelig opplevelse for de vel 130 løperne!

I år er løpet tilbake til Gimse onsdag 27.september. Parkering, samlingsplass og mål ved Brekkåsen skole, mens starten er opp ved krysset Hollumsvegen/Klemets veg.


For dere som ikke skal delta i fellesstarten og vil løpe N- eller C-løype, er det bare å møte opp ved teltet vårt like nedenfor skolen og meld dere på som i et vanlig løp. Vi kan ta imot påmelding fra kl1800 og utover til nærmere kl2000. Det er fri start oppe ved veien fra like før kl1900 og helt til omkring kl2000. Selv om det nesten ikke er mørkt på denne tida, er det lurt å ha hodelykt, for i skogen i overskyet vær vil det bli litt mørkt fra halv 8 og utover. Løypene går i kjente omgivelser østover mot Nordgardsmyra, krysser Hollumsvegen og går sørvestover i og like ved boligfeltet med mål ved skolen. 


Fellesstarten går kl2000 og det er løpere i tre A-løyper og B-løypa som starter der. A-løypene har en haug med såkalte gaflingsvarianter. Løypene går i samme område som de korteste, men mye lenger til skogs. Herlig!

For de som ønsker å delta i ei A- eller B-løype, men uten å stille i fellesstarten, går det helt greit: Start noen minutter etter fellesstarten som i et vanlig løp med brikkestart. 

Les gjennom PM for løpet som ligger ut på Eventor: https://eventor.orientering.no/Documents/Event/39424/3/PM


Magien nærmer seg!

Trivelig treningskveld i Sjetnmyra

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Sep 2023


Frank Egil hadde lagt fire gode løyper i og omkring lysløypetraseene i Sjetnmyra. De falt i smak for stor og små o-løpere. Mange benyttet seg av å starte mens det ennå var litt lys, men det ble ganske for bruk for hodelyktene. Som vanlig var det flere av våre spreke unge som løp begge de to korteste løypene.
Emelia og Stig diskuterer veivalg før de legger ut på Mellom-løypa.
Sanna, Maya, Emma og de to firebeinte var særdeles blide og fornøyde etter kveldens løp.
Emma hadde for øvrig nest beste tid i Kort løype.Martin, Signe og Erlend tar seg en pust i bakken fr de startet på løype to som var Kort løype.

Diskusjoner rundt løpene blir det alltid. Martin, Trine og Atle etter sine løp.


Kristin, Eivind, Martin og Atle har fått registrert sine tider i Brikkesys. Kristin hadde beste tid i Kort løype og Atle i Lang løype.Gapahuken var en flott plass for arrangement av nattløp i Sjetnmyra. Bål på o-løp er av det sjeldne. Det gjorde seg på høstens første nattløp.
Bildet viser alle poster fra kveldens løp. Alle ble effektivt tatt inn ikke lenge etter sistemann kom i mål.

Resultater fra løpet kan leses på Brikkesys.

Dette var en flott opptakt til neste ukes Gimse by Night. Da møtes vi ved Brekkåsen skole onsdag kveld.
Både dag- og nattløp under trening onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Sep 2023


Onsdagens løp går fra skistadion i Sjetnmyra med Frank Egil som løypelegger.

Det er start fra kl1830 for de som ønsker å unngå mørket, mens for de som vil trene litt på nattorientering er det bare å sette ut starten henimot kl2000, men ikke etter kl2015.

Kortløypene går enten i eller like utenfor skitraseene, mens de to lengste trekke litt ut i vanskeligere terreng.

Gapahuken blir brukt og det blir bålfyring underveis, så det er bare for folk å henge litt rundt mens de venter på mørket eller etter eget løp.

Løypelegger tar med et par termoser med kaffe og litt saft. Du kan supplere med vått og tørt etter eget ønske.

Stalltips: Trivselen etter løpet øker betraktelig med et varmt skifte!
Johannes vant ledertrøya i H15-16 i STOKS`s ungdomsløp 2023

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2023


Gratulerer til Johannes Lerli👏🏻 Han vant i går ledertrøya i årets ungdomsløp-karusell i klasse H15-16. Malvik stod som arrangør av det siste av sesongens 8 ungdomsløp! Vel fortjent @Johannes Lerli🥇🏆


Sluttresultatene kan du lese her.

Ikke nok med det: Johannes tok også spurt-seieren sammenlagt i sin klasse! Det kan bare vinnes en trøye og sammenlagt-trøya rangeres høyest.


Hipp - Hipp - Hurra!!
Godt og vel 20 løpere ved Tambartun!

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Sep 2023


Hege sine løyper fra gårsdagens bedriftsløp ved Tambartun falt i god smak blant kveldens løpere i den siste O6`eren i år. Over 20 løpere stilte opp og fordelte seg i de fire løypene som var blinket ut.

Gledelig med mange ungdommer som er virkelig flinke og ivrige. Også i kveld var det flere som ikke nøyde seg med bare ei løype og løp gjerne løypa som var litt vanskeligere.Kort løype

Lang løype
NybegynnerløypeMellomløype

Emelia får gode råd av Stein Ivar.
Over ser du Johannes komme i mål med Sanna og Steinar halsende bak.

Aasmund og mor Ellen Marie stempler på målposten etter en fin tur opp til Nordgardsmyra.Martin og Erlend i full fart inn mot mål.

Kåre hadde ikke Martin som konkurrent i kveld, men hadde mye å berette til Stein Ivar allikevel.Mye å diskutere for f.v. Stein Ivar, Trond Nicolaisen, Olav Leiren og Audun Bakk.

Frank Egil får oppdatert info av Emina, Maren og Solveig etter innkomst.


Audun i innspurten etter et kjapt løp i langløypa.

Her kan du lese resultatene fra kveldens løp.

Premieutdeling for O6`erne kommer ved under juleavslutninga. 

Neste løp er nattløp som Frank Egil arrangerer - sannsynlig fra skistadion i Sjetnmyra. Det blir en fin generalprøve før Gimse by Night om 14 dager.
Siste O6èr fra Tambartun onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Sep 2023

6. og siste O6`erløp går av stabelen onsdag 13. september fra kl 1730 ved Tambartun. Kjell Rune er ansvarlig og det blir brukt noe av tirsdagens løyper. Da arrangerer nemlig Melhus nattløp for bedrifts-o-kretsen.

Onsdagens løp blir også det siste dag-løpet i sommer, da onsdagen deretter blir et nattløp.

Vi treffes ved Tambartun onsdag!
Mye folk i kveldens O6`er på Hollum

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2023


Stefan hadde valgt vanntanken på Hollum som utgangspunkt for kveldens løp som var den nest siste O6`eren i år. Det er en fin samlingsplass og et godt utgangspunkt for å legge varierte og krevende løyper derfra og i retning mot Våttåsen. Mye skryt av Stefans løyper fra løperne.

Hele 25 løpere stilte opp og fordelte seg jevnt i de fire løypene. Det er gledelig at vi har flere ungdommer som møter opp jevnlig og som ser ut til å ha fått taket på det o-tekniske. Det var i hvert fall mange blide stifinnere etter sine løp, selv i ikke alle postene var like enkle å finne, men med trening kommer det seg.

Flere av ungdommene tok seg også tid til å løpe begge de to korteste løypene. Det er i hvert fall ikke noe i veien med innsatsen!

Her kan du lese resultatene fra kveldens løp.


Trine og Martin klar til å starte.Onsdag til uka blir det også løp, den siste O6`eren i år. Det går fra Tambartun.
O6`er nr 5 fra Vanntanken på Hollum kommende onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Sep 2023


Karusell-løpet i august for fire år siden hadde mange deltagere. Kanskje det ikke blir like mange onsdag 6. september til uka, men det kan ingen vite!

Stefan (t.v. i bildet) er løypelegger i sesongens nest siste O6`er. Han egger fire varierte løyper sør og vest for vanntanken som skulle passe alle ønsker.

Bommen blir åpnet 1715 og alle kan kjøre opp til platået ved bassenget. Kjørerute fram til bommen her.

Start fra om lag kl1800 og utover. Ikke vent for lenge med å starte etter det, da det blir stadig mørkere.
Pokalen er vår - til odel og eie!

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Aug 2023


Orkanger sto som arrangør av siste løp i årets Orkla Gaula- karusellen med samling ved Håmannstjønna i marka vest for Lauvåsen opp for Fannrem. Det ble et fint møte med et kjøl-lignende terreng men en del myrer og ikke for tett skog. 

Stafetten bestod av tremanns-lag i en blanding av ung og gammel. Leik stilte med hele 7 lag, Melhus med 4 og Gaula og Orkanger hadde ett hver. I tillegg stilt en del løpere utenom stafetten i Trimløyper, så det deltok 63 løpere til sammen.Her ser du spente løpere før fellesstarten.  Se video fra starten her.

Litt overraskende, men svært gledelig, ble det hjemmeseier til Orkanger som aldri før har vunnet stafetten. På bildet under har Orkanger lånt karusell-pokalen for fotografering, da den nye stafett-pokalen ikke var klar ennå. 
Deretter kom det to Melhus-lag før det første leget til Leik - altså en kjempeinnsats! Det var laget med Atle, Stefan og Stein Ivar som ble nummer to, bare 8 minutter bak Orkanger. Laget som kom på tredjeplass bestod av Johannes, Maya og Martin 4 minutter bak beste MIL-lag. Melhus sitt som ble tredje best av våre kom på 6.plass med bare to Leik-lag mellom.

Vekslinga mellom Atle og Stefan kan du se her.

Se video fra vekslinga mellom Johannes og Maya.

Leik fikk ett lag disket, så til tross for 3 lag mer enn Melhus, tapte vi ikke mer enn om lag 400 poeng i stafetten til Leik. Skikkelig godt kjempet! Når så Leik og Melhus hadde like mange løpere utenom stafetten, ble poengtapet kun 400. Før stafetten hadde vi om lag 1650 poeng til gode, så seieren var nokså overlegen. Det kan vi alle være stolte av!

Ikke minst er vi stolte av de mange rekruttene som har deltatt. Det startet med mange fra All-idrett som deltok fra Sjetnan da vi arrangerte 1. løpet i karusellen i vår. Senere har vi hatt jevnlig ungdom med som viser stor innsats og som etter hvert gir mestring. Denne gjengen fikk premie for deltagelse som nybegynnere under stafetten. Blant disse skimtes våre: Emma, Sanna, Emelia, Martin og Erlend. Philip var også med.


Her er det innsats av Martin mot mål! 


Se masse bilder fra den store kvelden i et eget album.


Resultatene fra stafettkvelden er her.       Sluttstillinga i karusellen i 2023 ser du her.
Onsdag skal vi ta siste nappet i denne pokalen!

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Aug 2023


Så skal OG-karusellen avgjøres. Onsdag 30. august er det stafettkveld på Fannrem med Orkanger som arrangør. Her blir det stafett og individuelle løp som alle teller i sammendraget. Stafetten starter kl 1800, så vi må starte felles kjøring fra Melhus vgs senest kl 1645. Kjørerute fra rundkjøringa ved Bårdshaug ser du her. Mange vil nok kjøre selv, da stafettkvelden blir sikkert lang.

Ikke for det. Det hadde vært flott med mye Melhus-drakter under premieutdelinga, for her blir det premiering til løpere under 17år for løpene tidligere i sommer - i tillegg til stafetten og OG-pokalen.

Det jobbes med stafettlag utover søndag kveld. De som ikke stiller i stafetten skal løpe individuelle løp som i ordinære karusell-løp og meder seg på ved samlingsplass.

Poengberegninga i stafetten er som individuelt med 3x100 poeng til vinnerlaget og poeng til de neste laga etter hvor mye de er etter vinnerlaget i tid. Alle løpere som får godkjent sine løp, får minst 50 poeng - både i stafetten og individuelt!

Tradisjonell tro skal ingen betale kontingent onsdag. Den betales av laget.


Her er invitasjonen fra Orkanger:

OIF inviterer til stafett og avslutning for OG-karusellen 2023 onsdag 30. august klokken 1800.

Sted/samlingsplass: Håmannstjønna ved Lauvåsen, Fannrem. Følg skilting mot Lauvåsen fra Fannrem/Orkdal kirke. Merket fra Lauvåsen, bomvei kr 30,- siste bit opp til Håmannstjønna, Vipps: 558825, anbefaler samkjøring.

Start like ved parkering/samlingsplass. Veibeskrivelse. Påmelding: Vi ønsker at lagene melder inn sine lag innen søndag 27. august. Oppgi navn, brikkenummer, etappe (1,2 eller 3) og løypefarge. Send påmelding til orientering@orkanger-if.no.

Det blir påmelding nybegynnere og eventuelt individuelle løp ved samlingsplass før start. Startkontingent: Kr 90,- pr lag, individuelle starter kr 30,-. Vipps: 128377

Kart/terreng: Geitryggen, variert skog og myrterreng. Målestokk: 1:7500 (Ny 1:5000)

Spreke MIL-ungdommer i Trollelgs sitt ungdomsløp i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Aug 2023


Trollelg arrangert i kveld ungdomsløp fra Krysset Smistadveien/Rønningenveien i Leinstrandmarka.

Det var 108 startende og to av disse kom fra Melhus. Emilie ser vi over og gjorde et flott løp i nybegynnerløypa. Så ikke ut til at fotballkampen tidligere på kvelden satte stort preg på innsatsen.

Johannes stiller i H15-16 og det ble en kjempefin andreplass! Ikke nok med, så hadde Johannes atter en gang beste spurttid. På bildet ser vi premieutdelinga i klassen.

Flotte prestasjoner!

Mye løpere ved Sjetnan i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Aug 2023


Kveldens løp var en dugnad. Eivind er litt indisponert for tida, men la løypene på pc. Da tok Stefan, Frank Egil, Hege og Stein Ivar over hele balletten. Samlingsplass var fra fremre parkeringsplass ved Sjetnan og løypene gikk stort sett mellom den og skytebanen og nordvestover i retning Rakbjørgskaret.

Som vanlig var det lagt fire løyper for enhver smak og løperne fordelte jevnt i alle løypene.
Emelia klar for å instruere sin mor Andzelika i o-sportens kunst.
Viljar og Pappan tok langløypa og kunne berette om mye god blåbær! Ja, i tillegg til postene selvsagt.


Aasmund spurter inn til ei god tid i 2km C

Johannes L og John har gjort sitt og er tilfreds.


Kåre tok en revansje for Martin sin seier sist de møttest. Differansen er som sist noen få minutter.


I bakgrunnen ser vi en løper som har hatt en kort o-pause, Johannes H. I følge resultatene har slettes ikke glemt sine gamle kunster.

Til venstre har Stein Ivar tatt over tidtakinga og klokker inn Linnea og Frida i nybegynnerklassen. Far Eirik i bakgrunnen, mens Aasmund venter på tur.
Dermed er nest siste løp vår lokale O6`er over. Stor stemning rapporteres fra Sjetnmyra!

Det ble dermed en flott generalprøve før den virkelige finalen i årets OG-karusell i Orkdal til uka. Da skal vi nemlig ta det siste nappet i pokalen - i tilfellet den andre på rappen!

Vi kommer tilbake med opplysninger om dette løpet snart.


Resultater leses på Brikkesys.


Bilder i nyhetssaken: Hege og Kjell Rune.
Nest siste O6`er fra Sjetnan onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Aug 2023


5. løp i O6`eren arrangerer fra Sjetnan onsdag 23. august med start fra kl 1800. Kjørerute er her.

Det blir de fire vanlige løypealternativer som dekker behovet for alle. Løpet arrangeres av styret med venner i fellesskap.

Møt opp til trivelig samling og god trening til siste løpet i karusellen uka deretter.

Husk å betale parkeringsavgift (egen avgift for denne plassen).
Seier til Melhus i Klæbu onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Aug 2023


I fint løpevær arrangerte Klæbu 4. karuselløp i kveld fra Tanem. Nils Ottar Svaan var løypelegger igjen i det bratte terrenget opp fra skolen.

Fra Melhus stilte mange løpere og gledelig med mange yngre løpere! Melhus kunne mønstre nære innpå halvparten av alle løpere totalt.

Vi har trøbbel med at Brikkesys ikke plukker ut de tre beste løpene i hver klasse, men summerer alle 4 løpene i sammendraget. Vi kommer tilbake med retting på sammenlagt senere.

I nybegynnerklassen har vi over det halve av løperne som begynner å ligne på de beste karusellresultatene vi har. Flinke og selvstendige unge løpere: Erlend, Signe, Martin og Sanna.

Gul-løypa er nærmest svart-hvit. Det er denne løypa vi har de hardeste kamphanene. Denne gangen kom Martin best ut med Kåre 4 minutter bak. Videre i den lange Melhus-lista kom Steinar, Aasmund, Emma Sofie og Emma. Sluttsummen i Gul for sesongen viser seier til Kåre, med Martin like bak.

Trine ble knepent slått av Halgeir Øian fra Gaula i Hvit løype. Litt lenger ned kom Kristin og Ingrid. Totalt kom Trine på andreplass, Kristin på fjerdeplass  og Ingrid på  åttendeplass i løypa.

Grønn-løypa er i år eid av Stein Ivar. I Klæbu tok han sin 3 av 4 mulige seire foran Tone Almås, Leik. Tredjeplassen gikk til Hege, Maya femteplass og John sjuendeplass. Sammenlagt var altså Stein Ivar suveren, men Hege og John har fine plasseringer.

Rød løype fikk seg en real luftetur opp til Damtjønna. Her ble det enda en løypeseier til Trond Nikolaisen. Johannes imponerer fortsatt og fikk ei god tid, 6 minutter bak Tron som holdt til fjerdeplass. Bak der kom Kjell Rune og Frank Egil. Sammenlagt er det ei hyggelig liste med Kristoffer og Kjell Rune øverst, mens Frank Egil fikk fjerdeplassen og Trond ble nummer sju.

Blåløypa krevde også sin mann og med de tre store fra Hølonda til start, Ola Keiserås, Runar Krognes og Even Blokkum, skal det en del til å smyge seg framom. Men Atle og Stefan har virkelig solid gjennomførte løp og gode tider. Sammenlagt klatrer Stefan opp til tredjeplass og Atle blir nummer fire.


Her kommer en billedserie fra 4km-løypa som viser tøffe bakker og vanskelige strekk.


Troppen som deltok i Klæbu gjord det særdeles skarpt. Det ble en ganske trygg løpsseier igjen og vi rykket fra Leik med om lag 600 poeng - de samme poengene som vi tapte på Hølonda før ferien. Da har vi et forsprang på om lag 1800 poeng som er kjempefint! Da er jobben om 14 dager: Møt opp og løp!!
Viktig karusell-løp onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Aug 2023

Vi er faktisk kommet til 4. og nest siste løp i karusellen 2023. Det vil si at onsdag 16. august kl 1800 er siste individuelle løp før stafettkvelden på Orkanger. Erfaringsmessig skulle vi hatt en god del poeng til gode på Leik før siste løp. Det er derfor viktig at løpere stiller i Klæbu onsdag kveld! Det gjelder så mange som mulig av den flotte gjengen vi hadde i vår på karusell-løpet vårt i Sjetnmyra!

Det er viktig å samkjøre litt, da det er begrenset med bilparkering ved Tanem skole. Vi kan møtes ved Melhus vgs kl 1715 for felles kjøring.


Her kommer innbydelsen fra Klæbu:


                 

Innbydelse til OG-løp 4, 2023

onsdag 16. august 2023

 

Dato: 16. august kl.18.00

Samlingsplass: Tanem skole i Klæbu, Fylkesvei 704 fra Sandmoen til Tanem. 

Parkering: Begrenset parkering ved skolen, vi oppfordrer til samkjøring.

Start: Kl.18.00-1900. Møt gjerne opp i god tid før start. Sekretariatet er bemannet fra kl 1700. 

Bestemmelser for karuselløpet: Følgende løyper og klasseinndelinger benyttes på løpet:

Løype

Klasse

Løypelengde

Blå

H 17-44

5,5 km A/B

Rød

H 15-16, H 45-54

4,0 km A/B

Grønn

D 15-49, H 13-14, H 55-64

3,0 km A/B

Hvit

D 13-14, D 50-64, H 65-74

2,5 km B

Gul

D/H 12, D/H 13C, D-65->, H 75->

2,0 km C

Nybegynner

 

1,5 km N

 

Startkontingent: Kr 30,-. Vi tar VIPPS, 656171.

Kart: Skjøla 10 000. (Trollelg sitt kart fra NM i 2014)

Terreng: Skog og myrterreng

Løypelegger og kontrollør: Nils Ottar Svaan og Ingrid Lien Johnsen 

Løpsleder: Frode Støre Bergrem

Servering: Det blir salg av varm og kald drikke, vaffel og litt snacks under arrangementet.

Velkommen til et trivelig karuselløp i Klæbu!
God start på høstsesongen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Aug 2023


Familiene Seehuus/Bollingmo var strålende fornøyd etter kveldens løp som i tillegg toppes med bursdagskaka og saft, spandert av Ingjerd Melhuus.


Atle og Eivind var vertskap for kvelden trening fra Bjønnabakken, der 22 løpere stilte til start. Løpet var også det tredje i vår interne O6`er-serie.Løperne stilte i tre løyper, der C-løypa hadde flest starter. Kåre Onsøyen var anda en gang raskest, men med bare noen små sekunder framfor Steinar Seehuus, Aasmund Nilsen Bardal og Ellen Marie Bardal. Videre kom Emma, Sanna, Maja alle Seehuus, Mathilde O. Bollingmo og Kristin Lerli med høyst respektfulle gjennomførte løp! Løypa målte 2,5km i luftlinje.

I den litt lengre og noe vanskeligere B-løypa fikk Martin Melhuus beste tid framfor gjesteløper Arild Heggset, Freidig. Deretter fulgte John Lerli (med trekkhund), Jan Petter Opedal og Trine Sunnset - alle med gode tider i den 3,1km lange og tunge løypa.

Den lengste løype var ikke lenger enn 3,4km, men hadde et ekstra moment med seg: Alle stiene var tatt vekk på kartet (men ikke i terrenget!). Løpsstrekkene og postene ble derfor ekstra vanskelige, men løperne taklet dette fint og fikk seg ei real løps- og o-teknisk økt. Audun Bakk var kjappest med Atle Pedersen 3 minutter bak. Videre 3-4 minutter etter Atle kom Stein Ivar Foss og Johannes Lerli. 2 minutter etter disse igjen kom Hege Solhjem Melhuus og Stefan Preisig - kun 9 minutter etter Audun. Her var det virkelig full fart!Så må det nevnes det med servering: Martin kom med rester en sin kones 75-årsdagsfeiring i går. Den foregikk på Kvilhaugen og ei av kakene var bakt på Britannia - ikke mindre. Løperne delte broderlig mellom seg og løpsarrangør Eivind fortærte siste rest, mens John nettopp hadde fått sin del. Det er nok ikke å forvente at kommende arrangement kan måle seg med en slik standard i matveien!

Neste uke står årets nest siste karusell-løp på programmet i Klæbu. Da må vi virkelig møte opp!


Resultater fra kveldens løp leses her: http://brikkesys.no/result.php?id=5317
Første trening etter ferien fra Bjønnabakken

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Aug 2023


Da er det oppvåkning etter ferien. Allerede om vel ei uke er det 4. karusell-løp, så her må vi trene!

Onsdag 9. august kl 1800 blir det trening fra Bjønnabakken på Øyås. Kjørerute her. 

Det er Atle og Eivind som legger løyper og tar tida. Ser ikke bort fra at de lengste løypene kan få noen ekstra utfordringer o-teknisk - den som møter opp vil se!! Det blir lagt fire løyper av ulik lengde og vanskegrad.

Løpet er også 3. løp i intern O6`er. Her er det poeng å høste.

Ellers er det ikke nødvendig med ferdighetsmerke i svømming i dette o-løpet. Vi legger det "tørt".
Støtte fra Sparebank1 SMN til fornying av skolesettene!

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Aug 2023


Det har gått 13 år siden o-laga i Melhus kommune investerte i tidtakerutstyr til alle barneskolene. Utstyret låner vi ut til skolene og består av 10 o-skjermer, 10 postenheter på stativ, 1 startenhet, 20 løperbrikker og 1 MiniTimeRecorder bestående av avleser og skriver. Det er Brekkåsen skole, Gimse skole og Høyeggen skole som har slikt utstyr i MIL, o-avdeling sitt område.  Det har fungert fint og er blitt brukt mye. Vi har jevnlig "lånt" tilbake utstyr når vi trenger mer av noe enn vi har selv til større løp.

Noe av utstyret har elektronikk som ikke er evigvarende. Det gjelder særlig løperbrikkene som jevnlig må byttes ut og postenhetene. Disse har garantitid på 5 år og er vanligvis døde en gang etter 8 år. Våre var altså 13 år og moden for utskifting.

Vi visste at dette koster en del penger og fant i vinter en mulighet til å få noen hjelp. SpareBank1 SMN lyste ut penger gjennom "Søknad Samfunnsutbytte" hvor lag og foreninger kunne søke. Det gjorde vi, og de stipulerte kostnadene for 3 startenheter, 30 postenhet og 30 løperbrikker ble nesten 40 000kroner. Svaret fra SMN1 var særdeles positivt: Vi fikk innvilget 30 000 kroner i støtte!!

Utstyret er nå kommet og enhetene er skiftet ut, mens løperbrikkene byttes fortløpende med de som svikter. Da skal vi ha utstyr som vil vare i mange år igjen!

O-avdelinga er svært godt fornøyd med støtte vi fikk fra SpareBank1 SMN til dette. 30 000 kroner er kjærkomne midler for ei lita avdeling i et idrettslag. Tusen takk!!

Flott innsats av Sigurd og Johannes på helgas Hovedløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Aug 2023

I helga arrangerte Byåsen IL Hovedløpet for aldersgruppen 14- 16 år. Langdistanse i Bymarka lørdag og sprint på Bakklandet på søndag. Melhus stilte med to deltakere Sigurd Rønning og Johannes Lerli i klassen H16. I konkurranse med nærmere 50 løpere fra hele landet.

O-avdelingens utskremte reportere bivånet sprintløpet på Bakklandet på søndagen og kan berette om et supert arrangement. Starten var lagt til Gamle bybro, og målgang var lagt på gressletten mot Nidelva øst for Elgeseter bru (Vollafallet). Har var det lagt til rette for publikum og deltakere.

Sprintløypa for H16 inneholdt 25 poster fordelt på 3,2 km. Noe som innbar store krav til kartlesing og raske beslutninger. Løypelegger hadde også klart å legge strekk som var fysisk krevende som f.eks veivalg opp Brubakken, bedre kjent som sykkelheisen Trampe.

Sisteposten var lagt godt synlig på toppen av gressvollen og inviterte til stor fart inn til mål. Løype og arenaen var flott lagt tilrette for publikum og løperne ble møtt med heiarop både ved runding og målgang.


Som bildet viser var det god stemning hos Melhusløperne etter målgang.Her ser vi Sigurd på tur ut fra start.Her er Johannes i full aksjon i løypa inn mot mål


Resultater fra Hovedløpet finner dere her: Livesenter (byasen.no)
Halveis i årets O-ringen - en folkefest for alle

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jul 2023

Da har vi kommet vel halvveis i årets O-ringen og det har vært en stor folkefest for alle. Deltakere og lokalbefolkning. Her er det deltakere fra hele verden, stort og smått, og i alle verdens former og farger. Her er det viktigste å delta og få oppleve felles mestring i skogen sammen med de i superform og de som deltar for trimen sin del. Her er det klasser, løyper, vanskelighetsgrad tilpasset alle og enhver.

Største utfordringen har løypeleggerne som har lagt løyper til alle sammen. Dag 1 var Wing ved Agnar Renolen løypelegger og ha hadde plassert ut 250 poster for at alle ha en tilpasset løype til sitt nivå. Øvrige har andre trønderklubber deltatt som arrangør og sørger for at alt går på skinner.

For de som ikke får opplevd O-ringen 2023, oppforderer vi alle til å se på neste års O-ringen i Småland. Vi som har fått opplevd folkefesten i Åre vil oppfordre alle sammen til å vurdere ferien lagt til Smålandskysten neste år.

Her noen inntrykk fra uken så langt.


O-Ringen Åre - dag 1

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jul 2023

Her kommer noen av kartene fra dagens o-Ringen deltakere (fra Melhus). Skråli må være stikkord for samtlige av løypene

Legg merke til resultatlappen til @Trine Sunnset - hun ledet lenge D60 Motion, og ble til slutt nr 3🥉 Tett bak henne kom Åshild, også hun fra Melhus. Alt i alt en super start på O-Ringen, nå gleder vi oss til fjellorientering på dag 2.

Resultater fra O-ringer finner du her: https://resultat.oringen.se/2023

Super klubbtur til Sommerløpene i Nord Østerdal

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jul 2023

 


Her har far og sønn Lerli nettopp kommet i mål på søndagens løp, og det er mye å diskutere med klubbvenner i etterkant:)

 

 

Klubbens deltakelse på Sommerløpene i Nord Østerdal har etter hvert blitt en årlig sosial tradisjon i slutten av juni/overgangen til juli. I år var vi 10 løpsglade løpere fra klubben som hadde meldt oss på.


Fredag var løpet lagt til Steimoegga i Alvdal, og her var det mellomdistanse kort som stod på programmet. 

Lørdag var det ny vri på opplegget med kartsnu og målestokk-/terrengendring midtveis i løpet, mens det søndag var duket for fellesstart og langdistanse. Lørdagens og søndagens løp gikk av stabelen på Savalen, og det var også her vi var innlosjert i flotte hytter med alle fasiliteter. Helt ideelt med kortreist samlingsplass som var rett ute på tunet ved hyttene våre.
 

Av sportslige resultater er det verdt å nevne våre 3 ungdommer som deltok. Og da Sigurds løp lørdag der han stakk av med overlegen seier på nærmere 8 minutter i B-åpen 17-. Hele 20 deltakere deltok i klassen, så dette var svært imponerende av Sigurd! Løypa var 3,4 km og Sigurd hadde ei km-tid nede på 8-tallet. Ei km-tid bare mange av oss bare kan drømme om!

Johannes var også fornøyd med sine løp både lørdag og søndag. Det er en tøff klasse han løper i, og lørdag var han kun 3 minutter etter vinneren Jonas Alstad fra Frol. Johannes sin løype søndag var i underkant av 8-km i tungt fjellterreng med mange høydemeter, så den bød både på o-tekniske og kondisjonsmessige utfordringer. Dette hindret likevel ikke Johannes i å knuse samtlige av de over 300 løperne i spurten, en super prestasjon tatt den tunge løypa og alle de løpssterke deltakerne i betraktning. 

Jenny var spent før start søndag, for løypa hennes så slett ikke enkel ut. Jenny har ikke deltatt på løp på 2 år, men hun forberedte seg godt, la en god plan for sine veivalg og gjennomførte uten en eneste bom. Det resulterte i en flott andreplass. Gratulerer til Jenny!Atle har all grunn til å smile bredt etter supre andreplasser både lørdag og søndag!


Her kommer en kort video fra søndagens fellesstart: https://www.facebook.com/watch/?v=647500983921984Videre tre damer i herlig driv:Resultatlisten er likevel bare en liten del av sommerløpene. I tillegg bør det nevnes gourmet-middager tilberedt av rullerende kokkelag, bading i (IS)kalde Savalen, sosiale og trivelige kake- og kaffestunder og det årlige KIL-mesterskapet som også i år var lagt til lørdag kveld. (...her hopper vi på damelaget glatt over å nevne resultatet..) Lørdagens utmerkede kokkelag besto av Jenny, Sigurd og Johannes.

Fredag var det Klara og Atle som hadde regien på kjøkkenet.


Resultater fredag

Resultater lørdag

Resultater søndag


Alt i alt ei svært trivelig og vellykket o-helg, både sportslig og sosialt!

  

Midtnorsk mesterskap neste

Nå håper vi enda flere blir med til Midtnorsk mesterskap på Inderøya 25.-27. august!

Dette gjelder både de som har vært med tidligere, og de som ikke har vært med tidligere. Det gjelder unge og det gjelder litt eldre. Og også foreldrene til våre ungdommer er velkomne til å delta, enten for det sosiale, men også til å løpe da det er løyper på alle ulike nivå. I tillegg til korte og lange løp, oppover og nedoverbakker, og myrer i alle fasonger er det flere hyggelige og sosiale fine dager på slike turer. Man kan delta på en, to eller tre løp, man kan bo sammen med noen i klubben, eller sammen med familien, men det er alltid trivelig med felles middag, felles frokost, spekulasjoner av løyper og gjennomgang av løp etterpå. 

 

Meld derfor fra til Hege hvis du ønsker å delta eller har spørsmål om Inderøya-turen - se ellers her på Eventor for mer info om årets Midt norske mesterskap i slutten av august!Tekst og foto ved Hege.

NB! Hun var nok såpass opptatt med skriving og fotografering at hun glemte sin egen flotte innsats med 1., 2. og 3.plass - ikke verst fangst for ei helg!

Strålende kveld ved Lauglovatnet

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Jun 2023


Tradisjonen tro avviklet vi i kveld årets klubbmesterskap ved odden sør i Lauglovatnet - også denne gangen med Lerli som arrangør. Været var også av det tradisjonelle slaget med god sommertemperatur og varmt bandevatn. 

Det møtte 15 løpssugne løpere, noe som er litt mindre enn vanlig. Det kan nok henge sammen med at vi er inn i ferien for noen. Det var lagt fire løyper fra 2 km til vel 4 km. og med ulike vanskegrader. Her var det noe for enhver smak. Løpstraseene var sør og vest for Lauglovatnet i et terreng med mange stier, veier, skogsveger  og lysløyper. Det ble stor fart i de fleste løyper. Johannes og John var løypeleggere.
Maya, Sanna Elise, Steinar og Atle svært sentralt plassert i forhold til servering. 

Mye å prate om etter et løp!
Full restituering av løpere som har tatt sine løyper,

mens Martin er nettopp klokket inn til en god tid i C-løypa.
Atle er nysgjerrig på hvor Emelia har løpt i sin andre løype for kvelden - 3km B!Så var det duket for premieutdeling:Emelia og Sanna i D 9-10
Johannes i H 15-
Maya i D40-
Steinar og Stig i H40-
Hege, Kristin og Trine i D 60-
Atle og Stein Ivar i H50-. Stefan dro før premieutdelinga.
Kåre og Martin i H75-. Hege er støttende på premiepallen.Eivind fikk også premie i H70-, men uten bilde-dekking.
John får her takk for hovedregien i familien Lerli for klubbmesterskapet 2023.

Løyper og servering var helt fortreffende!Da er alle nevnt av løpere og arrangør, men vi hedret også kvelden eneste publikumer Åse. Tålmodig ventende på løpere. Hadde også en viktig jobb i å mate ei Stokkand ho, sammen med flere andre.
Resultater kan leses på Brikkesys.

Da tar vi ferie i avdelinga og treffes samlet til trening 9. august. Mange deltar nå i sommer i f.eks. Sommerløpene i Nord-Østerdal, Svensk 5-dagers i Åre og Midtnorsk mesterskap i Innerøy i midte av august.
Klubbmesterskap ved Lauglovatnet onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Jun 2023


Tradisjonen tro inviterer vi til årets klubbmesterskap i Leinstrandmarka onsdag 28. juni kl 1800. Familien Lerli har lagt løypene og er vertskap for øvrig.

Det er parkering ved skiarenaen på Skogly/Ringvål, merket fra Cirkle K på Klett. Kjørerute her.

Så er det 500 meter å gå til Lauglovatnet, etter merket veg/sti. Det hadde vært fint med litt hjelp til bæring fra parkeringa. De som kan, møter kl 1740 på parkeringa og tar med litt pikk-pakk derfra.

Samlingsplassen er der vi har vært tidligere år, med bademuligheter, grilling og premieutdeling etter løpet. Ta gjerne med mat og drikke.Det blir fire løyper, fra nybegynnerløype på 2 kilometer til A-løype på 3,8 kilometer. Den lengste løypa vil gå over Sæteråsen, mens de andre løypene går i forholdsvis flatt terreng. Det er mange stier og lysløypetraseer i området. Mange steder er det åpen og fin skog. De lysegrønne områdene kan variere endel i løpbarhet. Mellomgrønt er forsøkt unngått. Dette blir herlig!I forbindelse med klubbmesterskapet blir det mulighet til å supplere rekrutt-settene (tommelkompass+løperbrikke) med nye kompass (for de som har dårlige kompass) og kjøpe nye komplette sett for de som ikke har.

Velkommen!
Solid laginnsats på Hølonda i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Jun 2023


Vi hadde nok vært forberedt på å bli slått av Leik i kveld, men det ble ikke noen katastrofe - snarere en stor opptur.

Individuelt er det mange gode prestasjoner, men det som imponerer mest er iveren og dyktigheten til våre yngste. Her er det mange som allerede går gjennom nybegynnerløypa på egen hånd og til og med rykket opp i Gul løype og som gjennomføres med den største selvfølgelighet. Kjempeflott! 

Gul løype har blitt Melhus` sin løype dette året og atter en gang topper Kåre lista: Tre seire på rad! I kveld var det Emelia som kom nærmest Kåre og det med bare knappe 2 minutter bak. Her lukter det troneskifte? Sammenlagt etter tre løp leder Kåre med Martin på andreplass. I Gul trim har Melhus flere løpere som gjennomfører og plukker dermed verdifulle poeng.

I hvit løype har vi fortsatt ikke kommet oss helt opp i teten, men Eivind hadde beste plassering av Melhusløperne like ens som i det andre løpet. I kveld dominerte Leik-løperne, men sammenlagt ligger Trine og Kristin på fjerde- og femteplass.

Grønn løype ble plasseringene broderlig fordelt mellom Leik og Melhus. Stein Ivar ble så vidt slått av Tone Almås, Hege inntok fjerdeplassen og John sjetteplassen. Sammenlagt leder fortsatt Stein Ivar, mens John ligger på 3. plass og Hege på 4. plass.

Tore Kanestrøm fra Orkanger tok sin andre strake seier i Rød løype. Johannes fikk seg en sleiv ekstra i kveld, men berget andreplassen med Frank Egil på tredje. Johannes innehar enda førsteplassen i løype, noe som er imponerende.

Leik sin store o-sønn Andreas Sølberg er hjemme på ferie og benyttet anledninga til å ta en suveren seier i Blå løype. Løypa ble ellers dominert av Leik, men Atle gjorde en fin innsats med sin fjerdeplass. Ikke verst etter stafettløping i de finske skoger i helga, noe som Stein Ivar var med på. Ola Keiserås og Runar Krognes fra Leik leder løypa, men med ett løp mindre har Stefan tredjeplassen og Atle sjetteplassen.


I lagkampen ble kvelden batalje jevnere enn vi hadde sett for oss. Leik ble best med 2558 poeng mot våre 1930 poeng - altså bare vel 600 poeng bak. Det betyr at vi fortsatt leder ganske klart med om lag 1200 poeng. Skulle vi tape like mye i hvert av de to siste løpene, ja da kan årets seier ryke. 

Akkurat det utfallet har vi ikke tenkt skal skje! Vi tar en velfortjent karusell-ferie med et godt forsprang!!

Resultatene kan leses på Brikkesys.


Før vi tar o-ferie i laget, skal vi neste uke avvikle klubbmesterskap onsdag kveld. Følg med, følg med!
3. løp i karusellen på Hølonda onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Jun 2023


Vi er allerede kommet til 3. og nest siste individuelle løp i Orkla Gaula-karusellen for året. Leik arranger og det er onsdag 21. juni som er løpsdagen. Løpet går fra Langbakken som er parkeringsplassen der skiløypa til Jårakjølen starter. Veibeskrivelse er her.  

Det er start mellom kl 1800 og 1900 og vi tilbyr felles kjøring fra Melhus vgs med avgang kl 1715.

Vi har et forsprang på 1850 poeng fra de to første karusell-løpa, noe som er alt for lite til at vi kan ta en bekvem sommerferie resultatmessig!

Bildet over er fra i fjor høst da Lek arrangert avslutningsløpet som bl.a. hadde stafett innlagt. Da ble vi slått grundig med 1250 poeng. Blir det like ens onsdagskvelden er det lite å gå på til høsten.

Derfor må vi atter an gang komme oss i kalosjene, ta med o-utstyret og møte opp! Vi burde stille bedre rustet nå når skolen akkurat er i avslutningsfasen og alle våre rekrutter med foreldre har ledig tid (?). 

Gjør vi en solid innsats denne uka, ligger vi svært godt an til å erobre OG-pokalen til odel og eie.


Her er innbydelsen Leik sendte ut:


Strålende kveld for ungdommene i Sjetnmyra

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Jun 2023


Melhus har hatt ett løp i o-kretsens ungdomsløpskarusell i mange år. I år var det lagt til Sjetnmyra torsdag denne uka i strålende vær og omgivelser. Klaras panoramabilde over skiarenaen viser spurtstrekket i forgrunnen ned mot sisteposten helt i venstre bildekant. Målposten er ned mot veien like til høyre for furua og videre mot høyre sekretariatet, premiebordet, salgsteltet og o-henger med oppslag.MIL-vimpelen: Her er også online-versjonen!


80 deltagere var påmeldt som er litt mindre enn forventet, men mange hadde dradd til stafett i Finland allerede. De som kom fikk en bonuskveld av de sjeldne: Strålende vær, lite åte, vel tilpassende løyper i et trygt terreng i og rundt lysløypetraseene. Løypelegger denne gangen var Stein Ivar Foss som la 5 løyper for klasser opp til 20 år. Løypene fikk gode skussmål fra løpere som følte seg trygge i skogen. Alle kom seg velberget i må!

Det er flere funksjonærer som blir nevnt i saken, men en har så mange gjøremål at det er vanskelig å finne en god plassering: Martin blir brukt som poteten til alt. Merking, rigging av start og samlingsplass, frakting av o-hanger og utstyr fra o-kjelleren, overoppsyn av samlingsplass under løpet og mye mer.


Ved starte råde det ro og verdighet. Frank Egil, Kåre og Jens Arne hadde full kontroll.Løpsleder Eivind myser på skjermen ved innkomsten, mens Klara har overblikket med løpere, brikker og utskrift. Stein Ivar og Atle var også involvert i staben. Atle var blant annet en utmerket speaker under løpet og i samspillet med Hege under premieutdelinga.


 


Kristin og Trine serverte både vått og tørt til sultne og tørste løper med følge. Saft etter løpet var nødvendig i varmen og frukta smakte den også. Skuff-kaker og boller gikk unna på høykant både på arenaen og i bilen hjem.Hege og Klara hadde laget et delikat premiebord, pyntet med ikke-reist bjørk. Premieseremonien var like flott som under KM lang sist høst med samarbeidet mellom Atle og Hege. Passe høytidelig og tilpasset ungdomsløp der alle får premie.


Her er bilder av våre tre deltager:Johannes fikk til et toppløp og var bare sekunder unna seieren i H15-16.

Han styrket sin ledelse om spurt-trøya etter det gode løpet.Kolin  med premie for deltagelse i C-løypaEmelia med påfyll etter løpet i C-løypa.


Vi har en masse bilder av løperne i Sjetnmyra i dette albumet: https://www.melhusorientering.no/gallery/album?uid=1100376237&aid=90913. Bildene må åpnes for å se de fullt ut!

Bilder er tatt av Eli, Anita, Frank Egil, Martin, Hege og Klara.
Trening er lagt til torsdag denne uka!

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Jun 2023


Torsdag 15. juni blir det trenings fra Sjetnmyra. Da skal vi voksne arrangere trening for barn og ungdom 20 år og yngre - ikke mindre! Årsaken er at vi har lagt treninga sammen med at vi skal arrangere vårt årlige ungdomsløp for o-kretsen.

Mange fra andre lag har meldt seg på allerede, men vi trenger ikke å tenke på det: Møt opp til normal tid og henvend dere til sekretariatet der dere blir meldt på som vanlig i ordinær nybegynnerløype. Her treffer dere også Anita som skal hjelpe dere om det er noe som er uklart. Møt gjerne opp i god tid før kl 1800, så unngår du kø for en gangs skyld.

Etter påmelding vil dere få kart og så er det bare å gå opp i lysløypa bak skytterhuset og starte når det måtte passe. Det er avsatt egen bås for nybegynnere ved siden av de andre løypene og også der vil dere møte kjentfolk som startere. 

Etter at løypa som vanlig er gjennomført på en utmerket måte, vanker det saft og premie. Det kan være lurt å ta med litt Vipps-penger til et kakestykke servert av Kristin og Trine.

Så altså: Trening denne uke er torsdag 15. juni kl 1800 i Sjetnmyra!
Poeng OG-karusell 2

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Jun 2023

Hva gjør jeg når noen løper flere løyper på en kveld.

Ingenting er bedre enn ivrige løpere som løper flere løyper. Men kanskje de bare bør få poeng for ett løp?

 Denne bloggen viser trikset du må gjøre i Brikkesys for å løse den utfordringen.  


Eksempelet her viser Emelia som syntes det var kjempegøy, og løp nybegynnerløypa før hun løp gul løype. Vi valgte å sette 50 poeng på Nybegynner og 0 poeng på Gul - løype.


Men dette var dessverre ikke nok. Da vi lastet opp dette løpet til brikkesys.no kom hun fortsatt opp i gul løype og fikk poeng.  

Her er et triks.

Høyreklikk på registreringen som ikke skal telles med og velg Endre status.

F.eks Emelia i gul løype.

Velg status Avlest. Nå vil hun få tiden sin i gul løype, men ikke poeng i rankinglisten og klubbkonkuransen.
Så for å få mest poeng bør man velge rekkefølge på løpene smart, men det er en annen historie.

Bildet under viser ar Emelia og Erlend er satt til Avlest for å unngå dobbelpoeng i rankinglisten


Solid Melhus-innsats under 2. karusell-løp på Fremo

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jun 2023


Adrian og Robin hadde knappest startet før de kom i mål. Racer-fart! Pauline Bellingmo som svever i bakgrunnen er mektig begeistret over innsatsen!


Laginnsatsen var helt upåklagelig onsdag kveld. Vi stilte med 26 løpere og det ble mange gode plasseringer. I nybegynnerklassen hadde vi 6 løpere med i kveld. Det er en del færre enn sist onsdag, så her har vi mye å gå på i lagkampen framover sommeren.

I Gul løype var Kåre klart best - like ens som i 1. løp. På 3. og 4. plass kom Steinar og Martin. Sanna, Emma og Mathilde gjennomførte i god stil på gode tider i den bratte løypa. Sammenlagt inntar Kåre og Martin de to første plassene. Sammenlagt har Trine en god 6. plass.

Våre løpere i Hvit løype fikk i kveld litt beskjedne plasseringer, men med gode tider ga mer enn godkjent innsats: Eivind, Ingrid, Trine og Kristin var godt fornøyd med kvelden.

Stein Ivar gjorde som Kåre og tok sin andre løypeseier av to mulige i Grønn løype. Hege ga alt og ble belønnet med andreplass ikke langt bak Stein Ivar. John og Jan Petter fikk også gode plasseringer med 4. og 6. plass. John har her tredjeplassen sammenlagt og Hege med bare ett løp har 5. plassen. 

Johannes imponerer igjen i Rød løype! Tore Kanestrøm fra Orkanger var det lite å gjøre med i kveld, men en sterk andreplass er skikkelig morsomt. Johannes slo to gode Leik-løpere, mens Kjell Rune kom bak der igjen. Sammenlagt etter to løp i Rød løype leder Kjell Rune med Johannes ligger på andreplass!

På topp i Blåløypa troner naturligvis Ola Keiserås fra Leik. 36 minutter på nesten 6km er ikke mindre enn imponerende. Imponerende er også Atle sin innsats med flott andreplass foran et kobbel av sterke løpere fra Leik, Gaula og Orkanger. Stefan fikk en fin 6. plass på Fremo, men ligger på en storartet andreplass i løypa etter to løp, bak Ola Keiserås. Atle har bare ett løp, men ligger på 7. plass.


I lagkampen knep Leik innpå Melhus med 200 poeng.  Følgende oppsett viser detaljene:Resultatene kan leses på Brikkesys http://brikkesys.no/result.php?id=5240.


Laget er godt fornøyd med kvelden på Fremo, noe som bildet under viser:Merk at treninga neste uke blir under vårt arrangement i ungdomsløpskarusellen. Den blir arranger fra Sjetnmyra torsdag 15. juni! Der blir det vanlige løyper som vi kjenner fra før, men det er bare ungdom 20 år og yngre som får delta - tenk det!
Mobilisering til karusell-løp 2

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jun 2023


O-laget Gaula innbyr til andre OG-karusell-løp onsdag 7. juni kl 1800 mellom Fremo og Langmyra. Se oppmøte her: https://goo.gl/maps/qSxAWueYjoJeNeYk7

Snorre og Johannes er i bildet over knipset etter fjorårets løp som Gaula arrangert fra Langmyra i august.


Her kommer et utdrag fra innbydelsen fra Gaula:For oss er det atter en gang muligheter for å mønstre en stor tropp i svart og kvitt! Vi har mye å forsvare fra den flotte innsatsen i Sjetnmarka. Vi har sett det før: Vi kan lede lenge utover sesongen, men Leik er  harde utover høsten. Derfor er det bare å sette kursen mot Flå onsdag kveld!

Vi kan kjøre felles fra Melhus vgs kl 1715.
Slik bruker du Brikkesys på OG -karusellen

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jun 2023

Denne bloggen beskriver hvordan du bruker setter opp løpet i rankinglister og klubbkonkuranse når du arrangerer OG-karusellen.

Det ligger en brukermanual på brikkesys.no. Denne bloggen er et suplement til manualen. 


Før løpet skal arrangeres

Bruk lisensen til OG-karusellen

Først som siste er det lurt å logg inn med OG-karusellens lisens i Brikkesys. Det er kanskje ikke kritisk under løpet, men det bør gjøres når du skal lage rankinglister og klubbkonkurransen.

Gå inn på Brikkesys, velg fanen Valg og trykk på Vis lisens.
Nå får du opp et Lisensvindu med din klubbs lisens. F.eks Melhus IL Orientering som vist på bildet. Velg Hent ny lisens.
Skriv inn brukernavnet ogk og passordet som du får av OG-karusellens administrator.

leder@melhusorientering.no (sesongen 2023)
Nå har du fått inn lisensen til OG-karusellen og du kan arrangere løpet som vanlig. Lykke til.

Det er ikke helt krise om du ikke har logget inn med lisensen når du arrangerer løpet, men du bør gjøre det før du laster det opp til brikkesys.no. 


Poengberegning 

Alle har kommet i mål. Skuffkaka er spist opp, og alle er godt fornøyd med sine løp. Nå er tiden inne for å regne ut poengranking og klubbkonkuransen. Brygg en stor kopp te, og pust rolig med magen.

1. Last opp løpet til brikkesys.no

Pass på at PCen er på nett og at resultatene er ok.
Du kan gjøre endringer i Brikkesys og laste opp flere ganger hvis noe er feil. Men løpet må være lastet opp før du kan starte poengberegningen.

Det er fort gjort å sette noen i feil klubb eller lignende. Derfor kan det være lurt å ha løpet publisert en stund før du starter poengberegning. Det pleier å komme inn korrigeringer fra klubbene i.l.a kvelden.

Velg fanen Løp og velg Last opp hele løpet til brikkesys.no
Hvis allt går bra så får du Opplasting OK.
Nå kan du gå inn på Brikkesys.no og se om løpet er lastet opp.

Gå inn på OG-karusellen på Brikkesys.noNår resultatlisten er i orden kan du starte å sette poeng manuelt i Brikkesys. Du kan gjøre dette før du laster opp til brikkesys.no. Men som nevnt over det er lurt å laste opp resultatene raskt slik at man får korrigeringer så raskt som mulig.  

Alle nybegynnere, trimklasser skal ha 50 poeng. Alle gjesteklasser skal ha 0 poeng. Sorter alle klassene i Brikkesys ved å klikke øverst på kolonnen Klasse. Da får du sortert alle klassene og det er lettere å velge alle løpere i en klassse.  

Velg alle løperne i en klasse som skal ha 50 poeng. For eksempel "Hvit trim". Høyreklikk og velg Sett poeng i nedtrekksmenyen
Nå får opp en dialogboks hvor du skriver inn 50 poeng.

Gjør det sammen med alle de andre klassene som skal ha 50 poeng.
Det samme gjør du med gjesteklassene som skal ha 0 poeng.

Skulle det skje at du setter poeng på løpere som ikke skal ha manuelt faste poeng så kan du sette poeng på nytt, men la poengsummen være blank. Da fjerner du poenget som er satt manuelt.
Nå kan du laste opp løpet på nytt til brikkesys.no med å velge fanen Løp og Last opp hele løpet til brikkesys.no2. Sett opp løpet i rankingliste

Nå må du gå inn i på siden brikkesys.no og logge inn for å legge til løpet ditt i rankinglisten. 


Velg Logg inn/ut og bruk brukernavnet ogk og samme passord du brukte da du la inn OG-karusell-lisensen i Brikkesys.
Nå får du opp flere valg i menyen. Mulig du også får en underlig melding on DokuWiki Login Plugin, men ikke bry deg om den.

Nå velger du Rankinglister i menyen
Du får nå opp alle rankinglistene. Ganske langt opp finner du årets rankingliste. "OG-karusellen 2023".

Finn kolonnen Legg til løp og velg add for OG-karusellen.
Nå får du opp et vindu hvor du må velge ditt løp.

Bla deg laaaaangt ned på listen Velg løp.

De nyeste løpene ligger nederst på listen slik at du må passe på at du ikke velger et løp fra tidligere sesonger.
Legg til et kortnavn, f.eks Løp1 for første løp.

Sett 100 i makspoeng og 50 i minpoeng.

Trykk Lagre og oppdater poeng.


3. Sett opp løpet i klubbkonkuransen

Men du er jo ikke ferdig enda. Du må også fikse klubbkonkuransen.

Nå velger du Klubbkonkurranser i menyen
Da får du en liste over alle klubbkonkuransene. Du må bla helt ned til bunnen for å finne de nyeste konkuransene. Igjen velger du add i kolonnen Legg til løp for årets OG-karusell. For eksempel  "OG-karusellen lagkonkuranse 2023"
Da får nå opp et nytt vindu hvor du må lete opp ditt løp og skrive inn samme kortnavn som du satte tidligere for ditt løp. Bildet viser for Løp1 i OG-karusellen 2023.

Her er det også viktig å bla langt ned på listen siden de nyeste løpene ligger nederst.
Trykk lagre.


Nå kan du sjekke om løpet ditt er lagt til rankinglisten og klubbkonkuransen. Hvis du ikke ser de kan du prøve å laste opp hele løpet til brikkesys igjen. 

Hvis alt er i orden så kan du logge ut av OG-karusell-lisensen og bruke klubbens lisens i nye løp. Hvis du ikke husker å bytte lisens vil det neste løpet til klubben lastes opp til OG-karusellen. Da kan det bli krøll.  

Lykke til med løp og poengberegning.


Andre saker:

Hva gjør jeg hvis noen ivrige løpere løper to løp? 

Hvordan setter jeg arrangementspoeng? (kommer senere)

Hvordan setter vi poeng etter stafetten? (kommer senere)

Mange nybegynnere på Lete onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jun 2023


Mathilde og Emma Sofie var som ei sol etter sine løp i C-løypa. Moro med ny sesong og moro sammen med venner i løypa!
Atle var løypelegger og hadde lagt fra Lete og i retning Våttåsen. Etter den store mønstringa av barn og unge under karusell-løpet sist uke, var det gledelig at svært mange kom igjen til trening. Her sørger Atle for at Johannes blir påmeldt. 

Og her under er Johannes klar for start.Også denne gangen var det tendens til kø under påmelding, men det er vi jo så vant til i Melhus.....

Atle hadde ordnet de to lengste løypene med varianter, kalt Fargeblind, uten stier og noen av fargene. Det ble en noe større utfordring enn ei ordinære løype, men svært god o-teknisk trening.

Stein Ivar tar en prat med Robin og Adrian. Mye å nytt å sette seg inn i som nybegynner!

Her er Ylva akkurat kommet i mål.

Emelia og pappa tok to løyper i kveld for sikkerhets skyld!
Yrende liv i målområdet.

Det var forresten nevnt at noen hadde hørt noe om at været var noe kjølig og fuktig. Det må være tatt helt ut av lufta..... Ingen rot i virkeligheten. Bare blide fjes!!
Sanna Elise og Maya hadde interessante ting å fortelle Eivind ved løpets slutt. Til slutt var det utdeling av løpsskjorter som de minste låner av klubben. Med det store oppmøte vi har, blir det helt påkrevet å bestille opp et utvalg til de som ikke fikk i denne omgangen. Skjorta er populær!

Resultatene ligger på Brikkesys http://brikkesys.no/result.php?id=5210


Dette var en fin generalprøve før vi skal gjeste OL Gaula sitt løp neste uke ikke langt fra Langmyra i Flå. Det blir andre karusell-løp og vi har mye å forsvare, så lad opp til poengsanking!
Trening med fokus på opplæring og utdeling av skjorter til rekruttene

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mai 2023


Mellom slaga i OG-karusellen har vi trening og onsdag 31. mai med oppmøte på Lete fra kl 1800. Kjørerute her.


Treningsløp

Atle er løypelegger og har lagt løyper for alle fra nybegynnere og til de sprekeste og mest rutinerte. 

Opplæring

Alle som har behov for litt hjelp til å skjønne kart og kompass vil få hjelp til det. Behov for opplæring kan gjelde både unge og eldre. Vi oppfordrer særlig foreldre til rekrutter om å benytte seg av dette. Unge rekrutter har behov for voksenstøtte ei tid framover og da er foreldre viktig. Vi benytter selvsagt de løypene som tilbys den kvelden til opplæringa.Løpsskjorter

Avdelinga har brukt å låne ut nylon løpsskjorter i klubbfarger til rekruttene. De som ønsker å være med på trening og løp i vår regi framover vil få utdelt løpsskjorter så langt lageret rekker. Første sjanse er på treninga onsdag kveld! Skjortene er veldig populær! Bildet over illustrer plagget.

Det ganske mange som har slike skjorter og det er vel ikke usannsynlig at de kan ha blitt for små med årene. Da kan det være mulig å bytte til andre størrelser også.


Møt opp!
Verdens o-dag fortsatte onsdag og torsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mai 2023


Etter den litt våte tirsdagen, ble det betydelige bedre vær onsdag. Da var det også mange flere elever med. Det var samme opplegg som dagen før med to korte løyper og ei lenger o-løype med tidtaking. Det var imponerende innsats og mange fikk økt forståelse for denne noe vanskelige øvelsen. 

Ved Gimse barneskole hadde Eivind stand og tok imot 233 elever fra 6 ulike trinn.

På trappa på C-bygget hadde Brekkåsen barneskole installert seg. Her deltok det 80 elever fra 3 ulike trinn.

Kåre regjerte ved Melhus videregående. Fra videregående deltok 19 elever i vg1. Fra Høyeggen kom det 133 elever fra 5.-7. trinn.

Parallelt kjørte Høyeggen barneskole stort o-løp ved Høyeggen skole for de fire første trinna - ikke mindre enn vel 180 elever.

Martin var med Kåre og Eivind både å sette ut poster, vikarierte ved Melhus barneskole og tok inn poster som ikke skulle brukes torsdag.
Onsdag kveld toppet vi dagen med kjempeoppmøte i første karusell-løp fra Sjetnan. Dette løpet var også en dal av Verdens o-dag-uka. 
Ett trettitall barn fra all-idrett deltok sammen med løpere fra fire lokale klubber. Det var det tredje løpet i årets Finn Fram Dagen som enda en gang ble en stor suksess.
Til sammen deltok det 108 løpere hvor Melhus hadde to tredjedel.

På formiddag torsdag troppet Martin opp igjen, denne gangen ved Melhus videregående. 45 elever fra vg1 og vg3 stilte opp. Bildet over viser noen av eleven fra vg3.


Dermed er punktum satt for verdens o-dag 2023. Oppsummeringa viser at vi passerer 1000 deltager på tre dager. Det må da bli noen o-løpere i laget etter hvert av dette?


 
Endelig har OG-karusellen startet

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Mai 2023

Vi arrangerte første løp i OG-karusellen denne sesongen. Det ble en fantastisk kveld med over 100 deltakere på Sjetnan. Audun bakk var årets løypelegger, og han hadde laget flotte mellomdistanseløyper. Løypene gikk i fantastiske Momarka og i nydelig terreng nord for skytebanen. 

Vi har i de siste årene samarbeidet med Melhus allidrett. Vi arrangerer tre aktivitetskvelder for de og avslutter med OG karusellen. Derfor deltok over 50 løpere i nybegynnerklassen. Vi synes det er en fin måte å vise barna hvor artig det er å være med på o-løp. Og vi håper at flere blir med oss fremover i sesongen. Noen vil nok mistenke oss for å være lure med tanke på at vi får masse poeng i klubbkonkurransen, men vi har kun ærlige hensikter ……

Uansett er det artig med masse folk og laaaaange køer. 

Alle barna fikk premier da de kom i mål, og enda bedre de fikk gratis saft og kaker. 

Vi fikk også tre klassevinnere. Kåre vant i gul løype, Stein Ivar vant i grønn løype og Kjell Rune vant i rød løype. Anne Kari og Ola frå Leik vant i hvit og blå løype.

Å kapre poeng til klubben vår gir oss motivasjon til å gi litt ekstra fart i løpet. Johannes var så motivert at han kom direkte fra ungdomsløpet på Byåsen til OG karusellen. Derfor deltok Johannes på to løp samme kvelden. Fantastisk innsats for klubben vår. 

Vi fikk mange poeng i går. Uofisielt samlet vi inn 3860 poeng, men Leik var gode de også og samlet inn 2028 poeng på bortebane. Orkanger og Gaula ligger lenger bak med 262 og 219 poeng. (Det kan komme noen justeringer i poengene siden det ikke er helt rett frem og regne ut poeng i Brikkesys)

Vi fikk en god start på årets OG-karusell, men ikke la deg lure. Vi vet at Leik kommer sterk tilbake utover sesongen. 


Sjelden har vi sett en så lange kø på Sjetnan

 Trond gir Martin og Erlend litt opplæring før de løp alene ut i skogen

 Jippi! Gratis kake til alle

 30 løpere fra Leik løp godt på årets første OG-karusell

 Tatiana, Sophie, Katrin og Barbora sammen med Stein Ivar

 
Martin hvilte seg i form på starten.
 Godt å slappe av etter at løpet er over

 
Verdens o-dag i gang!

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mai 2023


Verdens o-dag arrangeres denne uka over hele verden. Orientering er selvsagt så viktig at o-dagen arrangeres over ei hel uke!

Vi startet i dag på Gimse ungdomsskole, der 220 elever gjennomførte tre løyper hver. Det ble en distanse over 4-4,5km på kryss og tvers i og rundt skoleområdet på Gimse.
Først ute var 8. trinn. De fikk den aller beste treninga fysisk og mentalt med jevnt silregn. Ingen sure miner av betydning var å spore. Når o-løypa med tidtaking var unnagjort var kroppen god og varm.

Etter lunsj var det 9. trinn sin tur - da i oppholdsvær! Funn innsats var det med mange kjappe løpstider av noen, mens de fleste tok seg god tid med kartlesinga. 

Alle fikk ei god to-timers-økt med kart og fart!

Jens Arne Meistad og Eivind Bakk ordnet med løyper, poster, tidtaking og rettledning. Lærerne hadde ordnet med kart og organiserte det mest med elevgruppene. 

Flere bilder fra dagen i dag:Onsdag blir det aktivitet både ved Gimse barneskole, C-bygget, Melhus vgs og Høyeggen barneskole med til sammen 21 ulike trinn.

Torsdag skal to trinn ved videregående løpe sine løyper.

Turorientering 2023 - da er vi klare

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mai 2023

Til dere som har ventet i spenning på årets turorientering, kan vi nå roe nervene med at torsdag 25. mai åpner årets sesong.

Vi oppfordrer flest mulig å registrere seg og kjøpe turorientering på portalen turorientering.no


Nytt av året er at vi har laget 2 turer som et tilbud til Brekkåsen skole og Gimse skole. Dette er et gratistilbud og passer godt til aktivitet på skolen. 

Grønne turer og skoletur-O kan lastes ned gratis fra turorienterings-portalen.

På grunn av sen vår har vi måtte avvente åpningen og det er fremdeles enkelte steder i nordøstvendte åser fremdeles en del snø. Råder bl.a. at sort løype i Momarka avventes i 14. dager ennå.

Utover det er det fantastiske forhold og relativt tørt i marka. Så god tur til alle.

For mer informasjon se: Turorientering (melhusorientering.no)
Vi arrangere årets første OG-karusell sammen med Finn Fram Dagen 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Mai 2023


Onsdag 24. mai arrangerer vi første løp i OG-karusellen på Sjetnan.  

Audun har laget gode mellomdistanseløyper i fint terreng nordøst for skytebanen.

Det er fri start, mellom klokken 18 og 19.

Møt opp og samle flest mulig poeng i vår uhøytidlige kamp mellom klubbene i Orkdal og Gauldal.

Mer info om løpet finner du her: 

https://eventor.orientering.no/Events/Show/17745


Samtidig er dette det tredje Finn Fram Dagen-løpet.

Denne gangen skal rekruttene prøve seg i et ordentlig o-løp sammen med løpere fra vårt distrikt. Som nevnt over, er parkering ved innkjøring til Sjetnmyra. Husk P-avgift - Vipsnr. finner dere i linken om løpet over. 

Vi regner med å kunne hjelpe de fleste denne kvelden også, men noen av oss er opptatt som arrangør. Derfor er det fint at foreldre kan følge sine rundt. Ingen påmelding før registrering ved samlingsplass.

Det blir ei enkel nybegynnerløype denne gangen avgrenset mellom samlingsplass og skytebanen/lysløypa langs sti, bekk, myr og lysløype. 

Etter løpet får alle premie, gratis saft og kakestykke. Alle som deltar onsdag kveld blir tellende i den spennende Orkla Gaula-karusellen - 50 poeng til hver!
To KM-gull til Melhus-løpere!

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mai 2023


Hege og Stefan gav alt og vant gull i årets sprintmesterskap.

Seks løpere fra Melhus deltok i kretsmesterskapet i sprint, som ble arrangert av Trollelg lørdag 13. mai. Et spennende område på Flatåsen ble benyttet, og hadde uvanlig mye skogsterreng til å være sprintløp.

Melhus Orientering gjorde det godt på premielista. Hege og Stefan vant i D60 og H50. Johannes tok bronse i H15-16.

Både Hege og Stefan stiller i nye aldersklasser i år, og har forventninger til sesongen. Kanskje nådde de ett av sine første store mål denne lørdagen.

Dette var gøy, og det er fint å se at jeg klarer å løpe på dette nivået, sa Stefan etter å ha avsluttet på tida 15.33, i den 2,7 kilometer lange løypa.

Seks løpere stilte i H50, og Stefan var 13 sekunder foran Torgeir Aune fra Byåsen.

Kristin Lerli og Hege Solhjem Melhuus tok de øverste plassene i D60.


I klassen D60 var tre løpere påmeldt, og alle var fra Melhus. Hele dream-team med Hege, Trine og Kristin.

Dessverre måtte Trine melde forfall på grunn av sjukdom. Det ble derfor ingen skikkelig test på stafettlaget som kan løpe fletta av de andre i D180 i årets store mesterskap. Men uttaket er allerede gjort, og alle de tre Melhus-damene blir farlige som debutanter i D60.

1963-årgangen lukter pallplass i Midt-Norsk Mesterskap!
Johannes Lerli fikk bronsemedalje. De to øverste plassene tok Marius Lærum Hagen fra Tynset og Anders Berge Mjølhus fra Trollelg.
John Lerli og Stein Ivar Foss ved mål.


Full fart ved Tambartun!

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Mai 2023


Den andre Finn Fram Dagen sto ikke noe tilbake for forrige uke på Gimseskolene. Løpere i alle retninger i de fem løypene Hege og Trine hadde lagt ut.

Det var mange fra all-idrett som kom igjen, men også en god del som har vært med tidligere som løp en av de to treningsløypene. De fleste unge løp først to oppvarmingsløyper uten tidtaking, der de fikk lese kartet i ro og mak. I Råtass-løype var det tidtaking og stor fart og innsats.  

O- avdelinga stilte med 10-11 instruktører og de hadde fullt opp hele kvelden med å veilede ivrige barn og i tillegg de voksne som kom med barna.

Her er en kavalkade i bilder fra den store kvelden.

Sen, men god premiering til Sanna og Emma for fjorårets O6`er.
Da var to av de tre Finn Fram Dagene vel overstått og det gjenstår den store finalen om 14 dager. Den går fra fremre parkeringsplassen ved Sjetnan. Det blir et ekte o-løp med deltagelse fra naboklubbene som vi i sommer skal konkurrere i mot. Det er bare å lade opp!
Finn Fram Dagen 2 fra Tambartun onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Mai 2023


For å få ekstra inspirasjon til denne ukes trening, legger vi ut bildet fra tilsvarende dag i fjor ved Tambartun.


Onsdag 10. mai kl 1800 braker det løs igjen ved Tambartun. Trine og Hege er vertsfolk og har lagt løyper både til ordinært treningsløp og ikke minst løyper for de unge, ferske løperne som var med siste uke. Ja, det er fortsatt plass til enda flere enn det!

Opplegget for disse blir nokså likt som på skoleområdet med to korte instruksjonsløyper før det skytes fart i Råtassløypa som går i trygge omgivelser rundt Tambartun. Det blir også en liten smak av skog denne gangen for en myk overgang til kommende treninger. Spennende!

Velkommen til o-kveld igjen!
Vellykket gjennomføring av sprintcup på Melhus.

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Mai 2023


Nærmere 160 løpere stilte til start, og det endelig i et betydelig bedre løpsvær enn det som har vært tilfelle de siste ukene. Det myldret av løpere på kryss og tvers rundt Melhus vgs, Gimse b og Melhushallen, og for de som løp langløypa ble det også en tur oppom Gruva.


Kveldens løypelegger var Atle, og han hadde som vanlig lagt fine løyper som utfordret både løpsmessig og o-teknisk. Dette var det 5.te og siste løpet i cupen, og i kveld skulle de ulike klassevinnerne endelig kåres. Selv premieutdelinga derimot, vil foregå på et seinere tidspunkt i regi av o-kretsen.


Løypelegger tester her til venstre utvalget i kiosken der Trine og Kristin hadde mange godbiter å by på!Melhus vgs var utgangspunkt for kveldens løp, og på bilde ser vi de første løperne i ferd med å ankomne samlingsplass.
Kjell Rune hadde regien på start.


Johannes Lerli er klar til start i H15-16, og det ble til slutt klasseseier på Johannes i kveld! Gratulerer til Johannes. Han fikk også kveldens suverene beste spurttid, eller det var 2 løpere som fikk nøyaktig samme tid: Jørgen Graabak og Johannes - ikke værst å ha med seg på «løps-cvn»!
Johannes er her sammen med fra John og begge ser rimelig fornøyd ut!

Superkort video av Johannes mot startpost.


Løper spurter inn til stempling ved ettre like nord for Gimshallen.


Her er en løperen nettopp stemplet ved sandvolleyball-banen.
Bygdas egen OL- og VM-helt Jørgen Graabak bidrar alltid med høy fart, smil og godt humør der han stiller til start! Stas at han stilte som deltaker i MIL-o sitt sprintløp i kveld.

Han har nettopp fått godkjentstempel av Stein Ivar og Kåre i sekretariatet.
Trond Nicolaisen og John Lerli var en av flere fra Melhus. Her i o-eventyrfortelling fra sine løp.


Emelia Hakkebo Sowa er vår ferske jenteløper. Hun løp de løypene som fantes under Finn Fram Dagen onsdag kveld, men stilte like bli opp i sprintcupen. 
Løypa gikk unna i en fei!


Her er en kort filmsnutt fra innkomsten.

Resultater kan du se på Brikkesys.


Takk til Stein Ivar som var løpsleder og som sørget for et vellykket arrangement der arbeidsoppgavene “fløt godt”. Takk også til øvrige gode medhjelpere som alltid stiller opp med smil om munnen og med stor vilje til å bidra der det trengs.

Foto av Kjell Rune, Hege og Eivind.


Full fart på siste trening før påske

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mar 2023

Sprint-trening og Rodals styrketrening for løpere var på programmet i den siste treningsøkta før påske. Trondheim sprintcup starter og nå er vi i toppform etter en lang vinter med løping og styrke i C-bygget.

I dagens sprint-trening løp vi på Gimseskolene med mange poster med mye retningsendringer og forskjellige sløyfer. Her fikk vi skikkelig opp farten, og noe bomming ble det selv om vi er veldig godt kjent på Gimse. Vi testet også Brikkesys sammen med https://liveres.live. Det fungerte veldig godt. 

Hege tok ansvaret på kveldens styrkeøkt. Hege som er klubbens PT kjørte Rodals styrkeprogram for løpere. Hege er en super motivtor og presset oss hardt. Tror noen av oss kommer til å være støle helt frem til Påskeaften. 

For de som er interesserte i resultater så finner du de på brikkesys.


Mot i brystet, vett i pannen, stål i ben og armer

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Mar 2023

....slike gutter/jenter det vil gamle Norge ha...

Skulle tro at de alle som var på treningen onsdagen hadde dette gått i lydbiblioteket og funnet fram Mot i brystet. Med teksten godt i minne var det ikke noe å si på innsatsen. Etter en kjapp 3 kilometers løype i sentrum ble det klart at kveldens innetrening ikke var for de som ønsket å ligge på latsiden.

Dette illustrert ved Johannes, Frank Egil og Eivind


Vi oppfordre gamle og nye velkommen til å bli med oss på treningene.


Løpetur og styrketrening onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Feb 2023


Det blir litt enklere opplegg i vinterferien med løpetur fra C-bygget onsdag 22. februar kl 1900 og styrketrening inne fra kl 2000. Øvelsene blir av den ekle sorten som på bildet: Hilsen Hege!
Fine forhold for skogsorientering i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Feb 2023

image0.jpeg


Eivind hadde lagt løyper både i boligfeltet på Brekkåsen og i tillegg dristet seg ut i skogen med postene denne gangen. Det viste seg å bli fortreffelig med ganske lette løpsforhold på og rundt Nordgardsmyra. De ti løperne syntes også det var litt befriende å komme seg ut i skogen igjen etter mange uker med løping på vei og is.

Mye av den snøen som er igjen er så hard på myrene at den stort sett holder løperne oppå. De mest brukte stiene har mye is, men i bunnen i skogen er det mye bart. En forsmak på våren ble det i kveld!Etter løpet trakk halvparten av deltagerne inn i c-bygget for styrketrening og veivalgstrening. Langløypa i Gimse by Night var utgangspunktet. Denne gangen har vi ikke fått rapport om ufo i Vassfjellet og godt er det!
Trening onsdag fra Brekkåsen og C-bygget

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Feb 2023


Onsdag 15. februar blir det trening igjen og Eivind er ansvarlig.

Vi starter med løp fra Capro-bygget på Brekkåsen med løp i gater, stier og terreng. Løypene avpasses etter dagens vær og føre, men regn med både hardt, mykt og litt vått underlag. Start mellom kl 1830 og 1900.

Etterpå møtes vi i C-bygget kl 2000 til ordinær styrketrening. Husk å ta med underlagsmatte.
HØY PULS PÅ TRENINGA SIST ONSDAG

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Feb 2023


Vår i lufta og frost på bakken ga fine forhold for et treningsløp i området rundt skolene på Gimse. Frank Egil hadde lagt tre løyper der man, i tillegg til kjente trakter inne på skoleområdet, fikk en og annen post i nærskogene rundt. 

Ingen prøvde seg på kortløypa. Johannes Lerli (23:12), Kristin Lerli (33:29), John Lerli (37:01), Ingrid Trondvold (49:25) og Hanne Døhl (49:25) gjennomførte løype "Mellom" i fin stil. Stefan Preisig (38:44), Stein Ivar Foss (45:44) og Kjell Rune L. Halvorsrud (46:44) fikk smake på løype "Ond" - som inneholdt flere meningsløse turer opp skråningene vest for Gaula, og også en sving inn diverse kratt rundt Merradalen. Det var en andpusten gjeng som kom til mål etter hvert.

 


Tre blad Lerli, Kjell Rune, Stein Ivar og Frank Egil trakk deretter inn til variert innetrening. Her var det mange øvelser rettet mot mage, rygg, skuldre og armer - blant annet klassikeren "Rumpefotball" (eventuelt kjent for enkelte som "Krabbefotball"). Det var en mør og sigen gjeng som forlot området i 21-tiden.

Nye muligheter neste onsdag, når Eivind inviterer til trening i godt selskap.
Årsmøte Melhus orientering 2023

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Feb 2023

Velkommen til årsmøte i Melhus Orientering 2023

Årsmøtet avholdes 2. mars kl 19:00, 1.etasje i klubbhuset Gruva. 

For å ha stemmerett og kunne velges til verv må man ha vært medlem av Melhus Idrettslag. Du blir medlem her. Alle medlemmer har møterett, talerett og forslagsrett. 


SAKLISTE:

  1. Godkjenning av innkalling og sakliste.
  2. Valg av møteleder, referent og to til å skrive under møteprotokollen.
  3. Årsmelding 2021 (se vedlegg).
  4. Årsregnskap 2021 (se vedlegg).
  5. Budsjett 2021 (se vedlegget).
  6. Valg. Det skal velges to styremedlemmer for 2 år, vararepresentant for 2 år,  ansvarlig for –Turo for 1 år, ansvarlig for Ukens løype for 1 år, kartansvarlig for 1 år og en person i valgkomiteen for 2 år (se vedlegg).


Årsberetning

Årsregnskap

Budsjett 2023

Valgkomiteens instilling


Etter årsmøtet har vi et medlemsmøte hvor vi diskuterer planer og ideer for årets sesong.

Velkommen til årsmøte!

Med vennlig hilsen

Styret i MILO
Premiering RomjulsTur-O

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Feb 2023

Det begynner å bli en tradisjon.

Melhus Orientering hadde også denne jula 21 poster ute gjennom romjula og litt inn i det nye året. Postene var fordelt på tre løyper - en rundt Melhus kirke/Rye, en i området Gimse skole/Varmbo og en i området Brekkåsen/Lete. Postene ble satt ut i julehelga, og da var det 60-70 cm med puddersnø på flatmark, noe som ga muligheter for høye kneløft hos de første deltakerne.

Snøen pakket seg noe gjennom de to ukene postene sto ute, og ble dermed mer tilgjengelige for de som prøvde seg. På alle postene hang det en bokstav, som til slutt skulle kombineres til en smått kryptisk løsningssetning: POSTPLUKK OG KNELØFT HØY.

14 fullverdige og godkjente registreringsskjema ble sendt inn, og blant disse har vi trukket ut en vinner. Reidar Monsen er den velfortjente mottakeren av et gavekort på en turorienteringspakke til sesongen 2023 (oppstart rundt 17.mai). Vinneren tilskrives. Gratulerer!
Trening onsdag kveld fra C-bygget

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Feb 2023


Kommende onsdag 8. februar er det vanlig vintertrening fra kl1900-2100, fra C-bygget på Gimse skole.

Frank Egil har lagt tre løyper der det blir mulighet for teste blodpumpa. Det tilbys en "Kort løype" på 1,9km, en "Mellomløype" på 2,5km og de mest løpsvillige tilbys en "Ond løype" på 3,7km. Start mellom 1850 og 1915.

 

Deretter trekker vi innendørs til felles styrketrening fra kl 2000.
Måneskinn, grønn-føre og buffé på onsdagens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Feb 2023


Klara, Trine, Hege, John, Kjell Rune, Stein Ivar, Martin, Kristin, Atle og Eivind. Foto: Hyttevertinna!


Hege sin trening onsdag kveld ble til den årlige skituren til Elgsethytta. Og for en kveld!

Passe med nysnø, flotte preparerte løyper, vindstille og rundt 5 minusgrader. 
Før felles avgang like før kl1800, var det noen som tok noen ekstra runder i lysløypa - sånn for sikkerhets skyld!
Men så bars det av gårde med alle 10 løperne.


Det var eventyrstemning i marka med en nesten full måne. Ikke til å tru med slike forhold!

Hege hadde selvfølgelig reservert sentrumsbordet like ved peisen.
Trine og Kjell Rune ved Elgsethytta.


Etter flere solide runder i bufféen ble det, merkelig nok, tatt fram et kart som fikk stor oppmerksomhet. ikke rart kanskje, da det vare over Bymarka!


Elgsethytta i mørket er virkelig stemningsfullt!
Klar for avgang og hjemturen gikk i lystige nedfarter fram til Henriksåsen.


Dette blir det reprise på - her må vi ha med oss flere neste gang!
Skitur til Elgsethytta onsdag til uka!

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Jan 2023


Onsdagstreninga 1.2 blir alternativ trening: Nemlig den vinterlige tradisjonelle turen på ski til Elgsethytta!!

Avgang på ski senest kl. 17.45 fra Kumlokket på Henriksåsen. https://goo.gl/maps/M6hkzuoBKPR6RxTo7 


For de som ønsker det, kan det være en mulighet å møtes kl 17 for en runde eller 2 i Henriksåsen, før avmarsj innover til hytta.


Martin har også funnet et par ski-jeger-poster det er mulig å spore opp på veien innover😊 

Til venstre fra en tidligere tur, der det diskuteres veivalg til ski-jegerposten. 

Vi går samlet marsj til Elgsethytta. Den som ønsker det kan kjøpe seg middag.

Hodelykt er påkrevd da det ikke er lysløype innover der. Vi har reservert bord til 1830. Elgsethytta stenger kl. 2000.  Fint om man melder sin interesse for å delta i chatten i messenger, så vi ikke risikerer å gå fra noen som kommer litt forsinket. Og samtidig sørger vi for at det er nok mat til oss😅 

For ordens skyld; det meldes snø flere dager frem mot 1.2❄️ Men 1.2 meldes det opphold og -2 gr = perfekte forhold👏🏻👌🏻

Til høyre ser vi gjengen klar for avgang i fjor.

 
Joggeskoføre på kveldens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jan 2023

Med den siste tids mildvær var de fleste veier, fortau og gangveier bare. Dermed var det mulig å parkere piggskoene og bruke vanlige joggesko. Det var 3 løyper å velge i under utedelen av treningen, og de fleste begynner nå å bli lokalkjente rundt Gimse skole. Uansett lokalkjent eller ikke, er det fremdeles viktig å lese kart og ta de riktige veivalgene, hvis man ønsker å finne den raskeste veien.

Innedelen var av den mer tradisjonelle sorten med basistrening.

Og så er det lov å ha det moro i tillegg til å delta på trening. Vi blir aldre for store til å leke. Her representert med alltid blide Ingrid og Hanne.


Her har vi noen av den harde kjerne etter kveldens løping. Her representert ved Hege, Atle, Johannes og Frank Egil.


Ingen bomma under onsdagens løp - er det mulig?

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Jan 2023


John var kveldens løypelegger for et uvanlige o-løp:

Onsdag kveld fikk treningsgjengen prøve seg på ei o-løype uten poster i terrenget. Det var heller ikke bestemt på forhånd hvor postene skulle ligge. Alle fikk utdelt samme kart, med store ringer inntegnet. Innenfor disse ringene skulle hver enkelt finne en postdetalj som skulle oppsøkes. I valgfri rekkefølge. Alle tegnet inn sin personlige løype før start.

  • I dag var det ingen som bomma, kommenterte Hege.

Atle løp lengst av alle, da han sjekka klokka etter innkomst. Han hadde lagt inn en sommerfugl midt i løypa, og besøkte et par av postene to ganger. Da ble det godt over fem kilometer.

Han avsluttet med kveldens stjernekommentar til «løypelegger» John.

  • Jeg kan hjelpe deg å ta inn postene etterpå.


Bildet øverst viser noen av deltagerne som slapper av etter løpeturen i sentrum øst/vest.Inne-gjengen klar til å bygge muskler!

Knebøy er vårt hemmelige våpen!


Kristin stod for innetreninga, og det ble stafett til oppvarming og allsidige øvelser på matte. Kjell Rune er godt kjent i anatomiens verden og tok seg av uttøyinga.

Ti personer deltok på treninga, og Melhus-gjengen holder stødig treningskurs gjennom vinteren.
Familien Lerli inviterer til onsdagens trening uke 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jan 2023

John og Kristin Lerli leder treninga onsdag 18.1. fra C-bygget. På bildet ser vi mor Kristin og sønn Kristoffer under treninga 11.1. Det er lagt opp til et løpsopplegg med kart  i området Gimse og Melhus sentrum. Oppmøte ved C-bygget kl. 1900. Kristin leder innetreninga fra kl. 20.00. Det er meldt minusgrader, men ikke særlig snø. Holka er neppe forsvunnet, så det er nok lurt med piggsko. Husk også hodelykt og refleksvest. Vi har plass til mange flere som ønsker å holde seg i form, prøve orientering, bli bedre i orientering eller komme i bedre form og samtidig ha det artig sammen med folka i MIL orientering. Vel møtt!
Onsdagstrening på blankholke

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jan 2023

Brukbart oppmøte på denne ukas fellestrening fra C-bygget, Gimse skole. Kjell Rune hadde lagt opp til karthusk på skolens område. De få postene som var hengt ut, ble besøkt flere ganger. Først fikk løperne tilbud om å ta inntil 7 karthuskløyper fra 2 poster og oppover. Kart fikk man kun lese før start, så var det om å gjøre å huske hvor postene lå, postkode og raskeste veivalg. Mange tok alle 7 karthuskløypene som hadde stigende vanskelighetsgrad med flere og flere poster og løypelengde. 3 ungdommer og 7 voksne deltok, inkludert kveldens treningsansvarlige. 6 av de voksne trakk inn i gymsalen i C-bygget etterpå for styrketrening. Styrketrening er svært viktig for løpere og er helt vesentlig for å prestere i o-løypa. Dessuten er styrketreningene veldig sosiale og latteren sitter løst. Gruppa tar derimot ikke lett på det og tar i skikkelig. En kommentar etter treninga var: "Jeg har aldri vært så støl så kort tid etter en treningsøkt noen gang" og "..Vi går krevende dager i møte". Godt å kjenne at man har trent når man går inn i helga. Neste uke er det familien Lerli som har ansvar for opplegget under onsdagstreninga.  Vel møtt! Kommer egen artikkel om det her inne.
Mor Kristin og sønn Kristoffer har studert kart og er klar for ei løype under karthuskdelen ute.

Hanne, Ingrid og Kristin studerer kart

Frank Egil, Hege og Stein Ivar har puls og laktat etter karthusk intervall-dragene.

 


Varmegrader på onsdagens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jan 2023


Onsdag 11. januar er det fellestrening kl. 1900 fra C-bygget, Gimse skole. Kjell Rune leder treninga og det blir først ei økt ute med kart, brikke og hodelykt, etterfulgt av styrketrening spesifikt for løping, innendørs i C-bygget. O-teknisk trening kun ute denne kvelden. Det er meldt 5 plussgrader men det kan ligge igjen snø og is på bakken, så piggsko er å anbefale, for sikkerhets skyld. Økta er tenkt som intervalløkt med kart første del, etterfulgt av kontinuerlig løping med kart, avbrutt av kjapp, kort og entydig dokumentasjon av postbesøk, også kalt stempling til slutt. Kroppen skal ha vendt seg til høy puls fra første del, slik at siste del oppleves mer behagelig selv om pulsen er høy.
Kald vind preget første trening i 2023

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Jan 2023


Kristin, Stein Ivar og Atle har trukket inn mot husveggen på Capro-bygget etter vel gjennomførte løp.

Det ble 11 løpere som møtte opp i det litt sure været 4. dag nyttår.

Eivind hadde lagt ut noen poster som skulle finnes med å løpe langs inntegnet strek på kartet så nøyaktig som mulig. Det kalles linjeorientering og i mørket er det ingen enkel oppgave i det gamle

Gimsefeltet nord for Capro-bygget.
Begge løypealternativene hadde linjeorienteringa i sine løyper. Så ble løypene supplert med noen o-poster som gikk i retning Brekkåsen skole. 

Som o-teknisk trening var det lagt o-løype på et kart med bare brunt på kvit bakgrunn - såkalt kurvekart.
Det skal tvinge løperne til å trene på å bruke høydekurver som like sikre kartdetaljer som noen annen. Altså kurver/koller blir en del av flere detaljer for å finne fram på strekkene.
Det var flere som kunne tenke seg en variant av kurveorientering til sommeren.

Så trakk halvparten av løperne inn i C-bygget til styrketrening. Det viste seg at salen var opptatt, så treninga ble lagt til garderoben - helt ypperlig når det ikke er flere! 
Det ble tre runder med 10 øvelser for de viktigste muskelgruppene.


Da var vintertrenings-sesongen i gang også i 2023 - det er på tide, for om tre måneder er det løp bebudet i terminlista!
Trening med o-løp og styrketrening onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jan 2023


Onsdag 4. januar blir det o-trening igjen!

Først blir det o-løp fra Capro-bygget på Brekkåsen med start mellom kl1830 og 1900. Oppladet lykt, refleksvest og gode sko er fint. Det blir linjeorientering i tillegg til vanlig orientering.

Kl 2000 trekker vi inn i C-bygget på Gimse for styrketrening og o-teknikk. Ta med egen matte.