Nærmere 30 o-løpere i skogen i kveld fra Yraberget

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Apr 2021


Her har familien Bredland Seehuus nettopp gjennomført Kort løype og løypelegger Frank Egil er klar for å ta i mot Hanne og Ingrid. Alle disse gikk Kort løype som er C-løype.

Parkeringa ved Yraberget var helt stappfull som følge av mange o-løpere (og et trimfølge i tillegg). Da aller fleste av nye løpere som stilte på Bjønnabakken for ei uke siden kom igjen i kveld også. I tillegg kom det enda flere nye sammen med gamle og yngre travere som hadde sesongpremiere i treningsløp.

Opplegge i år, som igjen er et korona-år, er å tilby trening med instruksjon og tidtaking for de yngste. Samtidig kan ung og gammel ta løypene når de vil fra onsdag kveld til søndag kveld. Nærmere 30 løpere valgte å samles i tida fra kl 1800 og utover kvelden.

Frank Egil hadde lagt tre løyper mellom om lag 1,5 og 4 km med ulik vanskegrad. Det er svært lite snø igjen og været var helt greit vårvær: Nordvest med litt sol, litt regn, litt hagl og litt snø - noen hadde vist lagt merke til det visstnok.


Spente nybegynnere med følge før avmarsj. Hege og Kjell Rune veileder førstegangs-stertende. Videre Alexander og Charlotte Ellevset og Janne Staulen Venes. Så stilte disse for andre gang:  Bertil, Birgit og Herman. Noen litt sjenert i starten, men ........

noen sekunder etter var sjenansen borte!

Frank Egil og Eivind sender Maya og Sanna Elise ut i Klort løype. Hundene gjorde en utmerket trekkjobb, men ble ikke registrert med tid. 

Signe har her blandet seg med de noe eldre av ungdommen. Audun har en passiar med løypelegger Frank Egil, Hege har noe som må oppklares med Martin og Kjell Rune pakker sammen for kvelden.

 Resultater fra kveldens trening leses på Brikkesys.

Neste trening blir sannsynligvis i Hollumsåsen med start fra Klevavegen.Trening onsdag med tidtaking for de yngste

Postet av Melhus IL - Orientering den 25. Apr 2021


Så blir det o-trening igjen!

Onsdag 28. april kl 1800 tar Frank Egil imot løpere ved Yraberget mellom Nordgrenda og Øyås. Se kjørerute. Det blir tre løyper og disse blir stående ut til søndag 2. mai, for det viser seg at løypene blir brukt en god del selv om det ikke er tidtaking.

Onsdag kveld kl 1800 blir det veiledning av nye løpere som sist onsdag - både de som deltok forrige onsdag og selvsagt de som ikke fikk anledning den gangen. Alle får hjelp!

Nytt nå er at de som deltar i Nybegynnerløypa og C-løypa kan bruke løperbrikke for å registrere postpasseringa. Brikkene er populære for de yngste, så vi gir dette tilbudet til løpere i de korteste løypene. For løpere i de lengste løypene venter vi litt med å åpne for tidtaking. For de som skal ha tidtaking, gjennomfører vi de samme smittevern-rutinene som vi brukte i fjor med bl.a. spriting før og etter løpet.

Her kommer en kort løpsrapport fra løypelegger Frank Egil: Denne uken tilbys litt av alt: Tørr mose, snedekte myrer og sølete stier, men fint vær blir det!

Før vi viser løypene kan vel dette være noe å glede seg til?:

Skriv gjerne ut løypene selv på forhånd.

Nybegynner

Kort

LangSprint-cupløyper er hengt ut på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Apr 2021


Det ble ikke noe av Trondheim Sprintcup 3 førstkommende torsdag på grunn av smittesituasjonen i distriktet.

Atles løyper er satt ut med små skjermer nå og blir stående ute til søndag kveld den 25.april.

Her kommer løypene:

Lang

KortMange nye, ivrige nybegynnere på Bjønnabakken i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 21. Apr 2021


Her er en ansamling av mange nye og spente nybegynnere i kveld på Bjønnabakken. 

Vi vil nå etter hvert tilpasse oss til en mer og mer normal situasjon og et uformelt treff i Kjell Rune sine løyper på Øybergkartet var midt i blinken. Det var uthengt skjermer uten postenheter som ble til fire løyper. Som beskrevet tidligere hadde løypene hengt oppe siden siste snøfallet og har vært besøkt både en og to ganger av noen ivrige ungdommer.


Stein Ivar er her i full gang med o-veiledning av Birgit Nestvold Singstad og guttene Bertil Mattis og Hermann. Det er fint å få veiledning selv om de bor i grenda..
Hege og John er i ferd med å løse et o-teknisk problem. Alltids noe å filosofere over selv for veteraner.

Her er alle fornøyde med kveldens nybegynnerløype!
F.v. Jørgen og Iver Ingebrigtsen og Martin og Trond Nikolaisen.

Her får de samme nybegynnerne litt ekstra stalltips av Atle og Stein Ivar.
O-praten etter løpet er nesten like viktig som selve løpet.

Ut over løpere som er avbildet var Johannes, Kjell Rune og Eivind med. Når Melhusløperne så vidt var ferdig, kom det løpere fra Buvika som skulle ta postene. 

Neste onsdag blir det trening litt lenger sør ved Yraberget, men før den tid blir sprintløypa som Atle la til det planlagte sprint-cupløpet på Brekkåsen publisert i en egne nyhetssak nå snart.Ukens kOrOna-O-løype i kommende uke

Postet av Melhus IL - Orientering den 18. Apr 2021Vi er inne i en overgangsperiode til lettere restriksjoner og at ettervinteren gir seg for i år.

Vi forlenger Ukens kOrOna-O-løype fra Bjønnabakken til søndag 25. april og starter med opplæring for de som ivrer etter å lære seg orientering.

Det ryktes at skjermene nå har gått klar av snøen og det begynner virkelig å bli godt løpbart på Øyberga!

Løypa er så populær at det går hardnakkede rykter om at flere personer har tatt den to ganger. Første gangen var det svært vinterlig. Andre gangen var kohorten utvidet betraktelig for da var været et helt annet. Beviset sees i bildet over, der 4/5-deler av løperne er avbildet med kartet i midten.

Det er fire løyper å velge i, så det er mye å ta tak i. Løypene ligger som link i nyhetssaken om denne løype like under denne saken.


Onsdag 21.april kl 1800 på Bjønnabakken på Øyås starter vi opplæring av nybegynnere samtidig som det er mulig for etablerte løpere å treffes på god korona-avstand før løypa tas. Det blir ingen tidtaking denne uka.  Kjørerute er her https://kart.gulesider.no/c=63.299920,10.256939&z=14&r=car;F00;-1;63.286728;10.268011;Strandvegen;63.310447;10.249987;Klungvegen 

For nybegynnerne vil det bli veiledning så lang som smittevernet tilsier og munnbind kan bruks i opplæringssituasjonen. For de som har kompass er fint å ta med det.

Ta utskrift av løypa og møt opp! Ukens kOrOna-O-løype uke 13-16 - sololøp!

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Apr 2021


Da er neste kOrOna-O-løype satt ut og det er Kjell Rune som byr på hele fire løyper med utgangspunkt fra Bjønnabakken på Øyås.

Løypene er klar fra søndag morgen 4. april og står ute til søndag den 18. april

Det er små treningsskjermer med refleks på postene, så natto-løp er også mulig enda. Løypene ligger nederst.

Av smittevernhensyn blir det ikke tidtaking eller felles oppmøtetidspunkt denne gangen - det er bare å velge tidspunkt og løp i vei!

Kjell Rune har laget oppsett i Livelox for de som vil studere sine spor i marka etter løpet.

Her er linken til Livelox for de som ønsker det.


Her kommer løypene:

Nybegynner        

C kort                        

B halvlang

A lang