Stor aktivitet under Verdens o-dag ved Gimseskolene og Høyeggen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Mai 2022


Veldig fornøyde elever i 7. trinn på Høyeggen skole. Her avbildet på trappa ved Melhus videregående med Martin som vert i forgrunnen.

Skoleorienteringsdagen i skoleområdet til Gimseskolene og Høyeggen skolen gikk av stabelen i uka for Verdens o-dag 2022. Verden o-dag arrangeres over ei uke rundt 17. mai hvert år og samler nesten en halv million elver verden over i en o-aktivitet. I Norge er det aktivitet nesten over hele landet og det samler om lag 40 000 elever.

I nedre Melhus har vi aktiviteter på alle skoler som sogner til MIL`s område og i tillegg Øya vgs. Fredag før helga var det aktiviteter ved Gimseskolene der Gimse barneskole 6. og 7. trinn, Gimse ungdomsskole 8. og 9. trinn og Høyeggen skole 6. og 7. trinn deltok. 

Senere i vår blir det aktivitet for 10. trinn ved ungdomsskolen og noe for elever ved videregående. Brekkåsen skal arrangere noe i tida før skoleslutt. Øya vgs har rapportert at det blir o-dag med utgangspunkt fra Bjønnabakken med Øybergkartet som løpsområdet nå ganske snart.Hver skole hadde sin egen start. Barneskolen ved nyskolen der Eivind veiledet elever og lærere, ungdomsskolen hadde plass ved C-byggen med Ingrid og Hanne som verter og ved Melhus videregående hadde Martin sitt revir.

Her ser vi elver i 9. trinn fra Gimse ungdomsskole klare for sine løyper. I bakgrunnen skimtes Hanne og Ingrid som hjelper til med utskrift etter løpet.Ved nordenden av Gimse ungdomsskole har disse lykkelige elevene i 7. trinn fra Høyeggen skole stemplet på en av posten i o-løypa. De var tilfreds så langt  i løpet!

På Høyeggen var alle de fire første trinn i aktivitet med o-løyper i og rundt skolegården og det er rapportert om storfornøyde elever der også.

Disse var fire kan representer i alt 600 elever som var i sving den dagen i Verden o-dag- uka i år.

Senere i vår blir det aktivitet for 10. trinn ved ungdomsskolen og noe for elever ved videregående. Brekkåsen skal arrangere noe i tida før skoleslutt. Øya vgs har rapportert at det blir o-dag med utgangspunkt fra Bjønnabakken med Øybergkartet som løpsområdet nå ganske snart.

Oppsummerer vi skoleorienterting senere i år vil nesten og legger til 2. løp i Finn-Fram-Dagen ved Tambartun har vi over 1000 deltagere. Vi håper at mange får en bedre forståelse av kart og terreng av dette.