Trening i uke 13

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Mar 2019


Atle kaller til mandagstrening for ungdommen kl 1800 fra Brekkåsen skole for litt løpetrening. Etterpå blir det ballspill, styrketrening og noe attåt?

Hege starter onsdagstreninga fra Brekkåsen idrettsbarnehage med langkjøring kl 1900. Martin vil som vanlig stable gågruppa til dyst samtidig. Etterpå trekker vi inn til sirkeltrening og o-teknisk trening. 

Møt opp til flotte treningstilbud - nå er det ikke lenge til utesesongen starter!Dugnad og trening i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Mar 2019


Her er en fin blanding av ansatte ved Studentsamskipnaden og dugnadfolk fra o-avdelinga etter endt jobb.Det hele startet onsdag ettermiddag med pizza for å få opp spiriten før bæringa. Så var det å bære ned bilagsmapper for de to siste åra fra 2. etasjen på gamle kjemibygget NTNU via kjelleren og opp i en lastebil. Mange kg og mange høydemeter ble det for oss 7 i dugnadgjengen. Etterpå forflyttet vi oss til et fjernlager på Nardo hvor vi først fraktet ut mange hyllemeter med permer som ble kastet og senere lagt inn kassene som vi hadde med fra Gløshaugen. Alt i alt en to timers jobb - utenom bespisningen.

Da var det akkurat passe å dra til Brekkåsen for onsdagstrening. Eivind hadde lagt linjeorientering for intervall-trening i boliggatene. Mye kroker i sørpa fikk opp dampen.

Etterpå en liten time med sirkeltrening hvor vi hadde leid inn Åge og Sambandet som rytmebakgrunn: Styrkende alt med seg. Det hele avsluttet med tomanns-hinderstafett der det var innlagt et puslespill hvor det var viktig med god terrengblikk, kombinert med valg av kartsymbol. Se en liten snutt fra dette her.Aktivitet i uke 12

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Mar 2019


Atle og ungdommene har mandagstrening den 18. mars fra Brekkåsen skole kl 1800 og starter ute med løping før det blir ulike aktiviteter inne i gymsalen.

Tirsdag kveld skal vi ta imot om lag 25 all-idtettsbarn fra 1. og 2. trinn på Brekkåsen. Bildet over er fra en tilsvarende økt noen få år tilbake.

Onsdag ettermiddag skal noen av oss delta på en dugnad på Gløshaugen der det blir bæring av ringpermer som skal flyttes til et fjernlager. 

Onsdagstreninga er det Eivind som har og det starter kl 1900 fra Brekkåsen idrettsbarnehage med intervall-trening, denne gangen også med kart. Martins gågruppe er fortsatt intakt!

Kl 2000 trekker vi innendørs til sirkeltrening og litt o-teknisk trening.

Yrende o-liv ved skolene onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mar 2019


Melhus hadde invitert klubbene i kretsen til kveldsamling for Hovedløpsprosjektet 2019. Atle hadde lagt to løyper der lang løype hadde fire sommerfuglvinger og kort tre sommerfuglvinger. Løypene var konsentrert på skoleplatået mellom Hølondvegen, Bøndenes-svingen og Remakrysset og hadde felles post i bakgården ved videregående skole og start/mål ved hovedinngangen.

55 løpere var i aksjon og de fleste var ungdommer i prosjektet, men vi i Melhus hadde lagt onsdagtreninga til samme plassen i de samme løypene. Ved bruk av sommerfugl blir løpsområdet innsnevret og løperne kan fordeles i flere løyper samtidig og det blir god spredning. Til slutt skal alle løpere ha løpt alle løypene og postene skal være tatt i samme rekkefølge.

For ungdommene var det å skifte om svette klær og få seg en matbit som var pizza tatt fra Pizzabakeren rett over elva. Elegant dette i forhold til de ivrige og spreke onsdags-trenerne som gjøv løs på styrketrening på matta i gangen i 1. etasje. Sesongen er ikke langt unna, så det er bare å stå på!

Resultater fra kveldens batalje kan sees her. Lang og innholdsrik løypeleggerkveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Mar 2019


Ikke det store oppmøtet på løypeleggerkvelden onsdag kveld, men svært nyttig for alle som kom. I tillegg til kanon-fotograf Kjell Rune er også Hege, John, Martin og Eivind med på samlinga. Sistnevnte var tilrettelegger og fikk dermed mest trening. 

Vi startet med en gjennomgang av noen plansjer hvor vi var innom noen tips hva den gode orienteringsløypa kan være, noen tips om løypelegging i praksis og om nivå og klassetilbud for ulike o-løp. Vi snakket litt om et prøveopplegg med noe endret løype- og klassetilbud for barn og unge som er frivillig i år. Litt utpå kvelden startet deltagerne med løypelegging. De valgte å legge løyper til løp de skal være løypeleggere en gang i sommer og fikk dermed en flygende start på denne jobben. Til slutt var det bildeframvisning av alle løyper til hver deltager som dermed kunne få verdifulle tips om forbedringer. Vi andre sugde til oss det framlagte produktet. Her er det John som viser løyper som kan bli brukt i Anemarka til vårens første trening som er 24. april. Ikke lenge til det!Godt blandet med plansjer og postplassering rakk vi også å bespise oss. Nærmat fra Buvika stod bl.a. på menyen, sammen med sjokolade, druer, saft og kaffe. Gjett èn gang om dette stykket ble fortært før møteslutt!Levert av IdrettenOnline