Tremanns-stafett med to i løypa

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Jun 2018


Ungdommene våre gjennomførte en fin treningsdag i Oppdal lørdag. Først med ei løype med kompassøvelse. Alle strekk skulle gjennomføres med kompasskurs. Bak posten var det oppfangende detaljer, en sti eller en bekk på tvers. Ingen skulle løpe forbi, og så fikk man sjekke hvor langt til side for posten man kom. Leder Gro påpekte at første kompasskurs ut fra posten var spesielt viktig.

Neste økt var en avansert utgave av stafett. Alle ble delt inn i tremannslag. To løpere skulle være ute samtidig, og det var tre etapper på hver, i fire forskjellige løyper. Slik fikk alle rundt fire kilometer i skogen, og ventetida ble bingo for alle. Kanskje bare ett minutt, mens noen ble utålmodige etter ti minutter og forlangte fellesstart. Det ble også svært uoversiktlig hvem som vant, og hvis noen brukte en halv time i løypa si var det ingen som kjedet seg og måtte vente. Ganske smart.

Her er noen situasjons-bilder fra stafetten:

 
Oskar var lett gjenkjennelig med sine røde solbriller. 
Håkon stempler og er ferdig med tre etapper.

Målbukken ble skjevere og skjevere, og det var kamp om å stemple først. Her er Kristoffer ferdig med en av sine etapper. I stafett gir man litt ekstra for laget. Her er Peter, Martin og Joakim inne samtidig og ventet på ny veksling. 


Det er svært greie gutter å ha med på tur. De beriker miljøet blant de andre. De er voksne både i fart og væremåte. Lederen undervurderer dem kanskje litt. Sitat fra dagen:

John: Dere kan bare gå til bilen, men den kjører ikke før jeg kommer.

Peter: Ja vi forstår da det!