G93/94: Basistrening

Postet av Melhus IL - Håndball den 14. Okt 2010

SPILLER DU HÅNDBALL PÅ MELHUS/GIMSE
og er mellom 19 og 14 år ?

- så kom på BASISTRENING!

Sted: C-bygget
Tid: søndager kl 19-20 (oppstart søndag 24 oktober)
Pris: GRATIS

Instruktør: Solveig G Moen, sertifistert instruktør

VELKOMMEN!
Spesielt viktig for de som er skadet!

Basistrening:

Hovedmål: Skadeforebygging.

Enkel aerobic som utfordrer koordineringen mellom ben og armer, trinn og bevegelser, vil spillerne bli utfordret på koordinering, og dermed trene og forbedre denne evnen. Dette har klar overføringsverdi til ballidrett. Bedre koordinering, spesielt i forflytning og ved behov for rask tyngdefordeling på beina, vil gi økt sikkerhet og smidighet på banen. Dette er skadeforebygging ! Gir også kondisjonstrening.

Styrketreningen vil ha hovedmål å styrke mage/rygg-regionen i tillegg til utvalgte øvelser rettet mot spillerens utfordringer med belastninger/slitasje i skulder og kneledd. Styrketreningen vil bestå av bl.a øvelser og prinsipper fra pilatestrening. Fokuset vil være å øke balansen mellom kroppens muskler og ledd. Mange trener uhensiktsmessig slik at sterke muskler blir sterkere og svake muskler forblir svake. Dette gjør at kroppen belastes feil, og faren for skader og kroniske smerter øker.

Deltagerne/spillerne skal lære at styrketrening krever full og hel konsentrasjon for at en skal få maksimalt utbytte av dem. Styrkeøvelsene vektlegger kvalitet fremfor kvantitet.

Uttøyning og avspenning: Det blir lagt vekt på at spillerne får kjennskap til de viktigste prinsipper rundt uttøyning, og hvilke øvelser som bør være minstekravet etter hver håndballtrening/kamp. Selv om det diskuteres om effekten av uttøyning (f.eks mot stølhet), vet vi at uttøyning og økt smidighet i muskler og ledd, vil forebygge overstrekk, smerter i ledd pga for kort muskulatur og bedre utnyttelse av musklene i balanse med hverandre.

Basistreningen avsluttes med en kort avspenningsøvelse både som ren velvære for deltagerne, men også som viktig nedtrapping og nedtoning mentalt.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.