O-løp og styrketrening onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 31. Okt 2021


Martin er topp motivert for å legge nattløp onsdag 3. november. 

Det blir oppmøte ved Vanntanken Løvset med start fra kl 1830, men parkering blir på Rønningsgjerdet. Kjørerute her Løypene vil gå mot Pallinsetra og Svartåsen.

Løypeleggers kommentar til onsdagskveldens trening:

Noen store sensasjoner blir det ikke. 3 løyper: Nybegynner 0,9 km, Kort B/C 1,9 km og Lang A/B på 2,5 km. Ikke se dere blinde på at de er korte. Husk avstandene måles horisontalt. Kan forsikre om at den 3. dimensjonen også bør tas med i vurderingen av løypene. 

Innetreninga i gymsalen på Høyeggen skole kl 2000 blir ikke a.la Kjell Runes siste trening, hvor stølheten fremdeles sitter i, men innetrening blir det!

Husk lykt, kompass og liggeunderlag. Da har du det meste for kvelden!
10-trinn på Gimse ungdomsskole med o-dag på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 28. Okt 2021


53 ungdommer og to lærere møtte til skoleorientering på Nordgardsmyra på Brekkåsen i dag i et flott høstvær. Her ser vi noen av elevene, de to lærerne og våre arrangører.

Dette trinnet har har friluftsliv som valgfag og fikk i fjor hjelp fra instruktører i o-kretsen med nybegynneropplæring. I år ville de prøve "ordentlig orientering" med poster i terrenget og tidtaking. De fikk servert et opplegg med 9 poster som først ble tatt i tre sløyfer (sommerfugl-vinger) uten tidtaking, så elevene skulle få bli litt kjent i terrenget og med karttegna. Til slutt skulle de løpe ei vanlig o-løype (sprintløype) med de samme postene, men i en helt annen rekkefølge enn de tre andre og da ble det tidtaking også. 

Alle virket fornøyd med dagen i skogen. Nesten alle fullførte alle sommerfuglene. Det samme med sprintløypa som de fleste løp i grupper, men noen tok den alene. Ett par av de løpe den baklengs i tillegg. Beste tid ble 12 minutter på 1,7 km- ikke verst. Best i alle fall er fornøyde elever og lærere. 

Eivind hadde lagt løypene, mens Kåre og Martin dirigerte det hele fra samlingsplass like sørøst for Saga på Brekkåsen.Vintertrening i gang for sesongen med o-løp fra Høyeggen

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Okt 2021


Vintersesongen ble innledet med o-løp fra Høyeggen med god deltagelse. Nybegynnerløype gikk i boligfeltet nordvestover fra Høyeggen skole. De to lengste løypene gikk fort og brutalt ned Løvsetvegen til sentrum.Hege planlegger kvelden løp!

Emma Sofie og Steinar er veldig fornøyd etter løpet!Trine tok langløype i kveld!
Kjell Rune hadde både lagt løyper, med Johannes som hjelper, og var kvelden instruktør i styrketreninga.

Til høyre ser vi alle postene som ble brukt i kveld.


Helt til høyre bruker Frank Egil og Eivind forstørrelse for å se om kartet var helt oppdatert i en passasje i Lena.

En liten kort evaluering etter kveldens to treningsøkter. Trine, Martin, Eivind og Kjell Rune.

Vintertreninga fortsette onsdag til uka med Martin som løypelegger på et, til nå, ukjent løpsområde.
Vintertrening starter onsdag fra Høyeggen

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Okt 2021


Fra onsdag 27. november er det vintertrening fram til over påske.

Oppmøte nå onsdag blir kl 1900 på Høyeggen og vi starter med o-løp. Kjell Rune har kveldens regi og han lover 4 løyper som går mest etter veg, da det er bløtt og sleipt i terrenget rundt Høyeggen. Ta med refleksvest hodelykt, brikke og kompass.

Fra kl 2000 trekker vi innendørs til litt lett sirkeltrening som kan passe for alle. Da er det fint at vi tar med vår egen treningsmatte.Fullt hus på Bjønnabakken i kveldens lommelyktløp

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Okt 2021


Alle de 25 løperne følger godt med når løypelegger Atle forteller om reglene i kveldens poengorientering i Vaksineløpet i de to løypene Alfa og Beta.

Lommelyktløpet er tradisjon helt tilbake til 1985 på Bjønnabakken. Onsdag kveld var det atter duket for løp - denne gangen uten at premiering for bl.a. turorientering og ukens løype. Det kommer senere i høst.Løpet var lagt opp til at det var en hel del poster på karta som ble delt ut. Postene var ikke satt sammen som ei løype, så løperne selv måtte bestemme rekkefølgen. Hver post ga 50 poeng.

Til venstre er et eksempel på overraskelser som kunne dukke opp på noen poster: En bonuspost som ga 150 poeng om den ble funnet. Posten måtte løperne huske på på sitt eget kart.

Og så var det haken med løpet: Dersom løperne kom inn for sent ette makstida på 40 minutt, ble det trukket 35 poeng for hvert minutt for sent. Da var det viktig å følge med klokka og beregne hvor langt det var til mål før beslutninga om man skulle satse på en ekstra post eller ikke!

Etter målgang regnet datamaskina ut tillegg eller trekk etter hvor gammel løperen var. Mest tillegg for å være ung, litt mindre tillegg for å være gammel og trekk for de som var midt mellom.

Resultatene finner du her:
resultater.pdf

Her følger en billedkavalkade over kveldens premiering for innsatsen i Vaksineløpet:


Johannes (over) fikk premie etter kveldens løp.

Til høyre har Hege fått kveldens ekstrapremie med tekst fra en dertil kjent o-løper i nærmeste kretser.

Til slutt hadde Frank Egil laget en o-quiz der det var om å gjøre å holde tommelen rett - enten opp eller ned alt etter hva det ble spurt om. Mange spørsmål dreide seg om orientering og Melhus kommune.
Etter hvert som deltagerne svarte feil, måtte de sette seg ned.
Bildet viser resultatet etter at siste ordinære spørsmål var stil: Trine og Stein Ivar stod helt likt. Utslagsspørsmålet var så hvor høyt Brekkåsen skole er over havet - over eller under 140 moh. Trine svarte rett med at skolen lå over 140 moh.

Da var en vellykket kveld over på Bjønnabakken med god servering av Trine og Hege.
Neste uke venter vintertrening som går helt til like over påske neste år. Oppmøte på Høyeggen skole.


Vi takker alle for en flott sesong i et unormalt år og ønsker oss en jubelsesong i 2022 med et yrende o-liv!
Lommelyktløpet 2021 med inne-servering onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Okt 2021


Tradisjonen tro siden midten av 1980-tallet avslutter vi sommersesongen med Lommelyktløpet på Bjønnabakken. Bildet viser 2 x Ingrid og Hanne etter fjorårets løp på Bjønnabakken og før programmet inne startet.

Oppmøte er ved skihytta til Yragutten (se veibeskrivelse) onsdag 20. oktober kl 1800. Etter litt forberedelser og venting på mørket vil så Atle presentere oss for kveldens løyper. Det blir, som i fjor, poengorientering med tidsavgrensning og kveldens løpstittel er Vaksineløpet. Merk at det ikke er krav om vaksinepass for å starte og det blir heller ikke vaksine som premie!

Etter løpet trekker vi innendørs og der vil Trine og Hege ordne med en enkel servering. Så kan praten gå om kveldens løp og om sesongen som er i ferd med å gå over i historien. Prat med litt god tid er ikke ofte vi opplever i o-hverdagen, så dette gjør bare godt!

Etter hvert vil de yngste bli premiert for kveldens innsats. Frank Egil vil underveis komme med en kort seanse med quiz. 

Mye å glede seg til!!

Merk at vi korter ned på programmet inne i forhold til tidligere år. Dette mest på grunn av de yngste, men også for å spare på hederen til sener i høst. O-avdelinga er nemlig 75 år og vi planlegger en hederskveld i desember med utdeling av premier for bl.a. Turorientering og Ukens løype. Der vil det også bli delt ut Årets Gull-O-Sko og evt. Det gylne kompass. Og mye mer......Stor deltagelse i kveldens nattløp fra Saga på Brekkåsen

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Okt 2021


Stefan hadde lagt tre løyper til kveldens nattløp fra Saga. Det var ellers en fint kveld værmessig med vindstille, god temperatur og med skogbunn som holder på tørke opp etter høstregnet.

25 deltagere hadde møtt opp og av disse var det flere rekrutter med nye brikker og tommelkompass!

Ellers var det mange tette dueller, særlig i mellomløypa, der Signe trakk det lengste strået foran fem andre innen knapt 5 minutter.

I langløype fikk Audun B beste tid 4,5 minutt framfor Atle - begge med sterke løpstider på 7 og 8 minutter på kilometeren.

Resultater ellers kan du lese på Brikkesys.
Nattløp fra Saga på Brekkåsen onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Okt 2021

Stefan er løypelegger i nattlløpet onsdag 6. september kl 1900. Oppmøte ved Saga på Brekkåsen.

Det blir 3 løyper - nybegynner, mellom og lang løyper. Skriv gjerne ut løypa selv:

Nybegynner

Mellom 

Lang

Fortsatt deler vi ut rekruttsett til de som møter på trening i høst. Dette løpet blir det siste før sesongavslutninga, så det er altså to sjanser igjen! NB! Gratis opplæring i bruk av tommelkompass inkl. i prisen!