Langkjøring og o-leker ble kveldens meny

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Jan 2024


Vinden hadde løyet litt før oppstartet av første vintertreninga i det nye året. Da ble det helt perfekte for langkjøring langs Åsveien. For noen ble det tur-retur Lerlia, mens de fleste tro til med motbakkene opp fra Lerli og til Rønningsgårdene. Der ble fristelsen for stor til å besøke noen av Juletur-o-postene - de ble nærmest litt i veien i løypa!Den sprekeste del av gjengen knipset likt etter retur fra Løvsetbakkan med John som leder.


Kristin hadde kortet ned sin egen løpetrening i kveld for å forberede ei leik-betont innetreningsøkt. Det som skulle testes var innholdet i en rekrutteringssekk som vi fikk som deltagere på forbundets inspirasjonskveld i høst, til fremme av bedre rekruttering i o-klubbene.  


Sekken inneholder bl.a. forslag til o-leker både til innebruk eller uten på lekeplasser eller i skogen. Noe av innholdet vises på bildene over, men i tillegg var det kart-tegnlapper som skulle brukes i o-lek og noen trenings-o-skjermer. Hensikten med økta, var å teste ut noen av leken, før vi kan tilby dette som øvelser for vårens rekrutter.Kristin står her klar med kveldens første øvelse som var Troll-leken. på golvet i gymsalen var det plassert ut 22 lapper med nummer etter oppskrift fra kartet som vises over. Vi skulle så løpe mellom posten i nummer-rekkefølge helt til alle 22 var besøkt. Som kartet viser blir det mange kryssinger av midtstreken. Enkelt, sjø! 

Tja, det ble litt verre enn som så, da det ble plassert inn et "Troll" i mellomrommet som skulle fange løpere. De som ble tatt, måtte løpe tilbake til posten, før de kunne prøve seg å krysse Troll-sonen igjen. Frank Egil ble vår aller første o-troll i denne leken! Øvelsen skulle øve retning, finne posten og det å orientere kartet - og så var det det med pusten, da i tillegg!! Som krydder kom forslaget fra Kristin om å ta postene i omvendt nummerrekkefølge, og da med Stig som Troll.Andre øvelse var parstafett med kartet til høyre i bildet over. Det viser merkinga i gymsalen og plasseringa av 14 blanke lapper på punktene som kartet viser. Start og vekslinger var i midt-sirkelen. Først løper i paret skulle løpe til sin første post (som f.eks. kunne være nr. 1) og legge fra seg en vott og løpe tilbake til makkeren for å overlevere kartet. Den løperen skulle så plukke opp votten og leggen den på neste post i nummerrekkefølgen og løpe tilbake med kartet å veksle. Dette skulle etter hvert føre votten gjennom alle de 14 postene og inn til mål. Også denne øvelsen ble gjort baklengs.Kveldens finale var rumpe-fotball. Ei intens økt bestående av to skåringsvillige lag med sittende o-løpere. Det ble etter hvert ganske vakkert.Kampen tok på såpass at premieutdelinga ble gjort med å trille ut klementiner til de sittende deltagerne. Spenningen nå framover mot helga er hvor mye av treninga som får positive ringvirkninger i form av o-teknikk på et høyere plan og en solid stølhet.

Takk til Lerli`s for variert treningskveld!!