Rye by Night

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Okt 2022

Rye by Night! Nei, det er ikke Rugbrød, Rugøl eller Rugwhiskey, men nattorientering. Ni ivirige melhusløpere møtte opp ved Lodda på onsdagskvelden. Antallet deltakere var lavere enn på Gimse by Night, men stemningen, innsatsen og løypekvaliteten var like god. 

I kortløypa løp Sanna og Emma sammen med mamma og pappa. De fløy gjennom mørket som en vind. Jentene var som alltid veldig positive og glade. De er ikke redd for bekmørket. Martin løp også kortløypa med stødig kurs og med solide  gode veivalg. 

I mellomløypa løp John. John tok med to kart. Både for lang og mellomlang løype. Da kunne han bytte løype hvis han skulle finne på å ombestemme seg underveis. Det er smart når man har litt problemer med å bestemme seg på start. 

I langløypa løp Johannes som en pil gjennom skogen. Johannes har hatt en flott sesong i år. Johannes løper mer og mer stabilt, og han har den gode kvaliteten med at han aldri gir opp. På Rye løp Johannes veldig godt uten store bommer og med fine smarte veivalg. Johannes hadde også bakt kanelsnurrer som han hadde med til løpslederen. De smakte fortreffelig selv om de ikke var laget av rugmel.

Hege og Kjell Rune løp også langløypa. De er litt engstelige i mørket så de passet på å starte nesten samtidig. Det er det som er fint med orientering. Man kan alltid løpe sammen med en venn!

    Resultatene er her for de som bryr seg om sånt. https://brikkesys.no/result.php?id=4942GbN 2022

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Okt 2022
Magisk kveld ved Lomtjønna onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Sep 2022


Vakrere enn Klara sitt blinkskudd kan det ikke sies. Noen sekunder etter fellesstarten kl 2000 ved Lomtjønna i det flotte høstværet - det er ikke til å tru!

Gimse by Night fikk rekorddeltagelse i år med 147 påmeldte og 132 startende og alle fikk seg en uforglemmelig kveld i terrenget fra Lomtjønna noe over 100-metre under Vassfjellmasta mot Lenadalen og over Litlfjellet.

Bilder og videoer i nyhetssaken er fra Klara, Hege og Kjell Rune.

Så begynner ting å skje:

Det er onsdag og klokke er nærmere 7-tida på kvelden og sola er i ferd med å senke seg ned over Hemnekjølen i vest. Et helt spesielt skue ble det som alle beundret i tida før start.


Arrangørene er kommet seg opp Vassfjellvegen for ei stund siden og det meste er på plass:

Postene kontrollert for siste gang. Parkeringa er i startfasen og venter på det store inntoget, 
Målteltet er på føttene og starten er i ferd med å rigges.
Se video.

Biler strømmer på og plassen på kulen der stien mot Vassfjellhytta tar av vegen fylles opp med spreke og spente o-løpere.
Det blir mørkere og mørkere og løperne blir stadig uroligere (oppvarming heter det).
Se video.
Så er tiden fullbyrdet.

Bildet helt øverst er for øvrig like etter fellesstarten og videoen viser like før, selve starten og de første sekund etterpå.

Klokka er nær 2000 og det er like før hornet lyder (video) for 125 løpere i fellestarten. Det er et øyeblikk mange har sett fram til å være en del. I år ble det rekordmange i feltet fordelt på fire ulike hovedløyper med ulike lengder og vanskegrad.

De to lengste løypene hadde såkalt gafling, der løperne ble delt igjen i 4 løyper. Løypene ble satt sammen der galingene kom ulikt, men at alle fire variantene i løype hadde til sammen like lang løype.

Løypelegger Audun forklarer grundig om dette og om passeringa av fellespost med kode 65 i denne videoen.De som vil løpe utenom fellesstarten har alt startet og mange har kommet i mål, som Maya, Sanna, Emma og Steinar


Løperne var borte i knappe 10 minutter når løper-reia kom til runding med en nylig oppsatt post der starten gikk like før. Noen ble kanskje litt overrasket der? Se video.Fellestart betyr mange løpere samtidig ut og det forplanter seg også ved innkomst. Vi hadde ikke helt klaff med resultatene, men roet oss inn når løpet var vel overstått. Audun og Eivind sjekkere ut hva som kommer inn på data`n.

Det var mye glede og begeistring onsdagskvelden og det var ikke bare løpet som begeistret. Det viste seg at Hege hadde bursdag - hun passerte 39 år... eller noen sånt. Det er ikke så farlig forresten, for Klara og Atle hadde kjøpt gave til å med. Det ble bare Atle som fikk klem.
Til venstre ser vi John komme til registrering etter sitt prikkfrie løp i Vassfjellet.

Da var årets Gimse by Night vel overstått. Løperne kom i mål, bilene kom ned til bygda og samlingsplass ryddet.  

To dager senere var også postene tatt ned.
Resultatene kan leses på Brikkesys.


Og da var alt som før ved Lomtjønna. 
Gimse by Night i Vassfjellet onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Sep 2022


Høstens stor løp i nattorientering i Melhus, Gimse by Night, er klar til start!

Onsdag 28. september er det nattløp fra Lomtjønna i Vassfjellveien med samlingsplass fra der stien til Vassfjellhytta starter. Kjørerute her.

Dette er et kombinert påmeldingsløp og treningsløp internt. For de som ønsker å være med på fellesstarten går den kl 2000. For dere som vil løpe C- og Nybegynner-løypene er starten individuelt og du kan starte mellom kl 1900 og 2000. Påmelding på samlingsplass.

Det er fint at dere kan samkjøre, for det er bra å begrense antall biler på den smale veien. Det er greie parkeringsforhold ved Lomtjønna.

Velkommen til et spesiell o-opplevelse!


Limer inn PM til løpet her:
Nattorientering på Hollumsåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Sep 2022

Lise og Lilly Marie klar for nybegynnerløypa

Bilde: Ylva og Lilly Marie klare for nybegynnerløypa

16 løpere fant veien til Klevavegen og gapahuken på Hollumsåsen med fin utsikt mot Brekkåsen og bugnende havreåker, der løpsleder og løypelegger Martin Melhuus hadde forberedt trivelig samlingsplass med bålkaffe og kona Ingjerds nydelige eplekake. Svartkjelen med kaffe gikk runden til og med før start, så det skulle ikke stå på serveringa.  

Hele 9 løp langløypa i septembermørket. Hollumsåsen bød på høydekurver men tørr bakke, unntatt rundt 14. posten. Det ble mye retningforandring og utfordringer for løperne i skrålier og mange tråkk utenom hovedstiene. Det gjaldt å bruke kompass og hodelyktlyset godt.

Bilde: Martin lagde trivsel på samlingsplassen. Kaffen smakte godt, til og med for ungdommen i kveld.

Stein Ivar var raskest i langløypa, men bare 10 sekunder foran Stefan. På plassene etter fulgte gjesteløpere fra Trollelg/Buvika, ekteparet Kristin og Frode Haugskott.

I mellomløypa tok Eivind innersvingen på John. Ingrid og Hanne tok kortløypa og i nybegynnerklassen fullførte 3 løpere, Lise, Ylva og Lilly Marie.


Vi takker Martin for gode løyper og trivsel rundt bålet. Om ei uke er det Gimse By Night på Vassfjellet/Lomtjønna.

Resultater fra kveldens løp her.

Billedgalleri.