G93/94 - Treningstider - basistrening

Postet av Melhus IL - Håndball den 9. Jan 2010

Vi starter opp med en ny runde med basistrening.

Onsdager kl 2000 - 2130 i C-bygget. (20/1, 27/1, 3/2, 10/2 og 17/2)

Instruktør: Solveig Moen

Hvis det en periode nå blir for stor belastning på spillerne, får de avtale med sine trenere om hva som skal prioriteres.

For de som sliter med skader el, vil det medisinsk være en fordel å prioritere BASIS framfor spilletreninger. Si fra på Basistreningene om evt skader så får du tilpasset opplegg.

 

BASISTRENING januar og februar 2010Dato

Kl

Aktivitet

Sted

20.01.09

Kl 20-21.30

Basistrening med Solveig G Moen

C-bygget

27. 01.09

Kl 20-21.30

Basistrening med Solveig G Moen

C-bygget

03.02.10

Kl 20-21.30

Basistrening med Solveig G Moen

C-bygget

10. 02.10

Kl 20-21.30

Basistrening med Solveig G Moen

C-bygget

17. 02.10

Kl 20-21.30

Basistrening med Solveig G Moen

C-bygget

Spesielt viktig for de som er skadet J! Berit

Basistrening:

Hovedmål: Skadeforebygging.

Enkel aerobic som utfordrer koordineringen mellom ben og armer, trinn og bevegelser, vil spillerne bli utfordret på koordinering, og dermed trene og forbedre denne evnen. Dette har klar overføringsverdi til ballidrett. Bedre koordinering, spesielt i forflytning og ved behov for rask tyngdefordeling på beina, vil gi økt sikkerhet og smidighet på banen. Dette er skadeforebygging !

Basistreningen vil ha en kombinasjon av kondisjonstrening og styrketrening.

Styrketreningen vil ha hovedmål å styrke mage/rygg-regionen i tillegg til utvalgte øvelser rettet mot spillerens utfordringer med belastninger/slitasje i skulder og kneledd. Styrketreningen vil bestå av bl.a øvelser og prinsipper fra pilatestrening. Fokuset vil være å øke balansen mellom kroppens muskler og ledd. Mange trener uhensiktsmessig slik at sterke muskler blir sterkere og svake muskler forblir svake. Dette gjør at kroppen belastes feil, og faren for skader og kroniske smerter øker.

Deltagerne/spillerne skal lære at styrketrening krever full og hel konsentrasjon for at en skal få maksimalt utbytte av dem. Styrkeøvelsene vektlegger kvalitet fremfor kvantitet.

Uttøyning og avspenning: Det blir lagt vekt på at spillerne får kjennskap til de viktigste prinsipper rundt uttøyning, og hvilke øvelser som bør være minstekravet etter hver håndballtrening/kamp. Selv om det diskuteres om effekten av uttøyning (f.eks mot stølhet), vet vi at uttøyning og økt smidighet i muskler og ledd, vil forebygge overstrekk, smerter i ledd pga for kort muskulatur og bedre utnyttelse av musklene i balanse med hverandre.

Basistreningen avsluttes med en kort avspenningsøvelse både som ren velvære for deltagerne, men også som viktig nedtrapping og nedtoning mentalt.

Solveig G Moen, sertifistert instruktør


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.