Nattløp fra Ringvål onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Okt 2022


Etter en kort drøfting i styret i dag er det besluttet å utsette vå hjemlige oppstart av vintertrening fra Gimse skole ei uke.

Bakgrunnen er en fristende invitasjon fra Byåsen om åpen trening for klubber i Trondheims-området fra Ringvål skistadion onsdag 2. november. Oppmøte senest kl 1745 på stadion med felles jogg til starten som går kl 1800. Det er samme parkering som under klubbmesterskapet i juni. Her ser di ruta til start også:


Det er dessverre ikke nybegynnerklasser eller C-løype:

Arrangøren vil at vi melder på litt i forveien: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1XC_2aZS2wov5dGYWlr6bOembyvifT3JBmQjOjikPCZk/edit?usp=sharing 

Du kan lese hele innbydelsen her: https://www.facebook.com/groups/430041303708347/permalink/5746787542033670/


Felles kjøring fra Melhus vgs kl 1700.Mange engasjerte o-løpere møtte opp på Bjønnabakken i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Okt 2022


Sanna Elise var den som sanket flest poeng av alle under kveldens Lommelyktløp på Bjønnabakken. Her er hun sammen med kveldens løypelegger Atle som serverte en salig miks av intrikate utregninger av poeng. Antall poster funnet på 40 minutter ga 50 poeng hver, tillegg ble det for å ta enkelte strekk i rett rekkefølge, ekstra poeng for bestet tid i klatrestrekket og beste spurt fra siste post til mål. For de som brukte mer enn 40 minutter var det poeng-fratrekk for hvert minutt og så var det vekting av alder til slutt. En triller av et o-løp for de vel 20 løperne med andre ord!

Over ser du kveldens resultatliste presentert på storskjerm.


Her kommer en billedkavalkade fra kveldens løp: 


Kø ved påmelding!

Utdrag fra kveldens spreke forsamling.


Familien Seehuus/Bredland nyter kveldens servering, komponert av Trine og Hege.

Frank Egil, Trine, Johannes L (vant spurtpris-poengene), Kjell Runde og Johannes H.


Eirik Engan med sine to døtre Frida og Linea har fått premie for sitt første o-løp noen sinne!

Ingrid (med nytt kompass), Hannah og Hanne med påskjønnelse for sine solide og jevngode løp.


Johannes H med premie for sitt løp utdelt av premiesjefen Hege.

Martin og Stefan var tidlig frampå å forskynte seg av skuffkakene. Vel fortjent!

Da var enda en flott kveld på Bjønnabakken over. Lommelyktløpet har vært arrangert herfra hvert år siden først på 1980-tallet med varierende vær: Sludd, 60cm nysnø og strålende høstvær som i kveld. Alltid like spennende for store og små.

Tusen takk til Atle for spennende løpsopplegg, Trine og Hege for utmerket servering og til Hege for flotte premier!

Da trekker vi pusten i 14 dager før det blir vintertrening første onsdagen i november. Vi  møtes da ved C-bygget på Gimse skole for både ute- og innetrening. Vi kommer tilbake til det når det nærmer seg.Lommelyktløpet 2022 onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Okt 2022


Det tradisjonelle Lommelyktløpet står for døren igjen. Onsdag 19. oktober kl 1800 blir det oppmøte til nattløpet på Bjønnabakken på Øyås. Kjørerute her.

Atle ordner som vanlig løyper for alle. Den som vinner er den løperen som har sanket flest poeng innenfor 45 minutter. Poengene blir vektet etter alder og andre kriterier. Utfallet etter slike løp er alltid spennende!

Etter løpet, i halv åttetida og utover, blir det tradisjonell serveringa inn i klubbhytta til Yragutten skiklubb tilpasset store og små. Vi tar oss også tid til å prate litt i rolige og varme omgivelser. 

Premieutdeling for løpet blir det også. Bildet over er fra fjorårets utdeling og det er de yngste som blir honorert også i år. 

En rolig avslutning på sommersesongen blir det, for om fjorten dager er det vintertrening for fullt.


NB! Premieutdeling for Turorientering, Ukens løype og O6èr kommer under vår juelavslutning 7. desember!Rye by Night

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Okt 2022

Rye by Night! Nei, det er ikke Rugbrød, Rugøl eller Rugwhiskey, men nattorientering. Ni ivirige melhusløpere møtte opp ved Lodda på onsdagskvelden. Antallet deltakere var lavere enn på Gimse by Night, men stemningen, innsatsen og løypekvaliteten var like god. 

I kortløypa løp Sanna og Emma sammen med mamma og pappa. De fløy gjennom mørket som en vind. Jentene var som alltid veldig positive og glade. De er ikke redd for bekmørket. Martin løp også kortløypa med stødig kurs og med solide  gode veivalg. 

I mellomløypa løp John. John tok med to kart. Både for lang og mellomlang løype. Da kunne han bytte løype hvis han skulle finne på å ombestemme seg underveis. Det er smart når man har litt problemer med å bestemme seg på start. 

I langløypa løp Johannes som en pil gjennom skogen. Johannes har hatt en flott sesong i år. Johannes løper mer og mer stabilt, og han har den gode kvaliteten med at han aldri gir opp. På Rye løp Johannes veldig godt uten store bommer og med fine smarte veivalg. Johannes hadde også bakt kanelsnurrer som han hadde med til løpslederen. De smakte fortreffelig selv om de ikke var laget av rugmel.

Hege og Kjell Rune løp også langløypa. De er litt engstelige i mørket så de passet på å starte nesten samtidig. Det er det som er fint med orientering. Man kan alltid løpe sammen med en venn!

    Resultatene er her for de som bryr seg om sånt. https://brikkesys.no/result.php?id=4942GbN 2022

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Okt 2022