Trening med fokus på opplæring og utdeling av skjorter til rekruttene

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mai 2023


Mellom slaga i OG-karusellen har vi trening og onsdag 31. mai med oppmøte på Lete fra kl 1800. Kjørerute her.


Treningsløp

Atle er løypelegger og har lagt løyper for alle fra nybegynnere og til de sprekeste og mest rutinerte. 

Opplæring

Alle som har behov for litt hjelp til å skjønne kart og kompass vil få hjelp til det. Behov for opplæring kan gjelde både unge og eldre. Vi oppfordrer særlig foreldre til rekrutter om å benytte seg av dette. Unge rekrutter har behov for voksenstøtte ei tid framover og da er foreldre viktig. Vi benytter selvsagt de løypene som tilbys den kvelden til opplæringa.Løpsskjorter

Avdelinga har brukt å låne ut nylon løpsskjorter i klubbfarger til rekruttene. De som ønsker å være med på trening og løp i vår regi framover vil få utdelt løpsskjorter så langt lageret rekker. Første sjanse er på treninga onsdag kveld! Skjortene er veldig populær! Bildet over illustrer plagget.

Det ganske mange som har slike skjorter og det er vel ikke usannsynlig at de kan ha blitt for små med årene. Da kan det være mulig å bytte til andre størrelser også.


Møt opp!Verdens o-dag fortsatte onsdag og torsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mai 2023


Etter den litt våte tirsdagen, ble det betydelige bedre vær onsdag. Da var det også mange flere elever med. Det var samme opplegg som dagen før med to korte løyper og ei lenger o-løype med tidtaking. Det var imponerende innsats og mange fikk økt forståelse for denne noe vanskelige øvelsen. 

Ved Gimse barneskole hadde Eivind stand og tok imot 233 elever fra 6 ulike trinn.

På trappa på C-bygget hadde Brekkåsen barneskole installert seg. Her deltok det 80 elever fra 3 ulike trinn.

Kåre regjerte ved Melhus videregående. Fra videregående deltok 19 elever i vg1. Fra Høyeggen kom det 133 elever fra 5.-7. trinn.

Parallelt kjørte Høyeggen barneskole stort o-løp ved Høyeggen skole for de fire første trinna - ikke mindre enn vel 180 elever.

Martin var med Kåre og Eivind både å sette ut poster, vikarierte ved Melhus barneskole og tok inn poster som ikke skulle brukes torsdag.
Onsdag kveld toppet vi dagen med kjempeoppmøte i første karusell-løp fra Sjetnan. Dette løpet var også en dal av Verdens o-dag-uka. 
Ett trettitall barn fra all-idrett deltok sammen med løpere fra fire lokale klubber. Det var det tredje løpet i årets Finn Fram Dagen som enda en gang ble en stor suksess.
Til sammen deltok det 108 løpere hvor Melhus hadde to tredjedel.

På formiddag torsdag troppet Martin opp igjen, denne gangen ved Melhus videregående. 45 elever fra vg1 og vg3 stilte opp. Bildet over viser noen av eleven fra vg3.


Dermed er punktum satt for verdens o-dag 2023. Oppsummeringa viser at vi passerer 1000 deltager på tre dager. Det må da bli noen o-løpere i laget etter hvert av dette?


 Endelig har OG-karusellen startet

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Mai 2023

Vi arrangerte første løp i OG-karusellen denne sesongen. Det ble en fantastisk kveld med over 100 deltakere på Sjetnan. Audun bakk var årets løypelegger, og han hadde laget flotte mellomdistanseløyper. Løypene gikk i fantastiske Momarka og i nydelig terreng nord for skytebanen. 

Vi har i de siste årene samarbeidet med Melhus allidrett. Vi arrangerer tre aktivitetskvelder for de og avslutter med OG karusellen. Derfor deltok over 50 løpere i nybegynnerklassen. Vi synes det er en fin måte å vise barna hvor artig det er å være med på o-løp. Og vi håper at flere blir med oss fremover i sesongen. Noen vil nok mistenke oss for å være lure med tanke på at vi får masse poeng i klubbkonkurransen, men vi har kun ærlige hensikter ……

Uansett er det artig med masse folk og laaaaange køer. 

Alle barna fikk premier da de kom i mål, og enda bedre de fikk gratis saft og kaker. 

Vi fikk også tre klassevinnere. Kåre vant i gul løype, Stein Ivar vant i grønn løype og Kjell Rune vant i rød løype. Anne Kari og Ola frå Leik vant i hvit og blå løype.

Å kapre poeng til klubben vår gir oss motivasjon til å gi litt ekstra fart i løpet. Johannes var så motivert at han kom direkte fra ungdomsløpet på Byåsen til OG karusellen. Derfor deltok Johannes på to løp samme kvelden. Fantastisk innsats for klubben vår. 

Vi fikk mange poeng i går. Uofisielt samlet vi inn 3860 poeng, men Leik var gode de også og samlet inn 2028 poeng på bortebane. Orkanger og Gaula ligger lenger bak med 262 og 219 poeng. (Det kan komme noen justeringer i poengene siden det ikke er helt rett frem og regne ut poeng i Brikkesys)

Vi fikk en god start på årets OG-karusell, men ikke la deg lure. Vi vet at Leik kommer sterk tilbake utover sesongen. 


Sjelden har vi sett en så lange kø på Sjetnan

 Trond gir Martin og Erlend litt opplæring før de løp alene ut i skogen

 Jippi! Gratis kake til alle

 30 løpere fra Leik løp godt på årets første OG-karusell

 Tatiana, Sophie, Katrin og Barbora sammen med Stein Ivar

 
Martin hvilte seg i form på starten.
 Godt å slappe av etter at løpet er over

 Verdens o-dag i gang!

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mai 2023


Verdens o-dag arrangeres denne uka over hele verden. Orientering er selvsagt så viktig at o-dagen arrangeres over ei hel uke!

Vi startet i dag på Gimse ungdomsskole, der 220 elever gjennomførte tre løyper hver. Det ble en distanse over 4-4,5km på kryss og tvers i og rundt skoleområdet på Gimse.
Først ute var 8. trinn. De fikk den aller beste treninga fysisk og mentalt med jevnt silregn. Ingen sure miner av betydning var å spore. Når o-løypa med tidtaking var unnagjort var kroppen god og varm.

Etter lunsj var det 9. trinn sin tur - da i oppholdsvær! Funn innsats var det med mange kjappe løpstider av noen, mens de fleste tok seg god tid med kartlesinga. 

Alle fikk ei god to-timers-økt med kart og fart!

Jens Arne Meistad og Eivind Bakk ordnet med løyper, poster, tidtaking og rettledning. Lærerne hadde ordnet med kart og organiserte det mest med elevgruppene. 

Flere bilder fra dagen i dag:Onsdag blir det aktivitet både ved Gimse barneskole, C-bygget, Melhus vgs og Høyeggen barneskole med til sammen 21 ulike trinn.

Torsdag skal to trinn ved videregående løpe sine løyper.
Turorientering 2023 - da er vi klare

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Mai 2023

Til dere som har ventet i spenning på årets turorientering, kan vi nå roe nervene med at torsdag 25. mai åpner årets sesong.

Vi oppfordrer flest mulig å registrere seg og kjøpe turorientering på portalen turorientering.no


Nytt av året er at vi har laget 2 turer som et tilbud til Brekkåsen skole og Gimse skole. Dette er et gratistilbud og passer godt til aktivitet på skolen. 

Grønne turer og skoletur-O kan lastes ned gratis fra turorienterings-portalen.

På grunn av sen vår har vi måtte avvente åpningen og det er fremdeles enkelte steder i nordøstvendte åser fremdeles en del snø. Råder bl.a. at sort løype i Momarka avventes i 14. dager ennå.

Utover det er det fantastiske forhold og relativt tørt i marka. Så god tur til alle.

For mer informasjon se: Turorientering (melhusorientering.no)Vi arrangere årets første OG-karusell sammen med Finn Fram Dagen 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Mai 2023


Onsdag 24. mai arrangerer vi første løp i OG-karusellen på Sjetnan.  

Audun har laget gode mellomdistanseløyper i fint terreng nordøst for skytebanen.

Det er fri start, mellom klokken 18 og 19.

Møt opp og samle flest mulig poeng i vår uhøytidlige kamp mellom klubbene i Orkdal og Gauldal.

Mer info om løpet finner du her: 

https://eventor.orientering.no/Events/Show/17745


Samtidig er dette det tredje Finn Fram Dagen-løpet.

Denne gangen skal rekruttene prøve seg i et ordentlig o-løp sammen med løpere fra vårt distrikt. Som nevnt over, er parkering ved innkjøring til Sjetnmyra. Husk P-avgift - Vipsnr. finner dere i linken om løpet over. 

Vi regner med å kunne hjelpe de fleste denne kvelden også, men noen av oss er opptatt som arrangør. Derfor er det fint at foreldre kan følge sine rundt. Ingen påmelding før registrering ved samlingsplass.

Det blir ei enkel nybegynnerløype denne gangen avgrenset mellom samlingsplass og skytebanen/lysløypa langs sti, bekk, myr og lysløype. 

Etter løpet får alle premie, gratis saft og kakestykke. Alle som deltar onsdag kveld blir tellende i den spennende Orkla Gaula-karusellen - 50 poeng til hver!To KM-gull til Melhus-løpere!

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mai 2023


Hege og Stefan gav alt og vant gull i årets sprintmesterskap.

Seks løpere fra Melhus deltok i kretsmesterskapet i sprint, som ble arrangert av Trollelg lørdag 13. mai. Et spennende område på Flatåsen ble benyttet, og hadde uvanlig mye skogsterreng til å være sprintløp.

Melhus Orientering gjorde det godt på premielista. Hege og Stefan vant i D60 og H50. Johannes tok bronse i H15-16.

Både Hege og Stefan stiller i nye aldersklasser i år, og har forventninger til sesongen. Kanskje nådde de ett av sine første store mål denne lørdagen.

Dette var gøy, og det er fint å se at jeg klarer å løpe på dette nivået, sa Stefan etter å ha avsluttet på tida 15.33, i den 2,7 kilometer lange løypa.

Seks løpere stilte i H50, og Stefan var 13 sekunder foran Torgeir Aune fra Byåsen.

Kristin Lerli og Hege Solhjem Melhuus tok de øverste plassene i D60.


I klassen D60 var tre løpere påmeldt, og alle var fra Melhus. Hele dream-team med Hege, Trine og Kristin.

Dessverre måtte Trine melde forfall på grunn av sjukdom. Det ble derfor ingen skikkelig test på stafettlaget som kan løpe fletta av de andre i D180 i årets store mesterskap. Men uttaket er allerede gjort, og alle de tre Melhus-damene blir farlige som debutanter i D60.

1963-årgangen lukter pallplass i Midt-Norsk Mesterskap!
Johannes Lerli fikk bronsemedalje. De to øverste plassene tok Marius Lærum Hagen fra Tynset og Anders Berge Mjølhus fra Trollelg.
John Lerli og Stein Ivar Foss ved mål.

Full fart ved Tambartun!

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Mai 2023


Den andre Finn Fram Dagen sto ikke noe tilbake for forrige uke på Gimseskolene. Løpere i alle retninger i de fem løypene Hege og Trine hadde lagt ut.

Det var mange fra all-idrett som kom igjen, men også en god del som har vært med tidligere som løp en av de to treningsløypene. De fleste unge løp først to oppvarmingsløyper uten tidtaking, der de fikk lese kartet i ro og mak. I Råtass-løype var det tidtaking og stor fart og innsats.  

O- avdelinga stilte med 10-11 instruktører og de hadde fullt opp hele kvelden med å veilede ivrige barn og i tillegg de voksne som kom med barna.

Her er en kavalkade i bilder fra den store kvelden.

Sen, men god premiering til Sanna og Emma for fjorårets O6`er.
Da var to av de tre Finn Fram Dagene vel overstått og det gjenstår den store finalen om 14 dager. Den går fra fremre parkeringsplassen ved Sjetnan. Det blir et ekte o-løp med deltagelse fra naboklubbene som vi i sommer skal konkurrere i mot. Det er bare å lade opp!Finn Fram Dagen 2 fra Tambartun onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Mai 2023


For å få ekstra inspirasjon til denne ukes trening, legger vi ut bildet fra tilsvarende dag i fjor ved Tambartun.


Onsdag 10. mai kl 1800 braker det løs igjen ved Tambartun. Trine og Hege er vertsfolk og har lagt løyper både til ordinært treningsløp og ikke minst løyper for de unge, ferske løperne som var med siste uke. Ja, det er fortsatt plass til enda flere enn det!

Opplegget for disse blir nokså likt som på skoleområdet med to korte instruksjonsløyper før det skytes fart i Råtassløypa som går i trygge omgivelser rundt Tambartun. Det blir også en liten smak av skog denne gangen for en myk overgang til kommende treninger. Spennende!

Velkommen til o-kveld igjen!Vellykket gjennomføring av sprintcup på Melhus.

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Mai 2023


Nærmere 160 løpere stilte til start, og det endelig i et betydelig bedre løpsvær enn det som har vært tilfelle de siste ukene. Det myldret av løpere på kryss og tvers rundt Melhus vgs, Gimse b og Melhushallen, og for de som løp langløypa ble det også en tur oppom Gruva.


Kveldens løypelegger var Atle, og han hadde som vanlig lagt fine løyper som utfordret både løpsmessig og o-teknisk. Dette var det 5.te og siste løpet i cupen, og i kveld skulle de ulike klassevinnerne endelig kåres. Selv premieutdelinga derimot, vil foregå på et seinere tidspunkt i regi av o-kretsen.


Løypelegger tester her til venstre utvalget i kiosken der Trine og Kristin hadde mange godbiter å by på!Melhus vgs var utgangspunkt for kveldens løp, og på bilde ser vi de første løperne i ferd med å ankomne samlingsplass.
Kjell Rune hadde regien på start.


Johannes Lerli er klar til start i H15-16, og det ble til slutt klasseseier på Johannes i kveld! Gratulerer til Johannes. Han fikk også kveldens suverene beste spurttid, eller det var 2 løpere som fikk nøyaktig samme tid: Jørgen Graabak og Johannes - ikke værst å ha med seg på «løps-cvn»!
Johannes er her sammen med fra John og begge ser rimelig fornøyd ut!

Superkort video av Johannes mot startpost.


Løper spurter inn til stempling ved ettre like nord for Gimshallen.


Her er en løperen nettopp stemplet ved sandvolleyball-banen.
Bygdas egen OL- og VM-helt Jørgen Graabak bidrar alltid med høy fart, smil og godt humør der han stiller til start! Stas at han stilte som deltaker i MIL-o sitt sprintløp i kveld.

Han har nettopp fått godkjentstempel av Stein Ivar og Kåre i sekretariatet.
Trond Nicolaisen og John Lerli var en av flere fra Melhus. Her i o-eventyrfortelling fra sine løp.


Emelia Hakkebo Sowa er vår ferske jenteløper. Hun løp de løypene som fantes under Finn Fram Dagen onsdag kveld, men stilte like bli opp i sprintcupen. 
Løypa gikk unna i en fei!


Her er en kort filmsnutt fra innkomsten.

Resultater kan du se på Brikkesys.


Takk til Stein Ivar som var løpsleder og som sørget for et vellykket arrangement der arbeidsoppgavene “fløt godt”. Takk også til øvrige gode medhjelpere som alltid stiller opp med smil om munnen og med stor vilje til å bidra der det trengs.

Foto av Kjell Rune, Hege og Eivind.