O6-er – Gimse by Night onsdag 30. september

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Sep 2020


Så er det klart for Gimse by Night som også er 6. og siste løpe i vår O6`er dette året! Denne gangen er løpet lagt til Brekkåsen skole og et helt nytt terreng blir tatt i bruk.

For nybegynnere og C-løpere så er det vanlig rutine med å bare møte opp og løpe med start mellom kl. 1900-2000. Det blir mye gateo-løp og enkle løyper. Kjekt å ha med hodelykt (solnedgang kl.1850). Om man starter tidlig kan man også rekke å få med seg den den massive fellesstarten kl. 20 (husk holde god avstand).

For de andre er løpet et terminfeste løp med tre løyper med fellesstart kl. 2000: B (ca. 3.1 km; mulig å følge relativt sikre lederlinjer), A-kort (ca. 4.1 km; relativt krevende) og A-lang (ca. 5.7 km; krevende). Her blir det mørk og man må ha hodelykt. Merk at mange som deltar ikke har så store ambisjoner ut over å finne frem. Benytt anledningen til å prøve dere i en fellesstart der dere garantert har mange lykter rundt dere som lyser opp i skogen – spesielt i starten. Dette vil garantert bli et minne for livet. Godværet er også på plass! 

For å få oversikt over antall deltagere ønsker vi at flest mulig melder seg på selv på Eventor eller varsler Eivind (918 56 439) – helst innen søndag eller mandag og, men uansett er det ikke noe problem å møte direkte på løpet og melde seg på seinest innen kl 1930 onsdag kveld. Husk å bruke utsatt håndsprit før start og før avlesning i mål. Øvrig informasjon med innbydelse og PM (etter hvert) finner man her: https://eventor.orientering.no/Events/Show/12166.

NB! Det er noe begrenset parkeringskapasitet ved Brekkåsen skole, så prøv å finne andre lure plasser i området som en liten plass ned for buss-snuplassen på Brekkkåsen ned mot barnehagen, Saga og plassen mellom Saga og snuplassen.

 Tvi, tvi! 


0 Kommentar

Friske løyper i kvelds løp i Våttåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Sep 2020

Kristoffer er veldig fersk 
løypelegger, men vartet opp med friske løyper i lia mellom Valshaugen og Våttåsen  i kveld. Det ble drøye km--tider for mange, men en fin treningstur med mange o-tekniske utfordringer ble det.

Dette er den 3,2 km lange B-løypa

Om lag 20 deltagere møtte opp og løp ei av de fire løypene. 10 stilte i de to korteste løyper og gjennomførte i fin stil.

I B-løype ble det en solid seier til Kåre Onsøyen som er i god form for tida Noen prøvde seg med at han er tidligere eier av noe skogsområde i området, men det har nok lite med sannheten å gjøre.

A-løypa ble vunnet av Stein Ivar knapt foran Stefan - begge med sterke løpstider.Her har vi et knippe av deltagerne med løypelegger Kristoffer i midten. 

Resultater kan leses på Brikkesys.

Neste på programmet blir Gimse by Night fra Brekkåsen skole kommende onsdag. Da må hodelyktene lades opp!


0 Kommentar

Det aller siste kveldsløpet i dagslys fra Valshaugen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Sep 2020


Kristoffer byr opp til treningsløp onsdag 23. september fra Valshaugen som ligger på Letesvegen mellom Hollum og Rakbjørga. Merket fra Letesvegen til parkering. Her er kjørerute fra Brekkåsen.

Starten er satt fra kl 1715 for at det skal holde med dagslys for løperne. Det blir de fire vanlige løypene å velge i og det er hjelp å få for de som trenger det.

Benytt anledning til den siste o-treninga på kveldstid i dagslys dette året. 


0 Kommentar

30 løpere med i kveldens O6`er fra Rye.

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Sep 2020


Oda og Emil står her ved startenheten. De gjennomførte enda en gang med glans i nybegynnerløypa!


Det ble riktig godt oppmøte i kveldens o-løp fra Rye. 30 ble fristet av et fint høstvær og greie løyper som Martin hadde lagt mellom Lodda - Svartåsen - Gammelåsen. 

Det gode oppmøtet i seg selv er gledelig, men i tillegg er det moro å se barn og ungdom komme igjen gang etter gang og har tydeligvis stor glede av o-sporten. Det er bare blide fjes å se. Og ikke nok med det: Også i kveld kom det tre nye løpere for første gang. Julie, Colin og Tor Håkon prøvde seg for første gang i et o-løp i skogen. Flotte greier.
I løypene er det som vanlig noe kniving om plasseringen. Audun og Atle gjør opp seg imellom med små marginer som regel. Ett lite minutt ble det i favør Audun i dag. Ikke langt bak kom Stefan, Kristoffer, Kjell Rune og Hege som perler på en snor. Alle med km-tider mellom 9 og 12 minutter.

Her er Kjell 'Rune, Hege, Atle og Audun samlet til en prat om veivalg i A-løypa.På "hjemmebane" slo John Magnus (med Prestmo til etternavn og løpet gikk på Prestbakkan!) til med seier i B-løypa godt framfor Kåre på andreplass - begge med gode km-tider.

Her er John Magnus sammen med Signe og Frank Egil som begge løp C-løypa.

I C-løype finner vi mange flotte ungdommer som gjennomfører sine løp med stor sikkerhet. Disse utgjør 8 av 10 i løype denne kvelden: Utmerket gjennomført!
5 medlemmer av familien Bredland Seehus. To på fire føtter og tre på to føtter! Det ble debut i C-løypa i kveld.


Her ser vi også den nyeste tilskuddet Julie i midten av jentegjengen av ungdommer i C-løypa.De aller ferskeste finner vi i kveld i nybegynnerløypa. Alle i nybegynnerløypa som deltok i kveld har begynt i høst - de siste kom nå i kveld. Svært gledelig!


Colin og Tor Håkon hadde sin først tur i nybegynnerløypa i kveld og fikk litt starthjelp av Eivind. I tillegg til poster som ble plukket i tur og orden ble det også fortært litt blåbær.

I løpet av kvelden ble Kjell Rune hedret som 50-årsjubilant med et hurtigoppsatt blandet kor. Her kan du høre og se opptrinnet.

Vi annonserte vel sist at vi nærmet oss o-løp i mørket. Kveldens løp gikk helt uten problemer og vi vil gjennomføre også neste ukes trening i dagslys, men med enda litt tidligere start. Da er det Kristoffer som legger løyper fra Valshaugen.


0 Kommentar

Audun B med respektabel innsats i NM i Mostadmarka I helga

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2020

Audun Bakk forteller om gjennomføringen til arrangør og tidligere verdensmester Stig Berge. 

Tekst og foto: Erik Borg/Trønderbladet


Melhus IL hadde med én mann på første distanse under NM-uka i Mostadmarka i Malvik.

– Moro å være med på et flott arrangement så nært hjemme, sier Audun Bakk.

1970-modellen ble nummer 57 av de 73 deltakerne i herrer 21 år og eldre. Visst var det en del minutter framover til de beste, men det var også flere bak karen fra Gimse. Han var kanskje feltets eldste.

På langdistansen hadde han lenge god kontroll, men på den siste av de to rundene ble det noe tidstap.

– Jeg var sliten, og det var virkelig noen stigninger, sier Audun.

– Det ble bra til slutt?

– Jeg er seig. Det gikk på det jevne.

Audun er også med på mellomdistansen under NM-uka.

Valgte bort linsene

Kvelden før konkurransen, som av mange av storfuglene ble regnet som den viktigste denne sesongen, for langdistansen er selve urdistansen i orientering, tok Audun et valg som hadde stor betydning for hans del. Melhusbyggen bestemte seg for å løpe uten linser. Formålet var å kunne lese det meget detaljrike kartet bedre.

– Jeg er nærsynt. Uten linser ser jeg ikke like bra på avstand, men de oransje postene ser du likevel.

Av landets fremste

49-åringen var forrige helg med på Veteranmesterskapet i Eiker. Der sprang han mot jevnaldrende og var helt i toppen. Det ble 13. plass på mellomdistansen og sjetteplass på den lange.

– Alt i alt er dette en veldig god uttelling på ei mesterskapshelg. Kanskje det beste resultatet fra en Melhus-løper i et veteranmesterskap i orientering noen gang, står på det hjemmesiden til Melhus IL, som er imponerende oppdatert med jevnlige nyheter.

Melhusbyggen var med på orientering i oppveksten før det ble mer ski og friidrett. Etterhvert ble det mye problemer med akhilles i føttene og også flere operasjoner før beina ble bedre og postjakten ble gjenopptatt. I 2007 ble han nummer 26 på ultralang-NM, hans beste seniorprestasjon i orientering. Bakk var allerede da av de eldre i feltet.

– I år er det blitt 25–30 konkurranser inkludert treningsløp. Orientering er fin variasjon i treningen.

Audun i fint driv under langdistansen i Mostadmarka

Rimelig ivrig

Bakk var nok fort av de i NM-feltet som trener mest. Det blir gjerne ni–ti økter i uka. Ti mil hender seg at det blir på rulleski. I løpet av et år blir det 750 treningstimer for super-veteranen. I langrenn er han av verdens beste i sin alder. Han har vært topp hundre på alle de tre store langløpene Vasaloppet, Birkebeinerrennet og Marcialonga. Senest for to år var han den 92. raskeste av alle på Vasaloppet.

– Jeg staker på rulleskiene.

To–tre ganger i uka løpes det i terrenget. Når han orienterer, får han tid til å se etter mer enn poster.

– Det er så fint å komme seg i naturen. På langdistanse-NM hadde jeg tid til å se meg rundt og nyte den fine utsikten. Det er  nesten ikke en sti og ordentlig villmark i Mostadmarka.

Med tanke på skisesongen er mye uvisst.

– Men jeg kan da ikke gi opp å trene. Det vil være hardt å trene seg opp igjen, smiler veteranen.

En oppgave gjenstår

I orientering er sesongen på hell, men en viktig oppgave gjenstår etter NM-uka som for hans del avsluttes med finalen på mellomdistansen lørdag. Bakk har en av hovedrollene på en lokal o-begivenhet.

 – Jeg skal være løypelegger for Gimse by Night, sier han.

Onsdag 30. september er natt-orienteringsløp med fellesstart.

NM langdistanse

D 21-E, 8 370 m: 1) Andrine Benjaminsen, Lillomarka OL, 1.04.05, 39) Pauline Røstum Bellingmo, NTNUI, 1.46.31.

H 19-20E, 10 310 m: 1) Niels Christian Hellerud, Halden SK, 1.11.53, 5) Aslak Heimdal, NTNUI, 1.19.46, 6) Johan Christie Ørke, NTNUI, 1.20.31, 7) Anders Vestøl, NTNUI, 1.20.32, 10) Sigurd Paulsen Vie, NTNUI, 1.23.28, 29) Peter Andreas Gisholt, NTNUI, 1.50.18.

H 21-E, 13 470 m: 1) Audun Heimdal, NTNUI, 1.27.19, 16) Andreas Sølberg, IL Leik, 1.40.25, 17) Oskar Andrén, IL Leik, 1.40.48, 46) Ola Keiserås, IL Leik, 1.56.11, 57) Audun Bakk, Melhus IL, 2.29.28.


0 Kommentar

Trening fra Rye onsdag kl 1730

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Sep 2020


Martin er løypelegger i sesongens siste dagløp. Det blir start fra Rye ved veidelet like ved Lodda.  Kjørerute er her. Starten er satt fra kl 1730 og det kan lønne seg å ikke kom for seint etter det.

4 løypene er lagt! i fint terreng med nydelige høstfarger. Har unngått gaupestrekket Audun B fristet med tidligere i sommer! Nå holder vi oss i området mellom Pallinsætra og Gammelåsen. Hvis det skulle bli oppfylt med biler oppe ved bekken på Rye, kan jeg friste med en spasertur fra toppen av Prestbakkan (grasvollen) noen hundre meter lenger ned. Starten foregår fra samlingsplassen.
0 Kommentar

En flott treningskveld i Vassfjellet i et gryende høstvær

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Sep 2020


Kunstneren selv var en av 6 registrerte i nybegynnerløypa. Nybegynnerne har vært svært flittig til å møte opp og det er en god stamme av barnefamilier som stiller i nybegynnerklassen og flere kan det bli.

Vi har også flere ungdommer som etter hvert har beveget seg over i C- og B-løpene og gjennomfører i fin stil.


Frank Egil stempler inn etter et godt gjennomført løp som til slutt resulterte i seier i B-løypa-
Signe og Julie har også fullført løypa si. Det var C-løypa og det gjorde de sammen. Fine greier! 

John Magnus er i godt slag i høst og fikk ei god tid i 'B-løypa. Det gjorde også Ingrid P og Ingrid T i samme løypa. Full kontroll!


Løypeleggere i kveld var Reidun og Gunleiv. Starten var lagt til plassen over vanntanken på Løvset og de hadde fått til greie og fysisk lette løyper i området rundt Pallinsætra og Svartåsen. Løpet er 4. løp i årets O6`er.


Gunleiv er her i samtale med Kåre som fikk en tredjeplass i B-løypa bak Frank Egil og Trine.

Her beretter Kjell Rune fra sitt løp i A-løypa til kveldens løypelegger. Det ble en tredjeplass denne gangen.

Kristoffer har i helga gjort stor furore i Tour de Trondheim og fikk med seg både spurttrøya og klatretrøya i bagasjen gjem.I kveld ble spurttrøya brukt som løpsskjorte. Resultatet ble andreplass bak Atle som fikk til et godt løp vel to minutter foran Kristoffer.

Resultater kan leses på Brikkesys.

Neste onsdag blir det også et O6`er og det blir nok siste løp i dagslys denne sesongen. Det vil gå fra Rye.

0 Kommentar

O6`er i Vassfjellet onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Sep 2020


Reidun og Gunleiv er arrangører i den 4. O6`eren i sommer. Start fra kl 1800 onsdag 9. september. Kanskje lurt å ikke drøye starten for lenge, da det begynner å bli mørkere om kveldene.

Fra arrangørstaben er følgende berette:

Starten går frå toppen av bakken i Øyvindsvegen, ovanfor høgdebassenget på Løvset. Der er det knapt med parkering, så anbefaler at folk parkerer i Uglevegen og går opp til startplassen. Se gangrute her:

Det blir 4 løyper å velje mellom: A, B, C og Ny.

Det er ikkje til å unngå at det blir nokre høgdemeter på løypene i Vassfjellet, men trur det skal gå fint i alle løypene.

 

Velkommen på onsdag!


0 Kommentar

Kristoffer løp med spurttrøya men vant klatretrøya i helgas Tour de Trondheim

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2020

Noen sportsidioter benker seg foran TVen og ser på Tour de France, andre sportsidioter står tidlig opp om morran og deltar på Tour de Trondheim. NTNUI arrangerer Tour de Trondheim over tre dager med sprint på fredag, mellomdistanse på lørdag og langdistanse på søndag. I Tour de Trondheim kjemper ungdommene om trøyer akkurat som syklistene gjør. Det er gul ledertrøye, polkadot-trøye for klatrerne og grønn spurttrøye. Ungdommen synes dette er veldig gøy. Noen satser på spurt og andre satser på klatring, akkurat som proffsyklistene i Tour de France. 

I Tour de Trondheim er det lagt inn et klatrestrekk som det er om å gjøre å løpe raskest. Alle løperne har dette strekket, også de eldre løperne selv om de ikke konkurrerer om trøyer. De over 50 føler at dette er et krabbestrekk, ikke et klatrestrekk. De priser seg lykkelig for at de ikke deltar i kampen om trøyene.

Vår egen Kristoffer satset knallhardt på å vinne spurttrøya i klassen H 15-16. Han løp raskest fra siste post til mål både på både fredag og lørdag. I dag fikk han grønn trøye før løpet. Motivasjoene var å gi allt i spurten slik at han fikk trøyen med hjem til odel og eie. 

Slik ble det ikke. Kristoffer er også en god klatrer og løp fort opp klatrestrekket. Han løp f.eks 40 sekunder raskere enn Stein Ivar og Atle som mer eller mindre krabbet opp bakken med blodsmak i munnen. I orientering må man finne posten, også på klatrestrekk. Flere av de som kjempet om klatretrøyen bommet stygt på posten, og vipps så hadde Kristoffer både klatretrøye og spurttrøye. 

Klatretrøya har høyere ranking enn spurttrøya, så Kristoffer vant polkadot-trøya. Regner med at Kristoffer bruker den  på neste treningsløp. Så kan vi andre prøve å henge på han i oppoverbakkene. 

I tillegg til Kristoffer deltok Trine, Hege, Stein Ivar, John og Atle på Tour de Trondheim. De vant ingen trøyer, men fine løpeturer i Bymarka, i tillegg rakk sportsidiotene hjem for å se sluttspurten i Tour de France.0 Kommentar

Audun Bakk med respektabel innsats i NM veteranorientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Sep 2020

Eiker o-lag stod som arrangør for veteran-NM dette året. De hadde helt til 17. august alt klart for tre løp denne helga, men slik ble det ikke:

Eiker o-lag som arrangør av Veteranmesterskapet 2020 har 17.8.2020 besluttet å flytte årets arrangement fra planlagt på Ormåsen, Vestfossen til nytt løpssted på Bermingrud i Hokksund. Hovedbegrunnelsen for dette er den negative utviklingen vi ser i forhold til smittespredning, og vi vil ikke at negative tanker og reaksjoner i denne sammenheng skal få grobunn i et lite lokalsamfunn som Ormåsen - med i underkant av 2.000 innbyggere. Et arrangement over tre dager må betraktes som et større arrangement. 

Det ble ikke noe av sprinten på fredag, men resten ble gjennomført - regelrett imponerende på så kort tid!

Løpet gikk fra samme samlingsplass som under VM i 1978. Terrenget er storkupert med mange små detaljer i en ganske godt løpbar skog. Det er enkelte myrer og noen stier på kartet som ikke er til stor hjelp for løperne når løypeleggene hadde gjort jobben sin. Et terreng som er noe uvant for en trønder.

Lørdag gikk langdistansen og Audun ble presentert ei løype på 6,5km med både lange og korte strekk og noen retningsforandringer. Han løp mye rett på og hadde mange gode gjennomførte strekk. Her er han egen kommentar:

Gikk bra i dag og er godt fornøyd. Ble nr. 6 ca. 4 min bak vinneren på langdistansen. Skulle løpt mer rett på til 1. Begynte å bli sliten mot 8 og løp litt passivt med en retningsfeil inn mot posten. Dårlig utløp fra 8.  samt at jeg gikk like over til 9 og sto og klødde meg i hodet. Var bare å holde seg unna myrene i dag da de var dårlig løpbare. Er tross alt godt forhøyd med god kontroll spesielt mellom 1. og 7. post. Kartet er veldig bra.

Alle kart ble tatt inn og Audun la inn løype på et samla-kart over alle poster. Hel strek er løpet, mens stipla strek er en mer sannsynlig gunstigere trase: 


Livelox-link til alle løyper lørdag er her Audun har ikke sporing. Løypa i H50- ser du her. Resultat fra lørdagens langdistanse ser du på Eventor.


Søndag var det mellomdistanse. Audun fikk ei løype på 4km i det samme terrenget som lørdag. Det ble også denne gangen mye rette på postene i det lettkuperte terrenget. Her er Audun sin egen kommentar rett etter løpet:

Mellom i dag. Bra kart og løype. Mye bra løping. Skulle tatt første stien på skrå mot vannet mot 4.  Mot 13. gled jeg ut over kollene (sliten) og begynte plutselig å orientere mot 7. (skjønte det når jeg stemplet, men hadde nølt litt inn mot posten; liten sving/nøling inni 13). Ellers satt postene og orienteringen bra. Godt fornøyd i dag også.

Her er tilsvarende "kladd" for søndagens løype:

Livelox-link til alle løyper søndag er her. Løypa i H50- ser du her. Resultater fra søndagens mellomdistanse ser du på Eventor.

Alt i alt er dette en veldig god uttelling på ei mesterskapshelg. Kanskje det beste resultatet fra en Melhus-løper i et veteranmesterskap i orientering noen gang.


0 Kommentar

Treningsløp fra Sjetnan med mange nybegynnere.

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Sep 2020


Stadig nye rekrutter møter opp på trening. Frei og Bente Marit var nye i kveld på trening og blir tredje nye familie i høst og i kveld var nybegynnerklassen størst!.

Frank Egil var løypelegger og hadde lagt fire løyper som gikk på begge sider av veien inn mot skytebane. De korteste løypene gikk i området rundt lysløypa, mens de lengste var langt oppi Momarka før det løypa gikk i retning Rakbjørgskaret.  

I C-løypa stilte to x Ingrid på en god tid. 

B-løypa har alltid tette dueller. Stefan er også denne kvelden solid framfor de andre, men fikk følge av treningsløps-debutant Lars Erik. Trine i gryende form satte de mannlige løperen på plass i kveld.

Audun holder fortsatt unna for Atle i langløypa, men bare så vidt. De to var godt framfor de andre i løypa.

Det ble en flott sensommerkveld i skogen med fine løyper. Vi tar gjerne flere av slike!

Resultater kan leses på Brikkesys.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline