Finn Fram Dagen 3 går på Grønneset onsdag!

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Mai 2021


Så skal vi tilbake til Grønneset - Finn Fram Dagen 3 står for tur!

Bildet over er tatt fra tilsvarende løp for to år sida, men fra samme flotte plass ved Ånøya og med en bråte med o-løpere!

Smittevernmessig gjør vi som sist onsdag med oppdeling av all-idrett i små grupper med instruktør. Vi holde løpsutstyr reint før og etter bruk og unngår sammenstimling ved poster og i sekretariatet. Dette skal vi klare sammen!


Så til orienteringa.

Hege og Trine serverer løyper for enhver smak: Rekruttene har flere korte nybegynnerløyper og Råtassløype å boltre seg i, mens de mer erfarne har to lengre og mer utfordrende løyper å kose seg i.


Kart med løyper til nybegynnerne blir delt ut på samlingsplass. 


Dette er det siste Finn Fram Dagen i denne serien av tre. Da slår vi på stortromma og deler ut noen fine pannebånd til alle som har deltatt i disse løpene.


Bildet til venstre er fra Hege som har hengt ut noen poster allerede. Posten og plasseringa er så vakkert i seg selv at det er med et knust hjerte løperne må forlate posten til fordel for neste post.


Dette blir en stor kveld på en flott plass og et lite gløtt på Yr tilsier at været ikke blir aller verst!

Her er løyper som brukes onsdag kveld og blir hengende ute til søndag 6. juni (bare skjermer).

Ta gjerne utskrift selv om du kan!

Lang løype

Kort løype

Finale Råtass


0 Kommentar

Det kravlet og krøp o-løpere over alt på Nordgardsmyra i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Mai 2021


Helt typisk situasjon like før det braker løs i skogen: Full konsentrasjon om arbeidsoppgavene før det blir toppfart til 1. post!

Som for 14 dager siden fikk vi besøk av Idrettsveien bofellesskap og Allidrett Melhus under o-trening også i kveld. Stedet var Nordgardsmyra ved Saga på Brekkåsen og det var samlet nesten 60 løpere i løpet av kvelden. Det skulle en ikke tru når en speidet utover myra - der var alle spredd for vindene!


4 glade o-løpere. Fornøyde med å ha funnet posten og at postkoden viste at de var på rett post. 

Blaut på bein? Ikke noe problem!

Upåklagelig stemning i skogen i kveld i allefall! Og stor begeistring, delvis forundring, over hvor våt man blir på beina i orientering. «Hvordan vises gjørme på kartet» fikk jeg spørsmål om! 

Noen studerer kartet, noen er på tur ut og noen på tur inn.


Mye skal kommenteres under en slik økt:

En av foreldrene sa etter 100m: "Jo, det blir orientering på oss".


"Æ har sett en hæst bæsje " NB! Dette og det neste bildet har svært lite med personene på bildet å gjøre!
Kompasset ble flittig brukt da ledsager maste mye om å orientere kartet på hver post ellers visste vi jo ikke hvilken retning vi skulle til neste post.

Eivind registrere inn løpere på løpende bånd - her etter 3. runde i Råtassløypa.
"Eivind, det her er søstra". Mange søsken å holde styr på for arrangøren. 

"Hvor lang tid brukte vi? 2 minutter?" 


Kåre gir ekspert-tips til barnebarn Edvard.

Løperne tok to stjerneløyper først før det ble Råtassløype med tidtaking. Resultater kan leses på Brikkesys.

Dermed var en stor o-kveld over. Neste gang blir det finale for Finn Fram Dagen på Grønneset og der blir det også premiering!


0 Kommentar

Finn Fram Dagen 2 går onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Mai 2021


Da er vi i gang igjen - ei uke etter planen! Se MIL-sida.

Onsdag 26. mai kl 1800 blir det Finn Fram Dagen 2. Parkering ved Saga på Brekkåsen og derfra er det merking 150m til samlingsplass ved Nordgardsmyra.

For de ferskeste blir opplegge likt som for to uker siden med to stjerneløyper og ei Råtassløype, der det er mulighet for å bruke løperbrikke. Løypene blir delt ut på samlingsplass og alle vil få veiledning om det trengs. Merk også at alle som deltar i Finn Fram Dagen vil få premie, men utdelinga blir om ei uke. Da blir det Finn Fram Dagen 3 som blir finale på Grønneset ved Ånøya.

For de mer erfarne er det to løyper: Bråsving kort og lang - også her blir det anledning for tidtaking. Skriv gjerne ut løyper fra nyhetssaken om kOrOna-O-løypa i forringe uke.

Velkommen!


0 Kommentar

Finn Fram Dagen 2 erstattet med kOrOna-O-løype i uke 20

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Mai 2021


2. løp i Finn Fram Dagen som skulle gått fra Saga på Brekkåsen onsdag 19. mai kl 1800 er byttet ut med kOrOna-O-O-løype hele denne uka. Det henger sammen med det lokale smitteutbruddet i Melhus. Men vi gir oss ikke med det:

Eivind har hengt ut 25 poster som blir tre løypene på kryss og tvers over og rundt Nordgardsmyra. Stalltips: Her er det lurt med kompass! 

Vi håper på rask lettelse i restriksjonene, for da blir det Finn Fram Dagen 2 og 3 utrulig raskt. Følg med.

Løypene er satt ut og hengere til 2.pinsedag. God tur! Løypene blir lagt ut her når de er klare.

Råtassløype

Bråsving kort

Bråsving lang


0 Kommentar

Yrende liv ved Tambartun onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Mai 2021


Ett førtitall antall løpere, ledsagere og arrangører var i aksjon fra Tambartun i kveld på først Finn Fram Dagen. Dette til tross for onsdagen var innledninga til langhelg og kanskje litt guffent værlag.

Atle var løypelegger og hadde satt ut to løyper som gikk i søndre og øvre del av Gimsekartet, mens de ferskeste kunne nyte godt av tre korte stjernesløyfer og ei litt lenger Råtassløype i området rundt Tambartun. Stjerneløypene var opplæring og trening, mens Råtassløypa ble gjennomfør med løperbrikke som viser postkoder og tid.

1. trinn i Allidrett på Gimse stilt med rundt ti barn med følge. Idrettsveien bofellesskap kom  med ett titalls beboere og så var det en god del av våre faste løpere som har stilt opp i hele vår.

Her er en billedkavalkade over o-kvelden ved Tambartun. Vi har ikke navn på alle pr. nå, men det vil komme etter hvert. Resultater ser du på Brikkesys.


Her er en pulje fra Idrettsveien gjort unna stjerneløype 2 og er straks klar for Råtassløypa.
Frank Johnny Andreassen, Trond Alexander Olderøyås, Line Arnstad og Tommy Sneen Skogstad.


I fullt firsprang med en kort innlagt fotostopp: Henrik Hoff Vold, Even Grøtheim Fjerdrumsmoen med stolt fedre.

Herlig med orientering synes Ada, Rune, Sofia og Håvard.

Hege viser gode O-triks for ferske nybegynnere.

Signe får avlest sin brikke av løypelegger Atle.

Colin og Jomar stilte opp denne gangen også.

Hege hadde full sjau med ivrige, lærevillige barn.

O-løper Daniel Homstad!

Martin med en lydhør gruppe fra Idrettsveien. Veivalg, orientering av kartet og kurs er på agendaen!

Dette var altså første av tre Finn Fram Dagen. Neste onsdag er det på Brekkåsen ved Saga, før vi avsluttet med Grønneset om 14 dager, da med premiering for alle!

Løypene står ute til søndag kveld og kan lastes ned fra nyhetssaken som står under denne på hjemmesida.


0 Kommentar

Første Finn Fram Dagen fra Tambartun onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Mai 2021


Med et bilde fra en treningskveld på Nordgardsmyra for to år siden kan vi ønske alle velkommen til Finn Fram Dagen 2021 på Tambartun. Da var alle Allidrettspartiene deltager og det var helt fullt på myra av o-løpere. 

Altså onsdag 12. mai kl 1800 ved Tambartun blir det både et ordinært treningsløp og Finn Fram Dagen der det er muligheter for veiledning. Disse to delen kjøres parallelt. Kjørerute til Tambartun ligger i Finn Fram Dagen-saken på denne siden.

Vi vil kjøre et spesialopplegg for de aller ferskeste: En kort forklaring på kart og terreng. Så tre korte sløyfer rundt Tambartun som toppes til slutt med  ei Råtass-løype med bruk av tidtakerbrikke!

Vi regner med stort oppmøte kommende onsdager, men siden bildet ble tatt er det skjedd ting som må håndteres. Vi vil kjøre noen kjente smittevern-rutiner med spring av utstyr og hender før og etter, så vi regner med at vi skal gjøre det trygt for alle å delta.

Det er Atle som er løypelegger og han vil legge ut løyper til ordinær trening her når de er klare som dere kan skrive ut (det vil nok være kopiert kart til de som ikke har skrevet ut). Dere som skal delta i fersking-opplegget i Finn Fram Dagen vil få delt ut kart.

Her er løypene for treningsløpet:


Dette er det første av tre Finn Fram Dagen. De to neste går fra Brekkåsen og Grønneset. For ungdommer som stiller opp på denne og de to neste kveldene (uansett fersk elle dreven), vanker det en premie som er et flott pannebånd.0 Kommentar

Fortsatt godt oppmøte under trening i Hollumsåsen i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Mai 2021


Med smått og stort hadde over 30 løpere funnet gapahuken i Kneppen nord for Hollumsåsen i kveld som var utgangspunkt for kveldens o-trening.

Stein Ivar bød på tre løyper og halvparten av de oppmøtte tok seg gjennom nybegynnerløypa, ja det var løpere som tok løypa to ganger også!I bakgrunnen er løpere i fullt firsprang ut i nybegynnerløypa.

Ved start forbereder Kristin Åsegg, Trond Nikolaisen og Martin seg for løpet.

I mål viste det seg at noe hadde gått galt med avlesinga.
Ingen problem: Da tar vi løype en gang til!Det var så vidt at Colin, William og Jomar Grøtan hadde tid til en kort fotostopp.

De var svært konsentrert her midt nybegynnerløypa.
Like etter dette var det nemlig et stikryss som måtte sjekkes ut. Løypa viste seg gikk som en lek!

Ikke alle de vante hadde tid denne kvelden, men begge de to lengste løypene var godt besøkt. Kåre og Audun B toppet hver sine løyper. Mer om resultater på Brikkesys.

Neste gang blir det litt annet terreng, da vi har utgangspunkt fra Tambartun.


0 Kommentar

Trening onsdag - Hollumsåsen/Løkkenhaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Mai 2021

Da er det onsdag og på ny trening. Stein Ivar er løypelegger, denne gangen blir det muligheter for tidtaking for alle. Minner på at alle tenker smittespredning, passer på avstand og spriting før start og ved målgang.

Onsdag 4. mai kl 1800 møtes vi på bålplassen ved åkeren mellom Hollumsåsen/Løkkenhaugen og Gimse. 


For de som ønsker det, minner vi om at løypene vil bli stående ute 4. mai - søndag 9. mai,


Se kart nedenfor. 

Adkomst med bil er via Hølondvegen - Klevavegen, og det er parkering på toppen av bakkene (se kart nedenfor). Rødt er markert som parkering og grønt er merking til samlingsplass. Etter avtale med beboere er det viktig at vi parkerer slik at vi ikke stenger adkomst til eiendommene, og ikke utpå dyrkamarka. 

Det er 3 løyper, og de blir lagt ut tirsdag ettermiddag og står ute til søndag kveld den 9. mai

Nybegynner

Kort

Lang0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline