Orienteringsavdelinga i disse koronatider

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Mar 2020


Som forrige nyhetssak viser er vi inne i en unntakstilstand i Norge på linje med store deler av verden.

Nyhetssaken gikk på beskjeden fra Norges idrettsforbund om at all organisert aktivitet skulle opphøre. Melhus idrettslag har stilt seg bak dette og har kommet med følgende uttalelse i referat fra siste styremøte. Oreinteringsforbundet har også sluttet seg til dette noe som denne nyhetssaken viser. 

Så til MIL, orientering.

Det enkleste blir å informere om vår aktivitet kommende 14 dager: De to vintertreningskveldene 18. og 25, mars. er naturlig avlyst. Purple Pen- kvelden torsdag 19. mars går også ut, men vi skal følge opp nye brukere med individuell opplæring, for det blir nok ingen egen PP-kveld i vår. Vi vil gjerne høre fra løypeleggere som er usikre eller helt nye brukere av PP om å ta kontakt. Martin Melhuus vil følge opp nye brukere som er løypeleggere i Ukens løyper.

Så til tida mellom overgangen fra de først 14 dager med unntakstilstand (27.3.) og påske: Vi har foreløpig sagt at Dagsamlinga søndag 29. mars og treninga onsdag 1. april settes på vent. Vi antar at vi kan si noe mer om det om ei ukes tid. Det er stor sjanse for at samlinga og treninga vil gå ut p.g.a. forlengede restriksjoner og da har vi påska like om hjørne.

Det som er å si om påske helg og hverdager framover, om dette fortsetter, vil disse dagene bli temmelig like for mange av oss. Styret vil i nærmeste dager møtes til et bevegelig styremøte utendørs for å planlegge noe aktivitet for å bøte på dette som kan gjennomføres enkeltvis, men ikke før etter den 26. mars. Følg med på hjemmeside og epost!

Det som nå er viktig er at vi ikke slutter å rører oss!

De som har karantene er det bare å legge opp styrketrening inne med påfølgende  løping i trapper f.eks.

O-løpere uten karantene må komme seg UT! Få på skia eller joggesko og få opp pulsen! Det som er viktig er å følge helsemyndighetenes råd om hygiene som også innebærer at vi ikke trener mange sammen, men få av de vi omgås til daglig.

Et godt treningsråd er (ja det er så effektivt at dette blir mellom oss): Går på ski eller på føttene i løssnø! Det gir styrke, balanse og kondisjon - fenomenalt! Og som sagt må dette blir mellom oss!

Skal for øvrig hilse fra fjellet......