På kryss og tvers i Trondheim

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Okt 2018

Sju løpere fra Melhus deltok på Trondheim Urban søndag 28. oktober. Dette er et langdistanse gateløp, som i år hadde start på Øya. Med stort A3-kart i målestokken 1:5.000 tok vi oss fram gjennom spennende parkområder ved sykehuset, hadde langstrekk opp mot høgskoleplatået, kryssa Bakklandet, før vi tok oss over Bakke bru (eller var Bybrua smartere...?) og gjennom sentrum, hvor det var sju poster før vi listet oss over gangbrua mot Stadion. Her var det rim og glatt på tredekket, mens resten av løypa var stødig og trygg, bortsett fra noen plener og bratte stier rundt Gløshaugen.Seks av Melhus-løperne samlet etter mål. Fra venstre: Stein Ivar, Kristoffer, John, Erik, Peter og Ørjan. Kjell Rune startet tidlig og rakk å dra heim før vi tok bilde.

Det var raske kilometertider på alle Melhus-løperne, godt under 10 minutter på hele gjengen. Vi fryda oss over et spennende løp og gode løyper. Løping i sentrum med lite trafikk, ut og inn av smale smug, fant passasjer vi ikke visste om og ble kjent i bakgårder der få andre ferdes. Ypperlig trening i å følge med på kartet, telle hushjørner og peile ut detaljer på motsatt side av gata. Tempoet er høgt, og ingen blautmyrer sinker farten.

 

Trondheim Urban er et sjeldent konsept, med lange løyper på sprintkart. I år gav arrangøren Wing også tilbud om klasser som hadde løypelengder tilsvarende halvmaraton og maraton. Løperne fra Melhus deltok i ordinære aldersklasser, og hadde løyper på mellom 6,6 og 10 kilometer. Allerede før klokka 11.00 på søndag hadde vi gjort unna en time med løping, og kunne dra heim for en varm dusj. Vi startet i tre minus, og sjøl om sola kom fram rakk den ikke å tine opp rimet på bakken. Men vakkert var det, med gult løv og stråler av lys ned på bakken.Stein Ivar heiet på Erik som nettopp hadde løpt i mål.