Ukens kOrOnaløype - uke 17 - nå også som turorientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Apr 2020

Da er ukens kOrOnAløype for uke 17 satt ut. Denne gangen er det junioren Kristoffer Lerli som har lagt løypene med utgangspunkt fra Gimse barneskole (C-bygget). Som ellers er det to løyper - kort (2,5 km) og lang løype (4,5 km).

I disse koronatider oppfordrer vi alle til å ta hensyn til andre. Det er ingen stempling og oppfordrer alle til å ikke berøre postene. Tidtaking og kampen mot klokke må den enkelte selv ta ansvar for.

Parkering enten på oversiden av C-bygget eller ved videregående skole.

Nytt denne gangen og fram til ordinær turorientering er klar, er at vi legger ut et kart som kan brukes til turorientering. Til forskjell for tidligere er det ingen koder eller registrering.

Last ned og skriv ut kartene selv. 

Kort løype - 2,5 km

Lang løype - 4,5 km

Turorientering - så langt du selv ønsker :-)


Løypene vil stå ute fra onsdag 29. april til og med søndag 3. mai.


God tur

0 Kommentar

Vi har trukket ut vinnerne i årets påske-Tur-O

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Apr 2020

Ingen av oss hadde drømt om at påske-Tur-O skulle bli så populært. Selvfølgelig tilskriver vi Korona-situasjonen og hjemmepåske en stor del av æren. Hvor mange som egentlig har vært ute på jakt etter poster i løpet av påsken vet vi ikke, men det er helt sikker flere enn de 115 som sendte inn registreringsskjema.

Mange nye navn tyder på at det er mange som ikke har deltatt tidligere, noe som vi synes er ekstra hyggelig. Vi håper at flere har fått en liten smakbit på hva turorientering er og kan tenke seg å delta på dette senere også. At dette har falt i smak, kan vi bare sitere fra en av e-postene vi har mottatt:

"Dette var et kjempebra initiativ. Vi trosset snø, slaps og regn for å komme oss ut for å finne flest mulig nye poster. Spennende å se nye plasser. Dette må dere fortsette med!"

Ja, og det skal vi. Vi åpner årets ordinære turorientering 15. mai. I tillegg vil vi fram til da legge ut egne løyper hver uke. Følg med på våre hjemmesider og Facebook.


Siden deltakelsen ble så stor har vi trukket ut 5 vinner.

I premie vil de 5 vinnerne få årets turO-konvolutt + en liten overraskelse.

Vinnerne som ble trukket ut er:

  • Christian Bjørgum

  • Frode kvam

  • Aase Onsøyen

  • Ludvig Sundin Hamstad

  • Lars Ola Monsen


Vinnerne vil bli kontaktet for å avtale overlevering av premier.

Tusen takk for deltakelsen :-)


0 Kommentar

Ny runde med bestilling av klær!

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Apr 2020


Selv om vi er i en relativt restrektiv tid må vi ha klær!

Derfor kjører vi en runde med bestilling av o-klær nå i vår. Vi har satt fristen for bestilling til 1. mai!

Her er link til vårt utvalg av klær med og uten design. Her står utvalget, priser, størrelser og kontaktopplysninger til Ingrid som er kolleksjonsansvarlig. 

Merk at MIL-logoen er blitt forandre litt etter at bilde over ble tatt..


0 Kommentar

Ukens kOrOnaløype uke 17

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Apr 2020

Nye muligheter for trening, denne gangen fra dørhella til blodbanken, St. Olavs hospital, Øya, Trondheim. Kjell Rune har lagt 2 løyper, en på nesten 5 km og en på halve distansen. Postene på kortløypa er lagt på området til St. Olavs hospital i vakre parkomgivelser og mellom spennende arkitektur. Langløypa går fra Øya stadion i nord til  Professor Brochsgate i sør. Sisteposten er publikumspost, rett utenfor kontorvinduet til undertegnede. Virtuell kaffe  og banan serveres på anmodning. Løypene gir gode muligheter for sprintkartlesetrening, spesielt hvis man utfordrer seg selv og holder farten oppe i hele løypa. Men det er lov å ta det med ro og nyte natur og arkitektur. Kartet er brukbart men ikke 100% oppdatert. Håper mange tar utfordringen og prøver løypene, om du vil løpe fort og konkurrere mot deg selv eller andre og kanskje legger ut sitt løp på Livelox, eller om du vil ta det pent og nyte (noen nyter helst med høy puls også  - vi er så forskjellige, heldigvis).  Kanskje vil du dele bilder du tar underveis på instagram, og da gjerne med kommentaren @melhusorientering. 


Her er løypene:

Kort løype

Lang løype


Anbefaler at du skriver de ut på en god skriver slik at detaljer og farger blir tydelige. Postskjermens plassering er markert med purpur prikk. Det er ingen koder på postene. Det henger en liten o-skjerm på posten. 


0 Kommentar

Ukens kOrOna-O-løype i uke16 og Påske Tur-O

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Apr 2020


Det har vært svært stor aktivitet i de 6 Påske Tur-o-løypene i påska.  Disse står ute til søndag kveld den 19.april, så her er det mulighet for de som ikke har tatt alle de 60 postene.


Men påska er over og vi fortsetter i tillegg opplegget med utsetting av løyper hver uke.

Denne gangen er det Frank Egil som legger to løyper fra Tambartun på Gimsekartet. Med andre ord beveger vi oss sakte men sikkert ut i marka igjen. Kortløypa er på om lag 2,5km og langløypa på drøyt 4 km.

Løypene er klar fra onsdag 15. april rundt kl 1800 og står ut til litt utpå kvelden søndag kveld den 19. april.


Her er noen stalltips fra løypelegger:

- Markere overgang til skogsorientering med at starten på løypene er gateorientert/parkorientert, også blir det en smak av skog etterhvert.

- På langløypa har jeg lagt inn et par diabolske motbakker for at deltakerne skal kjenne litt melkesyre i lårene.

- Har bevisst unngått deler av nærskogen her der jeg vet at det fremdeles er noe snø. Løypene her er i hovedsak sørøstvendte og tilnærmet snøfrie.
Eller som Bjørnson sa det:

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
 
i den blir somren til!Her er det om å gjøre å holde formen ved like - samtidig å følge sikre smitteråd!


Og her er løypene:

Kort løype

Lang løype0 Kommentar

Påske Tur-O - endring av post 39

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Apr 2020


På grunn av praktiske forhold og ikke helt oppdatert kart har vi flyttet post 39 fra lekeapparat i Losjevegen til hjørne på gjerdet i Pottenvegen, 

Last ned og skriv ut nytt oppdatert kart, eller du kan tegne inn ny plassering selv.

Sentrum løype 4


0 Kommentar

Kom deg ut på tur i påsken - bli med på O-avdelingens Påske turO

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Apr 2020

Ingen grunn til å sitte inne i påsken. Nå kan du gratis og koronafritt bli med på orienteringsavdelingen sin påske-turorientering.

Det er satt ut 6 løyper i nærområdet. 4 turer i sentrum, 1 tur i Anemarka og en på Gimse.

Alle som har tar 30 poster er med i kampen om en uttrekkspremie som er gratis TurO-konvolutt med en overraskelse. I tillegg kan det også bli noen tilleggspremier. 

Ber om at alle forholder seg til gjeldende smitteregler? Ingen berøring av postflagg.
0 Kommentar

Det er liv i o-løpere fortsatt!!

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Apr 2020


I likhet med de to første løypene i disse smitte-tider var det allerede fra første dag i løypa på Moholt observert flere MIL-løpere i dag. Eline og Martin var nok en av de første i dag og følgende koronafri rapport er mottatt:

Skikkelig fine løyper på Moholt og takk til Stein Ivar for det!  Sammen med  barnebarn Eline på 11 år tok vi utfordringen.  Hun ledet an og lærte etter hvert å knekke koden med å orientere kartet etter omgivelsene. Moholt Studentby er en myriade av bygninger og gangveger på kryss og tvers. Viktig å holde tunga rett i munnen. 2-meters avstanden ble opprettholdt og råd og dåd ble foretatt ved å bruke paraplyen som pekestokk som vist på bildet. Hun var kjempefornøyd med turen og tok det som et hyggelig avbrekk fra hjemmeskoledagen foran skjermen. Løypa er 100% koronafri og anbefales enten man springer på tid eller tar det som en spasertur i litt spesielle omgivelser.

Martin


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline