Ungdomstur til Östersund

Postet av Per Atle Pedersen den 12. Sep 2016

Sør Trøndelag orienteringskrets har lang tradisjon for å arrangere ungdomstur til Östersund. I år deltok 85 o-løpere fra kretsen, og 14 av de var fra Melhus orientering. To busser fraktet oss til Sverige og vi bodde i en gammel militærleir på Frösö. Östersund OK arragnerer to løp som har fokus på ungdommer.

Alle Melhusgutta på tur til Östersund. Andreas, Peter, Erik, Sander, Espen, Håkon, Joakim, Ørjan, Atle, Michael, Oskar, Eirik og Johannes. FOTO: Kjell Rune


Enkelte ting er annerledes i Sverige. De har f.eks. forskjellig stemplingssystem. Vi fikk ikke bruk for de fine brikkene våre. Vi måtte leie svenske pinner.


På lørdag løp vi Loffelunken. Det er et individuelt løp. Det var ganske uvant å løpe i et terreng som var nesten helt flatt. Og det var stier på kryss og tvers. Men det fikset vi fint. Etter løpet dro vi på bytur til Ôstersund, og så spiste vi middag på Arctura. Til slutt hadde vi Storsjøbadet nesten helt for oss selv.

I Östersund har man laget en restaurant på toppen av vannlageret til byen. I denne containeren har de 26 millioner liter vann. De har god mat og flott utsikt. FOTO: Kjell Rune


Älgjakten er en 7-mannstafett. Alle løyper har en idealtid på ca 20 minutter. Det betyr at man kan komponere et lag med alle alderstrinn. Vi hadde to lag med 6 ungdommer og en gamling på hvert lag. Bare noen få av Melhusgutta har løpt stafett før så det kriblet ekstra mye i magen. Men det gikk bra. Vi ble riktig så gode til å veklse etterhvert.


Det var en riktig så fornøyd gjeng som reiste tilbake til Norge etter løpet. Vi har hatt spurtpriser i hele høst, men på Älgjakten bestemte vi at den som hadde lavest kilometertid skulle få en premie. Peter ble veldig inspirert og løp veldig fort. Han kom inn på 1. etappen som nr 10 av 35 lag. Det var veldig godt løpt.Det var flere som var godt fornøyd. Andreas løp fort selv om han fikk seg en smell i foten da han herjet i sklia på Storsjøbadet.


Høstens varkeste eventyr er over. Vi har hatt denne turen som et mål for sesongen. Jeg er kjempeglad for at vi fikk med 12 gutter. Dere er en flott gjeng å ha med på tur. Alltid blide og med en vits på lager.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.