Storseier i Orkla Gaula-karusellen i kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Mai 2022


Det ble virkelig en pangstart i årets karusell med løpet på hjemmebane med nesten dobbelt så mye poeng som Leik og  mer poeng enn alle de andre laga til sammen! Gratulere med toppinnsats!

Vi vil komme tilbake til med en fyldig reportasje fra det vellykkede arrangementet som i tillegg til laginnsatsen ga klasse seier til Stein Ivar. Verdt å nevne at arrangementet fikk bare skryt - løypene til Frank Egil!

Du kan kose deg med resultatene så langt her.Stor aktivitet under Verdens o-dag ved Gimseskolene og Høyeggen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Mai 2022


Veldig fornøyde elever i 7. trinn på Høyeggen skole. Her avbildet på trappa ved Melhus videregående med Martin som vert i forgrunnen.

Skoleorienteringsdagen i skoleområdet til Gimseskolene og Høyeggen skolen gikk av stabelen i uka for Verdens o-dag 2022. Verden o-dag arrangeres over ei uke rundt 17. mai hvert år og samler nesten en halv million elver verden over i en o-aktivitet. I Norge er det aktivitet nesten over hele landet og det samler om lag 40 000 elever.

I nedre Melhus har vi aktiviteter på alle skoler som sogner til MIL`s område og i tillegg Øya vgs. Fredag før helga var det aktiviteter ved Gimseskolene der Gimse barneskole 6. og 7. trinn, Gimse ungdomsskole 8. og 9. trinn og Høyeggen skole 6. og 7. trinn deltok. 

Senere i vår blir det aktivitet for 10. trinn ved ungdomsskolen og noe for elever ved videregående. Brekkåsen skal arrangere noe i tida før skoleslutt. Øya vgs har rapportert at det blir o-dag med utgangspunkt fra Bjønnabakken med Øybergkartet som løpsområdet nå ganske snart.Hver skole hadde sin egen start. Barneskolen ved nyskolen der Eivind veiledet elever og lærere, ungdomsskolen hadde plass ved C-byggen med Ingrid og Hanne som verter og ved Melhus videregående hadde Martin sitt revir.

Her ser vi elver i 9. trinn fra Gimse ungdomsskole klare for sine løyper. I bakgrunnen skimtes Hanne og Ingrid som hjelper til med utskrift etter løpet.Ved nordenden av Gimse ungdomsskole har disse lykkelige elevene i 7. trinn fra Høyeggen skole stemplet på en av posten i o-løypa. De var tilfreds så langt  i løpet!

På Høyeggen var alle de fire første trinn i aktivitet med o-løyper i og rundt skolegården og det er rapportert om storfornøyde elever der også.

Disse var fire kan representer i alt 600 elever som var i sving den dagen i Verden o-dag- uka i år.

Senere i vår blir det aktivitet for 10. trinn ved ungdomsskolen og noe for elever ved videregående. Brekkåsen skal arrangere noe i tida før skoleslutt. Øya vgs har rapportert at det blir o-dag med utgangspunkt fra Bjønnabakken med Øybergkartet som løpsområdet nå ganske snart.

Oppsummerer vi skoleorienterting senere i år vil nesten og legger til 2. løp i Finn-Fram-Dagen ved Tambartun har vi over 1000 deltagere. Vi håper at mange får en bedre forståelse av kart og terreng av dette.Finn-Fram-Dagen 2 samlet mange ved Tambartun onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Mai 2022


Ivrige løpere i strie strømmer inn til målposten etter ei av stjerneløypene. Eivind hadde lagt tre stjerneløyper og ei Råtassløype med tidtaking for de unge og to løyper for de noe eldre som gikk for det meste i terrenget opp til Nordgardsmyra. Det ble altså Finn-Fram-Dagen 2!Oppfølgeren av sentrumsarrangementet lørdag ble ikke noe nedtur. All-idrett kom med over 20 barn, flere av rekruttene fra de siste åra stilte opp til ny sesong og veteraner for øvrig møtte også opp. 

Det ser ut til av det var litt over 30 barn i opplegget for disse og i ordinære løyper stilte 12 løpere. Når vi kan legge til en god del foresatte for barna, var det nærmere 80 som deltok i arrangementet. 

Av våre løpere stilte vi med 8 instruktører som skulle veilede de unge håpefulle. Av instruktørene hadde vi igjen med oss ungdommene Hanne og Ingrid som begynner å få litt rutine etter hvert.Vi har valgt å legge de mange blinkskuddene fra kveldens begivenhet i et eget bildealbum som nyhetssak på denne sida.

Resultater fra løpet kan leses på Brikkesys.

Vel blåst!

Siste løp blir førstkommende onsdag den 18. mai på Bjønnabakken på Øyås. Det blir en "eksamen", der løperne skal delta i vårt arrangement i Orkla Gaula-karusellen. Løypa for rekrutter blir veldig enkel, men litt lenger og går etter skogsstier. Herlig!Kjempedeltagelse i Finn-Fram-Dagen tross kjølig vårvær

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Mai 2022


Martin Tranæl ble i morgentimene lørdag gjort om til postdetalj - da ble det ikke like ensomt som det vises på bildet.!

Etter to år uten sentrumsarrangement for Finn-Fram-Dagen, ble det endelig en tradisjonell rekrutteringsdag igjen. Værmessig hadde vi en variert dag med vindstill og blå himmel som lirket fram solbrillene via kjølige regnbyger til vannrette haglbyger der teltet tilsynelatende hadde lyst til å slå følge med vindkula.


Hege har i bildet til høyre knipset arrangørstaben før det braker løs. Frank Egil, Trine, Stein Ivar og Eivind er mer enn klare til å ta i mot ivrige barn og voksne.

Menyen bestod av Atles to sentrumsløyper med informasjon om o-avdelinga på baksida, tidtaking med brikke, premier, info-materiell, vafler, saft og kaffe. Det skulle vise seg at deltagerne forsynte seg rikelig av alt! Vi hadde denne gangen ikke noe telleverk, men det måtte være rundt 60 barn + minst en voksen for hver unge som deltok gjennom dagen.

Det var helt tydelig at de alle fleste hadde bestemt seg i god tid for å besøke teltet og gjennomfør minst ei løype - ja, mange løp naturligvis både lang og kort løype når de først var der!Slik så det ut like etter oppstart sette innefra teltet.

Og så var vi i gang!

Stein Ivar forklarer en familie litt om kartet og løypa.

Etterpå var Lucas, Sebastian, Brage, Linda Marie og Pål veldig fornøyde.


Her har Martin fått besøk, gitt! Her stempler noen inn på siste post.

De fleste var godt kledd for været, men votter, kart og løperbrikke passer ikke helt sammen og her må vottene vike!


Sanna, Emma og Maya er trofaste o-løpere og så slettes ikke mørkt på å trosse vinden som her truer med å legge flagget flatt. Jentene gjennomførte begge de to løypene helt uten hjelp denne gangen.


Det gjelder å ordne seg praktisk. Bespisning etter et krevende løp gjøres naturlig vis i knestående!


Henrik Simet og Kristin Hoston poserer gjerne foran flagget vårt. Arrangementet passet utmerket for de to.

Det gjorde det også for Konrad og Victoria Kvernø også. Alle like blid!


Det var også virkelige veteraner som deltok i sentrum lørda. Her representert med Johanne og  Arne Solhjem.


Da var dagen over og vi var alle særs fornøyde!

Og vi forbereder oss for like stor tilstrømming til dag to i rekruttcupen onsdag 11. mai ved Tambartun. Da blir det enda mer hjelp til løypene i et litt mykere underlag enn lørdag.

Dette var en lovende start!!Blide fjes på Lete

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Mai 2022

Viljard og pappa fant alle postene i nybegynnerløypa i en fei

21 løpere og en løypelegger møtte på kveldens treningsløp på Lete. I nybegynnerløypa deltok hele 11 løpere som hadde en runde på vel en km. Litt uvant her var postdetaljene lita myr og søkk, men disse var trygt plassert ved stien, så alle fant postene. Snøfonner og blautstrekk ble forsert  i stor fart og med stor entusiasme. 

Sanna fikk snø i skoene da hun passerte snøfonna, og søstra Emma sprang fra mor Maja og søstra.

Live og Olive med sine mødre på vei til siste registrering. Martin er fornøyd med å ha løpt fra pappa.

B-løypa på 2,3 km fullførte 8 løpere og noen gruet seg til førstestrekket som hadde mye oppoverbakke. Dette ga fin mulighet for å løpe seg inn på kartet og bli varm, mente noen. Post 3-5 gikk netto oppover og her fikk de også testa blodpumpa og o-teknikk. Det ble meldt om noe bomming mellom post 4 og 5 da ei myr der post 6 var plassert fintet ut løperne.

Johannes L har nettopp fullført B-løypa. Kåre og Johannes H diskuterer veivalg og det samme gjør far og sønn Lerli.

Så blid blir man når man av å få i gang blodpumpa i stigningene opp mot Våttåsen: Trine, Eivind, Hege og Stefan. 

A-løypa hadde 2 deltakere. Hege og Stefan var godt fornøyde etter innkomsten i den 3,5 km lange løypa, som var langt nok i dette terrenget. Det meste av snøen var tint, men løypelegger måtte fjerne en opprinnelig planlagt post pga store snøfonner. 

Da takker vi alle deltakere for i kveld og ønsker alle velkommen på neste arrangement som allerede er på lørdag: Finn-fram-dagen. Se egen sak om dette.

Neste uke er det treningsmuligheter på Tambartun (11. mai). Kommer du?Treningsløp på Lete

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Mai 2022

Onsdag 4. mai blir det treningsløp fra Lete opp mot Våttåsen. Kjell Rune er løypelegger og har lagt nybegynnerløype, C-løype, B-løype og A-løype. Noe stigning er ikke til å unngå der, men den er forsøkt holdt moderat med stjerneorientering på de lengste løypene. Det ligger igjen noe snø, men det skal ikke være noe problem og det skal stort sett være mulig å komme rundt snøfonnene. Det er fint i marka nå. 

De som trenger veiledning vil tilbys det. Man kan starte fra kl. 18.00. Brikker får man lånt. 

Velkommen på treningsløp!


Kartlenke: https://goo.gl/maps/wnG4aXKRxHe2qpnk7