Referat fra trener- og lagledermøte 26/2-14

Postet av Melhus IL - Håndball den 6. Mar 2014

Det ble avholdt et møte for å se på hvordan ting har fungert så langt og hva kan vi gjøre annerledes for å bli bedre alle og enhver.

Det er flott at spillere og foreldre kommer med innspill og viser engasjement for hvordan vi aktiviserer og utvikler våre jenter.

-          Vi ser at jentene utvikler seg ulikt og vi ønsker å stimulere på ulike nivå. Noen har kommet lenger enn andre både når det gjelder fysikk og modenhet. Helt normalt.

Det kan til tider være utfordrende med ro og orden for å få til en best mulig trening/tilbud til jentene. Vi ser at det er en stor fordel om vi er flest mulig lagledere/trenere på treningene, det hjelper. Vi ser også at vi må ha et tydelig og best mulig egnet treningsopplegg, hvor jentene kjenner igjen øvelsene at de igjen engasjerer flest mulig av dem til enhver tid.

-          Treningene vil grovt sett bli delt inn slik. Oppvarming 10 min. Drikke. Basis øvelser INDIVIDUELT (kastteknikk, 3 skritt, stussing av ball, etc.) som går på grunnleggende ferdigheter, ca 20 min hvor det deles opp i 3 grupper. Drikke. Det forsettes med en 3 deling av gruppen hvor jentene roterer på postene, her er fokuset øvelser hvor flere jobber sammen 2 og 2, 3 og 3 eller lignende. Varighet ca. 25 min. Vi prøver å få til en kort oppsummering på midten av banen på hver trening. Det er besluttet å kjøre på et slik program framover. Spilling på trening bortfaller da det ikke har vist seg å være særlig utviklende for gruppen som helhet. Vi forbereder oss til å spille på stor bane til neste år, det vil si vi benytter stormål på enkelte øvelser.

Det vil til orientering bli delt inn på ferdighetsnivå innimellom for å stimulere og utvikle hver spiller.

-          Det vil også bli stilt klare krav til jenten når det gjelder oppførsel og lydighet under treningene. Dette for ikke å ødelegge for de som er på trening for å trene og utvikle seg. Det kan hende at ”ditt bare” tar en pause på benken et minutt eller to J

-          Lagleder/trenere ser helst at foreldre benytter ytre gang hvis de skal vente i hallen, til datteren er ferdig på trening. Håper at alle respekterer dette, jenten er nå gamle nok og vi som er til stede klarer godt å ta oss av dem, er vi for få foreldre på treninger, kaller vi til oss de som er tilgjengelige i gangen om det er nødvendig.

-          Treningstiden i år, utfordrende, men ikke umulig (flott at vi har full hall).

Neste år, ønske om å utvide med en dag til med trening. Det sjekkes hvorvidt vi kan få til et godt tidspunkt i hal på Lundamo, eller om vi skal satse på C-bygget/gymsal.

Ønsker å gi de som ønsker det et bredere tilbud. Kanskje skal vi fokusere mer på fysisk trening for å sikre kjernemuskulatur og forebygge for større belastning med tanke på tiden som kommer.

Neste år et det stor bane og da blir det mye mer løping og det krever sitt.

-          Alle jentene skal ha med seg ball, hårstrikk, egnet treningstøy og drikkeflaske. Oppfordre alle foreldre til å sørge for at barnet har fått i seg noe næring før trening, slik at de får til å yte best mulig.

PS!

Vi har virkelig en flott gjeng med jenter og det blir spennende i tiden som kommer.

 

Vil også gjøre oppmerksom på at det vil bli et foreldremøte i nær framtid er vi vil oppsummere sesongen 13/14, planlegge litt for sesongen 14/15 samt informere om minicupen vi skal arrangere den 5/4. Det kommer egen sak på dette snart.

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.