Solid Melhus-innsats under 2. karusell-løp på Fremo

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Jun 2023


Adrian og Robin hadde knappest startet før de kom i mål. Racer-fart! Pauline Bellingmo som svever i bakgrunnen er mektig begeistret over innsatsen!


Laginnsatsen var helt upåklagelig onsdag kveld. Vi stilte med 26 løpere og det ble mange gode plasseringer. I nybegynnerklassen hadde vi 6 løpere med i kveld. Det er en del færre enn sist onsdag, så her har vi mye å gå på i lagkampen framover sommeren.

I Gul løype var Kåre klart best - like ens som i 1. løp. På 3. og 4. plass kom Steinar og Martin. Sanna, Emma og Mathilde gjennomførte i god stil på gode tider i den bratte løypa. Sammenlagt inntar Kåre og Martin de to første plassene. Sammenlagt har Trine en god 6. plass.

Våre løpere i Hvit løype fikk i kveld litt beskjedne plasseringer, men med gode tider ga mer enn godkjent innsats: Eivind, Ingrid, Trine og Kristin var godt fornøyd med kvelden.

Stein Ivar gjorde som Kåre og tok sin andre løypeseier av to mulige i Grønn løype. Hege ga alt og ble belønnet med andreplass ikke langt bak Stein Ivar. John og Jan Petter fikk også gode plasseringer med 4. og 6. plass. John har her tredjeplassen sammenlagt og Hege med bare ett løp har 5. plassen. 

Johannes imponerer igjen i Rød løype! Tore Kanestrøm fra Orkanger var det lite å gjøre med i kveld, men en sterk andreplass er skikkelig morsomt. Johannes slo to gode Leik-løpere, mens Kjell Rune kom bak der igjen. Sammenlagt etter to løp i Rød løype leder Kjell Rune med Johannes ligger på andreplass!

På topp i Blåløypa troner naturligvis Ola Keiserås fra Leik. 36 minutter på nesten 6km er ikke mindre enn imponerende. Imponerende er også Atle sin innsats med flott andreplass foran et kobbel av sterke løpere fra Leik, Gaula og Orkanger. Stefan fikk en fin 6. plass på Fremo, men ligger på en storartet andreplass i løypa etter to løp, bak Ola Keiserås. Atle har bare ett løp, men ligger på 7. plass.


I lagkampen knep Leik innpå Melhus med knappe 200 poeng.  Følgende oppsett viser detaljene:Resultatene kan leses på Brikkesys http://brikkesys.no/result.php?id=5240.


Laget er godt fornøyd med kvelden på Fremo, noe som bildet under viser:Merk at treninga neste uke blir under vårt arrangement i ungdomsløpskarusellen. Den blir arranger fra Sjetnmyra torsdag 15. juni! Der blir det vanlige løyper som vi kjenner fra før, men det er bare ungdom 20 år og yngre som får delta - tenk det!Mobilisering til karusell-løp 2

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jun 2023


O-laget Gaula innbyr til andre OG-karusell-løp onsdag 7. juni kl 1800 mellom Fremo og Langmyra. Se oppmøte her: https://goo.gl/maps/qSxAWueYjoJeNeYk7

Snorre og Johannes er i bildet over knipset etter fjorårets løp som Gaula arrangert fra Langmyra i august.


Her kommer et utdrag fra innbydelsen fra Gaula:For oss er det atter en gang muligheter for å mønstre en stor tropp i svart og kvitt! Vi har mye å forsvare fra den flotte innsatsen i Sjetnmarka. Vi har sett det før: Vi kan lede lenge utover sesongen, men Leik er  harde utover høsten. Derfor er det bare å sette kursen mot Flå onsdag kveld!

Vi kan kjøre felles fra Melhus vgs kl 1715.Slik bruker du Brikkesys på OG -karusellen

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jun 2023

Denne bloggen beskriver hvordan du bruker setter opp løpet i rankinglister og klubbkonkuranse når du arrangerer OG-karusellen.

Det ligger en brukermanual på brikkesys.no. Denne bloggen er et suplement til manualen. 


Før løpet skal arrangeres

Bruk lisensen til OG-karusellen

Først som siste er det lurt å logg inn med OG-karusellens lisens i Brikkesys. Det er kanskje ikke kritisk under løpet, men det bør gjøres når du skal lage rankinglister og klubbkonkurransen.

Gå inn på Brikkesys, velg fanen Valg og trykk på Vis lisens.
Nå får du opp et Lisensvindu med din klubbs lisens. F.eks Melhus IL Orientering som vist på bildet. Velg Hent ny lisens.
Skriv inn brukernavnet ogk og passordet som du får av OG-karusellens administrator.

leder@melhusorientering.no (sesongen 2023)
Nå har du fått inn lisensen til OG-karusellen og du kan arrangere løpet som vanlig. Lykke til.

Det er ikke helt krise om du ikke har logget inn med lisensen når du arrangerer løpet, men du bør gjøre det før du laster det opp til brikkesys.no. 


Poengberegning 

Alle har kommet i mål. Skuffkaka er spist opp, og alle er godt fornøyd med sine løp. Nå er tiden inne for å regne ut poengranking og klubbkonkuransen. Brygg en stor kopp te, og pust rolig med magen.

1. Last opp løpet til brikkesys.no

Pass på at PCen er på nett og at resultatene er ok.
Du kan gjøre endringer i Brikkesys og laste opp flere ganger hvis noe er feil. Men løpet må være lastet opp før du kan starte poengberegningen.

Det er fort gjort å sette noen i feil klubb eller lignende. Derfor kan det være lurt å ha løpet publisert en stund før du starter poengberegning. Det pleier å komme inn korrigeringer fra klubbene i.l.a kvelden.

Velg fanen Løp og velg Last opp hele løpet til brikkesys.no
Hvis allt går bra så får du Opplasting OK.
Nå kan du gå inn på Brikkesys.no og se om løpet er lastet opp.

Gå inn på OG-karusellen på Brikkesys.noNår resultatlisten er i orden kan du starte å sette poeng manuelt i Brikkesys. Du kan gjøre dette før du laster opp til brikkesys.no. Men som nevnt over det er lurt å laste opp resultatene raskt slik at man får korrigeringer så raskt som mulig.  

Alle nybegynnere, trimklasser skal ha 50 poeng. Alle gjesteklasser skal ha 0 poeng. Sorter alle klassene i Brikkesys ved å klikke øverst på kolonnen Klasse. Da får du sortert alle klassene og det er lettere å velge alle løpere i en klassse.  

Velg alle løperne i en klasse som skal ha 50 poeng. For eksempel "Hvit trim". Høyreklikk og velg Sett poeng i nedtrekksmenyen
Nå får opp en dialogboks hvor du skriver inn 50 poeng.

Gjør det sammen med alle de andre klassene som skal ha 50 poeng.
Det samme gjør du med gjesteklassene som skal ha 0 poeng.

Skulle det skje at du setter poeng på løpere som ikke skal ha manuelt faste poeng så kan du sette poeng på nytt, men la poengsummen være blank. Da fjerner du poenget som er satt manuelt.
Nå kan du laste opp løpet på nytt til brikkesys.no med å velge fanen Løp og Last opp hele løpet til brikkesys.no2. Sett opp løpet i rankingliste

Nå må du gå inn i på siden brikkesys.no og logge inn for å legge til løpet ditt i rankinglisten. 


Velg Logg inn/ut og bruk brukernavnet ogk og samme passord du brukte da du la inn OG-karusell-lisensen i Brikkesys.
Nå får du opp flere valg i menyen. Mulig du også får en underlig melding on DokuWiki Login Plugin, men ikke bry deg om den.

Nå velger du Rankinglister i menyen
Du får nå opp alle rankinglistene. Ganske langt opp finner du årets rankingliste. "OG-karusellen 2023".

Finn kolonnen Legg til løp og velg add for OG-karusellen.
Nå får du opp et vindu hvor du må velge ditt løp.

Bla deg laaaaangt ned på listen Velg løp.

De nyeste løpene ligger nederst på listen slik at du må passe på at du ikke velger et løp fra tidligere sesonger.
Legg til et kortnavn, f.eks Løp1 for første løp.

Sett 100 i makspoeng og 50 i minpoeng.

Trykk Lagre og oppdater poeng.


3. Sett opp løpet i klubbkonkuransen

Men du er jo ikke ferdig enda. Du må også fikse klubbkonkuransen.

Nå velger du Klubbkonkurranser i menyen
Da får du en liste over alle klubbkonkuransene. Du må bla helt ned til bunnen for å finne de nyeste konkuransene. Igjen velger du add i kolonnen Legg til løp for årets OG-karusell. For eksempel  "OG-karusellen lagkonkuranse 2023"
Da får nå opp et nytt vindu hvor du må lete opp ditt løp og skrive inn samme kortnavn som du satte tidligere for ditt løp. Bildet viser for Løp1 i OG-karusellen 2023.

Her er det også viktig å bla langt ned på listen siden de nyeste løpene ligger nederst.
Trykk lagre.


Nå kan du sjekke om løpet ditt er lagt til rankinglisten og klubbkonkuransen. Hvis du ikke ser de kan du prøve å laste opp hele løpet til brikkesys igjen. 

Hvis alt er i orden så kan du logge ut av OG-karusell-lisensen og bruke klubbens lisens i nye løp. Hvis du ikke husker å bytte lisens vil det neste løpet til klubben lastes opp til OG-karusellen. Da kan det bli krøll.  

Lykke til med løp og poengberegning.


Andre saker:

Hva gjør jeg hvis noen ivrige løpere løper to løp? (Kommer senere)

Hvordan setter jeg arrangementspoeng? (kommer senere)

Hvordan setter vi poeng etter stafetten? (kommer senere)
Mange nybegynnere på Lete onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jun 2023


Mathilde og Emma Sofie var som ei sol etter sine løp i C-løypa. Moro med ny sesong og moro sammen med venner i løypa!
Atle var løypelegger og hadde lagt fra Lete og i retning Våttåsen. Etter den store mønstringa av barn og unge under karusell-løpet sist uke, var det gledelig at svært mange kom igjen til trening. Her sørger Atle for at Johannes blir påmeldt. 

Og her under er Johannes klar for start.Også denne gangen var det tendens til kø under påmelding, men det er vi jo så vant til i Melhus.....

Atle hadde ordnet de to lengste løypene med varianter, kalt Fargeblind, uten stier og noen av fargene. Det ble en noe større utfordring enn ei ordinære løype, men svært god o-teknisk trening.

Stein Ivar tar en prat med Robin og Adrian. Mye å nytt å sette seg inn i som nybegynner!

Her er Ylva akkurat kommet i mål.

Emelia og pappa tok to løyper i kveld for sikkerhets skyld!
Yrende liv i målområdet.

Det var forresten nevnt at noen hadde hørt noe om at været var noe kjølig og fuktig. Det må være tatt helt ut av lufta..... Ingen rot i virkeligheten. Bare blide fjes!!
Sanna Elise og Maya hadde interessante ting å fortelle Eivind ved løpets slutt. Til slutt var det utdeling av løpsskjorter som de minste låner av klubben. Med det store oppmøte vi har, blir det helt påkrevet å bestille opp et utvalg til de som ikke fikk i denne omgangen. Skjorta er populær!

Resultatene ligger på Brikkesys http://brikkesys.no/result.php?id=5210


Dette var en fin generalprøve før vi skal gjeste OL Gaula sitt løp neste uke ikke langt fra Langmyra i Flå. Det blir andre karusell-løp og vi har mye å forsvare, så lad opp til poengsanking!Trening med fokus på opplæring og utdeling av skjorter til rekruttene

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Mai 2023


Mellom slaga i OG-karusellen har vi trening og onsdag 31. mai med oppmøte på Lete fra kl 1800. Kjørerute her.


Treningsløp

Atle er løypelegger og har lagt løyper for alle fra nybegynnere og til de sprekeste og mest rutinerte. 

Opplæring

Alle som har behov for litt hjelp til å skjønne kart og kompass vil få hjelp til det. Behov for opplæring kan gjelde både unge og eldre. Vi oppfordrer særlig foreldre til rekrutter om å benytte seg av dette. Unge rekrutter har behov for voksenstøtte ei tid framover og da er foreldre viktig. Vi benytter selvsagt de løypene som tilbys den kvelden til opplæringa.Løpsskjorter

Avdelinga har brukt å låne ut nylon løpsskjorter i klubbfarger til rekruttene. De som ønsker å være med på trening og løp i vår regi framover vil få utdelt løpsskjorter så langt lageret rekker. Første sjanse er på treninga onsdag kveld! Skjortene er veldig populær! Bildet over illustrer plagget.

Det ganske mange som har slike skjorter og det er vel ikke usannsynlig at de kan ha blitt for små med årene. Da kan det være mulig å bytte til andre størrelser også.


Møt opp!