Slik laster du opp en økt til Melhus Orienterings kartarkiv

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Okt 2018

DOMA  Digital Orienteering Map Archive er et arkiv for digital orienteringskart, på en PHP + MySQL-utrustet webserver. Det digitale orienteringsarkivet hjelper deg med å vise dine orienteringskart og veivalg på nettet. I tilegg har du en lagret løpene dine på ett sted. Siden den første versjonen ble utgitt i slutten av 2008, har DOMA blitt installert på over 1500 webservere, hvor 5 000 brukere har lagt til mer enn 65 000 kart. Programvaren er utviklet av Mats Troeng og Michal Besta. For å se den i bruk, ta en titt på Melhus orienterings digitale orienteringsarkiv..


Kartarkivet ser ut slik som vist på bildet under. For å skape sitt eget kartarkiv så klikker du på Lage ditt eget digitale kartarkiv.

Du får spørsmål om å skrive inn en tilgangskode. Den får du av Atle.

Nå får du opp en side hvor du legger inn alle dine data. Her har du mulighet til å endre kategorier, du kan endre tittel etc. I tillegg kan du velge hva slags informasjon som du vil ha i kartarkivet. F. eks hvis du ikke vil ha med kommentarer fra andre så endrer du 1-tallet til 0 i tabellen SHOW_VISITOR_COMMENTS. 

Når du har lagret dette så kommer du inn i ditt private kartarkiv. Her kan du legge til kart. Det er også mulig å bruke Quickroute å legge til kart og veivalg. Det er beskrevet i bloggen Slik bruker du QuickrouteVelg Legg til kart helt øverst i bildet.  Da får du opp et vindu hvor legger inn navn på konkurransen, dato, navn osv. Deretter legger du inn kartet i biledformat, .png, .jpg, .gif. Kartet må du scanne eller fotograferes. For å få med veivalg så må du tegen inn det for hånd på kartet. Den gode gamle metoden, eller så kan du bruke Quickroute som er beskrevet i bloggen Slik bruker du Quickroute.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.