Stor aktivitet under Verdens o-dag ved Gimseskolene og Høyeggen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Mai 2022


Veldig fornøyde elever i 7. trinn på Høyeggen skole. Her avbildet på trappa ved Melhus videregående med Martin som vert i forgrunnen.

Skoleorienteringsdagen i skoleområdet til Gimseskolene og Høyeggen skolen gikk av stabelen i uka for Verdens o-dag 2022. Verden o-dag arrangeres over ei uke rundt 17. mai hvert år og samler nesten en halv million elver verden over i en o-aktivitet. I Norge er det aktivitet nesten over hele landet og det samler om lag 40 000 elever.

I nedre Melhus har vi aktiviteter på alle skoler som sogner til MIL`s område og i tillegg Øya vgs. Fredag før helga var det aktiviteter ved Gimseskolene der Gimse barneskole 6. og 7. trinn, Gimse ungdomsskole 8. og 9. trinn og Høyeggen skole 6. og 7. trinn deltok. 

Senere i vår blir det aktivitet for 10. trinn ved ungdomsskolen og noe for elever ved videregående. Brekkåsen skal arrangere noe i tida før skoleslutt. Øya vgs har rapportert at det blir o-dag med utgangspunkt fra Bjønnabakken med Øybergkartet som løpsområdet nå ganske snart.Hver skole hadde sin egen start. Barneskolen ved nyskolen der Eivind veiledet elever og lærere, ungdomsskolen hadde plass ved C-byggen med Ingrid og Hanne som verter og ved Melhus videregående hadde Martin sitt revir.

Her ser vi elver i 9. trinn fra Gimse ungdomsskole klare for sine løyper. I bakgrunnen skimtes Hanne og Ingrid som hjelper til med utskrift etter løpet.Ved nordenden av Gimse ungdomsskole har disse lykkelige elevene i 7. trinn fra Høyeggen skole stemplet på en av posten i o-løypa. De var tilfreds så langt  i løpet!

På Høyeggen var alle de fire første trinn i aktivitet med o-løyper i og rundt skolegården og det er rapportert om storfornøyde elever der også.

Disse var fire kan representer i alt 600 elever som var i sving den dagen i Verden o-dag- uka i år.

Senere i vår blir det aktivitet for 10. trinn ved ungdomsskolen og noe for elever ved videregående. Brekkåsen skal arrangere noe i tida før skoleslutt. Øya vgs har rapportert at det blir o-dag med utgangspunkt fra Bjønnabakken med Øybergkartet som løpsområdet nå ganske snart.

Oppsummerer vi skoleorienterting senere i år vil nesten og legger til 2. løp i Finn-Fram-Dagen ved Tambartun har vi over 1000 deltagere. Vi håper at mange får en bedre forståelse av kart og terreng av dette.Finn-Fram-Dagen 2 samlet mange ved Tambartun onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Mai 2022


Ivrige løpere i strie strømmer inn til målposten etter ei av stjerneløypene. Eivind hadde lagt tre stjerneløyper og ei Råtassløype med tidtaking for de unge og to løyper for de noe eldre som gikk for det meste i terrenget opp til Nordgardsmyra. Det ble altså Finn-Fram-Dagen 2!Oppfølgeren av sentrumsarrangementet lørdag ble ikke noe nedtur. All-idrett kom med over 20 barn, flere av rekruttene fra de siste åra stilte opp til ny sesong og veteraner for øvrig møtte også opp. 

Det ser ut til av det var litt over 30 barn i opplegget for disse og i ordinære løyper stilte 12 løpere. Når vi kan legge til en god del foresatte for barna, var det nærmere 80 som deltok i arrangementet. 

Av våre løpere stilte vi med 8 instruktører som skulle veilede de unge håpefulle. Av instruktørene hadde vi igjen med oss ungdommene Hanne og Ingrid som begynner å få litt rutine etter hvert.Vi har valgt å legge de mange blinkskuddene fra kveldens begivenhet i et eget bildealbum som nyhetssak på denne sida.

Resultater fra løpet kan leses på Brikkesys.

Vel blåst!

Siste løp blir førstkommende onsdag den 18. mai på Bjønnabakken på Øyås. Det blir en "eksamen", der løperne skal delta i vårt arrangement i Orkla Gaula-karusellen. Løypa for rekrutter blir veldig enkel, men litt lenger og går etter skogsstier. Herlig!Kjempedeltagelse i Finn-Fram-Dagen tross kjølig vårvær

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Mai 2022


Martin Tranæl ble i morgentimene lørdag gjort om til postdetalj - da ble det ikke like ensomt som det vises på bildet.!

Etter to år uten sentrumsarrangement for Finn-Fram-Dagen, ble det endelig en tradisjonell rekrutteringsdag igjen. Værmessig hadde vi en variert dag med vindstill og blå himmel som lirket fram solbrillene via kjølige regnbyger til vannrette haglbyger der teltet tilsynelatende hadde lyst til å slå følge med vindkula.


Hege har i bildet til høyre knipset arrangørstaben før det braker løs. Frank Egil, Trine, Stein Ivar og Eivind er mer enn klare til å ta i mot ivrige barn og voksne.

Menyen bestod av Atles to sentrumsløyper med informasjon om o-avdelinga på baksida, tidtaking med brikke, premier, info-materiell, vafler, saft og kaffe. Det skulle vise seg at deltagerne forsynte seg rikelig av alt! Vi hadde denne gangen ikke noe telleverk, men det måtte være rundt 60 barn + minst en voksen for hver unge som deltok gjennom dagen.

Det var helt tydelig at de alle fleste hadde bestemt seg i god tid for å besøke teltet og gjennomfør minst ei løype - ja, mange løp naturligvis både lang og kort løype når de først var der!Slik så det ut like etter oppstart sette innefra teltet.

Og så var vi i gang!

Stein Ivar forklarer en familie litt om kartet og løypa.

Etterpå var Lucas, Sebastian, Brage, Linda Marie og Pål veldig fornøyde.


Her har Martin fått besøk, gitt! Her stempler noen inn på siste post.

De fleste var godt kledd for været, men votter, kart og løperbrikke passer ikke helt sammen og her må vottene vike!


Sanna, Emma og Maya er trofaste o-løpere og så slettes ikke mørkt på å trosse vinden som her truer med å legge flagget flatt. Jentene gjennomførte begge de to løypene helt uten hjelp denne gangen.


Det gjelder å ordne seg praktisk. Bespisning etter et krevende løp gjøres naturlig vis i knestående!


Henrik Simet og Kristin Hoston poserer gjerne foran flagget vårt. Arrangementet passet utmerket for de to.

Det gjorde det også for Konrad og Victoria Kvernø også. Alle like blid!


Det var også virkelige veteraner som deltok i sentrum lørda. Her representert med Johanne og  Arne Solhjem.


Da var dagen over og vi var alle særs fornøyde!

Og vi forbereder oss for like stor tilstrømming til dag to i rekruttcupen onsdag 11. mai ved Tambartun. Da blir det enda mer hjelp til løypene i et litt mykere underlag enn lørdag.

Dette var en lovende start!!Vintertreninga ble avsluttet med o-løp fra Gimsmarkvegen og ute-grilling

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Apr 2022
Selv om Kong Vinter gjenstridig har sendt noen snøbyger vår vei de siste dagene går det mot lysere tider. 

I O-avdelinga markerer påsken overgangen fra vintersesong til sommersesong. Vekk med smertefull styrketrening på Høyeggen og gateorientering i sentrumsstrøkene. Inn med skogsorientering på mjuk mose i lett løpbare strøk i skogene rundt Nedre Melhus.

Under kommer kveldens resultatliste:


I kveld ble det løpt kort og lang løype med utgangspunkt i Gimsmarkvegen ved Tambartun. Kveldens løypelegger var Frank Egil,

10 stykker tok kortløypa som gikk på platået rundt Tambartun/Trøndertun. 6 stykker tok langløypa, og de måtte i tillegg ta seg over Hollumvegen for noen tøffe klatremeter opp til poster i Eindrides veg/Olderbakken.

For de som løp langløypa fikk en ekstra utfordring, ut over høydemetrene også
Frank Egil utnyttet nyervervet kunnskap om gafling av løyper. I kveldens løyper ble det lagt to sløyfer ut fra en felles post og der sløyfene endte i den samme posten. Dette ble til to varianter av langløypa med samme løypelengde, men poster tatt i ulike rekkefølger.
Litt mer stressende, for her må det orienteres nøyaktig og ikke skule til løpere rundt seg. Løpet blir noe mer spennende også.

Under ser vil løperne i det fellesstarten går.


Kort løype:

Johannes Halvorsrud 29:04

Martin Melhuus 34:16

John Lerli 36:48

Kristin Lerli 39:42

Eivind Bakk 41:10

Maren Holm Klemmetvoll 46:15

Solveig Arntzen Mellingsæter 46:15

Signe Holm Klemmetvoll 46:15

Ingrid Tronvoll 54:04

Hanne Døhl 54:04


Lang løype:

Kristoffer Lerli 36:43

Kjell Rune Logan Halvorsrud 36:52

Stein Ivar Foss 38:27

Hege S. Melhuus 40:24

Øyvind Mellingsæter 1:05:00

Atle Pedersen - Brutt

Etterpå ble det kveldsmat på bålet i gapahuken i Gimsmarkvegen. Fyringsvakt var løypelegger Frank Egil.

Løpet ble oppsummert, kommende sommersesong ble diskutert, mysteriet med orgelpipene i Melhus kirke ble rekapitulert, og vi konkluderte etter litt frem og tilbake at det er behov for flere bruer over Gaula. Eller færre.

Bildet til høyre viser andre halvparten av de som deltok i bål-seansen - andre halvparten sees på første bildet.


Så var det bare å kaste seg ut i grilling, kartstudier, hverdagsprat og alt eller ingenting. Johannes fikk beste tid i kortløypa,og Kristoffer beste tid i langløypa

Atle og Eivind forbereder kveldens grillmat.Kristin og John ser ut til å trives godt. Fornøyd  med sine løp og fornøyd med grillplass og servering.Hege og Stein Ivar er her midt i kvelden løps-evaluering.

Kjell Rune er nok godt fornøyd med ei god tid i langløypa, sekunder etter Kristoffer.
Her sammen med Johannes og John.


O-løp og grilling er virkelig stas - og godt vennskap! Maren og Solveig har det kjekt i lag!


Dermed var årets vintersesong ved veis ende og over påske er det ordinære treninger - forhåpentligvis på barmark!

God påske!Avslutning av vintertreninga onsdag med løp og bålkos

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Apr 2022Vi avrunder vintersesongen med en fartsfylt treningsøkt og litt sosialt samvær i området rundt Tambartun onsdag 6. april 2022.
Start og mål blir i en gapahuk ved Gimsmarkvegen 39/41, like ved Tambartun barnehage.
Anbefalt parkering ved barnehagen.
Se vedlagte kartutsnitt.


To løyper, kort og lang. Fri start fra 1845 til 1915. 

For de mest konkurranseorienterte blir det mulighet for fellesstart med gaflede løyper i langløypa, presis kl 1910.


Arrangøren fyrer bål hele kvelden, og fra cirka kl 2000 håper vi at så mange som mulig blir med på sosial kveldsmat rundt bålet.  Ingen blir naturligvis avvist, selv uten løp i beina først!

Avdelinga stiller med kald saft og varm kaffe, og deltakerne tar med seg mat som kan varmes på bålvarmen. Gitt værmeldingen er det sikkert greit å ha med seg klesskift, med lue og en varm jakke. Velkommen! 


NB! For de som savner styrketreninga sterkt etter løpeturen, er ei kort-økt med 90-graderen som egentreninga ok!