Melhus Orientering inviterer til «skiorientering» på Kregneskjølen!!

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Feb 2024

Vinterføret ser ut til å ha satt seg i skiløypene. Mange ivrige skiløpere og mosjonister er å se oppe i løypenettet mot vakre Kregneskjølen, både fra Sjetnmyra på Melhus og fra Trehjørningen på Kvål.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, vinter, frostAutomatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder tre, skjermbilde, utendørs, nattAutomatisk generert beskrivelse

Melhus Orientering inviterer derfor til nyvinningen «Ski-TurO», der det nå er mulig å krydre turen med leting etter 25 turorienteringposter underveis. Postene er satt ut i noenlunde nærhet av det kjente løypenettet, og innebærer ikke alt for mye klyving i ulendt terreng. Postene er på Kregneskjølen og fordelt på en «Nordre del» med 14 poster og en «Søndre del» med 11 poster.

Postflaggene som er satt ut er firkantede gummiskjermer, der halvparten er hvit og halvparten oransje. På skjermen er det påtegnet to bokstaver, som skal legges inn i online registreringsskjema. Se lenke nedenfor.

Et bilde som inneholder utendørs, snø, tre, himmelAutomatisk generert beskrivelseEt bilde som inneholder utendørs, vinter, tre, snøAutomatisk generert beskrivelse

Øverst på hvert postflagg er det satt på et refleksmerke, slik at postene også er mulig å finne om du kommer med hodelykt i skumringen.

Postene står ute fra 23. januar til 2. påskedag (1. april).

De som sender inn registreringsskjema med riktig bokstavkode fra minst 20 poster er med i trekningen av et gavekort på deltakelse i sommerens turorientering i regi av Melhus Orientering. Frist for innsending av registreringsskjema er 15. april.


Det er mulig å gå seg bort på Kjølen. Vær aktsom i mørket, skodda og i snøvær. Bruk kompass, så er du sikrere. I tvil om hvor du er? Følg ditt eget sport tilbake til skiløypa, og prøv på nytt.

I perioder med mye nysnø og på råtten vårsnø vil det nok være litt krevende med de smaleste konkurranseskiene, og det kan være mer egnet med turski/fjellski.

Lykke til!