Martin Melhuus vinner av ÅRETS GULL-O-SKO 2019!

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Des 2019


VANDREPRIS TIL EN POSITIV OG ENGASJERT O-LØPER.

Dette er en hederspris til personer som har bidratt positivt til å styrket miljøet i Melhus IL O-avdeling. Vinneren må ha være eller har vært O-løper, men trenger ikke være medlem av Melhus IL. Vinneren oppbevarer prisen fram til neste utdeling. Prisen kan deles ut til samme person flere ganger, men da med andre begrunnelser enn forrige gang.

Når deles den ut: Prisen deles ut på o-avdelingas juleavslutning.

Jury: Jury for prisen er det til enhver tid sittende styret i o-avdelinga. Juryen begrunner tildelinga skriftlig som deretter arkiveres for ettertida.

Utfyllende om begrunnelsen for tildelinga - eksempler 

  • Gjort en innsats over tid eller en ekstra stor innsats i en kortere periode for avdelinga som har fremmet et godt o-miljø.
  • Har en positiv innstilling til virket i o-avdelinga.
  • Er engasjert i avdelingas virke og tar ofte et tak for felles løft.
  • Har inspirert andre løpere til god sportslig innsats og fremmet et godt o-miljø i avdelinga med sitt gode eksempel.
  • Kan ta store og små jobber som krever lederansvar og selvstendighet.

----------------------------------------------------------------------------------------------


Styret i o-avdelinga har i 2019 bestemt at Martin Melhuus er verdig vinner av klubbens vandre-pris ÅRETS GULL-O-SKO. Som begrunnelse har styret følgende å si:


Under punktet ENGASJERT kan nevnes:

Har vært engasjert i o-sporten nesten hele livet. Han startet som ivrig bedriftso-løper som han fortsatt er – «tirsdagsløpene er hellige».

Kom inn i o-avdelinga sammen med Ingjerd og ungene når de flyttet til Melhus sist på 80-tallet. Han ble raskt med i styret og var kasserer i 6 år.

Fast i arrangørstaben for terminfesta løp i o-avdelinga siden 1988-tallet og løypelegger i interne løp i nesten 20 år.

 

Har nå passert 10 som sikker løpsleder/medansvarlig i bedriftso-løp arrangert av MIL.

 

Har hatt ansvar for Ukens løype i 7 år siden 2013.

Sammen med Ingjerd var han også ansvarlig i turorientering i 2001.

Fra 2015 har han og Ingjerd huset o-avdelingas mest brukte arrangementsutstyr i kjelleren. I så måte har han blitt en nøkkelperson hele året.

 

Under punktet POSITIV kan nevnes:

Martin er alltid villig til å stille opp uansett hva det måtte være inne o-sporten! ingen utfordringer er for store og ingen for små.

Er med i utrulig mange o-løp hvert år i bedrift, intern løp i klubben og også i regionale løp.

Er alltid arbeidsvillig og sier aldri nei og jobb blir gjort i en fei.

Martin er nysgjerrig av natur og er villig til å prøve ut ny måter å løse utfordringer på. Han har tilegnet seg kunnskap i løypetegning både i OCAD og Purple Pen.

 

Oppsummert: Martin utfører sine oppgaver med stor grundighet, er utholdende og alltid pliktoppfyllende. Til tross for et seriøst engasjement har Martin med seg et godt humør og et glødende engasjement for o-sporten som har smittsom effekt på hele o-avdelinga.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Det har vært fjorårets vinner Stein Ivar Foss som har oppbevart prisen siste året. 

Det er for øvrig Martin selv som er donor og hat hatt den kunstneriske utforminga av prisen. Les den fornøyelige beretningen hvordan prisen ble til her. 

Gratulere så mye, Martin!Her vil også Gaula-løpere hedre Martin for prisen. T.v. sitter Jostein Glesåen (for øvrig tidligere medlem og leder av o-avdelinga i MIL) og  Marcel Lanckmans.


0 Kommentar

Flott juleavslutning i kveld på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Des 2019


Det ble en fin juleavslutning på Brekkåsen i kveld.


Audun K hadde ordnet er kart som var satt sammen av to deler og delene var speilvendt av hverandre. Så ble løypa lagt med hopping fra side til side mellom disse to delene. Det kunne se ut til at f.eks. 2. strekket var nokså langt, men studere du kartet nøye er det ikke langt mellom1. og 2. post.

Hege hadde ordnet gløgg og kaffe som gikk unna sammen med pepperkaker og frukt.

2 x Ingrid, Martin og Jon Magnus etter Juleløpet.

Hanne og Hanna etter vel fullført løp.

Audun tar imot våre nye medlemmer Inga og Urte.
Kristoffer jaget raskt gjennom kveldens løp etter at kartet var studert grundig.

All koste seg med servering etter løpet. Kjell Rune hadde satt sammen en del bilder fra året som var gått og det var ikke få. Mye har hendt i et fenomenalt år i o-avdelinga.


Til slutt var det utdeling av prisen ÅRETS GULL-O-SKO. Først ble kriteriene for utdeling lest opp og så litt om tilblivelsen av prisen.

Årets vinner ble MARTIN MELHUUS! Vi gratulerer så mye!! Vi kommer tilbake med en fyldigere omtalt av begivenheten om noen dager.

Da var orienteringsåret 2019 snart over og vi speider etter 2020 - det er like om hjørnet!


0 Kommentar

O-avdelingens festaften under juleavslutninga onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Des 2019


Tradisjonen tro avsluttes året 2019 for o-løpere i Melhus med juleavslutning i Brekkåsen idrettsbarnehage onsdag 11. desember kl 1830.

Det er også tradisjon at Audun K har regien for vårt korte, men svært varierende jule-o-løp. Her har det vært ulike overraskende opptrinn som vi ikke er vant med i seriøse o-løp. Det kunne være rare symboler, rebus eller at kartet ikke er helt i vater. Litt for o-teknikken, men mest for moro. Fra sikre kilder kan det meldes at vi enda en gang kommer vi til å få noen rare opplevelser i løpet - var det noen med postene? - var det noen med kartet?. Nei, mer vites ikke. Det beste er å være nysgjerrig å møte opp kl 1830 med uteklær, sko og hodelykt!!

Etter løpet serveres livgivende gløgg av Hege m.fl. Det står ikke på!

Kjell Rune serverer også, men det er mest sannsynlig bilder og videoer fra året som har gått. Vi får mange fine opplevelser i reprise vil vi tro!

Så til slutt kommer det en sermoniell avdeling: Vi skal dele ut Det Gylne Kompass til noen som har gjort noe uvanlig til o-løper å være. Kandidat er utpekt, men det er strengt hemmelig hvem det er! Så for andre gang blir blir Årets Gull-O-Sko delt ut. Det er en vandre-pris og utdeler er den som har hatt denne tittel i år nemlig Stein Ivar. Eg den nye vinner er: Det er en virkelig en hemmelighet!

Med så mye usikkerhet og spenning er det best å møte opp onsdag kveld på Brekkåsen kl 1830!


0 Kommentar

Trening i uke 49

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Des 2019


Bildet viser ei uhyre god stemning fra ei trening i fjor høst der Reidun og Gunleiv hadde ansvaret. Stemninga blir ikke mindre god onsdagen til uka heller!

Vi fortsetter altså onsdagstreninga 4. desember fra Brekkåsen idrettsbarnehage.

Atle har ansvaret for opplegget til rekruttene som starter kl 1830. Her er det mulighet for løping ute med et opplegg med løype på kart. Ellers kjøres det vanlig innendørs trening med ballspill, hinderløype, litt om karttegn og Belgisk o. Overraskelser kan også forekomme.

Reidun og Gunleiv har hovedansvar for voksentreninga.fra kl 1900. Det blir lagt opp til tre ulike lengder under langkjøringa inkl. gåløype! Så kl 2000 trekker de innendørs til sirkeltrening. Overraskelser her også?


0 Kommentar

Trening i uke 46

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Nov 2019Vintertreninga fortsetter for fullt denne uka med både ute-trening for voksne og  inne-trening for rekrutter og voksne alt fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Bildet er fra rekrutt-trening for ett års tid siden.

Eivind vil legge opp treninga inne for rekruttene fra kl 1830. Det ligger an for ballspill, litt eventyrfortelling om sorte farger, himmelretningleken og hinderløp med puslespill.

Atle regjerer treninga for voksne. Det starter kl 1900 med intervall innbakt i knockout-sprint. Så kl 2000 trekkes det inn i salen til sirkeltrening og kanskje litt veivalgstrening i pausene.

Som vanlig noe for enhver smak!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline