Vellykket klubbmesterskap i Leinstandmarka

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Jun 2021


Klubbmesterskapet onsdag kveld ble en flott avslutning av vårsesongen! Det er andre året vi har klubbmesterskapet ved odden sør i Lauglovatnet. Vi ønsket en reprise fra den fine kvelden vi hadde i fjor på samme plassen - og vi hadde samme løypeleggeren også. 

John hadde lagt fire løyper vest for vatnet. Det er takknemlig å legge grei nybegynnerløype i dette området med mange tydelige stier. Det satte nybegynnerne pris på. 2kmC- og 3kmB-løypene var lagt i greie traseer med ikke for vanskelig postdetaljer, men det gikk fint an å rote litt allikevel. A-løype derimot hadde mange krevende strekk og poster. Her var det bare å skjerpe seg!


Det starter med en del forberedelser. John er ferdig med postene og har trillebår til å frakte arrangementsutstyr til samlingsplass. Eivind og Hege hjelper til med merking.

Da er det klart for påmelding! John ekspederer Sigurd, Heidi, Hanna og Edward som alle skal ut i nybegynnerløypa. Bak ser vi Eivind, Øyvind og Johannes som alle er dypt konsentrert om oppgavene,

Stefan er registrert inn og er klar for langløypa. Det skulle vise seg å gå ganske bra med en god andreplass som resultat.

Iver er en av de nye dette året og har fått godt tak på orienteringa. Løpet denne kvelden gikk også helt utmerket i nybegynnerløypa!

Etter kveldens strabaser i marka med poster og strekk smakte det med grillpølser og drikke!

Kristoffer har nettopp badet i Lauglovatnet og rapporterte om ok temperatur - Atle like så. Kjell Rune nøyde seg med å være tilskuer denne gangen. 

Disse kom for seint til start, men deltok i selskapet etterpå. De var de mest ivrige og elegante av de bandende!

Flott plass på odden sør i Lauglovatnet. Her ble det grilling og etter hvert premieseremoni til de som ikke hadde dratt hjem.


Vi hadde to gjesteløpere fra Trollelg som er brødre og kommer fra Lauglo som har eiendom inn mot vatnet i vest. Paul her er "bare" 89 år og er imponerende sprek. Han løp 3km B, mens bror Anders tok like godt langløypa som gikk mye på gardens eiendom. Klara og John Magnus slår av en prat med Paul.

Hege og John delte så ut premier til klassevinnerne.
Her har Kåre fått premie som vinner av klassen H70- i 3kmB.

Johannes får her premie for sin solide innsats i 3km B. Han fikk beste tid i den løypa av alle og viser god form. Han er for øvrig midt i kretsens Sommer-o-leir som arrangeres på Fjellseter.

Kristoffer har kviknet ganske bra til etter en litt tung periode i vinter. Han kjempet tappert mot spreke +/-50åringer i langløypa. Han fikk ei god løpstid og vant klassen sin.
Atle og Jan Petter med hver sin premie.
Atle gjorde et kjempeløp i langløypa som var 4.6km lang og tida ble 44 minutter - kveldens beste km-tid!
Han var om lag 11 minutter framfor de andre i løypa. De tre neste hadde et sekundoppgjør, da det skilte 40 sekunder mellom de. Stefan, Kjell Rune og Kristoffer gjorde sine saker bra!

Jan Petter fikk beste tid i sin klasse i 3kmB framfor Eivind. 

I 3kmB-løypa var det damene som dominerte fullstendig! Her er 4 av de 5: Trine, Klara, Hege og Kristin er svært fornøyd med dagens innsats - premie ble det også. Ingrid kom litt for seint til å bli med på damegruppebildet.


Da er enda et klubbmesterskap gjennomført og vi takker John for utmerket regi! De som ikke fikk anledning til å ta løypene onsdag kveld kan oppsøke de denne uka. Se linker i nyhetssaken under denne.

Resultater leses på Brikkesys.

Nybegynnerløypa ble tatt inn etter løpet onsdag, mens de andre tre løypene blir stående ut til søndag 27. juni.


Da blir det sommerferie og vi har følgende tilbud: Ukens løyper står ute fortsatt. Turorientering ruller og går og det er bare å oppsøke Sportshuset eller Turo-portalen for kjøp av opplegg.

Så kommer det til helga det årlige Sommerløpene i Melhus med 3 løyper i 3 ulike områder. Det er postflagg i terrenget og det er mulig å bruke Livelox. Nytt av året er at vi legger ei nybegynnerløype i tillegg til lang og kort løype. Følg med på hjemmesida!

Ingen grunn til å ligge på latsida! 

God sommer!!