Krevende løyper og bløtt i OG-stafetten i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Sep 2021Alt klart for starten for årets OG-karusell-stafett. Klæbu hadde tatt på seg arrangementet som i fjor ble avlyst. Det ble kjempet om napp i stafett-pokal som stammer fra flere år tilbake der Børsa hadde ideen som en Gaula/Orkla-o-sonestafett.

Så: Starten går!

Melhus stilte med 5 lag og hadde alle påmeldte kunne stille hadde det vært ett lag til. Leik hadde 3 lag og Klæbu 2 lag.

Løypelegger var Nils Ottar Svaan og ga løperne store utfordringer i den bratte og tette lia opp fra Tanem skole. Det ga lange etappetider som førte til fellesstart for 3.etappeløperne. 


Spent før start. Eivind orienterer MIL-løpere.

Her veksler 2.laget`s  Atle med Hege og  ligger på andreplass så langt i stafetten. Det skulle gå enda bedre!

Klara og Atle klar før start.


Jonas, Kjell Rune, John Magnus og Johannes samler krefter til sine etapper.

Ola har her nettopp vekslet med Kåre som plukker sin løype og tråkker til i motbakkene. Dette var på Melhus` 3.-lag der Jonas ventet på Kåre ved veksling.

Fellesstarten for 3. etappeløpere er klar. Bare Kjell Rune hadde løpt ut og Melhus leder stafetten etter en kjempe-etappe av Hege.

Her går Kjell Rune inn til målgang for 2.laget. Seieren er et faktum! Gratulere Atle, Hege og Kjell Rune!

Johannes til veksling etter en flott 2.etappe på 4.laget. Eli har blitt med fellesstarten ut, mens Martin gjorde jobben sin på første etappe.

Gaula med familielag Røstum gjorde en flott innsats på sine etapper og veksler her først ved 1. veksling! Trøbbel med avlesing av en brikke gjorde at de dessverre ble disket.

Leik sitt 1.lag vekslet som nummer to med Svein Unsgård på første og Svein Olav Åmot på andre som fikk trøbbel med synet i regnet.

Kristin er her ferdig med sin flotte 2. etappe etter at Klara løp et fin etappe. Trine har dratt ut i fellesstarten. Melhus` 1. lag bestod av at rent damelag og det er kanskje første gang det hender. I stafetten ble de nest beste MIL-lag og havnet på en sterk 4.-plass totalt bare 11 minutter unna 3.-plassen - hipp hipp!


Fra Klæbu har vi fått denne hilsen og resultatliste:

Klæbu IL- O-avdeling takker for godt oppmøte på stafetten under årets OG-karusell.

Hyggelig å treffe engasjerte og blide løpere i regnværet på Tanem.

 

Vi sleit dessverre litt med tidtakersystemet, men vil gratulere alle med god innsats. Tiden for de fire beste lagene er som følger:

Melhus 2 med tiden 1:56

Leik 2 med tiden 2:26

Klæbu 1 med tiden 2:38

Melhus 1 med tiden 2:49


Stafetten har sin egen vandrepokal og siste pokal har to napp av Leik, og Melhus tok altså sitt første napp med seieren i Klæbu!

Stafettseier har Melhus trolig bare en gang og det i 2001. Ellers har Gaula tatt pokalen (3 napp) en gang ellers er det en haug med OG-stafettpokaler på Hølonda. Det må det bli slutt på!

Bilde av pokalen med klubbnavn kommer når den er fraktet skånsomt fra Hølonda til Melhus.Klara, Kristin og Trine har all mulig grunn til å juble: Beste damelag!! Da ble det feiring i Lerlia!Se også en delt sak på FB-sida fra Klæbu sin FB-side.