Nesten dødt løp med Leik på deres hjemmebane i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jun 2016

Sjekk denne resultatlista! Og ikke nok med det: Nesten like mange i Nybegynner.

Kjempeinnsats av oss i 1. løp i OG karusellen ved Gåslandsvatnet. Bare 93 poeng etter Leik som hadde hjemmebane - dette lover godt for fortsettelsen!

Hvem hadde sagt at det er bare ungdommer som kan posere?

Alle disse fikk til gode løp på Hølonda i kveld.

Se video fra samlingsplassen her.

Se de flotte resultatene her.

Her er omtale som ble sendt avisene:

Nærmest dødt løp mellom Leik og Melhus i årets første karusell-løp i orientering

90 deltagere stilte ved Gåslandsvatnet på Hølonda og de fleste kom fra Leik og Melhus

Tone Almås og Ole Gunnar Sølberg var løypeleggere for arrangørklubben Leik i sesongpremieren for Orkla Gaula karusellen. Løpet gikk i Almåsmarka og samlingsplass var ved Gåslandsvatnet. Terrenget er preget av noe tettvokst skrå-li med noen åpne myrer innimellom. Løypene varierte derfor mellom greie strekk på lange myrer til vriene strekk og poster i skogstette områder. Karusell-sesongen starter med et godt oppmøte av løpssugne løpere, men de fleste kom fa Leik og Melhus med godt over 30 deltagere hver.

Melhus kunne skilte med 10 nybegynnere i alle aldre, Leik stilt med 7 løpere og Orkanger med 4 løpere. En nybegynnerklasse med over 20 deltagere er gledelig!

Gul løype er for de aller yngste og de aller eldste og målte 2 km. Denne gange ble den fullstendig dominert av et kobbel av rekrutter fra Melhus som hadde 11 av de 16 løperne i løypa, derav de 9 først. Raskest var Kristoffer Lerli , men de neste 8 løperne fra Melhus var innen 6 minutt etter. Løpstidene for alle disse gir kilometertider på høyde med de beste i andre løyper - svært lovende!

Hvit løype er også 2 km, men er litt vanskeligere enn Gul. Det ble dobbeltseier til Leik med Joar Arvid Krognes og Anne Kari Stubsjøen med Martin Melhuus fra Melhus på tredje. Fire klubber var jevnt representert blant de 16 løperne.

Grønn løype er 3 kilometer og der var Svein Olav Åmot, Leik helt suveren etter et nærmest prikkfritt løp. Hege Solhjem Melhuus fra Melhus og May Iren Almås fra Leik fulgte på de neste plassene. 8 av de 12 løperne kom fra arrangørklubben.

Rød løype er 4 kilometer. Her ble det dobbeltseier til Leik med Even Unsgård som suveren vinner med en av de raskeste kilometertidene i dette løpet. Svein Unsgård kom på andreplass og John Henry Hammer, Børsa tok tredjeplassen.

Blå løype som er 5,5 kilometer ble dominert av Leik med 8 av 10 løpere. Jonas Unsgåd, Leik var raskest ikke langt foran Audun Bakk, Melhus på andre og Johan Riseth Hammer, Børsa på tredje.

Lagkampen ble svært spennende. Vanligvis har Leik vært nokså suveren på hjemmebane, men fikk svært har konkurranse fra en stor tropp fra Melhus. Leik sanket 2393 poeng, men Melhus var bare 92 poeng. Dette borger for en mye mer spennende karusell enn i fjor og om disse to laga kan holde på sine løpere utover sommeren. Orkanger har tidligere i år mange nybegynnere i treningsløp og det hadde vært moro å se disse i neste karusell-løp. Orkanger fikk denne gangen 737 poeng på tredjeplass med sine 12 løpere, mens Børsa, Klæbu og Gaula fulgte deretter med noe svakt oppmøte.

Neste løp går i Klæbu ved St.Hans-tider og avslutter lagenes intense vårperiode med rekruttering og treningsløp.