Fint oppmøte på kveldens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Jan 2020


Konsentrerte rekrutter når høydekurvenes hemmeligheter skal avsløres.

Onsdagens treninga startet med rekrutt-trening inne i Gymsalen på Brekklåsen idrettbarnehage. Eivind hadde ordnet med litt prat om høydekurver for rekruttene. Etter en kort innføring ble det drilling med arbeidsoppgaver sammen med en øvelse av å orientere kartet som heter Magic Sqare. En kort og intens stafett avsluttet kvelden. Helt til slutt ble det tid til frilek som denne denne videoen viser.


John hadde regien for de voksne. Han startet med en drøy time med intervall-trening. Den foregikk ved Tambartun hvor intervall-draga ble kombinert med steinplukking. En ikke en helt ordinær øvelse undrer våre treninger, men det fungerte!

Etterpå ble det en god økt med styrketrening etterfulgt av veivalgstrening med kart fra fjorårets Blodslitet. 

En flott treningskveld var over.0 Kommentar

GPS og Strava-kurs i morgen kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Jan 2020


Atle innbyr torsdag 30. januar kl 1900 i Gruva til innføring i GPS-sporing i løp og bruk av Strava til å vise sporet på løpskart. Ingen forberedelse trengs, men ta med pc og evt. GPS-klokke.0 Kommentar

Trening i uke 5

Postet av Melhus IL - Orientering den 26. Jan 2020


John byr opp til trening denne uka!

Vintertreninga fortsetter for fullt onsdag 29. januar fra Brekkåsen idrettsbarnehage.

Først ut er rekruttene som trekker inn i gymsalen denne gange fra kl 1830. Tradisjonelt program med ballek, kartøvelser og løpetrening av forskjellig slag. Eivind har treninga denne gangen.

Fra kl 1900 rykker de voksne inn, der John først vil legge opp utendørs intervall - det bruker å bli litt spennende med det.

Kl 2000 blir det sirkeltrening inne. Det er bare å henge seg på. Det er allerede siste onsdagstrening i januar!


0 Kommentar

O-løp ute og klassisk musikk til sirkeltreninga inne i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 22. Jan 2020


O-kveld med Martin ble innholdsrik!

Først to fine løyper i skogen rundt Nordgardsmyra øst for Hollumsvegen, hvor 13 løpere koste seg i et flott vinterlandskap med lite snø, ikke mye vann, men virkelig stødig til løping.John inn etter en frisk tur i skogen. Langløypa gikk rundt Norgardsmyra og med litt utglidning ute i skråninga i øst. Så nesten ned til Tambartun og opp i boligfeltet mot barnehagen.

Løpsresultater ble lagt på Brikkesys.


Så var det innetrening. Her fikk vi stor inspirasjon i klassisk musikk som falt i smak: Die Forelle (Ørreten) av Franz Schubert. Musikken skal gjenspeile ørrentens elegante bevegelser i vannet.
Så godt samstemt med våre bevegelser kunne det ikke blitt!
Her er gjengen ferdig med dagens økt.
Til slutt ble gavene fra O-forbundet som vinner av Årets turorienteringsarrangør 2019 foreviget sammen med siste års ansvarlige Stein Ivar og Eivind.

 
0 Kommentar

Vintertrening med o-løp onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 19. Jan 2020


Vi er kommet til treningskvelden med o-løp igjen. Med det milde være vi har hatt fra siste halvdel av jula er snøen så godt som borte og da blir det løp i marka! Martin er løypelegger og har følgende rapport:

Jeg har laget 2 løyper på Gimsekartet. Løype KORT 2 km med B/C nivå og LANG 3 km med A/B nivå. Kortløypa holder seg oppe på platået, mens langløypa sklir litt utafor. Over halvparten av løypene går i skogsterreng. Målestokk 1:5000. Det er noen snøflekker, men de er ikke noe problem så lenge det ikke kommer mer hvitt ovenfra. PIGGSKO  er et must, da det er glatt på stiene enkelte steder. Start og innkomst fra Idrettsbarnehagen som vanlig. Viktig at vi starter fra kl 18.30.  

Altså onsdag 22. januar er dagen og start er fra kl 1830. Lad lykter og finn fram piggsko.

For de voksne blir det sirkeltrening inn i gymsalen, denne gange uten ullsokker. Det skal vist være fare for veivalgstrening i pausene mellom hver serie.


0 Kommentar

Trening fortsetter tross litt glatt føre og noe sykdomsforfall

Postet av Melhus IL - Orientering den 15. Jan 2020


Trening med sokker på forlabbene - et hemmelig våpen? 

Treninga onsdag kveld fortsetter som vanlig og Eivind tok seg av et sykdoms-redusert rekruttfelt. Noen ville løpe linjerorientering ute lagt som intervall-drag og noen ville være inne med ballspill, karttegn og bilder med løping.  Det ble også tid til litt prat om høydekurver.

Ingrid hadde lagt opp treninga og det startet med langkjøring. En helt ordinær økt.

Det spennende begynte inne med en ny vri for o-løpere: Skli deg i form! Beskjeden var å stille i rene ullsokker og de ble brukt glideøvelser brukt som styrketrening, særlig for kjernemuskler. Helt tydelig at dette gjorde godt ikke bare for disse musklene, men også rygg, hender og føtter, i tillegg til fin balansetrening. Sokkene ble bruk i glideøvelser både på føttene og på hendene.

En spesiell treningsform som gir et dytt framover i formen. Det vil vise seg - ikke minst vil det nok kjennes om ett par døgn.......


0 Kommentar

Trening i uke 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 12. Jan 2020


Treninga fortsetter onsdag 15. januar fra Brekkåsen idrettsbarnehage!

Rekruttene starter kl 1830 inne i gymsalen med litt variert trening som ballspill, litt om karttegn og forskjellig løpsøvelser med og uten kart. Eivind leder treninga.

Ingrid har voksentreninga denne gangen og starter kl 1900 med langkjøring.

Så kl 2000 blir det innendørs-trening med bl.a. sirkeltrening? eller noen annet? Ingrid ber oss om å ta med ullsokker - rene ullsokker! Dette lyder kryptisk - det er bare den som møter opp som får svar på undringa! 


0 Kommentar

Pang-start for vintertreninga på nyåret!

Postet av Melhus IL - Orientering den 8. Jan 2020

Atle og rekruttene hadde ei fin og variert økt inne, blant annet med o-teknisk trening med fokus på kartdetaljer. Sistnevnte en øvelse ute-gruppa ble utfordret på når de kom inn etter intervall-økta.


Intervall-økta forgikk ute på fotballbanen, med drag på kryss og tvers. Pulsen var høy, men stemningen god!


Innetreninga startet som nevnt med ei økt med fokus på kartdetaljer, en stafett-variant, og her skulle det vise seg at rekruttene var et hakk skarpere enn utegjengen


En variant av Tabata utgjorde kveldens styrketreninga. Også her ble det høy puls, men en ny runde  kartarbeid på tampen av kvelden fikk alle i balanse igjen! Vi avslutta med stafett og vinnerlaget bestod av Kristoffer, Johannes og John. 

Neste onsdag er det nye muligheter i regi av Ingrid, og oppfordringa fra henne er: «møt med rene ullsokker til styrketreninga»! Spennende!!


0 Kommentar

Vintertreninga i gang fra onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 5. Jan 2020


Onsdag 8. januar fra Brekkåsen idrettsbarnehage er plassen!

Atle har rekrutt-treninga og det blir innetrening fra kl 1830 og fram til kl 2000. Det blir både ballspill og forskjellige o-leker med løping. For de av rekruttene som ønsker utetrening vil det bli ordnet et opplegg for disse med start kl 1830.

Hege har voksentreninga. Det starter kl 1900 med intervall-trening ute. Kl 2000 blir det sirkeltrening med kart-lesing i pausene.

Da er vi i gang i det nye året!!


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline