Gimse by Night og siste løp i O6`eren onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Sep 2019


Alt er klart for et spesielt løp som Gimse by Night er. Her er starten i 2018. 

Gimse by Night er et terminfestet nærløp i Eventor og vi får besøk av mange spreke løpere i kretsen bl.a.fra  NTNUI og lag rundt oss. Løpet går som fellesstart for de to lengste løypene noe som er svært sjelden i nattorientering. Løypene er lagt med gafling som er betegnelse på spredingsmetoden i løypene og her benyttes bl..a. sommerfugelvinger med korte runder med en post som er felles for disse rundene. Løypene kan ha flere slike fellesposter med vinger. I fjor så dette slik ut fra en fellespost. Som vi ser er det skikkelig plaskregn, men i år er det meldt vesentlig bedre vær uten at det blir mindre spektakulært av det.


O6`er nr. 6. For vår egen del i tillegg  det siste løp i O6`eren og er med i poengberegningen for den. Løpet går fra Saga på Brekkåsen onsdag 25. september har flere starttidspunkt: For de som løper klasser som har Ny og C-løyper er det fri start like ved Saga og vi regner med å kunne sende ut løpere fra litt etter kl 1900. Fint å drøye det til det er mørkt omkring kl 1930? Fellesstarten for B -og A-løypene går kl 2000 fra Grustaket rett opp for krysset Hollumsvegen/Klemets veg. 

Bruk denne tabellen for å finne klassen din (som skal være den samme som de andre O6`er-løene i sommer):

Vi regner med mist like god påmelding som i fjor da det var 130 på listene. Det er begrenset parkering i området, så det hadde vært fint om klubbens løpere kunne parkere bilene ved Capro og gå bort til Saga.

Det hadde vær flott om dere kunne melde dere selv på Eventor eller til Eivind (eivibak@online.no) innen søndag kveld eller senest tirsdag kveld for å få lagt det inn i Eventor før nedlasting til løps-pc. Eller er det greit å møte opp onsdag kveld også for påmelding like før start. Merk at det ikke er startkontingent for MIL-løpere.

Møt opp i vanlige o-klær, godt fottøy, brikke, kompass og full-ladet lykter til en uforglemmelig kveld.Godt oppmøte og stor stemning under medlemsmøte i Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Sep 2019


Her ser vi en engasjert forsamling i Gruva i kveld under medlemsmøtet. F.v. ser vi Stein Ivar, Hege, Atle, Martin, Eli, John Magnus, Anita, Steinar og John. Fotografen var møteleder Eivind.

Det var mange saker opp til diskusjon, men årets sesong ble grundig analysert. Nye løpere i avdelinga syntes det har vært en fin sesong og trives i avdelinga - det gjelder ung og eldre. De har glidd fint inn i miljøet. Det var stor enighet om at vi ikke skal gjøre store forandringer på sesongopplegget til neste år.

Det ser også ut til at det er stemning for en treningsgruppe rekrutter under vintertrening hver onsdag kveld. Det vil bli trening mellom 1830 og 2000, mesteparten inne i Brekkåsen idrettsbarnehage. Den treninga kommer rett i forkant av innedelen av voksentrening fra kl 2000.

Eller ble bestemt at det blir en runde med bestilling av klær i høst.

Et svært fint møte ble det!Mange i høstens første nattløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Sep 2019


18 løpere stilte til høstens først nattløp i kveld. Det gikk fra parkeringsplassen på Skjetnan med Atle som løypelegger. De tre løypene gikk innover til Skjetnemyra og rundt løysløypetraseene. Starten var såpass tidlig at de flest fikk litt lys før det ble bekmørkt på slutten. Alle fikk seg en fin opplevelse i marka,  som for ganske mange ble det første  løpet i mørket. Det lover godt, for nest onsdag er det Gimse by Night og fellesstart. 

Resultater kan leses på Brikkesys.Medlemsmøte torsdag i Gruva

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2019


Hver høst i overgangen mellom den lyse sommersesongen og den gryende mørke vintersesongen har vi medlemsmøte.


I år har vi medlemsmøte torsdag 19. september kl 2000 i Gruva 1. etasje. Her kan vi liste opp følgende sakliste som vi berører: 

1. Vi tar et kort sveip over sommersesongen 2019 og hvordan den har gått:

OG-karusellen +Treninger + Rekruttering + Egne løp (KM lang, O6`er, Ungdomsløp, ‘bedriftsløp, sommerløpene og karusell-løpet) + Kart + Turer og deltagelse i løp + Ukens løype + Turo + Allidrett/ Skoleorientering/ Barnehageløp + O-skolen på nett..


2. Kort om den nærmeste tida i høst med løp, trening, bestilling av klær og sesongavslutning.


3. Hvordan blir kommende vinter og sommeraktiviteter 2019 for oss i MIL orientering: Her er det viktig med gode innspill og diskusjoner!

a) Vintertreninger for rekrutter, ungdom og voksne. Vi har pr. i dag mulighet for trening inne i gymsalen i Brekkåsen skole mandager kl 1900-2030 (er brukt for ungdom) og i Brekkåsen idrettsbarnehage onsdager kl 1800/1900-2100 som er brukt for rekrutter og voksne.

b) Internopplæring i vinter?: Løypelegging + løypetegning på OCAD/Purple Pen + Annet?

c) Hvordan drive  rekruttering og opplæring til sommeren?: Finn Fram Dagen og  skoleorientering.

d) Hvordan skal vi trene til sommeren og hvilke løp skal vi ha?: Treningsløp, O6`er, karusell-løp, bedriftsløp, terminfesta løp o.a. Hvile kart og startplasser skal vi ha? Løpsledere/Løypeleggere?

e) Turer, samlinger og sosiale tiltak ellers: Midtnorsk mesterskap 2020.

f)  O-trimaktiviteter: Turorientering/ Grønne turer og Ukens løype.


4. Litt mer om dette?:

-  Skal vi ta på oss Midtnorsk mesterskap om to år?

-  Hvordan skal vi rekrutter og drive opplæring av nye rekrutter?


5. Annet?


Det kan også hende det blir en lett servering!!Trening i nattorientering fra Skjetnan onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Sep 2019


Da er tida inne til å lade opp hodelyktene igjen - 6 mnd med nattorientering venter!

Tradisjonelt starter vi pent og pyntelig med en enkel treningskveld fra parkeringa ved oppkjøringa til Skjetnemyra onsdag 18. september. Merk at vi har satt oppmøte til kl 1900 for å få litt mørke før start. 

Det er meldt litt regn, så vi setter opp telt for kosens skyld. Regnklær og gode sko skader ikke under opplæringa..

Hege og Eivind (og flere om nødvendig) vil være behjelpelig med instruksjon og følge for ferske og usikre løpere.

Atle vil legge tre løyper av ulike lengder og vanskelighetsgrad.

Her er kjørerute fra Brekkåsen.Levert av IdrettenOnline