Friske løyper i kvelds løp i Våttåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Sep 2020

Kristoffer er veldig fersk 
løypelegger, men vartet opp med friske løyper i lia mellom Valshaugen og Våttåsen  i kveld. Det ble drøye km--tider for mange, men en fin treningstur med mange o-tekniske utfordringer ble det.

Dette er den 3,2 km lange B-løypa

Om lag 20 deltagere møtte opp og løp ei av de fire løypene. 10 stilte i de to korteste løyper og gjennomførte i fin stil.

I B-løype ble det en solid seier til Kåre Onsøyen som er i god form for tida Noen prøvde seg med at han er tidligere eier av noe skogsområde i området, men det har nok lite med sannheten å gjøre.

A-løypa ble vunnet av Stein Ivar knapt foran Stefan - begge med sterke løpstider.Her har vi et knippe av deltagerne med løypelegger Kristoffer i midten. 

Resultater kan leses på Brikkesys.

Neste på programmet blir Gimse by Night fra Brekkåsen skole kommende onsdag. Da må hodelyktene lades opp!


0 Kommentar

Det aller siste kveldsløpet i dagslys fra Valshaugen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Sep 2020


Kristoffer byr opp til treningsløp onsdag 23. september fra Valshaugen som ligger på Letesvegen mellom Hollum og Rakbjørga. Merket fra Letesvegen til parkering. Her er kjørerute fra Brekkåsen.

Starten er satt fra kl 1715 for at det skal holde med dagslys for løperne. Det blir de fire vanlige løypene å velge i og det er hjelp å få for de som trenger det.

Benytt anledning til den siste o-treninga på kveldstid i dagslys dette året. 


0 Kommentar

30 løpere med i kveldens O6`er fra Rye.

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Sep 2020


Oda og Emil står her ved startenheten. De gjennomførte enda en gang med glans i nybegynnerløypa!


Det ble riktig godt oppmøte i kveldens o-løp fra Rye. 30 ble fristet av et fint høstvær og greie løyper som Martin hadde lagt mellom Lodda - Svartåsen - Gammelåsen. 

Det gode oppmøtet i seg selv er gledelig, men i tillegg er det moro å se barn og ungdom komme igjen gang etter gang og har tydeligvis stor glede av o-sporten. Det er bare blide fjes å se. Og ikke nok med det: Også i kveld kom det tre nye løpere for første gang. Julie, Colin og Tor Håkon prøvde seg for første gang i et o-løp i skogen. Flotte greier.
I løypene er det som vanlig noe kniving om plasseringen. Audun og Atle gjør opp seg imellom med små marginer som regel. Ett lite minutt ble det i favør Audun i dag. Ikke langt bak kom Stefan, Kristoffer, Kjell Rune og Hege som perler på en snor. Alle med km-tider mellom 9 og 12 minutter.

Her er Kjell 'Rune, Hege, Atle og Audun samlet til en prat om veivalg i A-løypa.På "hjemmebane" slo John Magnus (med Prestmo til etternavn og løpet gikk på Prestbakkan!) til med seier i B-løypa godt framfor Kåre på andreplass - begge med gode km-tider.

Her er John Magnus sammen med Signe og Frank Egil som begge løp C-løypa.

I C-løype finner vi mange flotte ungdommer som gjennomfører sine løp med stor sikkerhet. Disse utgjør 8 av 10 i løype denne kvelden: Utmerket gjennomført!
5 medlemmer av familien Bredland Seehus. To på fire føtter og tre på to føtter! Det ble debut i C-løypa i kveld.


Her ser vi også den nyeste tilskuddet Julie i midten av jentegjengen av ungdommer i C-løypa.De aller ferskeste finner vi i kveld i nybegynnerløypa. Alle i nybegynnerløypa som deltok i kveld har begynt i høst - de siste kom nå i kveld. Svært gledelig!


Colin og Tor Håkon hadde sin først tur i nybegynnerløypa i kveld og fikk litt starthjelp av Eivind. I tillegg til poster som ble plukket i tur og orden ble det også fortært litt blåbær.

I løpet av kvelden ble Kjell Rune hedret som 50-årsjubilant med et hurtigoppsatt blandet kor. Her kan du høre og se opptrinnet.

Vi annonserte vel sist at vi nærmet oss o-løp i mørket. Kveldens løp gikk helt uten problemer og vi vil gjennomføre også neste ukes trening i dagslys, men med enda litt tidligere start. Da er det Kristoffer som legger løyper fra Valshaugen.


0 Kommentar

Audun B med respektabel innsats i NM i Mostadmarka I helga

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2020

Audun Bakk forteller om gjennomføringen til arrangør og tidligere verdensmester Stig Berge. 

Tekst og foto: Erik Borg/Trønderbladet


Melhus IL hadde med én mann på første distanse under NM-uka i Mostadmarka i Malvik.

– Moro å være med på et flott arrangement så nært hjemme, sier Audun Bakk.

1970-modellen ble nummer 57 av de 73 deltakerne i herrer 21 år og eldre. Visst var det en del minutter framover til de beste, men det var også flere bak karen fra Gimse. Han var kanskje feltets eldste.

På langdistansen hadde han lenge god kontroll, men på den siste av de to rundene ble det noe tidstap.

– Jeg var sliten, og det var virkelig noen stigninger, sier Audun.

– Det ble bra til slutt?

– Jeg er seig. Det gikk på det jevne.

Audun er også med på mellomdistansen under NM-uka.

Valgte bort linsene

Kvelden før konkurransen, som av mange av storfuglene ble regnet som den viktigste denne sesongen, for langdistansen er selve urdistansen i orientering, tok Audun et valg som hadde stor betydning for hans del. Melhusbyggen bestemte seg for å løpe uten linser. Formålet var å kunne lese det meget detaljrike kartet bedre.

– Jeg er nærsynt. Uten linser ser jeg ikke like bra på avstand, men de oransje postene ser du likevel.

Av landets fremste

49-åringen var forrige helg med på Veteranmesterskapet i Eiker. Der sprang han mot jevnaldrende og var helt i toppen. Det ble 13. plass på mellomdistansen og sjetteplass på den lange.

– Alt i alt er dette en veldig god uttelling på ei mesterskapshelg. Kanskje det beste resultatet fra en Melhus-løper i et veteranmesterskap i orientering noen gang, står på det hjemmesiden til Melhus IL, som er imponerende oppdatert med jevnlige nyheter.

Melhusbyggen var med på orientering i oppveksten før det ble mer ski og friidrett. Etterhvert ble det mye problemer med akhilles i føttene og også flere operasjoner før beina ble bedre og postjakten ble gjenopptatt. I 2007 ble han nummer 26 på ultralang-NM, hans beste seniorprestasjon i orientering. Bakk var allerede da av de eldre i feltet.

– I år er det blitt 25–30 konkurranser inkludert treningsløp. Orientering er fin variasjon i treningen.

Audun i fint driv under langdistansen i Mostadmarka

Rimelig ivrig

Bakk var nok fort av de i NM-feltet som trener mest. Det blir gjerne ni–ti økter i uka. Ti mil hender seg at det blir på rulleski. I løpet av et år blir det 750 treningstimer for super-veteranen. I langrenn er han av verdens beste i sin alder. Han har vært topp hundre på alle de tre store langløpene Vasaloppet, Birkebeinerrennet og Marcialonga. Senest for to år var han den 92. raskeste av alle på Vasaloppet.

– Jeg staker på rulleskiene.

To–tre ganger i uka løpes det i terrenget. Når han orienterer, får han tid til å se etter mer enn poster.

– Det er så fint å komme seg i naturen. På langdistanse-NM hadde jeg tid til å se meg rundt og nyte den fine utsikten. Det er  nesten ikke en sti og ordentlig villmark i Mostadmarka.

Med tanke på skisesongen er mye uvisst.

– Men jeg kan da ikke gi opp å trene. Det vil være hardt å trene seg opp igjen, smiler veteranen.

En oppgave gjenstår

I orientering er sesongen på hell, men en viktig oppgave gjenstår etter NM-uka som for hans del avsluttes med finalen på mellomdistansen lørdag. Bakk har en av hovedrollene på en lokal o-begivenhet.

 – Jeg skal være løypelegger for Gimse by Night, sier han.

Onsdag 30. september er natt-orienteringsløp med fellesstart.

NM langdistanse

D 21-E, 8 370 m: 1) Andrine Benjaminsen, Lillomarka OL, 1.04.05, 39) Pauline Røstum Bellingmo, NTNUI, 1.46.31.

H 19-20E, 10 310 m: 1) Niels Christian Hellerud, Halden SK, 1.11.53, 5) Aslak Heimdal, NTNUI, 1.19.46, 6) Johan Christie Ørke, NTNUI, 1.20.31, 7) Anders Vestøl, NTNUI, 1.20.32, 10) Sigurd Paulsen Vie, NTNUI, 1.23.28, 29) Peter Andreas Gisholt, NTNUI, 1.50.18.

H 21-E, 13 470 m: 1) Audun Heimdal, NTNUI, 1.27.19, 16) Andreas Sølberg, IL Leik, 1.40.25, 17) Oskar Andrén, IL Leik, 1.40.48, 46) Ola Keiserås, IL Leik, 1.56.11, 57) Audun Bakk, Melhus IL, 2.29.28.


0 Kommentar

Trening fra Rye onsdag kl 1730

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Sep 2020


Martin er løypelegger i sesongens siste dagløp. Det blir start fra Rye ved veidelet like ved Lodda.  Kjørerute er her. Starten er satt fra kl 1730 og det kan lønne seg å ikke kom for seint etter det.

4 løypene er lagt! i fint terreng med nydelige høstfarger. Har unngått gaupestrekket Audun B fristet med tidligere i sommer! Nå holder vi oss i området mellom Pallinsætra og Gammelåsen. Hvis det skulle bli oppfylt med biler oppe ved bekken på Rye, kan jeg friste med en spasertur fra toppen av Prestbakkan (grasvollen) noen hundre meter lenger ned. Starten foregår fra samlingsplassen.
0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline