Flott innsats av Sigurd og Johannes på helgas Hovedløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Aug 2023

I helga arrangerte Byåsen IL Hovedløpet for aldersgruppen 14- 16 år. Langdistanse i Bymarka lørdag og sprint på Bakklandet på søndag. Melhus stilte med to deltakere Sigurd Rønning og Johannes Lerli i klassen H16. I konkurranse med nærmere 50 løpere fra hele landet.

O-avdelingens utskremte reportere bivånet sprintløpet på Bakklandet på søndagen og kan berette om et supert arrangement. Starten var lagt til Gamle bybro, og målgang var lagt på gressletten mot Nidelva øst for Elgeseter bru (Vollafallet). Har var det lagt til rette for publikum og deltakere.

Sprintløypa for H16 inneholdt 25 poster fordelt på 3,2 km. Noe som innbar store krav til kartlesing og raske beslutninger. Løypelegger hadde også klart å legge strekk som var fysisk krevende som f.eks veivalg opp Brubakken, bedre kjent som sykkelheisen Trampe.

Sisteposten var lagt godt synlig på toppen av gressvollen og inviterte til stor fart inn til mål. Løype og arenaen var flott lagt tilrette for publikum og løperne ble møtt med heiarop både ved runding og målgang.


Som bildet viser var det god stemning hos Melhusløperne etter målgang.Her ser vi Sigurd på tur ut fra start.Her er Johannes i full aksjon i løypa inn mot mål


Resultater fra Hovedløpet finner dere her: Livesenter (byasen.no)