Skitur til Elgsethytta onsdag til uka!

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Jan 2023


Onsdagstreninga 1.2 blir alternativ trening: Nemlig den vinterlige tradisjonelle turen på ski til Elgsethytta!!

Avgang på ski senest kl. 17.45 fra Kumlokket på Henriksåsen. https://goo.gl/maps/M6hkzuoBKPR6RxTo7 


For de som ønsker det, kan det være en mulighet å møtes kl 17 for en runde eller 2 i Henriksåsen, før avmarsj innover til hytta.


Martin har også funnet et par ski-jeger-poster det er mulig å spore opp på veien innover😊 

Til venstre fra en tidligere tur, der det diskuteres veivalg til ski-jegerposten. 

Vi går samlet marsj til Elgsethytta. Den som ønsker det kan kjøpe seg middag.

Hodelykt er påkrevd da det ikke er lysløype innover der. Vi har reservert bord til 1830. Elgsethytta stenger kl. 2000.  Fint om man melder sin interesse for å delta i chatten i messenger, så vi ikke risikerer å gå fra noen som kommer litt forsinket. Og samtidig sørger vi for at det er nok mat til oss😅 

For ordens skyld; det meldes snø flere dager frem mot 1.2❄️ Men 1.2 meldes det opphold og -2 gr = perfekte forhold👏🏻👌🏻

Til høyre ser vi gjengen klar for avgang i fjor.

 Joggeskoføre på kveldens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jan 2023

Med den siste tids mildvær var de fleste veier, fortau og gangveier bare. Dermed var det mulig å parkere piggskoene og bruke vanlige joggesko. Det var 3 løyper å velge i under utedelen av treningen, og de fleste begynner nå å bli lokalkjente rundt Gimse skole. Uansett lokalkjent eller ikke, er det fremdeles viktig å lese kart og ta de riktige veivalgene, hvis man ønsker å finne den raskeste veien.

Innedelen var av den mer tradisjonelle sorten med basistrening.

Og så er det lov å ha det moro i tillegg til å delta på trening. Vi blir aldre for store til å leke. Her representert med alltid blide Ingrid og Hanne.


Her har vi noen av den harde kjerne etter kveldens løping. Her representert ved Hege, Atle, Johannes og Frank Egil.

Ingen bomma under onsdagens løp - er det mulig?

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Jan 2023


John var kveldens løypelegger for et uvanlige o-løp:

Onsdag kveld fikk treningsgjengen prøve seg på ei o-løype uten poster i terrenget. Det var heller ikke bestemt på forhånd hvor postene skulle ligge. Alle fikk utdelt samme kart, med store ringer inntegnet. Innenfor disse ringene skulle hver enkelt finne en postdetalj som skulle oppsøkes. I valgfri rekkefølge. Alle tegnet inn sin personlige løype før start.

  • I dag var det ingen som bomma, kommenterte Hege.

Atle løp lengst av alle, da han sjekka klokka etter innkomst. Han hadde lagt inn en sommerfugl midt i løypa, og besøkte et par av postene to ganger. Da ble det godt over fem kilometer.

Han avsluttet med kveldens stjernekommentar til «løypelegger» John.

  • Jeg kan hjelpe deg å ta inn postene etterpå.


Bildet øverst viser noen av deltagerne som slapper av etter løpeturen i sentrum øst/vest.Inne-gjengen klar til å bygge muskler!

Knebøy er vårt hemmelige våpen!


Kristin stod for innetreninga, og det ble stafett til oppvarming og allsidige øvelser på matte. Kjell Rune er godt kjent i anatomiens verden og tok seg av uttøyinga.

Ti personer deltok på treninga, og Melhus-gjengen holder stødig treningskurs gjennom vinteren.Familien Lerli inviterer til onsdagens trening uke 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jan 2023

John og Kristin Lerli leder treninga onsdag 18.1. fra C-bygget. På bildet ser vi mor Kristin og sønn Kristoffer under treninga 11.1. Det er lagt opp til et løpsopplegg med kart  i området Gimse og Melhus sentrum. Oppmøte ved C-bygget kl. 1900. Kristin leder innetreninga fra kl. 20.00. Det er meldt minusgrader, men ikke særlig snø. Holka er neppe forsvunnet, så det er nok lurt med piggsko. Husk også hodelykt og refleksvest. Vi har plass til mange flere som ønsker å holde seg i form, prøve orientering, bli bedre i orientering eller komme i bedre form og samtidig ha det artig sammen med folka i MIL orientering. Vel møtt!Onsdagstrening på blankholke

Postet av Melhus IL - Orientering den 14. Jan 2023

Brukbart oppmøte på denne ukas fellestrening fra C-bygget, Gimse skole. Kjell Rune hadde lagt opp til karthusk på skolens område. De få postene som var hengt ut, ble besøkt flere ganger. Først fikk løperne tilbud om å ta inntil 7 karthuskløyper fra 2 poster og oppover. Kart fikk man kun lese før start, så var det om å gjøre å huske hvor postene lå, postkode og raskeste veivalg. Mange tok alle 7 karthuskløypene som hadde stigende vanskelighetsgrad med flere og flere poster og løypelengde. 3 ungdommer og 7 voksne deltok, inkludert kveldens treningsansvarlige. 6 av de voksne trakk inn i gymsalen i C-bygget etterpå for styrketrening. Styrketrening er svært viktig for løpere og er helt vesentlig for å prestere i o-løypa. Dessuten er styrketreningene veldig sosiale og latteren sitter løst. Gruppa tar derimot ikke lett på det og tar i skikkelig. En kommentar etter treninga var: "Jeg har aldri vært så støl så kort tid etter en treningsøkt noen gang" og "..Vi går krevende dager i møte". Godt å kjenne at man har trent når man går inn i helga. Neste uke er det familien Lerli som har ansvar for opplegget under onsdagstreninga.  Vel møtt! Kommer egen artikkel om det her inne.
Mor Kristin og sønn Kristoffer har studert kart og er klar for ei løype under karthuskdelen ute.

Hanne, Ingrid og Kristin studerer kart

Frank Egil, Hege og Stein Ivar har puls og laktat etter karthusk intervall-dragene.

 

Varmegrader på onsdagens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jan 2023


Onsdag 11. januar er det fellestrening kl. 1900 fra C-bygget, Gimse skole. Kjell Rune leder treninga og det blir først ei økt ute med kart, brikke og hodelykt, etterfulgt av styrketrening spesifikt for løping, innendørs i C-bygget. O-teknisk trening kun ute denne kvelden. Det er meldt 5 plussgrader men det kan ligge igjen snø og is på bakken, så piggsko er å anbefale, for sikkerhets skyld. Økta er tenkt som intervalløkt med kart første del, etterfulgt av kontinuerlig løping med kart, avbrutt av kjapp, kort og entydig dokumentasjon av postbesøk, også kalt stempling til slutt. Kroppen skal ha vendt seg til høy puls fra første del, slik at siste del oppleves mer behagelig selv om pulsen er høy.Kald vind preget første trening i 2023

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Jan 2023


Kristin, Stein Ivar og Atle har trukket inn mot husveggen på Capro-bygget etter vel gjennomførte løp.

Det ble 11 løpere som møtte opp i det litt sure været 4. dag nyttår.

Eivind hadde lagt ut noen poster som skulle finnes med å løpe langs inntegnet strek på kartet så nøyaktig som mulig. Det kalles linjeorientering og i mørket er det ingen enkel oppgave i det gamle

Gimsefeltet nord for Capro-bygget.
Begge løypealternativene hadde linjeorienteringa i sine løyper. Så ble løypene supplert med noen o-poster som gikk i retning Brekkåsen skole. 

Som o-teknisk trening var det lagt o-løype på et kart med bare brunt på kvit bakgrunn - såkalt kurvekart.
Det skal tvinge løperne til å trene på å bruke høydekurver som like sikre kartdetaljer som noen annen. Altså kurver/koller blir en del av flere detaljer for å finne fram på strekkene.
Det var flere som kunne tenke seg en variant av kurveorientering til sommeren.

Så trakk halvparten av løperne inn i C-bygget til styrketrening. Det viste seg at salen var opptatt, så treninga ble lagt til garderoben - helt ypperlig når det ikke er flere! 
Det ble tre runder med 10 øvelser for de viktigste muskelgruppene.


Da var vintertrenings-sesongen i gang også i 2023 - det er på tide, for om tre måneder er det løp bebudet i terminlista!Trening med o-løp og styrketrening onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jan 2023


Onsdag 4. januar blir det o-trening igjen!

Først blir det o-løp fra Capro-bygget på Brekkåsen med start mellom kl1830 og 1900. Oppladet lykt, refleksvest og gode sko er fint. Det blir linjeorientering i tillegg til vanlig orientering.

Kl 2000 trekker vi inn i C-bygget på Gimse for styrketrening og o-teknikk. Ta med egen matte.