Faktaboks om vår o-kart

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Feb 2024


O-avdelinga har kart over store områder som tabellen viser.

Stor-Gimse er en sammenslått base over skogskarta over Gimse/Hollumsåsen, Våttåsen, Momarka/Sjetnmarka og den nyeste tilveksten over Kregneskjølen. Lengst ned i nyhetssaken er det et bilde-utsnitt over tekstforklaringa til en Ski-orienteringsvariant over samme område.

Vassfjellet vest er som før, inklusive de gamle kartområdene Lenadalen, Vassfjellet vest med Svartåsen.

Øyberg-kartet er nå i utstrekning som vi tok det over fra Wing på 1980-tallet. Vi har dermed kuttet ut området mellom Blekesmarka og Onsåsen som vi synfarte inn for noen år siden.

Melhus Sprintbase er et sammenhengende kart over hele vårt område som har blitt utgitt i sprintnorm: Området strekker seg fra Brekkåsen og Gimse i sørvest, via Varmbo, Melhus sentrum Ø/V, Anemarka, Rye, Brubakkhaugen, Høyeggen, Åsen fram til Lerli, Loddgårdstrøa og Rønningen/Løvset i nordøst.

Den midtre kolonnen i tabellen viser utstrekninga i km2 og høyre kolonne viser hvor mange enkeltobjekter som er på de ulike karta. At sprintkartet har mang objekter skyldes bl.a. et i et tettsted er det overlest av urbane detaljer i motsetning til glisne skogsområder. Hus bruker både omriss og fyll-farge som gjør at antallet der dobler seg.

Vil du lære mer om kart og historien bak disse, kan du lese mer i 70-årsberetninga på hjemmesida.

Årsmøte

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Feb 2024

Årsmøtet avholdes 29. februar 2024 kl 19:00, 2. etasje i klubbhuset Gruva.

Alle medlemmer har møterett, talerett og forslagsrett. 

SAKLISTE:

  1. Godkjenning av innkalling og sakliste.
  2. Valg av møteleder, referent og to til å skrive under møteprotokollen.
  3. Årsmelding 2023 (se vedlegg).
  4. Årsregnskap 2023 (se vedlegg).
  5. Budsjett 2024 (se vedlegget).
  6. Valg. Det skal velges tre styremedlemmer for 2 år, ansvarlig for –Turo for 1 år, ansvarlig for Ukens løype for 1 år, kartansvarlig for 1 år og en person i valgkomiteen for 2 år.

Etter årsmøtet og en enkel servering, har vi medlemsmøte hvor vi diskuterer planer og ideer for årets sesong.

ÅrsmøtepapirerToppforhold under kveldens skitur til Elgsethytta

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Feb 2024


Alle mann alle ved bordet vårt på Elgsethytta. Trond, Martin M, Stein Ivar, Johannes, Eivind, Trine, Hege og Martin.


Vi hadde forskjellig tilnærming til kveldens trening. Noen gikk runde på runde i lysløypa på Henriksåsen før de spurtet mot hytta, noen samlet Skijegerposter til og fra, noen gikk stille og fredelig til kveldens mål (nå var det ikke så ufredelig med resten av følge heller, da) og noen hastet innover litt bak hovedfeltet.

Sluttresultatet ble det samme: Ni løpere godt samlet rundt bordet, klare til å bespises.Mange i følget valgte kveldens buffé med kjøttkake, rømmegrøt og dessert. Det ble solid nok, men alle var i stand til å bevege seg etterpå.


Flere tema ble berørt under det vel times lange bordhaldet. føret, været, Ski-jegerposter, trening, Femundløpet og mye mer.Selv godt selskap varer ikke evig, så her er gjengen klar for avmarsj ........og snart ligger hytta for seg selv noen timer.
Hjemturen bød på godt skiføre (takk til gutta i smøretraileren for godt preppa ski!), måneskinn fra en beskjeden måneskalk og skapelig vintertemperatur.

Vel framme slokker John lyset for denne gang. Turen var vellykket på alle vis og vi gleder oss allerede til neste år.

Klart for skitur til Elgsethytta onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Feb 2024


Som flere år før, skal vi ha skitur til Elgsethytte som alternativ vintertrening onsdag 14. februar. Gnistrende vintervær er bestilt!

Bord er også bestilt for minst 12 personer fra kl 1830. Servering stenger kl 1930 og hytta stenger kl 2000.  Da må vi dra senest kl 1800 fra Henriksåsen. Kjørerute fra Byåsen butikksenter her. 

Her er det fritt for om noen vil trene litt i lysløypa før avgang eller møte opp i god tid å gå i forveien innover. Turen tar anslagsvis mellom knapp halvtime for de sprekeste og opp til en liten time for de nesten like spreke. Ingen fellesstart - fri fart etter eget ønske!

Vel framme er det bare å bestille mat etter velbehag og her er hva Elgsethytta sier om menyen:Vel møtt til en annerledes treningskveld med stor sosial faktor. Medlemskontingent 2024 + husk å legge deg til i gruppen orientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Feb 2024

Heisann o-løpere

Da er tiden inne for å betale medlemskapet i Melhus Idrettslag. 

For å drive organisert aktivitet i Melhus IL er alle pliktig til å være registrerte medlemmer (personlig medlemskap). Dette er i henhold til § 3 Medlemmer i Melhus IL sin Lovnorm. Les mer om paragraf 3 i lovnormen i klubbhåndboka.

Det er to ting du må huske:

1. Betale medlemskapet innen 1. mars 2024 slik at du kan delta i konkurranser i idrettslagets regi.

2. Når du registrerer deg/betaler, husk også å registrere deg og dine barn i gruppen for orientering i Hoopit i tillegg til de andre gruppene dere er aktive i.

Det siste er viktig i forbindelse med rapportering til idrettsforbundet og utbetaling av offentlige aktivitetsmidler.


Generell informasjon om medlemskontingent i Melhus IL

Medlemskontingenten for Melhus Idrettslag blir fakturert via Hoopit 1.februar 2023 med betalingsfrist 1.mars 2024.

Fra 2021 tok vi i bruk i Hoopit som medlemsløsning hvor all oppfølging av medlemmer blir håndtert.

Medlemskontingenten er kr 150,- pr person og betales via Hoopit.

Husk at du må ha medlemskap i idrettslaget for å konkurrere i idrettslaget regi. Medlemskapet må være i orden for at forsikringsordningene i idretten skal gjelde. 

For dere som ikke er medlemmer, registrer deg i Hoopit med å følge lenken her:  https://admin.hoopit.io/melhus-idrettslag-735223. Tidligere medlemmer skal ha fått tilsendt varsel i Hoopit, hvis ikke gå inn på lenken ovenfor.

Ønsker du å være støttemedlem er det også tilrettelagt som før!