STERK INNSATS PÅ KVELDENS TRENING!

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Nov 2022

Etter noen treningskvelder rundt Gimse skole tok vi ikveld en avstikker til Capro på Brekkåsen. Noenlunde tørt føre i skogen og nesten isfritt i gatene på Brekkåsen ga fine forhold for et treningsløp.

Kortløypa (2,5km) gikk i gatenære strøk rundt bolighusene på Brekkåsen. Det ble en svært jevn affære mellom de fire registrerte i klassen. Trine Sunnset (30:29) trakk det lengste strået, foran Kristin Lerli (32:02), Martin Melhuus (32:57) og Kåre Onsøyen (33:19).

I mellomløypa (3,1km) fikk man i tillegg en sving inn i skogene vest for Kosekroken barnehagen. Som eneste startende i denne løypa tok Frode Haugskott en suveren seier med 28:45.

I langløypa (3,9 km) fikk man litt av alt. Litt gateorientering, et besøk i dalstrøkene i retning Vollmarka, et langstrekk over til Nordgardsmyra, før man avrundet turen i noen kvisthauger i skråningen mellom Eindrides veg og Trøflata. Atle Pedersen tok seieren med 35:01, tett fulgt av Stefan Preisig (35:35), Hege S. Melhuus (44:03), Kjell Rune L. Halvorsrud (44:58) og Johannes Lerli (55:30)


IMG-5094.jpg

Sju stykker trakk deretter ned til C-bygget på Gimse skole for litt variert styrketrening. Vi klemte inn mange øvelser på cirka 45 min, så det var en sliten gjeng som dro hjem i 21-tiden. Atle mottok en pose bringebærdrops for seier i kombikonkurransen puslespill+avstandsbedømmelse. Hege fikk ingen premie, men desto mer heder og ære for suveren seier i 90grader'n. 


IMG-5098.jpg


IMG-5100.jpgimage.png

8888.jpgIMG-5102.jpgEkstra trening i Svartåsen denne uka!

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Nov 2022


Martin er løypelegger for denne ukas Gubbeløp. Postene står allerede ute og blir det denne uka. Det er postflagg og enheter på postene. Fri start. 

Flott ekstra-trening!

Her er Løypa.O-løp fra Brekkåsen og styrke i C-bygget onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Nov 2022Onsdag 30. desember er det treningsløp fra Capro på Brekkåsen, med løyper for alle nivåer som gir løperne en smak av både skogsorientering og litt gateløp. Frank Egil er kveldens vert. Start mellom 1845 og 1910


Deretter blir det innetrening i C-bygget på Gimse skole fra kl 2000. Det blir sedvanlig styrketrening for hele kroppen. Frank Egil lover i tillegg en litt uvanlig øvelse underveis i økta som tester både kartferdigheter, navigasjon og matte-kunnskap. 

Spennende! - Velkommen!

Mange løp nattløpet onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Nov 2022


Nærmere 20 løpere gjennomførte ei av de tre løypene som Atle hadde lagt til treninga onsdag kveld.

Utgangspunktet var fra C-bygget på Gimse skole, men løypene gikk denne gangen også på østsida av elva. Det ser ut til at nattløp er ganske populært, for det var nesten 20 løpere som deltok. Til høyre ser du kartet over langløypa.Etterpå trakk en tredjedel av disse innendørs for ei real økt med etterlengtet styrking av alle muskelgrupper som nok vil komme kommende prestasjoner i o-løype til gode.


Ingen innetrening uten veivalgsdiskusjoner, heller ikke denne gangen. Atle servert ei løype fra en av etappene Jokola-stafetten i vår. Interessant med terreng med mye berg i dagen, mange fysiske sperringer i skogen og trange løpskorridorer.Neste gang er det Frank Egil som er treningsvert - kanskje med løpsstart fra en annen kant av sentrumskartet. Følg med!Nattløp og sirkeltrening igjen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Nov 2022


Det blir nattløp fra Gimse skole, C-bygget onsdag 23. november kl 1900. Atle vil legge løyper denne gangen. Bildet over er fra onsdagens løyper i det flott og nye skoleområdet og med oppdatert kart. Her er det mange veivalgsmuligheter, nye postdetaljer og noe saftige motbakker å bryne seg på.

KL 2000 trekker vi  inn i gymsalen for styrketrening  og noen veivalgsdrøftinger fra utvalgte o-løp.

Møt opp til trening og sosialt fellesskap!Strålende høstvær under onsdagens nattløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Nov 2022


Ett drøyt titalls løpere fikk med seg Hege sine løyper i skoleområdet under vintertreninga onsdag kveld. Løpet gikk i strålende høstvær med stjerneklar himmel og rundt 0. Tre løyper fra 1,5km til 3,4km kunne velges. Løypene var konsentrert mellom videregående, Remakrysset og barneskolen med noen poster mot Gruva og sør for hallene for den lengste løypa.

Mange kryssinger ble det, så det var om å gjøre å følge med på kart (som alltid lønner seg)!


Her er de første kommet i mål og da må det studeres løyper! Martin, Trine, Kristin, Johannes, Atle og Stein Ivar


Ole har fått igjen pusten, mens Kjell Rune må vente litt på den.

John i fint driv på ett av kryssingsstrekkene ved C-bygget.


Johannes ved en sentral post i løypene like utenfor inngangen til nye Gimse skole.

Frank Egil var ikke helt i form om kvelden, men slettes ikke så dårlig som bildet viser. Han bidro med postinntak etter løpet!

Undervis i sirkeltreninga ble det naturligvis tid til kartlesing - denne gangen løype fra KM lang på Kregneskjølen.

Hege hadde ordnet med video-trener på pc. Morsomme øvelser med 20 sekunder innsats og 10 sekunder pause i til sammen 12 minutter i økta. Morsomt, men også intenst og virkningsfullt. Kanskje kommer videoene på storskjerm neste gang?


Treninga fortsetter fra samme plass nest onsdag også og da med Atle som løypelegger og instruktør. 


 Gimse skole og C-bygget kaller igjen onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Nov 2022


Vi fortsetter vinter treninga fra Gimse skole. Bildet over er fra premieren av det nye skoleområdet og nattløp på nyrevidert kart. 

O-løpere er i form hele året noe som bildet illustrerer! Opp til venstre sees ungdomsskolen og til høyre nye Gimse barneskole - den er grei. Men når løperne passerer C-bygget i slik en fart, blir navn bare gjetting: Full fart i hvert fall og slik blir det for alle som deltar!

Oppmøte er ved C-bygget kl 1900 for o-løp. Hege legger tre løyper med poster i området for Gimseskolene. Still med nyladet lykt, refleksvest og gode klær og godt fottøy for årstida - piggene må snart ut?

Etter nattløpet trekker vi inn i gymsalen for litt ekstra styrking av de fleste muskelgrupper. Ta gjerne med egen matte.

Mye god trim for alle på eget nivå, både ute og inne!!Spurttrøye til Johannes etter deltakelse i 7 ungdomsløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Nov 2022

I går arrangerte kretsen avslutning for ungdomsløpene. Over 80 personer fra seks klubber møtte opp på Byåsen videregående skole for å feire årets ungdomsløp. Det ble delt ut preimer til alle som har deltatt på 8, 7 eller 6 løp. I tilegg ble det delt ut trøyer til odel og eie for sammenlagtvinnere og spurtvinnere. Skogsjentene var også til stede og delte ut sin årlige pris til den 15-årige jenta i kretsen som har deltatt på flest o-løp.

Johannes deltok på avslutningen. Johannes har hatt en kjempefin o-sesong i år. Han har deltatt i 7 ungdomsløp og fikk til slutt 2. plass sammenlagt i klassen H15-16. Johannes synes det er ekstra artig å spurte til mål, så det var kjempestas å vinne spurttrøya til odel og eie. Den delte han med Jakob fra Wing. Etter 8 ungdomsløp hadde de akkurat like mange poeng. De spurtet like fort i fire løp, og de deltok i like mange løp. Denne duellen var utrolig jevn og de fikk en trøye hver.

 
Vintertreningen er endelig i gang

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Nov 2022

Vi ønsker alle velkommen til trening i C-bygget onsdag 9 nov kl 1900.

Dette er trening hvor alle som ønsker å prøve orientering eller bare være med på basistreningen. Her kreves det ingen forkunnskaper eller det å være i superform. Det viktigste er å komme seg ut, løpe litt og kjøre litt basis styrketrening inne. 

Onsdagskvelden starter vi med litt løping utendørs. Det er laget noen enkel løyper i området rundt skolene. For de som ikke har prøvd dette før vil det være hjelp å få. Husk å lade opp hodelykten, ta med egnet uteklær, og ta gjerne med refleksvest.

Etterpå trekker vi inn i C-bygget og kjører litt basis styrketrening i form av sirkeltrening. Hvor hardt du vil ha det er helt opp til deg selv. 

Dette er noe for alle, små og store. Ta gjerne med hele familien. Her er noen som var med oss sist vinter.