O-sonestafetten i helga uten helklaff for Melhus

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Sep 2012

(19.09.2002)Ingen av laga fra Melhus hadde fullklaff i o-sonestafetten i Klæbu lørsdag. Mange svært bra etapper, men også noen som ble lurt av liten målstokk på løpskartet. Vi stilt tre fulle lag og hadde Mona Windseth og Erik W. Bakk i nybegynnerløypa. Vi var dermed  beste lag den dagen og oppnådde flest poeng. Dermed havnet vi bare knappe 1500 poeng bak Leik og med god margin til Orkanger i karusellen sammenlagt. Med det tok vi igjen 2.plassen bak Leik som vi har hatt noen ganger før.

Resultatene finner her.

En forholdsvis oppløftende karusellsesong med to lagseire tll og med!

Variert og krevende i o-sonestafetten i Klæbu

Uvant målestokk og løyper med mange retningsforandringer sørget for store variasjoner i løpstid.Sesongen for o-løp i vårt distrikt går mot slutten. O-sonestafetten inngår som avsluttingsløp i Orkla Gaula karusellen hvert år. Stafetten gikk fra skoleområdet i Tanemannlegget i Klæbu og brukte et ny-synfart kart i lia opp fra skolene. Målestokken var 1:4000 noe som er uvant liten til konkurranse-o-kart å være, noe som oftest fører til at posten føles å komme for på løperne. Løypelegger Bjørn Rønningen hadde lagt løyper med mange retningsforandringer som også gjør at løperne må følge godt med. Løpstidene viser at ikke alle hadde klaff i stafetten i år. Stafetten er lagt opp slik at løypene har ei lengde som skal føre til tilnærmet lik vinnertid, slik at det spiller ikke noe rolle hvilke tre løpere klubbene stiller med i sine lag. 10 lag mønstret på startstreken i stafetten og tre løpere stilte i individuelt.

Leik viste seg enda en gang som beste klubb i stafetten for beste lag 6. året på rad og tok hjem vandrepokalen etter tre napp. Alle tre løperne hadde gode tider, men Jonas Unsgård hadde dagens beste tid av alle i stafetten. Svein Olav Åmot løp en god andreetappe og Brage Keiserås hadde sisteetappen.

Orkanger tok 2.plassen med jevn bra løping av alle på laget: Randi W. Bartnes, Øyvind Østeggen og Rolf Wærnes. På tredje kom enda et lag fra Leik med Oddbjørn Syrstad, Anne Kari Stubbsjøen og Jan Hage.

Lagene som fulgte så var Orkanger, Melhus og Gaula.

Poengmessig så var det Melhus som mønstret flest løpere tett fulgt av Leik i dette løpet, mens Lek med sine 7563 poeng var et godt stykke framfor Melhus (6125 poeng)på andre i karusellen sammenlagt som igjen hadde god klaring til Orkanger på tredjeplass med 4771 poeng. Gaula fulgte så med 2264 poeng, Børsa med 1318 poeng og Klæbu med 265.

Da er karusellsesongen over for i år, men det er bare en kort vinter imellom, så er o-folket i gang igjen.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline