Villt, vakkert og vått

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Aug 2018


MIL orientering hadde i år lagt høstens klubbtur til Midt-norsk mesterskap i orientering på Oppdal. 16 deltakere fullførte kveldens sprintorientering i Oppdals gater. I pøsende regnvær gjorde 400 deltakere fra hele kretsen en hederlig innsats på å finne fram i post- og løperjungelen. Det spesielle med sprintorientering er at det er stor fart, man treffer mange løpere under veis og at man må ta raske beslutninger for veivalg for ikke å tape tid. Det kan være vanskelig å finne den avgjørende passasjen i hekken på kartet i stor fart for å slippe å løpe helt rundt. Løypelegger har også plassert mange poster i terrenget/gatene, så det gjaldt å være nøye med å sjekke postkoden før man stemplet.

Våre yngste deltakere Sigurd (11), Johannes (11), Kristoffer (13) og Johannes (13) gjorde en strålende innsats i sine løyper. Kveldsmaten smakte godt etterpå etter en varm dusj og i tørre klær. Hele 6 deltaker kunne vi skilte med i H15-16. Oskar, Peter, Håkon, Martin, Joakim og Andreas stilte her og var stort sett fornøyde med sine løp. Kristoffer Lerli (13) hadde et solid og javnt løp i H13-14 og havnet til slutt på en fin 4. plass. 


Joakim på siste post i H15-16


Johannes stormer ut fra siste post i H11-12

Ikke bare ungdommen trosset regnværet på Oppdal i kveld. John Lerli, Atle Pedersen, Stein Ivar Foss (alle H50), Eivind Bakk (H60), Trine Sunnset (D50) og Kjell Rune Logan-Halvorsrud (H40) gjennomførte sine sprintløp. Atle var tittelforsvarer fra i fjor og endte på en fin-fin bronseplass, bare 7 sekunder bak sølvvinner Jon Røstum fra Gaula og skarve 13 sekunder fra gullet. Atle ledet løpet en god stund, men i sprintorientering er marginene små og en postplassering på motsatt side av en hekk fintet ut Atle mot slutten. Stein Ivar var fjorårets sølvvinner på sprinten og ledet i år løpet ca. halvveis. Vi kan være fornøyde med at gauldalingene tar hjem sølv og bronse fra midt-norsk mesterskap i konkurranse med sterke løpere fra Trondheim by.


Atle fornøyd bronsevinner i H50

O-laget har en intern konkurranse om å få raskeste tid fra sisteposten til mål. Kristoffer gjorde unna strekket på 9 sekunder, 2 sekunder foran Stein Ivar og Kjell Rune.


Stein Ivar tok ut alt etter en rask spurt i H50

Nydusjet og tilfreds gikk praten lett over kveldsmaten på rommene og latteren satt løst. Klubbturer er viktige for samholdet og for å sitte igjen med gode minner senere.

I morgen venter langdistanse på et helt nytegnet kart, 6 km nord for Oppdal sentrum. Det er meldt strålende vær og vi glær oss til nye utfordringer i skogen. Håkon etter fullført løp i H15-16


Johannes i mål i H13-16CMartin  - blid men våt etter løpet i H15-16


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.