Seier i 5. løp i karusellen!

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Aug 2013

(31.08.2013)  Topp innsats i Råbygdmarka onsdagskveldendenne uka. Suveren seier og med en så høy poengsum som vi ikke har sett for ossetter det nye poengsystemet kom! Vi fikk tre løyeseire også. Se resultatene her.

Så ble det Melhus` sin tur i o-karusellen

Leik er likevel for lagt framfor de andre laga til at stafetten kan gi utslag

Gaula sto som arrangør av 5. løp i OG karusellen sist onsdag fra skianlegget i Råbygdmarka. Nesten 60 deltagere fikk en fin kveld i kupert terreng med innslag av stier og veier. Ivar Løberg hadde lagt varierte løyper i det fine o-terrenget som Råbygdmarka er.

Melhus stilte med 6 av de 7 nybegynnerne for kvelden. Melhus har flere ungdommer som er kommet til dette året i nybegynner som vil rykke opp i andre klasser til neste år. Det har deltatt 21 i nybegynnerløypa dette året, så det kan se ut til at det er håp for rekrutteringa.

Gul løype hadde liten deltagelse denne gangen, men Åse Høgsteggen, Leik gjennomførte i fin stil litt framfor Oddveig Lien, Orkanger og Ivar Keiserås, Melhus. Jostein Glesåen fra Gaula ble derimot løypevinner for sesongen.

Hvit løype hadde lette poster og mye stiløping denne gangen og det førte til gode km-tider. En lettbeint ungdom fra Melhus, Filip Rønning Hoseth trakk det lengste strået framfor et halsende felt med 6 løpere innen 1,5 minutt. Ingrid Opedal fra Melhus og Anna Marie Hammer fra Orkanger fulgte så. Klassen hadde hele 14 deltagere. Løyevinner for sesongen ble Ola Grendal fra Orkanger.

Grønn løype var lagt mye i terrenget utenom stiene og fikk mer normal vinnertid. Her ble det Wærnes-dominans med Randi W Bartnes som vinner og Rolf Wærnes begge Orkanger. Tone Almås, Leik fulgte så like bak der igjen. Jonas Unsgård ble sesongvinner i Grønn med tre løypeseire.

Rød løype fikk en fin fight der Atle Pedersen fra Melhus var raskest like før Svein Olav Åmot, Leik og der Svein Unsgård, Leik ble tredje.

Atle har tre løyeseire i Rød og ble individuell vinner i år.

Melhus tok så tredje løypeseier for kvelden med Audun Bakk i Blå. Han var et godt stykke framfor Runar Krognes og Ola Keiserås fra Leik og med kveldens raskeste km-tid. Audun ble suveren sammenlagtvinner i Rød med fire av fire mulige seire i løypa.

I lagkampen har nok Melhus startet høstjakta for sent. Det ble en solid seier i siste individuelle løp foran Leik med sesongens høyeste poengskår mens Orkanger, Børsa og Gaula fulgte deretter.

Leik leder med god marging framfor et offensivt Melhus-lag, men drøyt 750 poeng blir for mye i den gjenstående stafetten. Det samme regnestykket blir det for Orkanger mot Melhus der det skiller om lag 950 poeng i Melhus sin favør. Oppgjøret mellom Gaula og Børsa er dermed mer åpent med Gaula drøyt 100 poeng framfor. Klæbu er en del poeng bak der igjen.

Årets utgave av OG karusellen har nå bare igjen stafetten som Leik arrangerer om ei uke. Om lag 110 løpere har stilt i ett eller flere løp denne sesongen.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline