Furuhaugen rundt med lykt - Magic square uten lykt

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Jan 2024


Martin hadde lagt tre løyper med Rønningsgjerdet som utgangspunkt: Kort - Lang - Laaaaaang. Vi tok i bruk det nye byggefeltet på Furuhaugen, riktig nok som nummer to etter det første huset har kommet opp. Løperne fikk seg en snei innom nordre del av Rønningstrøa før de fikk prøvd den lange seige motbakken mot bolighuset til Havdal på toppen av Øyvindsvegen. Lang løype gikk så ned til Litjåsen og Østerdalsvollen, før den snudde mot Rønningstrøa med flere poster på hjemturen. Laaaaaang løype hadde en kort skogstur som dessert i tillegg til Lang løype etter noe opptråkket stier. Det er for øvrig lite snø oppå skaren og skogsstiene som gjorde skogsturen til en fryd, årstida tatt i betraktning.


Laaaaaang løype i går kveld.Vel innendørs ble det to runder med sirkeltrening og 5-6 strekk fra et 2. dagen av Ålens to-dagers fjello-løp i 1977. 22,8 km gikk som en lek denne kvelden! Det skulle bli enda triveligere:

Magic square er tørrtrening i å holde kartet mot nord, samtidig som du blir tvunget til å skifte løpsretning mange ganger. Da får du også god trening i å flytte tommelen fra post til post underveis. 

Det blir satt ut tre rekker med kjegler og løpet starter og slutter i midten. Fra start-trekanten er det om å gjøre å orientere kartet og sikte mot nærmeste kjegle etter linja. Strekene går enten mot nord, sør, øst, vest og varianter av 45 grader på disse linjene. Når løperen er kommet til posten blir det en retningsforandring og da må du sikte på nytt. Slik  fortsetter øvelsen til du kommer til sistepost som er nr. 22 og da bør du havne på samme post som du startet, nemlig ved kjegla i midten.

Vi fikk til fire tomannslag og det ble straks spredning. Øvelsen er godt for pust og o-teknikk skulle det vise seg. Bildet over er ei av i alt tre løyper som ble tatt denne kvelden. Tilsynelatende komplisert, men bare tilsynelatende. 

En variert treningskveld gikk som en lek!