Seier i karusell-løpet onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Aug 2019

Stefan, Hege, Øyvind, Ingrid T, Ingrid P, Kjell Run og Martin er ferdig med sine løp i Våttåsen og bidrog til lag-seieren.

Leik ledet med 230 poeng før kveldens dyst og de stilt mannsterke opp med hele 27 løpere på startstreken. Vi hadde noen forfall, men også mange nye som kom å silt opp med liv og lyst, slik at vi var rundt 50 MIL-løpere i terrenget. Begge lag hadde mange flotte individuelle prestasjoner, men det var laginnsatsen hos oss som berget seieren denne gangen også. Seieren var på nærmere 700 poeng og vi leder dermed karusellen sammenlagt med om lag 470 poeng.

Atle hadde lagt løypene med utgangspunkt i vanntanken på Hollum. Denne gange ble det ikke noen runde over eller rundt Våttåsen, men på kryss og tvers i terrenget nordøst for toppen og ned mot samlingsplass. Generelt ikke for store høydeforskjeller, men noen daler og åser måtte forseres og det ble en del høydemeter for de fleste. Skryt for løypene ble Atle til del!

Individuelt er det mange flotte plasseringer i flere løyper. Gul løype ble helt dominert av Melhus med Sigurd, Johannes, Erik og Mona på de fire første plassene og det gjennomførte 13 løpere fra oss i Gul løype.

To Leik-løpere snek seg framfor våre tre beste i Hvit løype som var Trine, Kåre og Eivind. Grønn løype ble som vanlig noe Leik-dominert,  men Hege holder på å kvikne til etter sykdom mens John er på skadeliste for tida.

Rød løype er vanligvis hyggelig lesning også denne gangen. Stein Ivar, Kjell Rune og Stefan tok trippel denne gangen og vi har Atle i bakhånda også! I Blå løype stilte Andras Sølberg opp og var nokså suveren, men Audun B gjorde et veldig godt løp som endte på 2.plass foran gode Leik-løpere.

Resultater finner dere på Brikkesys.

Vi takker Atle, Klara og ungdommene Ørjan, Oskar, Erik, Joakim og Kristoffer for et flott gjennomført karusell-løp.

Og ikke minst takker vi oss selv for en heltemodig innsats som ga utklassingsseier!

Neste gang om 14. dager er det Gaula sin tur i 5. løp.

Her kommer omtalen av løpet som er sendt avisene:

Melhus tok tilbake ledelsen i o-karusellen

Melhus med brakseier på hjemmebane og hadde halvparten av de nærmere 100 løperne

Veldig godt oppmøte

O-pausen i sommer ble brått slutt sist onsdag, da 4. løp i Orkla Gaula-karusellen ble arrangert av Melhus. Løpet gikk i nordskråninga av Våttåsen ved høydebassenget på Hollum. Med det kom starten litt opp i terrenget og løypene blir en del lettere enn med start fra bilveien. Atle Pedersen var løypelegger og la løypene i store små slynger på tvers av små daler og løypen falt i smak hos løperne.

Karusellen er stadig populær og har i år blitt svært spennende, noe som sikkert førte til at nesten 100 løpere møtte opp denne gangen.

I nybegynner og trimløypene var det hele 37 deltagere, noe som er svært gledelig i rekruttsammenheng og som en  indikasjon på et trivelig miljø. Melhus hadde 25 av disse og det er ikke mindre enn imponerende.

Leik og Melhus med god fordeling i de korteste løypene på 2 km

Gul løype ble Melhus-dominert med 8 av 13 løpere. Det ble også firedobbel øverst på resultatlista der Sigurd Rønning var best med ei svært god løpstid. Etter han kom Johannes Lerli, Erik Bakk og Mona Windseth framfor første Leik-løper. Etter fire løp er det Odne Sundet, Leik som leder foran Martin Melhuus, Melhus.

Hvit løype som er noe vanskeligere enn Gul ble vunnet av to Leikløper. Mai Iren Almås og Anne Kari Stubsjøen kom øverst foran Trine Sunnset og Kåre Onsøyen fra Melhus. I sammendraget så langt i karusellen leder Asbjørn Bjerkenås og Anne Kari Stubsjøen fra Leik Hvit løype.

Grønn løype er 3km og der ble tredobbelt Leik. Line Sølberg tok sin første seier for året framfor Svein Unsgård og Svein Olav Åmot. Det er disse tre som gjør opp om seieren i løypa til slutt også.

Sterke løpstider i de to lengste løypene

Melhus fikk tredobbels seier i Rød løype på 4 km. Stein Ivar Foss, Kjell Rune Logan Halvorsrud og Stefan Preisig et stykke framfor de andre i løypa. Kjell Rune og Stein Ivar ligger øverst i sammendraget etter fire løp i Rød løype.

Blå løype er noe over 5km og vi fikk denne kvelden en demonstrasjon forskjellen mellom landslagsnivå og et godt nivå i vår region. Andreas Sølberg, Leik er fortsatt hjemme på ferie og trening og hadde i dette løpet ei km-tid på 8 minutter mot noe over 10 minutter for de neste. Audun Bakk, Melhus fikk til et godt løp og kapret 2. plassen framfor Jonas Unsgård fra Leik. I sammendraget så langt i løype er det Audun Bakk som leder foran Jon Røstum, Gaula.

Melhus seiler litt fra Leik i sammendraget

Melhus klarte enda en gang å mobilisere en hel del rekrutter og fikk mange viktige plasseringer individuelt som førte til en overlegen lagseier på hjemmebane. Leik hadde en stor tropp som oppnådde mange flott resultater, men det holdt ikke denne gangen. Melhus var nærmere 700 poeng framfor Leik og leder nå med 474 poeng når en individuell konkurranse og en stafett gjenstår. Deretter følger Børsa-Orkanger og Klæbu.  Denne ledelsen er ikke langt på nær nok til at  Melhus kan føle seg trygg når høstjakta på o-poeng starter med Gaulas løp om to uker.