Stor aktivitet i kveldens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Jan 2019


Her lader alle opp mentalt til sirkeltrening etter uteøkta.


Rekruttene hadde andre gjøremål i kveld, så det ble ingen på dette partiet i kveld.

Ingrid vartet derimot opp med langkjøring der vi delt oss i 2-3 grupper som løp en runde i Letesvegen og Hølondavegen og en gågruppe ( som stadig blir større) som gikk tur / retur der Storbjørka stod.


De fleste av gågruppa samlet etter trening.

Ingrid instruerer hva som skal gjøres på stasjonene.

Så samlet de fleste seg inn til sirkeltrening under Ingrid`s ledelse. 10 stasjoner med 30 sekunder innsats og 15 sekunder forflytning og som ble tatt fire ganger. Ikke utpreget hvilehjem! Avslapping mellom rundene i sirkeltreninga.Klar ferdig kjør!


En svært flott treningskveld ble dette med godt oppmøte.Trening i uke 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Jan 2019


Atle og ungdommene starter uka med mandagstrening kl 1800 fra Brekkåsen skole. Først en times løping med o-teknisk trening og så inne i gymsalen med ballspill og styrketrening.

Onsdag begynner rekruttene med innetrening fra kl 1830 til kl 2000 i Brekkåsen idrettsbarnehage. Eivind vil orden litt ballspill, noe snakk om høydekurver og andre o-leker med fart i.

Ingrid har voksen-treninga onsdag kveld med langkjøring ute fra kl 1900. Martin organiserer gå-gruppa. Sirkeltrening inne blir det fra kl 2000 for alle.Ungdommene startet sesongen med innendørs orientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jan 2019


Melhus-løperne med linselus. Fra venstre: Ørjan, Oskar, Kristoffer og Håkon.


Universitetsbygget på Dragvoll var arena da fire ungdommer fra Melhus deltok på 3D-orientering, som en del av kretsens hovedløpsprosjekt. 75 gjennomførte løpet, som gikk over fire etasjer. Freidig har laget o-kart over bygget, men å legge fire etasjer ned på ett plan går jo ikke. Kartet hadde alle etasjene lagt ved siden av hverandre, og så var det opp til løperne å finne igjen trappa på kartet der den havnet i etasjen over eller under. En krevende øvelse, særlig fordi det var 15 trapper på hovedplanet. Nesten ingen av strekkene var lagt gjennom samme etasje, og hvis de var det kunne man møte hindringer som gjorde at man måtte opp eller ned en etasje for å finne posten. I tillegg var det vegvalg mellom mange av de 14 postene. Noen dører var stengte og noen var åpne, så her gjaldt det å følge med. Løperne fikk god trening i konsentrasjon. Men gleden var stor når posten dukket opp i riktig krok. De raskeste brukte under 12 minutter på løypa, andre over én time. Noen hadde prøvd 3D-orientering før, men for andre var det helt nytt. Kvelden på Dragvoll ble avsluttet med pizza og quiz rundt årets hovedløp som går i Tynset. For eksempel: Hva er innbyggertallet i Tynset? (5.500). Hva er kulderekorden? (minus 42,3 grader). Hvor mange fra STOK deltok på hovedløpet i 2018? (30 personer).


Ørjan ut fra start.

Oskar i løypa. 


Onsdagstrening og samling i Hovedløpsprosjektet

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jan 2019


Atle starter skarpt etter årsskiftet!

Han har onsdagstreninga 2. januar fra Brekkåsen idretttsbarnehage og starter kl 1830 med o-løp for store og små. Blir det ikke mye snø, så går løpet øst for Hollumsvegen rundt Nordgardsmyra. Ellers blir det gato-løp i boligfeltet. De voksne trekker inn i salen kl 2000 og har den vanlig sirkeltreninga.

Torsdag 3. januar starter Hovedløpsprosjektet 2019 i o-kretsens regi. Første samling blir på Dragvoll kl 1730-2030. Her blir det av alle ting innendørs uoffisielt KM i 3D-orientering! De aktuelle i årklassene 2003-2006 har fått innbydelse og påmelding til Atle er senest i kveld tirsdag. Felles kjøring fra Skysstasjonen blir torsdag kl 1700.ÅRETS GULL O-SKO

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Des 2018


Blant flere innslag under juleavslutninga onsdag kveld ble den ferske hedersprisen ÅRETS GULL O-SKO delt ut til Stein Ivar. 

Idèmaker, kunstner, gravør og donor Martin meddelte under seremonien historien bak prisen. Les hva det var:

Tilblivelse

Skoen er innkjøpt rundt tusenårsskiftet. Etter diverse overtramp på 90-tallet var tiden moden for en vriklefri sko av typen Integrator High. Den har gjennom mange år vært trofast med på noen hundre bedrifts-, karusell- og treningsløp i Trondheimsdistriktet. Under kryssing av et nypløyd jorde mellom Hollumsåsen og Brekkåsen den 14.november 2018 måtte den gi tapt. Sugende plogner gjorde at begge sålene løsnet, men de holdt til jeg kom i mål. Da ble det som seg hør og bør solid mobbing av lagkameratene for å løpe med klappsko.
Ikke desto mindre lå det an til at den venstre skoen skulle få et nytt liv. Høyreskoen endte på Hofstad gjenbruksplass hvor dens videre skjebne overlates fantasien.
Etter solid vasking og lufting ble venstreskoen avstivet innvendig med restene av et kjølbånd i aluminium fra en Rana 17. Videre ble den stuffet  med utrangerte orienteringsflagg hvorfra både tekstil og stål kom til nytte. Utallige lag med gullakk forvandlet skovraket til et gyllent klenodium.
Sokkelen er i eik og stammer fra ei gammel smørkjerne som har stått i et forlengst nedlagt meieri. Den ble kantet med en håndoverfres og lakkert. Messingplaten ble velvilligst donert av Frivilligsentralen i Varmbo. Etter skjelvende frihåndsgravering med en dremelfres, svartlakkering, sliping og sluttlakkering ble platen limt til sokkelen.
På undersiden av sokkelen er det tenkt at navnene på vinnerne skal graveres inn i tur og orden.            

LYKKE TIL!                                               Desember 2018.   Martin Melhuus 


Opprettelsen av denne prisen er nokså ny og vi har i det siste satt opp noen kriterier for pristildelinga, men vi vil se på dette i fortsettelsen. Det er mulig å endre vilkårene i takt med tida. Her er kriteriene som vi har i dag:

Tittelen på prisen er

ÅRETS GULL O-SKO.

Undertekst er

VANDREPRIS TIL EN POSITIV OG ENGASJERT O-LØPER.

Utforming

En brukt o-sko hvor sålen er løsnet, lakkert i gull og satt på ei treplate. Til plata er det i tillegg satt på et metallskilt der både tittel og undertekst er gravert inn. Under treplata blir årstall og vinnere preget inn.

Hva er prisen ment som

Det er en hederspris til personer som har bidratt positivt til å styrket miljøet i Melhus i.l. o-avdeling. Vinneren må ha være eller har vært o-løper, men trenger ikke være medlem av Melhus i.l.  Vinneren oppbevarer prisen fram til neste utdeling. Prisen kan deles ut til samme person flere ganger, men da med andre begrunnelser enn forrige gang.

Når deles den ut: Prisen deles ut på o-avdelingas juleavslutning.

Jury: Jury for prisen er det til enhver tid sittende styret i o-avdelinga. Juryen begrunner tildelinga skriftlig som deretter arkiveres for ettertida.

Utfyllende om begrunnelsen for tildelinga - eksempler 

  • Gjort en innsats over tid eller en ekstra stor innsats i en kortere periode for avdelinga som har fremmet et godt o-miljø.
  • Har en positiv innstilling til virket i o-avdelinga.
  • Er engasjert i avdelingas virke og tar ofte et tak for felles løft.
  • Har inspirert andre løpere til god sportslig innsats og fremmet et godt o-miljø i avdelinga med sitt gode eksempel.
  • Kan ta store og små jobber som krever lederansvar og selvstendighet.Historiens første tildeling - begrunnelsen

Vinner av ÅRETS GULL O-SKO 2018 er altså Stein Ivar Foss!

Som undertittelen sier skal vinneren være både engasjert og positiv - en person som gir et stort positivt bidrag til et godt miljø i o-avdelinga.

Under punktet ENGASJERT kan nevnes:

Han er leder i MIL hovedlaget, mangeårig styremedlem og kasserer i o-avdelinga, web-ansvarlig i o-avdelinga, Turorienteringsansvarlig, løpsleder og løypelegger i store og små o-løp.

Han er kyndig på data som kommer alle til gode i avdelinga Har god kjennskap til Brikkesys og Purple Pen.

Kan arbeide selvstendig og er ganske fokusert når det trengs.

Er rask i vendingen.

Er en habil løper på kretsplan.

Dyktig i det meste.


Under punktet POSITIV kan nevnes:

Er med i nesten alt som vi arrangerer i o-avdelinga som treninger vinter og sommer, turer, internløp og karusell-løp,

Stiller i tillegg i utallige terminfesta løp og bedriftsløp og har mange titalls starter i løp hvert år – veldig løpsvillig m.a.o.

Han har masse ideer og er villig til å prøve nye ting som blant annet i Turo med Grønne turer og toppturer.

Er alltid arbeidsvillig og sier aldri nei!


Oppsummert: Stein Ivar Foss er svært allsidig person som gir inspirasjon og godt humør videre til ung og gammel i o-avdelinga – er opptatt av at alle skal ha det bra!!

Styret i o-avdelinga synes det er stas og gi denne prisen til Stein Ivar og vi tror alle i o-miljøet i Melhus synes det samme. Gratulere!!Levert av IdrettenOnline