Trening i uke 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Jan 2020


Treninga fortsetter onsdag 15. januar fra Brekkåsen idrettsbarnehage!

Rekruttene starter kl 1830 inne i gymsalen med litt variert trening som ballspill, litt om karttegn og forskjellig løpsøvelser med og uten kart. Eivind leder treninga.

Ingrid har voksentreninga denne gangen og starter kl 1900 med langkjøring.

Så kl 2000 blir det innendørs-trening med bl.a. sirkeltrening? eller noen annet? Ingrid ber oss om å ta med ullsokker - rene ullsokker! Dette lyder kryptisk - det er bare den som møter opp som får svar på undringa! 


0 Kommentar

Pang-start for vintertreninga på nyåret!

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Jan 2020

Atle og rekruttene hadde ei fin og variert økt inne, blant annet med o-teknisk trening med fokus på kartdetaljer. Sistnevnte en øvelse ute-gruppa ble utfordret på når de kom inn etter intervall-økta.


Intervall-økta forgikk ute på fotballbanen, med drag på kryss og tvers. Pulsen var høy, men stemningen god!


Innetreninga startet som nevnt med ei økt med fokus på kartdetaljer, en stafett-variant, og her skulle det vise seg at rekruttene var et hakk skarpere enn utegjengen


En variant av Tabata utgjorde kveldens styrketreninga. Også her ble det høy puls, men en ny runde  kartarbeid på tampen av kvelden fikk alle i balanse igjen! Vi avslutta med stafett og vinnerlaget bestod av Kristoffer, Johannes og John. 

Neste onsdag er det nye muligheter i regi av Ingrid, og oppfordringa fra henne er: «møt med rene ullsokker til styrketreninga»! Spennende!!


0 Kommentar

Vintertreninga i gang fra onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Jan 2020


Onsdag 8. januar fra Brekkåsen idrettsbarnehage er plassen!

Atle har rekrutt-treninga og det blir innetrening fra kl 1830 og fram til kl 2000. Det blir både ballspill og forskjellige o-leker med løping. For de av rekruttene som ønsker utetrening vil det bli ordnet et opplegg for disse med start kl 1830.

Hege har voksentreninga. Det starter kl 1900 med intervall-trening ute. Kl 2000 blir det sirkeltrening med kart-lesing i pausene.

Da er vi i gang i det nye året!!


0 Kommentar

Tidtaking og postkontroll før løperbrikkens tid

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Des 2019


Vi har det greit både som arrangør og løper i dagens o-trening og -konkurranser: Henger ut en postenhet på hver post som sender ut ett unikt signal hver til løperbrikken som registrer koden og tida du stemplet (for det er fortsatt stempling vi sier når vi legger brikken på enheten). Når vi kommer i mål leses brikken av og løperen får "dommen" og arrangøren får tid og koder.

Slik har det naturligvis ikke vært i alle år. Det startet med postmannskap på hver post og avtegninga av neste post. Så kom klippekortet der vi klippet med klippetang som på trikken og siden fikk vi stifteklemma som var enklere og lettere. Begge disse har vært i bruk i Ukens løype helt til nå. Til slutt fikk vi altså brikken og postenheten.

 Har sakset to artikler i NOF-posten og dagens "menighetsblad" Veivalg som illustrere litt av utviklinga.


Stifteklemma er her i bruk i et stort o-løp og den er festet flere klemmer på en planke. Vanligvis var klemma (og klippetanga) hengt opp i ei snor.Svein Kvalheim har vært redaktør i Veivalg og har en spenstig artikkel om innføring av tøtsjfri stempling alle o-løp en gang i 2017. Artikkelen har for øvrig en fin oversikt over utviklinga innen tidtaking i o-løp
Bildet er fra NOF-posten en gang i 1992 og viser det den gang nyutviklet stemplingssystemet. Det skulle bli obligatorisk fra sesongen 1994 i nasjonale og internasjonale løp. Først et par år seinere ble det innført på krets og lokalplan.


I løpet av tida fra dette bildet ble tatt og fram til innføringa i løp fikk postenheten og brikken sin endelige form som vi kjenner den i dag. Dagens utstyr ser du i øverste bildet.Sammen med bildet skrev K Treekrem en artikkel om hvor langt utprøvinga var kommet. Overskrifta i artikkelen har nok vist seg å være vel optimistisk, men det er ikke langt unna sannheten heller.


0 Kommentar

Vi er tildelt prisen Årets Tur-O-arrangør 2019!

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Des 2019


I dag kom det en uventet beskjed fra Tigerstaden om at vi er blitt tildelt  en pris innen turorientering som bare ett lag får hvert år.

Her kommer begrunnelsen fra NOF:Norges Orienteringsforbund tildeler Melhus IL- turorientering prisen: Årets Tur-O-arrangør 2019!

Gratulerer!

Melhus IL - turorientering:

  • holder seg stabilt på antall solgte konvolutter
  • har økt omsetning på nettsalget
  • har mange turer og alle turer tilgjengelig på turorientering.no
  • har god markedsføring om turorientering
  • har god profilering av Grønne turer for alle 

 

Dere har hatt trykk på god markedsføring av turorientering på egen hjemmeside. Klubben har alle sine turo-kart tilgjengelige på turorientering.no.
Klubben tilbyr mange Grønne turer for alle som er gratis og tilrettelagt for barnefamilier og funksjonshemmede.

 

Melhus IL – turorienterings hjemmeside:

https://www.melhusorientering.no/p/12000/turorientering

 

Diplom i ramme til å henge i klubbhuset og en lekker Silva leveres med prisen.

-----------------------------------------------------------

Vi kan ikke si annet enn at dette har skapt litt begeistring allerede. Når utmerkelsen kommer til Melhus skal vi publisere mer om dette.

Før det kan vi more oss med en video som viser jakt på Turo-poster med stor og små føtter.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline