Kort om O6`er, O-sonen og Orkla Gaula-karusellen

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Mai 2022

Hva er O6`eren?

Etter to år uten O6`er er vi i år i gang igjen og første løp gikk i denne uka på Brekkåsen. Bildet over er fra 5. løp i 2019 på Fremo med Johannes, Sigurd og Kristoffer samlet rundt kakebordet etter sine løp.

O6`er er som navnet sier 6 løp i en serie som gir ei sammenlagtliste. Løpene er fordelt over hele sesongen og i forskjellige terreng, der de fire beste løpene for hver løper teller sammenlagt. Så altså her gjelder å stille opp så mange ganger som mulig!

Hvert løp gjøres opp etter hvert og poengsystemet er ordnet slik at beste løper i hver klasse får 100 poeng og den som bruker dobbelt så lang tid som vinneren får 50 poeng. Løperne mellom der får poeng etter tid bak vinneren. Ingen løpere med godkjent løp får mindre enn 50 poeng. Løpere i nybegynner og trimløypene får 50 poeng for fullført løp.

Alle nybegynnerne med minst fire løp får premie. Det blir premiert også i ordinære klasser. Premieutdeling blir under juleavslutning i desember!

Løp i årets O6`eren i år er: 25. mai (som var sist onsdag) + 8. juni + 22. juni (klubbmesterskap med ekstra premiering!) + 10. august + 24. august + 7. september.

Hva er Orkla Gaula-karusellen?

Det startet med Melhus, Leik og Gaula i 1979! Det var også den gangen ett arrangement pr. klubb hvert år og sammenlagtresultater både individuelt og i lagkampen. Etter hvert kom flere lag med og til slutt ble O-sone-stafetten tillagt i sammenlagtlista for lagkampen.

I år har vi fem lag med, der Klæbu og Orkanger er lag ut over de tre originale. Det er fire individuelle løp og en stafettkveld også med individuelle løyper.

I individuelle klasser teller 3 av de 4 beste løpene. I lagkampen teller alle 5 løp.

Klipp fra Løpsopplysningene 2022

Terminliste: 18.5 Melhus (som gikk fra Bjønnabakken) +1.6. Klæbu + 15.6. Orkanger +17.8. Gaula +31.8 Leik (Stafett og premieutdeling).

Premieutdeling for OG-karusellen 2022 legges til O-sonestafetten 31.august som arrangeres av Leik.

I karusellen premieres alle med min. 4 løp inkl. stafett i klassene D/H-16. Nybegynnere med minst 4 løp får ekstra premie. Uttrekkspremier før øvrige løpere.

Startkontingent

Ordinære løp: D/H - 16 = kr. 40,- +  D/H 17 - = kr. 60,-. I stafetten betaler klubben startkontingenten.

Det er å merke seg at alle betaler startkontingent i ordinære løp, da det ikke blir sendt regning mellom lagene etter disse løpene. Dette er de eneste løpene i sesongen som løperne selv må betale startkontingent som deltager fra Melhus.

Til slutt ser du tabellen for veiledende løypelengder og klasser i karusellen i ordinære løp:

O-sonen var et forsøk fra O-kretsen for om lag 20 år siden på å samle små lag i soner for å få trenings- og løpssamarbeid med større deltagelse og høyere kvalitet. Vår sone lå allerede klar i og med at vi hadde karusellen og navnet ble Gaula-Orkdal o-sone (GO-sone). Tidlig hadde vi egne stafettdager for å kåre beste stafettlag i sonen med egen pokal som ble det laget som fikk tre napp først. Som omtalt over ble denne o-sonestafetten lagt inn som siste løp i OG-karusellen etter hvert. Leik har i mange år dominert stafetten, men i fjor høst kom Melhus-navnet inn på pokalen for første gang på mange år. Se bildet til høyre.

Karusell-pokalen er også et gjevt trofe. I starten klarte vi flere år lagseire, men vi lå litt nede rundt årene før og like etter år 2000. Etter det fikk vi en jevn oppgang i deltagere og gode resultater fram til vi i 2014 tok vårt første napp i pokalen. Fire år seinere, i 2017, tok vårt 3. og siste napp. Bildet over viser en glad gjeng etter at vi sikret seieren i lagkampen på Gåsbakken under o-sonestafetten.

Den nye pokalen har bare ett navn og det er Melhus etter seier i 2019. Bildet til høyre er en del av gjengen som jublet i Børsa den kvelden lagseieren var et faktum.

I år har vi startet skarpt med en utklassingsseier på Bjønnabakken for vel ei uke siden. Der har vi et godt poeng-forsprang til de andre, uten at det er noen trygg ledelse.
Vi summerer alltid sammen poengene etter at poteten og kornet er kommet i hus til høsten!