Jaktprøven - hele 3 stafettlag fra Melhus

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Sep 2018

Bilde: Alle fem på dette laget fikk godkjent sine løp i dag og havnet til slutt på en fin 5. plass. Fra venstre: Asle, Atle, Kåre, Kristoffer og Stein Ivar.

Melhus stilte med ikke mindre enn tre lag og 15 løpere på dagens stafett i regi av Freidig, "Jaktprøven". Løpet gikk i til dels tungt og bløtt terreng ved Fjellsetra i Bymarka. "Gamlekara" og Trine taklet vel terrenget best i dag, mens ungdommen syntes det var litt i vanskeligste laget. Teltet kom godt til nytt i dag som ly mot slutt- og regnbyger som skylte over samlingsplassen. Noen solgløtt ble løperne dog forunt. Det var 7 løyper å velge i og hver løper skulle stille i riktig løype ut fra alder og nivå. Ellers var det fritt fram å sette sammen lag bestående av fem løpere. Slik kunne lagene bestå av en blanding av ungdom og voksne, kvinner og menn. Bestetidene i løypene skulle i utgangspunktet være ca. 20 minutter i følge innbydelsen, men de fleste brukte halvtimen og mer.

Bilde: Eivind veksler med Johannes. Johannes løp 4. etappe for sitt lag.

Bilde: Håkon er her straks ferdig med sin etappe.

Bilde: Stein Ivar sender Kåre ut på hans etappe.

To av våre lag var uheldige og ble diskvalifisert i dag. Slikt kan skje i et o-løp, også på stafett. Det er mye som skal klaffe i et o-løp. Stafett kan gi litt ekstra spenning og det da er det fort gjort å gjøre feil. Lagene som ikke fikk godkjent hadde gode enkeltprestasjoner, selv om de fleste syntes det var tungt og vanskelig i dag. Melhuslaget som fikk godkjent i dag, bestod av Asle, Atle, Kristoffer, Kåre og Stein Ivar og havnet på en flott 5. plass av 13 lag som fullførte. 16 lag stilte til start. Laget var bare 2 minutter fra 4. plassen og 3 minutter fra 3. plassen. Bra gjort etter 5 etapper.

Stemningen i melhusteltet var som vanlig upåklagelig allikevel. Det ble spøkt og praten gitt høylytt. Historier om egne veivalg og hvor bløtt og kaldt det var, ble utvekslet.

Bilde: Kåre sender Atle ut på sisteetappen. Atle løp laget opp fra 6. til 5. plass på sin etappe og var en av få løpere som i dag kom under 30 minutter.

At Melhus orientering klarer å stille med hele 3 lag og 15 løpere på en regntung søndag sent i september, er egentlig helt utrolig bra. Det lover godt for framtida til MIL orientering. Det var bare Freidig som hadde flere lag med enn Melhus i dag. Naboklubben Trollelg stilte ikke med et eneste lag i dagens stafett.

Bilde: Sjefen sjøl Eivind etter innkomst: "Kanskje vi skulle satse på 4 lag neste år?".

Resultater finner du her:  Resultater fra Eventor.

Flere bilder finner du under Bilder etter hvert.