Klubbtur til sommerløpene i Nord-Østerdalen første helga i juli!

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jun 2022


Etter at vi har gjennomført årets klubbmesterskap, er det på sin plass å minne om påmeldingsfristen til SOMMERLØPENE I NORD-ØSTERDAL 1-3.juli! Fristen er søndag 26.juni! 

Håper mange blir med da dette blir årets fellestur for oss! Trine Sunnset har allerede booket oss inn på vakre Hånesvollen! Hiv dere med - dette blir sosialt og trivelig - og attpåtil får vi muligheten til å delta på 3 o-løp! Sol og godvær ble bestilt allerede i mai☀️Gi beskjed til Hege eller Atle om deltagelse også.Klubbmesterskap i tradisjonens tegn ved Lauglovatnet

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jun 2022


Det var som det pleier å være på denne tida: Midtsommer, klubbmesterskap, Lauglovatnet og John sine løyper.Teamsmøte med perfekt bakgrunnsbilde eller Eivind som forbereder datamaskina på mange påmeldinger?

Til høyre ser vi at det strømmer på med påmelding til John fra Martin M, Anita og Johannes.
John hadde ordnet med fire løyper som stort sett gikk øst for Lauglovatnet, noe som var nytt land for deltagerne i klubbmesterskapet. Løypene fikk mye ros.
Terrenget er nokså tett i nedre del, men åpner seg med store myrområder nordover i retning Vellikvatnet. Området har også mange skitraseer og stier som er greie ledelinjer.John hadde satt opp spurtpris til raskeste løper fra sistepost til mål.  Her er noen av de raske: Hege i 3B, Maren i NY, Johannes hadde beste tid av alle og Martin Å N i NY. Stefan hadde beste tid av deltagerne i langløypa.To mødre med hver sin datter: Anita, Hanne, Ingrid og Eli. De hadde en tett kamp i C-løypa, der juniorene kastet seg så vidt framom mødrene.

I nybegynnerløypa stilte disse til dyst: Martin Å N med bestefar Dagfinn, Maren med far Frank Egil og Lilja med far Øystein.Ja, så må vi ikke glemme disse damene som også gikk nybegynnerløypa, men hadde ikke behov for tidtakerbrikke: Hanne Nikolaisen, Liv N Randen 

Disse løp styggfort i langløypa på 4,5km: Kjell Rune (3.), Atle (seier) og Stein Ivar (4.). Stefan (2.) hadde dratt når det drog seg til med premieutdeling.

Premieutdeler og vinner av dameklassen i 3B, Hege her sammen med løypelegger, tidtaker og servitør John.

Martin M (t.h.) hadde beste tid i 2C-løypa, mens Kåre (t.v.) tuktet Eivind i 3B.

Johannes vant sin klasse i 3B-løypa og hadde beste tid fra sistepost til mål av alle!


Etter grilling, bading og premieutdeling, ebbet kvelden ut. Den ble avrundet med noen få regndråper. I tillegg kom det noen små svarte, flygende vesener og ville delta. John mente at siste start hadde gått og at han ikke hadde passe løyper for disse. Da ble de små flygende sure og begynte å bite - helt greit for oss. Vi pakket bare sammen og dro etter enda en vellykket kveld med klubbmesterskap ved sørbredden av Lauglovatnet.

Resultater fra onsdagskveldens klubbmesterskap og sammendrag etter tre løp i O6`eren ser du på Brikkesys. Av disse kom også to Wing-løpere og tok seg gjennom langløypa i ganske god fart.Leik ga oss en real nesestyver i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jun 2022


Snorre Duesten og Johannes Lerli var tilfreds etter sine løp i henholdsvis nybegynnerløype og Grønn løype. I tillegg stilte Martin Åsegg Nikolaisen i nybegynnerløypa for Melhus.
Orkanger var arrangør av 3. karusell-løp i år fra Ulvåshytta rett opp for Thamshavn.
 

Anders Solstad hadde lagt løyper som utfordret løperne både fysisk og o-teknisk. Til venstre står han sammen med Martin og studerer løypene fra løpet.


Som vanlig var det mange oppe i toppen i Rød løype og Atle tok enda en gang seieren framfor Audun B og Kjell Rune. I sammendraget er det Stein Ivar som leder.

i Grønn løype var Hege temmelig nær vinneren Tone Almås, Leik. Imponerende i grunnen,  da Hege sitt kompass hadde ei kompassnål som hadde kollapset allerede fra start.

Trine gjør det fortsatt skarpt i  Hvit løype med tredjeplass i kveld og 2. plass sammenlagt.

Martin tok en flott 2. plass i kveldens Gul løype og dermed inntar han ledelsen sammenlagt.

I lengste løypa (Blå) hadde vi ikke noen deltager og Leik tok enda en gang tredobbelt seier.I lagkampen var Leik overlegen i kveld med 860 poeng overvekt. Leik gjorde dermed en svært solid innsats og knappet sterkt inn på oss i sammendraget. Der har vi enda 710 poeng å gå på - en ikke alt for betryggende ledelse lenger. Men vi har nok mange poeng å sanke ekstra når vi får ungdommer og foreldre tilbake etter bl.a. skoleavslutninger.

Resultater ligger på Brikkesys.

Onsdag i neste uke er det St.Hans- feiring ved Lauglovatnet med klubbmesterskap og bading!Ungdommenes kveld på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Jun 2022

Torsdagskvelden stod i ungdommens tegn. Godt og vel 100 ungdommer deltok på STOK´s ungdomsløp som vi arrangerte ved Brekkåsen skole.


Ivrige løpere klare til start

Atle hadde lagt fartsfylte løyper med start oppe på Nordgardsmyra. Etter en runde på myra krysset løperne veien ved Capro for en siste runde tilbake til Brekkåsen skole. Noe som innebar raske løpstider. Selv om løypene tilsynelatende så enkle ut, måtte løperne hele tiden være konsentrert og følge med. Mange poster og viktig å sjekke at man var på riktig post.

Innlagt i konkurransen er det for de eldste klassene ledertrøyer for sammelangtleder og sprurttrøyer. Kveldens løp hadde sistestrekket inn til mål som spurtstrekk, og dette viste seg ved at løperne hadde høy fart inn til sistepost.

Full fart mot mål 

 


Etter løpet vanket løperdrikke og kioskansvarlige fikk omsetning på kaker og vafler. Tydeligvis falt utvalget i god smak til deltakere og foreldre.

Kristin, John og Klara klar for sultne løpere...

 

Mange og sultne var de :-)

 


Fra egen klubb hadde vi to deltakere, Martin (til venstre) og Johannes (til høyre). Flott innsats av guttene.


Tilbakemeldingene fra både løpere og foreldre var enstemmiig. Flott arrangement med gode løyper, godt gjennomført opplegg i godt vær. Takk til alle innvolverte. 


Flott vær og fin atmosfære på samlingsplass.

To "skuffede" Wing-løpere etter løpet. Selv med disk virket ikke humøret å være dårlig....

 

 

 Mange løpere og noen geiter i O6`er på Valshaugen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jun 2022


O6`eren på Valshaugen bød på fire løyper av Eivind, mange o-løpere og 6 geiter.

Geitene er leid inn av Olav og skal rydde kratt i sommer. At det var o-løp var stor stas både for geitene og for løperne! O-skjermen på sisteposten var også av interesse ikke bare for løperne.Familien Krogstad / Solberg blir her påmeldt av Eivind. Det er Ylva og Tuva som har fått seg løperbrikke og er straks klar for nybegynnerløypa. Mye å passe på med kart og brikke! 

Vel fornøyde løpere etter sin runde i skogen: Trine, Frank Egil, Maren, Emina, Kjell Rune, Olive og Live Marie med løypelegger Eivind bak.

Oppmøtet var upåklagelig i ei travel tid med skoletilstelninger o.l. over alt. 25 løpere kom og av disse var et hele 17 i de korteste løypene. Flotte greier! Alle strålende fornøyde med sine løp.

Av de mer erfarne ble det løp veldig raskt i langløypa med km-tider like under og over 10 minutter. Det er brukbart i et småkupert terreng som har noe tett vegetasjon.

Resultatene kan leses på Brikkesys.

Da fikk mange en fin gjennomgang før vi skal trå skikkelig til i o-karusellen i Orkanger til uka. Rydd plass!Nærmest likt mellom Leik og Melhus i 2. karusell-løp

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jun 2022


Klæbu var arrangør av 2.løp i OG-karusellen. De hadde valgt Gjenvoldhytta i Nordmarka ved Selbusjøen som arena. Terrenget her er mye snillere enn med samlingplasser lenger ned mot bygda, så de som tok den litt lange turen fra Melhus fikk godt betalt. Det gjaldt også i form av oppholdsvær under det meste av løpet og så hadde løypeleggerne Nils Ottar Svaan og Ingrid Lien Johnsen  gjort en god jobb med løypene.

Til løpet kom det 64 løpere som er nesten halvering i forhold til løpet på Bjønnabakken. I nybegynnerløypa var det 18 løpere som ikke er aller verst og fordelinga mellom klubbene var mye jevnere denne gangen.Leik stilte med en solid tropp, både i antall og ikke minst i form av gode løpere.

Stefan, Atle og Klara lar seg ikke skremme av Leikløpere verken på samlingsplass eller i løypa. Atle fikk for øvrig beste tid i Rød løype!John og Johannes var i perlehumør etter løpene sine.

Kristin og Kjell Rune roer ned etter en sugende innspurt opp mot Gjenvoldhytta.Her har vi flere i den sugene innspurten: Kåre og en Leik-løperen Ole Blækkan i en durabel kniving mot mål!

Stein Ivar har nettopp stemplet på sisteposten og klar for oppløpet.


Individuelt hadde vi mange flotte prestasjoner. Ola Keiserås fra Leik er ikke til å true i Blå løype der han er hele 16 minutter framfor 2. mann. Kristoffer gjorde et godt løp og er ikke mer enn 6 minutter bak 2. plassen.

I Grønn løype kom Hege ikke langt etter Tone Almås og hadde nok blitt hyperfarlig om det ikke var for en sleiv på 2. post, så neste gang....! Johannes og John er heller ikke langt etter pallen tidsmessig.

Trine er svært nær toppen i Hvit løype med sin 3.plass 5 minutter bak. Her hadde Melhus mange løper som Klara, Eivind, Kåre og Kristin og de fikk til sine løp ganske bra.

I Gul løype manglet Martin bare et drøyt minutt på seieren der også.

Rød løype må vi ta til slutt. Her ble det Melhus-fest på resultatlista. Atle tok innersvingen på alle med seier 5 minutter framfor Audun. Bak der igjen var det ytterligere tre MIL-løpere: Kjell Rune, Stefan og Stein Ivar!

I lagkampen strekte Leik seg så vidt framfor oss med fattige 32 poeng, men vi har en masse å gå på fra jubelkvelden på Bjønnabakken uten av det må bli en sovepute: Neste gang mobiliserer vi enda flere spreke MIL-løpere!


Da er det bare å studere resultatlista på Brikkesys og vente i fjorten dager på 3. løp i Orkanger.

Før det blir det anledning til å pynte på formen i 2. O6`eren fra Lete og Valshaugen onsdag til uka.VIKTIG BESKJED TIL TUR-O-DELTAKERE SOM HAR KJØPT TUR-O PÅ SPORT1

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jun 2022

Til dere som har kjøpt tur-O-konvolutter på Sport1 i mai (dvs før 1/6) har dessverre ikke fått med konvoluttkoden som dere trenger for å registrere dere på www.turorientering.no og får registrert postene på nett eller i app.

Vi beklager dette og for de av dere som har kjøpt tur-O på Sport1, ta kontakt med Stein Ivar Foss, 97694418, så får dere tilsendt konvoluttkoder.

Koden tastes inn i feltet «Konvoluttkode» på «Min side på Turorientering på nett.