Full "kontroll" mot serielederen

Postet av Lagleder Fellesbruker den 24. Jan 2016

(Bildet er fra en tidligere kamp)

I dag skulle vi møte seriens klare leder. Vikvarvet/Selbu har kun tapt 1 kamp i år. Forrige oppgjør mot dem var i sesongens andre kamp. Da vant Vikvarvet/Selbu 20-21 i Melhushallen. Nå skulle vi spille i Selbuhallen foran ca 200 ivrige selbygger.

Vi tok kommandoen fra start og spilte tålmodig i angrep. Vi jobbet disiplinert i returspillet og sto tett i forsvar. Selbus unge spillere falt for fristelsen og avsluttet tidlig. Det resulterte i at vi gang på gang kunne ta over ballen og bygge opp eget spill. Vi ledet 3-0 før Selbu hentet oss inn igjen. Hele første omgang lå vi foran med ett og to mål. Vi gikk til pause med 9-7 ledelse. Vi var svært godt fornøyd med at vi slapp inn kun 7 mål mot en såpass sterk motstander.

I pausen er var vi litt uklare på hvilke oppgaver vi skulle jobbe videre med. Her må jeg som trener ta selvkritikk. Vi snakket om mange ting, men fikk ikke landet på noen enkle klare oppgaver.

Denne usikkerheten tok vi dessverre med oss inn i andre omgang. Der kom vi skjevt ut og Selbu spiste opp ledelsen vår. Vi måtte ta timeout etter 5 minutter. Da var vi stresset. Selbu derimot var i skikkelig i flyt. Det kokte på tribunen og alt gikk Selbus vei. Timeouten endret dette bildet slik vi hadde håpet på. De landet litt og vi klarte å stresse ned. Derfra og ut tok vi kontrollen igjen. Godt forsvarsspill holdt oss i føringen, for i angrep stokket det seg veldig. Vi hadde blitt litt passive i duellene og gjorde mange bevegelser som ikke engasjerte forsvaret. Vi ble enige om å trøkke til mer i duellene og ta litt mer juling. Dette ga umiddelbart effekt. Vi vant til og med to perioder i undertall. Vi gikk fra å ligge under med ett mål, til å lede 20-15 da det sto igjen 5 min. Vi beholdt roen selv om Selbu tok ut målvakta si og spilte 7 mot 6 i angrep. De siste 2 minuttene møtte de oss "mann" mot "mann», uten at de klarte å ta oss igjen. Vi vant fortjent 22-19.

Neste helg møter vi et av formlagene i divisjonen. Malvik knuste Levanger 2 nå på fredagen og blir en stor utfordring for oss. I tillegg møter vi CSK 2 som i likhet med oss bare har tapt 3 kamper i år. CSK er det andre laget som har slått Selbu i år.

Det blir med andre ord ei meget tøff helg, men det er dette som er morro. Nå skal vi trene godt denne uka, slik at vi stiller godt forberedt til de kampene.