Nå må du toppe formen til klubbmesterskapet!

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jun 2021


Neste onsdag 23. juni arrangerer John klubbmesterskap. Kanskje du tenker; "Auda, jeg er ikke helt i toppform enda!" Fortvil ikke. I morgen onsdag 16. juni kan du toppe formen med o-intervaller. Møt opp på Sjetnan (den store parkeringsplassen på vei inn til skistadion i Sjetnemyra) kl 18.00. Vi tilbyr 4 løyper i det flotteste o-terrenget Melhus orientering kan by på.

A og B-løypa er lagt opp som o-intervaller hvor det er tett mellom postene og mange retningsendringer. Her er det store muligheter for høy fart og litt hvile mellom dragene. Det er ikke stempling, men du kan trene på touchfri stempling. Ønsker du å løpe den som en vanlig o-løype er det ingen som nekter deg det.

C-uperløypa (superløypa) er en kortere løype med masse poster og postbukker for dere som liker høyfart og effektiv stempling på postene.

Råtass-løypa har også masse poster og postbukker for de av dere som er så nære toppformen at det bare mangler litt finpuss før klubbmesterskapet.

 Vel møtt til en strålende treningskveld med høy fart og høy puls.


Råtass.pdf

C-uperløypa.pdf

B-intervall.pdf

A-intervall.pdf


Postene henger ute til søndag kveld.


0 Kommentar

Tunge løyper fra Valshaugen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jun 2021


Ung og litt eldre i skjønn forening. Her fra samlingsplassen kunne vi se til Ånøya og Buvikåsen. 

Eivind hadde lagt fire løyper i nordvestre del av Våttåsen-kartet med utgangspunkt fra Valshaugen på Lete. For alle de vel 20 løperne ble det litt høydeforskjell som fikk opp dampen i motbakkene. De to lengste løypene gikk i retning mot toppen av Våttåsen - en motbakken og resten unna. De to korteste løypene gikk en etasje lenger ned og lenger nord.


Johannes hadde denne gange beste tid i C-løypa og var godt fornøyd med løpet sitt.

Eivind speider etter påmeldinger. Hege og Stein Ivar er fortsatt avventende.

Erik og John Magnus studerer kartet før det braker løs på førstestrekket i C-løypa.

Ingrid T og Ingrid P har her forlatt startblokkene med kurs for 1. posten i C-løypa. 

Over er Emma Sofie ferdig med sin nybegynnerløype helt på egen hånd. Bare en liten sleiv mot slutten, så løpet ble helt perfekt.


Til høyre er Erlend og Kai Jørund i ferd med å bestemme seg for kursen ut fra start - også det i C-løypa. Løpet gikk nærmest prikkfritt!


På tur hjem fra løpet er utsikten til Buvika, Byneset og Nordgrenda flott.

Resultater kan leses på Brikkesys.

Nest onsdag blir det trening med utgangspunkt fra Sjetnmyra.


0 Kommentar

Trening onsdag på Valshaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jun 2021

Vårens to løp i Orkla Gaula-karusellen er avlyst p.g.a. våre lokale restriksjoner. Vi kjører derfor vanlig trening denne uka og neste uke. Onsdag 23. juni avslutter vi vårsesongen med klubbmesterskap ved Lauglovatnet.Treninga denne gangen blir ei ordinær trening med fire løyper og tidtaking onsdag 9. juni fra kl 1800.

Vi tar sikte på å hjelpe ferske løpere med løypene denne gangen også.

Eivind er løypelegger fra Valshaugen med løyper i nordvestre del av Våttåsen. Kjørerute til midtre parkering ser du her.
Parker på de tre angitte plassene markert på kartet til høyre. Det er merket 300 m med hvit/rød merkeband til samlingsplass fra veien mellom midtre og vestre parkering.


På bildet øverst ser du samlingsplassen slik den så ut for 3 år siden med noen av deltagerne den gangen. Området ved samlingsplassen er halvåpent med delvis utsikt i retning til Ånøya og Malmsjøen. Løypene går i noe småkupert terreng, men også i skråli i retning Våttåsen.

Det blir fire løyper med tilpasset vanskelighetsgrad og lengde for alle.

Løypene er:

NYbegynner

2 km C

3 km B

4 km A/B

Skriv gjerne ut kartene selv.

Etter treninga  blir merkinga og nybegynnerløypa tatt inn, mens postene i de tre lengste løypene henger ute fram til søndag 13. juni. 

0 Kommentar

Storslagen Finn Fram Dagen finale på Grønneset

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jun 2021


Fargerikt felleskap på Grønneset. Nima Nuhoo, Mootii Tadesse, Tariku Daka, Oliver Juhasz  og Krisztina Staedel får representerer de over 60 deltagerne som kom på Finn Fram Dagen finale i kveld.Vi kunne ikke fått en bedre ramme for finalen: Kjempevær, mange flotte løyper, god (?) badetemperatur og masse ivrige o-løpere i alle aldre.
Hege hadde ordnet med tre korte treningsløyper for de ferskeste av løperne som toppet seg med Råtass finale-løypa og løperbrikke i handa.Frank Egil, Eivind, Stein Ivar, Atle og Kjell Rune er her mer enn klar til å ta i mot deltagerne på finaledagen av Finn Fram Dagen. Martin var også med i staben, men ble ikke med på bildet.

Fotograf? Hege naturligvis som i tillegg til fotograf var løypelegger for hele stasen!

Martin er her klar for å ta med løpere fra Idrettsveien bofellesskap i skogen. De har stilt på alle tre løpene.
John er også klar for sitt løp i langløypa.

Til høyre har Pål nettopp stemplet sammen med Martin.

Atle i full gang med å forklare o-sportens finesser for ivrige all-idrettsdeltagere.
Planlegge neste strekk - retning - så full fart!


Even og Frank Brudal inn til publikumsposten på østsida av grasvollen ned til brygga. Etter det var det bare noen få poster inn til mål.

Familien Bredland Seehuus er her på vei til startposten - bare litt finpussing av veivalget står igjen.

Herman og Birgit Nestvold Singstad er på tur inn for registrering av poster og tid etter at Råtass- løypa er unnagjort.

Da var kveldens løp på Grønneset over for denne gangen. Noen, men slettes ikke alle som vises her på volden og på brygga var o-løpere. Mange av kveldens løpere (flest unge) dristet seg uti vannet som ikke hadde nådd sydentemperatur enda. For mange ble det første dukkerten for året.

Da får vi håpe at mange fra Idrettsveien, all-idrett og ferskinger ellers har hatt det kjekt disse kvelden i vår og at det fristet med gjentakelse. Nesten onsdag blir det trening fra Lete/Valshaugen med flere løyper å velge i, men ikke så mange som vi har hatt til nå.

Deltagerliste fra kvelden løp kan studeres her.

I tillegg til treningskveldene er det mulighet for å delta i turorientering, der opplegget med Grønne løyper i sentrum (gratis) kan være en fin start. 30 poster i sentrum gir for små føtter og/eller litt slitne føtter mulighet for gullmerke i Turo. Disse postene inngår også i den ordinære turorienteringa for de litt mer spreke føttene. Poser med kart er å få på Sportshuset.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline