Skolesett orientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mai 2012

(14.05.2012) Melhus IL avdeling orientering har utarbeidet følgende opplegg for skole-O i Melhus.

Skolesettet i orientering er et spleiselag mellom Melhusbanken, Melhus kommune, Orienteringsforbudet og Melhus i.l., o-avdeling.

Melhus i.l. eier skolesettet, mens skolen disponerer utstyret og brukes i skolens undervisning. Utstyret kan lånes ut til andre skoler (eks. videregående skole) til samme formål som nevnt over. Ved større arrangement i o-avdelinga kan det bli aktuelt å bruke noe av utstyret i egne arrangement.

Skolesettet inneholder:

  1. Plastkasse: 1 stk MTR 4 (Mini-Time-Recorder) leserenhet og skriver med bruksanvisning og reserve termopapir + 10 stk o-skjermer + 20 stk løper-brikker med nummer 159954-159958 og 160514-160528.
  2. I stativ: 1 stk startenhet på bukk(0) og 10 stk postenheter på bukk med nummer 133-142.
  3. Løypeforslag: Tegnet på våre kart i nedre Melhus i PDF-format tilgjengelig på vår hjemmeside og/eller oversendt på PC.

Supplering av utstyr i skolesettet gjøres på http://www.idrettsbutikken.no/Avdelinger/Produkter.aspx , trykk Orientering i venstre meny.

Skolesettet er spesielt beregnet for bruk i orientering i skolen, men kan også brukes i annen aktivitet i kroppsøving som tidtakingsutstyr i løp og trening (bakkeløp/intervall/terrengløype) ved hjelp av startenhet, +postenhet(er) og MTR 4-utskrift.

Brukt i orientering kan skolen nytte seg av våre løypeforslag eller legge løyper selv. Skriv ut ett kart til hver elev. MTR 4-skriveren lades opp i noen timer.

På postene settes ut en postenhet med rett kode og en skjerm. Ved start settes startenheten (0)opp og ved mål settes en postenhet opp som målpost. Løypa vil da inneholde; ved start 1 startenhet (0) + poster med postenhet og o-skjerm (maks. 9 stk) + mål med 1 postenhet.

Del ut brikker til elevene – en til hver gruppe/enkeltperson.

Elevene starter med å legge brikken på startenheten (0) og legger så brikken på hver postenhet i løypa og målposten til slutt.

Skriv ut koder og tider til hver elev/gruppe ved å legge brikken på avleseren til MTR 4.

Opplæring: Det er en stor fordel at elevene har fått opplæring i bruk av kart og kompass før de blir tilbudt ei o-løype. Noe av opplæringa kan tas inne og følgende opplegg kan benyttes:

http://nof-orientering.org/veivalg.php

Nedlasting av løper finner du her, eller se nedenfor.

Du kan også laste ned denne bruksanvisningen som PDF:
Skole-O - brukerveiledning skolesett


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline