Ikke mer å skvise ut av sitronen

Postet av Lagleder Fellesbruker den 5. Mar 2016

I dag skulle vi møte et Skaunlag som ikke hadde noe spesielt å spille for. De hadde berget plassen i 3 div. Før kampen var vi veldig bevisste på at vi måtte trøkke til og ikke slippe oss ned. Hvis de fikk lov til å spille på seg selvtillit, ville de være vanskelige å slå.

Selv om vi har rett fokus og varmer opp godt lykkes vi ikke. Det er spesielt angrepsmessig vi ikke lykkes. Bakover presser vi Skaun til passivt nesten hvert angrep, og vi lar dem ikke score mer enn 20 mål i kampen. Dette skulle vært mer enn nok til å vinne. De spilte heller ikke noe spesielt godt forsvarsspill. Uansett hva vi prøvde fungerte det ikke. Jentene beskrev opplevelsen i garderoben etter kampen som mangel på innsats. Det føltes slik og det så slik ut, men dette handler ikke om vilje eller holdninger. Alle ønsket å prestere, det er ingen som ikke bryr seg. Det er bare ikke mer saft igjen i dem fordømte sitronen :-)

For å forklare dette litt nærmere, så må vi tilbake til rett før sommeren. Da jeg var i samtaler med klubben om å overta laget, ble jeg spurt om jeg ville klare å håndtere ei treningsgruppe på 25-30 spillere. Da vi startet opp i august var vi nede i 14-15 spillere. Etter noen kamper i starten av sesongen hadde ytterligere 4 sluttet. Til jul mistet vi Anne som hadde blitt gravid. I slutten av januar mistet vi Kristin og Vibeke i skader. Vi har vært heldige å fått hjelp av 99-erne, men vi har vært kun 6-7 spillere på nesten alle treningene etter jul. Flere spillere har måttet lære seg å spille på nye posisjoner. Noen har også spilt med store smerter. Man kan se dagens kamp og snakke om innsats eller manglende energi, men det handler enkelt og greit om hvordan vi trener og de rammevilkårene vi har. Realiteten er at vi har overprestert i store deler av sesongen. Godt uti januar er vi med i kampen om å rykke opp. Vi slår begge topplagene, men så var det stopp.

Det var ikke god stemning i garderoben etter dagens tap, men jentene fikk beskjed om å heve hodet og være stolt. Det de har prestert denne sesongen er utrolig bra, og over all forventning. Vis meg hvilket lag som mister så mange spillere og er med i toppstriden i 90% av sesongen.

Nå handler alt om å reise oss til siste kampen, for så å starte forberedelsene til neste sesong. Da skal vi nemlig ikke havne i samme situasjon, og da vet vi at vi kan stå løpet helt ut.
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline