Midtnorsk mesterskap nærmer seg.

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Jul 2021

Hei alle sammen. 

Her kommer viktig påminnelse om Midt norsk mesterskap på Kvikne 13.-15.august😊 Et av sesongens vakreste eventyr. 

Midt norsk mesterskap i orientering, nærmer seg med stormskritt. Mesterskapet er i år lagt til Kvikne, med Kvikne IL som arrangør. Det er sprint fredag, langdistanse lørdag og stafett søndag (evt individuelt søndag også hvis smittevern tilsier det). Vi håper så mange som mulig blir med, for dette er løp for ALLE - uansett nivå og ambisjoner! 

Påmelding åpner 25. juli og stenger 3. august. https://eventor.orientering.no/Events/Show/13842 

Det er holdt av rom til oss på Kvikne fjellhotell, og jeg bør gi dem tilbakemelding rundt 1.august om hvor mange av rommene vi har behov for! Gi meg tilbakemelding så snart dere vet om dere blir med, og senest 1.august.  O-hilsen fra Hege, tlf 47751101 Mailadresse: hegesolm@hotmail.com 


0 Kommentar

Sommerløpene i Melhus 2021

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Jun 2021


Vi inviterer til Sommerløpene i Melhus 2021 - nå også med nybegynnerløype!

Tilbudet er to løyper i Vassfjellet fra Rye med Hege som løypelegger, tre løyper inkl. nybegynnerløype på Øyberga fra Lauvåshaugan med Atle  som løypelegger og to løyper i Sjetnmarka med Frank Egil som løypelegger. Vi gjør oppmerksom på at det er parkeringsavgift ved Sjetnan og på Lauvåshaugan.

Her kommer løypene og link til Livelox for de som ønsker å legge inn spor fra GPS-klokke eller mobiltelefon:

Vassfjellet fra Rye
Kjørerute
Lang løype

Mellom-løype

Livelox Vassfjellet fra Rye
Øyberga fra Lauvåshaugan
Kjørerute
Lang løype
Mellom-løype
Nybegynnerløype
Livelox Øyberga fra Lauvåshaugan
Sjetnmarka
Kjørerute
Lang løype
Mellom-løype

Livelox Sjetnmyra fra skytebanen

Vi har skrevet en grundig beskrivelse over hvordan du bruker Livelox, GPS på mobiltelefon og GPS-klokke.

Postene henger ute fra 28. juni til 9. august. God treningstur. 


0 Kommentar

Vellykket klubbmesterskap i Leinstandmarka

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Jun 2021


Klubbmesterskapet onsdag kveld ble en flott avslutning av vårsesongen! Det er andre året vi har klubbmesterskapet ved odden sør i Lauglovatnet. Vi ønsket en reprise fra den fine kvelden vi hadde i fjor på samme plassen - og vi hadde samme løypeleggeren også. 

John hadde lagt fire løyper vest for vatnet. Det er takknemlig å legge grei nybegynnerløype i dette området med mange tydelige stier. Det satte nybegynnerne pris på. 2kmC- og 3kmB-løypene var lagt i greie traseer med ikke for vanskelig postdetaljer, men det gikk fint an å rote litt allikevel. A-løype derimot hadde mange krevende strekk og poster. Her var det bare å skjerpe seg!


Det starter med en del forberedelser. John er ferdig med postene og har trillebår til å frakte arrangementsutstyr til samlingsplass. Eivind og Hege hjelper til med merking.

Da er det klart for påmelding! John ekspederer Sigurd, Heidi, Hanna og Edward som alle skal ut i nybegynnerløypa. Bak ser vi Eivind, Øyvind og Johannes som alle er dypt konsentrert om oppgavene,

Stefan er registrert inn og er klar for langløypa. Det skulle vise seg å gå ganske bra med en god andreplass som resultat.

Iver er en av de nye dette året og har fått godt tak på orienteringa. Løpet denne kvelden gikk også helt utmerket i nybegynnerløypa!

Etter kveldens strabaser i marka med poster og strekk smakte det med grillpølser og drikke!

Kristoffer har nettopp badet i Lauglovatnet og rapporterte om ok temperatur - Atle like så. Kjell Rune nøyde seg med å være tilskuer denne gangen. 

Disse kom for seint til start, men deltok i selskapet etterpå. De var de mest ivrige og elegante av de bandende!

Flott plass på odden sør i Lauglovatnet. Her ble det grilling og etter hvert premieseremoni til de som ikke hadde dratt hjem.


Vi hadde to gjesteløpere fra Trollelg som er brødre og kommer fra Lauglo som har eiendom inn mot vatnet i vest. Paul her er "bare" 89 år og er imponerende sprek. Han løp 3km B, mens bror Anders tok like godt langløypa som gikk mye på gardens eiendom. Klara og John Magnus slår av en prat med Paul.

Hege og John delte så ut premier til klassevinnerne.
Her har Kåre fått premie som vinner av klassen H70- i 3kmB.

Johannes får her premie for sin solide innsats i 3km B. Han fikk beste tid i den løypa av alle og viser god form. Han er for øvrig midt i kretsens Sommer-o-leir som arrangeres på Fjellseter.

Kristoffer har kviknet ganske bra til etter en litt tung periode i vinter. Han kjempet tappert mot spreke +/-50åringer i langløypa. Han fikk ei god løpstid og vant klassen sin.
Atle og Jan Petter med hver sin premie.
Atle gjorde et kjempeløp i langløypa som var 4.6km lang og tida ble 44 minutter - kveldens beste km-tid!
Han var om lag 11 minutter framfor de andre i løypa. De tre neste hadde et sekundoppgjør, da det skilte 40 sekunder mellom de. Stefan, Kjell Rune og Kristoffer gjorde sine saker bra!

Jan Petter fikk beste tid i sin klasse i 3kmB framfor Eivind. 

I 3kmB-løypa var det damene som dominerte fullstendig! Her er 4 av de 5: Trine, Klara, Hege og Kristin er svært fornøyd med dagens innsats - premie ble det også. Ingrid kom litt for seint til å bli med på damegruppebildet.


Da er enda et klubbmesterskap gjennomført og vi takker John for utmerket regi! De som ikke fikk anledning til å ta løypene onsdag kveld kan oppsøke de denne uka. Se linker i nyhetssaken under denne.

Resultater leses på Brikkesys.

Nybegynnerløypa ble tatt inn etter løpet onsdag, mens de andre tre løypene blir stående ut til søndag 27. juni.


Da blir det sommerferie og vi har følgende tilbud: Ukens løyper står ute fortsatt. Turorientering ruller og går og det er bare å oppsøke Sportshuset eller Turo-portalen for kjøp av opplegg.

Så kommer det til helga det årlige Sommerløpene i Melhus med 3 løyper i 3 ulike områder. Det er postflagg i terrenget og det er mulig å bruke Livelox. Nytt av året er at vi legger ei nybegynnerløype i tillegg til lang og kort løype. Følg med på hjemmesida!

Ingen grunn til å ligge på latsida! 

God sommer!!


0 Kommentar

Klubbmesterskap ved Lauglovatnet onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Jun 2021


Onsdag 23. juni kl 1800 blir det klubbmesterskap ved odden sør i Lauglovatnet i Leinstrandmarka. Det er samme sted som i fjor og vi regner med samme suksess som den gang også. Det er også samme løypelegger som i fjor og det er John. 

Du kjører fra Melhus til skistadion på Skogly. Derfra er det merket 5-600 meter rett nordover fra Ringvålskogen barnehage til sørbredden av Lauglovatnet.

Her får vi servert fire løyper av John egnet for gammel og ung, ferskinger og erfarne o-løpere. For de som trenger får hjelp med løypene og husk at klubbmesterskap er ikke noe annerledes enn en vanlig trening i så måte.

Etter løpet blir det anledning til å bade, grille mat på rist og i det hele tatt nyte den lange og fine sommerkvelden. Så badetøy, mat og drikke tar hver enkelt med.

Helt til slutt blir de yngste premiert for sin innsats i løpet. NB! Det blir utdelt løpsskjorter til utlån til de yngste så langt lageret rekker. De er også mulig å bytte skorter om vi har noen som passer.

Mer er det ikke å si: Bildet taler for seg - vatnet ligger å venter på oss!

Her er løypene:

NY

C-løype

B-løype

A-løype

Nybegynnerløypa blir tatt inn etter løpet onsdag, mens de andre tre løypene blir stående ut til søndag 27. juni.


0 Kommentar

O-intervall i Momarka i dagens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Jun 2021


Ett tjuetalls løpere deltok i kveldens o-trening fra parkeringsplassen ved Sjetnan. Nærmest til høyre ser vi Erlend, Live Marie og Randi Schrøder som straks er klar for Råtass-løypa.

Til høyre bak er John snart startklar i sin B-intervall-løype, mens Kristin og John Magnus skal ut i C-uperløypa.
Øyvind, Edward, Kåre, Hege og  Stein Ivar er i tenkeboksen før start.

Atle hadde lagt fire løyper, hvor de to lengste gikk i
Momarka øst for vegen til Sjetnmyra.
Disse to løypene hadde små treningsskjermer og ingen postenheter. Atle hadde lagt løypene oppdelt i 3-4 strekk i slengen og en kort pause. Så nye 3-4 strekk igjen - en form for intervall.


Kåre og Stein Ivar diskuterer poster og strekk etter sine løp, mens Edward tar vare på postskjermer til neste gang.

Signe, Maren og Frank Egil stempler snart ut fra start i C-uperløypa som gikk innover til skytterbanen i Sjetnmyra og nordover derfra og østover til mål
Atle vartet opp med kaffe og løpskaka. Advarselen er kun myntet for løpere som kunne bli fristet til bespisning og bare det i stedet for løping først og spising etterpå. Smakte gjorde det!
Resultater kan leses på Brikkesys.

Neste onsdag blir det klubbmesterskap ved Lauglovatnet i Leinstrandmarka. Det blir også siste trening før ferien og  Sommerløpene i Melhus. Kveldens løpere fikk skikkelig tyvtrent før det løpet!

Av Atle fikk vi servert noen kloke ord om det å lete poster:

Et botemiddel kan være dette:0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline