Solid Melhus-innsats under 2. karusell-løp på Fremo

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jun 2023


Adrian og Robin hadde knappest startet før de kom i mål. Racer-fart! Pauline Bellingmo som svever i bakgrunnen er mektig begeistret over innsatsen!


Laginnsatsen var helt upåklagelig onsdag kveld. Vi stilte med 26 løpere og det ble mange gode plasseringer. I nybegynnerklassen hadde vi 6 løpere med i kveld. Det er en del færre enn sist onsdag, så her har vi mye å gå på i lagkampen framover sommeren.

I Gul løype var Kåre klart best - like ens som i 1. løp. På 3. og 4. plass kom Steinar og Martin. Sanna, Emma og Mathilde gjennomførte i god stil på gode tider i den bratte løypa. Sammenlagt inntar Kåre og Martin de to første plassene. Sammenlagt har Trine en god 6. plass.

Våre løpere i Hvit løype fikk i kveld litt beskjedne plasseringer, men med gode tider ga mer enn godkjent innsats: Eivind, Ingrid, Trine og Kristin var godt fornøyd med kvelden.

Stein Ivar gjorde som Kåre og tok sin andre løypeseier av to mulige i Grønn løype. Hege ga alt og ble belønnet med andreplass ikke langt bak Stein Ivar. John og Jan Petter fikk også gode plasseringer med 4. og 6. plass. John har her tredjeplassen sammenlagt og Hege med bare ett løp har 5. plassen. 

Johannes imponerer igjen i Rød løype! Tore Kanestrøm fra Orkanger var det lite å gjøre med i kveld, men en sterk andreplass er skikkelig morsomt. Johannes slo to gode Leik-løpere, mens Kjell Rune kom bak der igjen. Sammenlagt etter to løp i Rød løype leder Kjell Rune med Johannes ligger på andreplass!

På topp i Blåløypa troner naturligvis Ola Keiserås fra Leik. 36 minutter på nesten 6km er ikke mindre enn imponerende. Imponerende er også Atle sin innsats med flott andreplass foran et kobbel av sterke løpere fra Leik, Gaula og Orkanger. Stefan fikk en fin 6. plass på Fremo, men ligger på en storartet andreplass i løypa etter to løp, bak Ola Keiserås. Atle har bare ett løp, men ligger på 7. plass.


I lagkampen knep Leik innpå Melhus med knappe 200 poeng.  Følgende oppsett viser detaljene:Resultatene kan leses på Brikkesys http://brikkesys.no/result.php?id=5240.


Laget er godt fornøyd med kvelden på Fremo, noe som bildet under viser:Merk at treninga neste uke blir under vårt arrangement i ungdomsløpskarusellen. Den blir arranger fra Sjetnmyra torsdag 15. juni! Der blir det vanlige løyper som vi kjenner fra før, men det er bare ungdom 20 år og yngre som får delta - tenk det!Mobilisering til karusell-løp 2

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jun 2023


O-laget Gaula innbyr til andre OG-karusell-løp onsdag 7. juni kl 1800 mellom Fremo og Langmyra. Se oppmøte her: https://goo.gl/maps/qSxAWueYjoJeNeYk7

Snorre og Johannes er i bildet over knipset etter fjorårets løp som Gaula arrangert fra Langmyra i august.


Her kommer et utdrag fra innbydelsen fra Gaula:For oss er det atter en gang muligheter for å mønstre en stor tropp i svart og kvitt! Vi har mye å forsvare fra den flotte innsatsen i Sjetnmarka. Vi har sett det før: Vi kan lede lenge utover sesongen, men Leik er  harde utover høsten. Derfor er det bare å sette kursen mot Flå onsdag kveld!

Vi kan kjøre felles fra Melhus vgs kl 1715.Mange nybegynnere på Lete onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jun 2023


Mathilde og Emma Sofie var som ei sol etter sine løp i C-løypa. Moro med ny sesong og moro sammen med venner i løypa!
Atle var løypelegger og hadde lagt fra Lete og i retning Våttåsen. Etter den store mønstringa av barn og unge under karusell-løpet sist uke, var det gledelig at svært mange kom igjen til trening. Her sørger Atle for at Johannes blir påmeldt. 

Og her under er Johannes klar for start.Også denne gangen var det tendens til kø under påmelding, men det er vi jo så vant til i Melhus.....

Atle hadde ordnet de to lengste løypene med varianter, kalt Fargeblind, uten stier og noen av fargene. Det ble en noe større utfordring enn ei ordinære løype, men svært god o-teknisk trening.

Stein Ivar tar en prat med Robin og Adrian. Mye å nytt å sette seg inn i som nybegynner!

Her er Ylva akkurat kommet i mål.

Emelia og pappa tok to løyper i kveld for sikkerhets skyld!
Yrende liv i målområdet.

Det var forresten nevnt at noen hadde hørt noe om at været var noe kjølig og fuktig. Det må være tatt helt ut av lufta..... Ingen rot i virkeligheten. Bare blide fjes!!
Sanna Elise og Maya hadde interessante ting å fortelle Eivind ved løpets slutt. Til slutt var det utdeling av løpsskjorter som de minste låner av klubben. Med det store oppmøte vi har, blir det helt påkrevet å bestille opp et utvalg til de som ikke fikk i denne omgangen. Skjorta er populær!

Resultatene ligger på Brikkesys http://brikkesys.no/result.php?id=5210


Dette var en fin generalprøve før vi skal gjeste OL Gaula sitt løp neste uke ikke langt fra Langmyra i Flå. Det blir andre karusell-løp og vi har mye å forsvare, så lad opp til poengsanking!Trening med fokus på opplæring og utdeling av skjorter til rekruttene

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mai 2023


Mellom slaga i OG-karusellen har vi trening og onsdag 31. mai med oppmøte på Lete fra kl 1800. Kjørerute her.


Treningsløp

Atle er løypelegger og har lagt løyper for alle fra nybegynnere og til de sprekeste og mest rutinerte. 

Opplæring

Alle som har behov for litt hjelp til å skjønne kart og kompass vil få hjelp til det. Behov for opplæring kan gjelde både unge og eldre. Vi oppfordrer særlig foreldre til rekrutter om å benytte seg av dette. Unge rekrutter har behov for voksenstøtte ei tid framover og da er foreldre viktig. Vi benytter selvsagt de løypene som tilbys den kvelden til opplæringa.Løpsskjorter

Avdelinga har brukt å låne ut nylon løpsskjorter i klubbfarger til rekruttene. De som ønsker å være med på trening og løp i vår regi framover vil få utdelt løpsskjorter så langt lageret rekker. Første sjanse er på treninga onsdag kveld! Skjortene er veldig populær! Bildet over illustrer plagget.

Det ganske mange som har slike skjorter og det er vel ikke usannsynlig at de kan ha blitt for små med årene. Da kan det være mulig å bytte til andre størrelser også.


Møt opp!Verdens o-dag fortsatte onsdag og torsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mai 2023


Etter den litt våte tirsdagen, ble det betydelige bedre vær onsdag. Da var det også mange flere elever med. Det var samme opplegg som dagen før med to korte løyper og ei lenger o-løype med tidtaking. Det var imponerende innsats og mange fikk økt forståelse for denne noe vanskelige øvelsen. 

Ved Gimse barneskole hadde Eivind stand og tok imot 233 elever fra 6 ulike trinn.

På trappa på C-bygget hadde Brekkåsen barneskole installert seg. Her deltok det 80 elever fra 3 ulike trinn.

Kåre regjerte ved Melhus videregående. Fra videregående deltok 19 elever i vg1. Fra Høyeggen kom det 133 elever fra 5.-7. trinn.

Parallelt kjørte Høyeggen barneskole stort o-løp ved Høyeggen skole for de fire første trinna - ikke mindre enn vel 180 elever.

Martin var med Kåre og Eivind både å sette ut poster, vikarierte ved Melhus barneskole og tok inn poster som ikke skulle brukes torsdag.
Onsdag kveld toppet vi dagen med kjempeoppmøte i første karusell-løp fra Sjetnan. Dette løpet var også en dal av Verdens o-dag-uka. 
Ett trettitall barn fra all-idrett deltok sammen med løpere fra fire lokale klubber. Det var det tredje løpet i årets Finn Fram Dagen som enda en gang ble en stor suksess.
Til sammen deltok det 108 løpere hvor Melhus hadde to tredjedel.

På formiddag torsdag troppet Martin opp igjen, denne gangen ved Melhus videregående. 45 elever fra vg1 og vg3 stilte opp. Bildet over viser noen av eleven fra vg3.


Dermed er punktum satt for verdens o-dag 2023. Oppsummeringa viser at vi passerer 1000 deltager på tre dager. Det må da bli noen o-løpere i laget etter hvert av dette?