Lommelyktløpet 2021 med inne-servering onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Okt 2021


Tradisjonen tro siden midten av 1980-tallet avslutter vi sommersesongen med Lommelyktløpet på Bjønnabakken. Bildet viser 2 x Ingrid og Hanne etter fjorårets løp på Bjønnabakken og før programmet inne startet.

Oppmøte er ved skihytta til Yragutten (se veibeskrivelse) onsdag 20. oktober kl 1800. Etter litt forberedelser og venting på mørket vil så Atle presentere oss for kveldens løyper. Det blir, som i fjor, poengorientering med tidsavgrensning og kveldens løpstittel er Vaksineløpet. Merk at det ikke er krav om vaksinepass for å starte og det blir heller ikke vaksine som premie!

Etter løpet trekker vi innendørs og der vil Trine og Hege ordne med en enkel servering. Så kan praten gå om kveldens løp og om sesongen som er i ferd med å gå over i historien. Prat med litt god tid er ikke ofte vi opplever i o-hverdagen, så dette gjør bare godt!

Etter hvert vil de yngste bli premiert for kveldens innsats. Frank Egil vil underveis komme med en kort seanse med quiz. 

Mye å glede seg til!!

Merk at vi korter ned på programmet inne i forhold til tidligere år. Dette mest på grunn av de yngste, men også for å spare på hederen til sener i høst. O-avdelinga er nemlig 75 år og vi planlegger en hederskveld i desember med utdeling av premier for bl.a. Turorientering og Ukens løype. Der vil det også bli delt ut Årets Gull-O-Sko og evt. Det gylne kompass. Og mye mer......


0 Kommentar

Stor deltagelse i kveldens nattløp fra Saga på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Okt 2021


Stefan hadde lagt tre løyper til kveldens nattløp fra Saga. Det var ellers en fint kveld værmessig med vindstille, god temperatur og med skogbunn som holder på tørke opp etter høstregnet.

25 deltagere hadde møtt opp og av disse var det flere rekrutter med nye brikker og tommelkompass!

Ellers var det mange tette dueller, særlig i mellomløypa, der Signe trakk det lengste strået foran fem andre innen knapt 5 minutter.

I langløype fikk Audun B beste tid 4,5 minutt framfor Atle - begge med sterke løpstider på 7 og 8 minutter på kilometeren.

Resultater ellers kan du lese på Brikkesys.0 Kommentar

Nattløp fra Saga på Brekkåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Okt 2021

Stefan er løypelegger i nattlløpet onsdag 6. september kl 1900. Oppmøte ved Saga på Brekkåsen.

Det blir 3 løyper - nybegynner, mellom og lang løyper. Skriv gjerne ut løypa selv:

Nybegynner

Mellom 

Lang

Fortsatt deler vi ut rekruttsett til de som møter på trening i høst. Dette løpet blir det siste før sesongavslutninga, så det er altså to sjanser igjen! NB! Gratis opplæring i bruk av tommelkompass inkl. i prisen!


0 Kommentar

Gimse by Night med rekord antall løpere i skogen

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Sep 2021


Her står noe over 100 løpere klar for fellesstart i Gimse by Night onsdag kveld. Det er nok rekord i en fellesstart. Starten gikk fra Lete i Letesvegen og nordover i Rogavegen og opp i Hollumsåsen. Vår stuntfotograf Eli tok denne videoen fra starten: https://youtu.be/fAL8um9ls8I


Først på kvelden så de slik ut ved Brekkåsen skole, der 115 løpere ventet spent på starten.

På parkering jobbet Eli, John Magnus, Øystein og Audun K.
Ved Start var bl.a. Frank Egil og flere fra parkeringsvakt ved innkomst.
Rigging og opprydding var flere med på bl.a. Hege, Trine og Martin.
Tidtaking var betjent av Klara og Eivind.
Alt i alt et stort kveldsarrangement.
Her ved innkomstteltet venter funksjonærer også i spenning.
Frank Egil nærmest var "hare" på sykkel før feltet kom halsende etter at fløytesignalet gikk for start.
Eli og Øystein hadde parkerings som jobb og Trine var deltager, opprydder og siden post-nedtaker.
I sekretariatet er Klara og Eivind mer enn klar til å ta imot påmeldinger.
Det var også løpere fra Melhus som kom og løp de to korteste løypene med start og innkomst like ved teltet.


Ved førstepost ventet løypelegger Audun B spent. Etter 2 minutter og 42 sekunder etter start kom Vegard Gulbrandsen inn som førstemann til stempling, men han vart slettes ikke alene.
Alle løperne hadde denne posten og etter det hadde løypene flere spredingsvarianter med besøk av samme post flere ganger. Se videoen her:
https://youtu.be/LjbkCYrgztY

Få minutter etter dette hadde de først løperne gjort unna flere spredingsvarianter i Hollumsåsen og er her til venstre på tur over Kneppen og bort til 2-3 poster i skogen før dyrkajorda og bekken krysses. Der ventet terrenget mellom Brekkåsen skole og Vollmarka/Aundalen som er et ravinelandskap med store o-tekniske utfordringer.Ikke mange minutter etter det kom lysene i skogen fram til målposten. Et magisk skue!Her blir løpernes brikker avlest og datamaskina forteller lynkjapt om løpet er godkjent, hvor lang tid løperen brukte og hvilke poster de var på og når dette skjedde.
Det var svært få som ikke kom seg gjennom løypa si den kvelden!


Her kan du lese resultatene på Brikkesys: https://brikkesys.no/result.php?id=4367 0 Kommentar

Gimse by Night med ordinær natt-trening eller fellesstart natt onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Sep 2021

På onsdag 29. september er det klart for Gimse by Night igjen. Følgende opplysninger kommer fra løypelegger Audun:

Løpet arrangeres som treningsløp natt for nybegynnerne og C-løperne med start fra Brekkåsen skole fra 1900. Ta med gjerne hodelykt, da det blir fort skumt. Etter eget løp er det moro å se alle hodelyktene fra fellesstarten i Hollumsåsen og innkomsten fra halv 9. Vi lover fortsatt hva vi har sagt: Alle rekrutter som deltar på minst ett løp fram til Lommelyktløpet får et rekruttsett med brikke og tommelkompass!

For de som har lyst til å prøve seg på lengre løyper så har man anledning til å bli med i den legendariske fellesstarten som går kl. 2000 fra Lete (mål på Brekkåsen skole). Her stiller løpere på alle nivå, så det er aldri langt til nærmeste lykt seg. Løperute fra Brekkåsen skole til Lete her.Over ser du bildet fra den idylliske post 35 som alle med fellesstart skal ha.

Tvi Tvi!
B-løypen er en ganske grei løype med små høydeforskjeller og liten kupering, som ville vært nærmest en C-løype på dagen. A-løypene er et bra nivå opp i fysiske og o-tekniske utfordringer, men alle finner fram! 

Om man ønsker å delta i fellesstart, er det fint om så mange som mulig melder seg på Eventor innen søndag kveld for trykkinga av kart. neste frist er tirsdag 28. september kl. 2359 samt på løpsdagen frem til kl. 1930 på samlingsplass eller varsler Eivind i løpet av helga.

Uansett ikke noe problem å melde seg på onsdag på arena fram til ca 1930 - husk du må rekke fram til Lete før fellesstarten!
0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline