Ukens kOrOna-O-løype uke 2

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jan 2021

Vi fortsetter med "Ukens kOrOna-O-Løype" også i uke 2. Frank Egil setter ut tre løyper med utgangspunkt i Brekkåsen skole. Løypene er tilgjengelige fra onsdag 13. januar klokken 1800, og henger ute til seint søndag kveld. Postene er markert med små skjermer med innsydd refleks. De tre løypene finner du via linkene nedenfor her, og skrives ut av hver enkelt.

Nybegynner

Mellom

Lang


Løypeleggeren rapporterer om fine forhold og generelt godt underlag både i gatene og inne i skogen. Noen strekk går langs mørklagt vei, og vi oppfordrer sterkt til bruk av refleks og lys. En og annen issvull skjuler seg under tørrsnøen her og der, og det er en fordel med piggsko. På langløypa er det et par strekk med mulige veivalg over åker, og der kan det skjule seg en og annen plogfure under snøen - noe som kan være risikabelt for løpere med lealause ankler. Ta det pent!

God tur og lykke til!  


0 Kommentar

Ukens kOrOna-O-løype uke 1

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jan 2021


Etter regjeringas og kommunens innstramminger er vi igjen i nesten samme situasjon som i mars i fjor. All innendørs aktivitet og organisert kontaktidrett utendørs blir forbudt i minst 14 dager.

Vi har tatt en diskusjonsrunde i avdelinga og har havnet på at vi tar i bruk vår velkjente taktikk:  Ukens kOrOna-O-løype!

Hege setter ut tre løyper i sentrum med utgangspunkt fra brannstasjonen. De blir tilgjengelig fra onsdag 6. januar kl 1800 og til søndag kveld. Hver og en skriver ut sin egen løype etter behov fra linkene under. Det henger små skjermer med innsydd refleks på postene. Da er det bare å sette i gang og hold avstand!

Det blir altså ingen felles trening, men vi holder oss godt innenfor reglene med dette opplegge. Så får vi se det litt an om vi kan ha en form for fellestrening etter hvert.

Enn så lenge har vi følgende løyper å velge i (Hege foreslår å krydre treninga med 90-graderen mot en lyktestolpe på tampen av løypa!):

Nybegynner

Kort

Lang0 Kommentar

Juleavslutning med løp, gløgg og prisutdelinger.

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Des 2020


Festkvelden startet med o-løp i sentrum vest med utgangspunkt i Gruva. Audun K var løypelegger og hadde to løyper å tilby. Langløypa gikk en runde ned til Blekesøya, Strandvegen og opp til skoleområdet før returen gikk via Gimsøya og nedre Varmbo og til mål. Kortløya gikk via omtalte post i nedre Varmbo, gjennom Gimsøya og opp til Gimse barneskole. Retur om Helsport før innkomst. Det ble et morsomt løp med blanding av gater og stubbåker (kornåker som ikke er pløyd) for alle 20 involverte løperne. Vær og føre var helt magisk med spekt åkerland, så godt som ingen is eller snø og en behagelig temperatur. Audun var til og med stasjonert ute under hele løpet som tidtaker uten å lide for mye av den grunn.  Resultater fra løpet kan leses på Brikkesys og det er virkelig spennende lesing! Mange, i begge løypene, var involvert i tette sekundstrider!


Kristoffer i lang løype med god fart i retning Gammelbakkan med 2XIngrid og Hanne på slep i kort løype.

Stein Ivar i fint driv ned Gammelbakkan med peiling på Helsport.

Her har Trine en god hare i Kjell Rune framfor seg.

Også et sentrumsløp krever analyse: Hege og Stein Ivar i ivrig beretning om veivalg og små sleiv.


Etter løpet ble det diskutert kart og løyper inne sammen med en god servering.


Her annonserer Hege og Trine at bespisninga kan starte. Gløgg, pepperkaker, snurrer og saft er ikke å kimse av. Det ble mange runder til matbordet for alle.

Bildene for øvrig er fra en korrekt spredd forsamling tilpasset restriktive tider. Det gikk helt fint - praten gikk lett rundt bordene.

Helt mot slutten av serveringa vartet Kjell Rune opp med en halvtimes kavalkade av bilder og videoer fra orienteringsåret 2020. Selv dette spesielle året hadde mye å by på!Kristoffer ble en sentral person denne kvelden i Gruva. Atle delte ut sprint-trøya sammenlagt i STOK`s ungdomsløp 2020.

Under Tour de Trondheim vant han til og med to trøyer: Klatretrøya som han fikk med seg hjem og sprinttrøya som han måtte overlate til andremann, da det var mulig å vinne bare en trøye.

Kristoffer har for øvrig en rekke gode plasseringer i løp dette året, hvor Hovedløpet i sommer som et av de beste. Han ble premiert etter 14. plassen i sin klasse og det er ikke hverdagskost for MIL-løpere.

Kristoffer har, til tross sin unge alder, vært med i o-miljøet i Melhus i en årrekke og bidratt til gode prestasjoner og et godt klubbmiljø. Det ble belønnet denne kvelden med Årets Gull-o-Sko.


Årets GULL-O-SKO  er en hederspris til personer som har bidratt positivt til å styrket miljøet i Melhus IL O-avdeling.  Det er i år tredje gangen den blir delt ut. Stein Ivar Foss og Martin Melhuus har fått prisen disse to åra. Det kan være underholdende å lese tilblivelsen av skoen her, en sko som er gitt av Martin og Martin leste selv sin egen tekst før utdelinga.

Styret har altså besluttet at Kristoffer Lerli skulle ha denne vandreprisen kommende år. Her er begrunnelsen for tildelinga:

Årets gull-o-sko går til en o-løper som har løpt for Melhus orientering i hele sin karriere, og o-karrieren er på langt nær over. Utøveren er treningsvillig og stiller opp på alle våre treninger sommer som vinter. I år har utøveren arrangert treningsløp for første gang med stor suksess. Juryen mener det er veldig positivt for klubben å få flere løypeleggere. Årets gull-o-sko  gis til en positiv person som liker å konkurrere og som alltid har et lurt glimt i øyet når andre i klubben blir løpt i fra. Vinneren av årets gull-o-sko har hatt flott fremgang i o-løypa med mange fine plasseringer i år. 

 Det var spesielt artig med premie i hovedløpssprinten i sommer. Kristoffer satte seg også som mål å vinne sprinttrøya sammenlagt på ungdomsløpene i år, og den vant han med flott margin.

 I år har det vært en spesiell sesong og idretten har opplevd et stort frafall av ungdommer. Derfor er vi så glad for at Kristoffer fortsatt løper sammen med oss, og viser glede med i sporten som vi er så glad i. Kristoffer inspirerer og skjerper oss andre i klubben til å trene mer for å holde følge med han i oppoverbakkene.

 Vi velger å gi prisen til Kristoffer fordi han er en flott ungdom som vi vil beholde i o-sporten. Kristoffer er lojal mot klubben og viser at han setter pris på støtte og tips fra alle i klubben. Nå går Kristoffer over til å bli juniorløper og vi vil heie han frem fra sidelinjen eller når han passerer oss i skogen. 

Vi gratulerer!

-----------------------------------------------------------------

Etter denne høytidelige utdelinga ble det delt ut prisen Det Gylne Kompass. Ja, hele to kompass ble utdelt for de to siste åra. Det Gylne Kompass får den som har gjort noen uortodoks i løpet året - en hendelse som tilsynelatende er helt merkelig, men som hver gang har sin helt logiske forklaring: En blanding av ekstrem utholdenhet og/eller dyp konsentrasjon. Kandidatene har alltid tatt seg inn og kommet styrket tilbake, ofte i faretruende god o-form. Prisen har dermed ikke bare en humoristisk tilsnitt, men også en dypere moralsk side ved seg.Her ser vi Stein Ivar, stifteren og den selvutnevnte, suverene jury som deler ut Det Gylne Kompass til Kjell Rune for 2019.

Begrunnelsen var her noe oppskalert sleiv på førsteposten på et løp ved Jervskogen under Midt-Norsk i fjor. Altså en helt normal løpsutvikling, om men noe i større målestokk. Men selv om minutter og sekunder gikk fort, så var det ikke snakk om å gi seg. Kjell Rune kom i mål, en stor prestasjon i seg selv!

Hege fikk Det Gylne Kompass for 2020 som følger av en intenst løpestrekk under ei Ukens kOrOna-O-løype på Øya i Stiftsstaden. Greia var at det var ei strekktid som skulle til pers og da måtte kartlesinga gjøres i fart. Det skulle en tro var grei skuring med flat, brei asfaltert gangfelt som går snorbeint. Dermed kunne kartlesinga gjøres svært grundig........, men så skulle det vise seg at et tre hadde dukket opp på arenaen, helt uten å spørre om lov. Dårlig gjort! Hege benyttet da anledninga til å svinge innom Akutten der hun ble lappet sammen. Og ikke lenge etter var hun i full trening igjen. Flott!

Da var kvelden  over og vi ser fram til ny trening første onsdag inn i 2021. Velkommen!!


0 Kommentar

Juleavslutning onsdag i Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Des 2020


Onsdag 9. desember avrunder vi orienteringsåret 2020 med samling i klubbhuset i Gruva 2. etasje kl 1800.

Audun K legger to løyper på sentrumskartet med utgangspunkt fra klubbhuset. Løypene passer alle og de vil gå i området Blekesøya, Standvegen og skoleområdet.
Som vi alle vet er det å løpe orientering uhyre sikkert smittevernmessig, noe som den vitenskapelige illustrasjonen til høyre viser!

For sikkerhets skyld har vi har flyttet denne delen av o-kvelden som skal tilbringes inne til den rommelige 2. etasje for å kunne holde rimelig god avstand.

Her vil Hege og Trine etter løpet servere julegløgg og pepperkaker som er blitt tradisjon ved juleavslutninga. 

Etter servering og en hyggelig o-prat vil Kjell Rune vise noen blinkskudd av noe bilder fra dette underlige o-året 2020. Ser ikke bort fra at en og annen video dukker opp også. Dette innslaget bruker å være populært.Etter dette kommer det seremonielle delen:

Først blir Det Gylne Kompass delt ut til en løper som har utmerket seg med noe uortodoks opptreden i eller utenom o-løypa. Juryen har lekket så mye at kandidater til prisen ikke har vært noe problem.

Til slutt deles Årets Gull-O-Sko ut til en som har gjort en særdeles nyttig innsats over en lengre periode for o-sporten i Melhus. Her er det nok flere å velge i og sikre kilder vet at juryen har bestem seg!

Møt opp til o-avdelingas hederskveld - du blir ikke skuffet!0 Kommentar

Vinterlig nattløp i Hollumsåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Des 2020

Her er løypeleggers rapport.:

Veret skiftar fort i fjellet, men det kan det gjere ein onsdagskveld i låglandet også. Like før løpsstart kom eit overraskande snøver drivande inn over startområdet. Likevel var det 16 ivrige løparar som fann vegen til Hollumsåsen. Mørke og snødrev er ingen hindring for o-løparar.


Det var fire løyper å velje mellom, og folk fordelte seg ganske jamt i A-, B- og C-løypa. Løypene gjekk stort sett oppe på Hollumsåsen, med ein liten runde over pløgsla mot Brekkåsen i A-løypa. Litt vegvalsvurderingar vart det i alle løypene, og det er alltid moro å få med seg diskusjonen om vegval i etterkant. Gode løpstider i alle løypene!
Flott innsats frå alle som møtte opp!


Her kommer Martin inn til stempling på målposten.

Her kommer flere bilder fra onsdagens løp:

Da gjenstår ett løp før vi tar en liten juleferie. Det blir juleavslutninga kommende onsdag i Gruva. Da blir det sentrumsløp, gløgg og utdelinga av hedersbevisninger!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline