Langtur og styrketrening onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Jan 2024


Atle leder treninga onsdag 31. januar fra Høyeggen.

Kl 1900 blir det langkjøring fra skolen sammen i grupper eller individuelt.

Fra kl 2000 blir det ordinær styrketrening inne i gymsalen 
Intervaller og styrke på onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Jan 2024

Da er det bare å forberede seg til å få blåst skikkelig ut på onsdag. På programmet står det først intervaller og deretter ei styrkeøkt inne på Høyeggen skole. Vi samles på Høyeggen skole kl 1900, og etter en runde med oppvarming, vil vi gjennomføre intervalltrening på skogsstiene rundt Melhus. Etterpå går vi inn på Høyeggen skole for å kjøre en styrkeøkt fra kl 2000, hvor fokus vil være på kjernemuskulatur. 

Møt opp og bli med på en effektiv treningsøkt som vil gi deg både kondisjon og styrke! 

Husk refleksvest, klær etter føreforholdene og gode skol (usikker om det er behov for pigger...). 
Deltagelse og vinner av premie i RomjulsTurO

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Jan 2024


I romjula var det brukbar pågang i de tre løypene, med totalt 24 poster, som MilO hadde satt ut i årets RomjulsTurO. 

I etterkant har MilO mottatt 11 utfylte og godkjente registreringsskjema, og vinneren av en uttrekkspremie ble Emelia Hakkebo Sowa. Hun mottar et gavekort på deltakelse i den ordinære turorienteringen kommende sommer. 

Tradisjonen tro vil poster/stolper til turorienteringen være plassert ut og klar til fangst rundt 17.mai.
Furuhaugen rundt med lykt - Magic square uten lykt

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Jan 2024


Martin hadde lagt tre løyper med Rønningsgjerdet som utgangspunkt: Kort - Lang - Laaaaaang. Vi tok i bruk det nye byggefeltet på Furuhaugen, riktig nok som nummer to etter det første huset har kommet opp. Løperne fikk seg en snei innom nordre del av Rønningstrøa før de fikk prøvd den lange seige motbakken mot bolighuset til Havdal på toppen av Øyvindsvegen. Lang løype gikk så ned til Litjåsen og Østerdalsvollen, før den snudde mot Rønningstrøa med flere poster på hjemturen. Laaaaaang løype hadde en kort skogstur som dessert i tillegg til Lang løype etter noe opptråkket stier. Det er for øvrig lite snø oppå skaren og skogsstiene som gjorde skogsturen til en fryd, årstida tatt i betraktning.


Laaaaaang løype i går kveld.Vel innendørs ble det to runder med sirkeltrening og 5-6 strekk fra et 2. dagen av Ålens to-dagers fjello-løp i 1977. 22,8 km gikk som en lek denne kvelden! Det skulle bli enda triveligere:

Magic square er tørrtrening i å holde kartet mot nord, samtidig som du blir tvunget til å skifte løpsretning mange ganger. Da får du også god trening i å flytte tommelen fra post til post underveis. 

Det blir satt ut tre rekker med kjegler og løpet starter og slutter i midten. Fra start-trekanten er det om å gjøre å orientere kartet og sikte mot nærmeste kjegle etter linja. Strekene går enten mot nord, sør, øst, vest og varianter av 45 grader på disse linjene. Når løperen er kommet til posten blir det en retningsforandring og da må du sikte på nytt. Slik  fortsetter øvelsen til du kommer til sistepost som er nr. 22 og da bør du havne på samme post som du startet, nemlig ved kjegla i midten.

Vi fikk til fire tomannslag og det ble straks spredning. Øvelsen er godt for pust og o-teknikk skulle det vise seg. Bildet over er ei av i alt tre løyper som ble tatt denne kvelden. Tilsynelatende komplisert, men bare tilsynelatende. 

En variert treningskveld gikk som en lek! 
O-løp og styrketrening onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jan 2024


Vi er kommet til o-løp som utetrening. Onsdag 17. januar kl 1900 kan du møte opp på Rønningsgjerdet. Derfra har Martin lagt to løyper i både ferdige og uferdige boligfelt. Det er muligheter for tidtaking, men ikke resultater på nett. Her er det derfor viktig med piggsko/brodder, refleks, løperbrikke og oppladet hodelykt. Løypelegger anbefaler også å medbringe fandenivoldsk orienteringsvilje.

Fra kl 2000 blir det innetrening i gymsalen på Høyeggen. Da blir det styrketrening og fjell-o-løp fra 1970-tallet. Heng på og hold fast!
Trippel motbakke opp til Høyeggen og nye styrkeøvinger

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jan 2024


Stefan hadde lagt opp til lange motbakke-intervalldrag i kveld. Etter en rolig unnabakken med mot Høyeggen gård og litt bortover mot Meeggen, ble det et langintervalldrag gjennom sentrum- behagelig nok det! Det skulle bli tyngre, for nå sto 3 drag fra Lena og opp til Høyeggen skole. Riktig så virkningsfull trening skulle det vise seg for de ti oppmøtte.Vell inne i gymsalen ventet flere styrkeøvinger, der ikke alle hadde blitt utført før i vår trening - verken verbalt eller i praksis. Hør bare:

- Mountain Climbers. En slags høy planke og der annenhver fot blir ført framover mot hendene i en hoppende bevegelse. 40 sekunder takk!

- Tornado. Sittende på baken og med føttene opp fra golvet og hendene og overkroppen vris til sidene. Mavemusklene altså!

- Burpees. Her er det om å gjøre å kaste seg skinnflat ned på matta og reise seg like for opp i stående igjen. Ja, og så er det bare å repetere samme i 40 sekunder. Det er det ikke lagt opp til latmannsliv!

- Side Shuffle. En variant med to-tre sidehopp til høyre og der venstre arm skulle bøyes mot høyre for. Så var det å rette ryggen og hoppe til venstre og bøye seg mot venstre med høyre hånd. 40 sekunder, tusen takk!

- Seitliche sprünge. Der var det om å gjøre å hoppe fra side til side over et strek i golvet. Ikke veldig høyt, men over linja tross alt. Samme tid som de andre.

- Ausfallschritt. Det var om å gjøre å ta et langt skritt framover og neie ned med bakre kne - og så opp og tilbake igjen, og så var det nest bein fram, neie og tilbake igjen. 40 sekunder med framfall som vi sier lokalt!

En liten pause og så var det hele runden en gang til. 

Etterpå  gjorde det vidunderlig med uttøying. Herlig treningskveld!
Intervall og styrketrening denne uka

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jan 2024


Stefan inviterer til treninga onsdag 10. januar fra Høyeggen skole!

Vi starter kl 1900 med litt lett oppvarming før motbakkeintervall-trening. Piggsko, refleks og hodelykt er kjekt!

Omkring kl 2000 blir det trening innendørs i gymsalen. Ta med liggeunderlag. 
Langkjøring og o-leker ble kveldens meny

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jan 2024


Vinden hadde løyet litt før oppstartet av første vintertreninga i det nye året. Da ble det helt perfekte for langkjøring langs Åsveien. For noen ble det tur-retur Lerlia, mens de fleste tro til med motbakkene opp fra Lerli og til Rønningsgårdene. Der ble fristelsen for stor til å besøke noen av Juletur-o-postene - de ble nærmest litt i veien i løypa!Den sprekeste del av gjengen knipset likt etter retur fra Løvsetbakkan med John som leder.


Kristin hadde kortet ned sin egen løpetrening i kveld for å forberede ei leik-betont innetreningsøkt. Det som skulle testes var innholdet i en rekrutteringssekk som vi fikk som deltagere på forbundets inspirasjonskveld i høst, til fremme av bedre rekruttering i o-klubbene.  


Sekken inneholder bl.a. forslag til o-leker både til innebruk eller uten på lekeplasser eller i skogen. Noe av innholdet vises på bildene over, men i tillegg var det kart-tegnlapper som skulle brukes i o-lek og noen trenings-o-skjermer. Hensikten med økta, var å teste ut noen av leken, før vi kan tilby dette som øvelser for vårens rekrutter.Kristin står her klar med kveldens første øvelse som var Troll-leken. på golvet i gymsalen var det plassert ut 22 lapper med nummer etter oppskrift fra kartet som vises over. Vi skulle så løpe mellom posten i nummer-rekkefølge helt til alle 22 var besøkt. Som kartet viser blir det mange kryssinger av midtstreken. Enkelt, sjø! 

Tja, det ble litt verre enn som så, da det ble plassert inn et "Troll" i mellomrommet som skulle fange løpere. De som ble tatt, måtte løpe tilbake til posten, før de kunne prøve seg å krysse Troll-sonen igjen. Frank Egil ble vår aller første o-troll i denne leken! Øvelsen skulle øve retning, finne posten og det å orientere kartet - og så var det det med pusten, da i tillegg!! Som krydder kom forslaget fra Kristin om å ta postene i omvendt nummerrekkefølge, og da med Stig som Troll.Andre øvelse var parstafett med kartet til høyre i bildet over. Det viser merkinga i gymsalen og plasseringa av 14 blanke lapper på punktene som kartet viser. Start og vekslinger var i midt-sirkelen. Først løper i paret skulle løpe til sin første post (som f.eks. kunne være nr. 1) og legge fra seg en vott og løpe tilbake til makkeren for å overlevere kartet. Den løperen skulle så plukke opp votten og leggen den på neste post i nummerrekkefølgen og løpe tilbake med kartet å veksle. Dette skulle etter hvert føre votten gjennom alle de 14 postene og inn til mål. Også denne øvelsen ble gjort baklengs.Kveldens finale var rumpe-fotball. Ei intens økt bestående av to skåringsvillige lag med sittende o-løpere. Det ble etter hvert ganske vakkert.Kampen tok på såpass at premieutdelinga ble gjort med å trille ut klementiner til de sittende deltagerne. Spenningen nå framover mot helga er hvor mye av treninga som får positive ringvirkninger i form av o-teknikk på et høyere plan og en solid stølhet.

Takk til Lerli`s for variert treningskveld!!
Nytt O-år - nye sjanser!

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jan 2024


Godt nyttår og velkommen til orienteringsåret 2024!

Vi hiver oss i kalosjene med onsdagtrening allerede onsdag 3. januar med familien Lerli som vertskap. Møt opp på Høyeggen skole kl 1900 til langkjøring i gruppe eller i valgfritt tempo. 

Fra kl 2000 blir det trening inne i gymsalen regissert av førskolelærer. Da blir det leik-inspirert trening. Spennende!