Stor aktivitet både inne og ute under kvelds trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Nov 2019


Her serveres sterk kost etter trening - vårt hemmelige våpen før neste sesong. Mer om det lenger ut i artikkelen.

I kveld ble rekrutt-gruppe delt i to. To jenter hadde løypeorientering med intervall i boligfeltet en times tid. De fire andre hadde inneøkt med Eivind. Her ble det elefantball, hinderløype med "skiskyting" og puslespilloppgave. 20 runder i løype fikk pulsen opp og svetten fram. Flott innsats av rekruttene både inne og ute!

Atle hadde opplegget for voksne, men var bare administrator - forkjølelsen hadde meldt seg. 

Først var det knockout-sprint i boligfeltet og da uten utslag. Alle ble med på alle drag, noe som førte til opptil flere tunge bein i 8-tida. Etterpå ble det noen stasjoner med styrketrening og veivalgsdiskusjon fra Jokola 2019. 

Ja, så var det med et hemmelig våpen. Martin kom i kveld hjem fra Sørafrika akkurat i det knockouten startet, heiv seg så i kalosjene og fikk med seg innetreninga. Flyfraktet fikk vi etter trening servert tørket antilopekjøtt i biter. Det var samstemt enighet om tunge og støle bein var en saga blott på et blunk. Utmerket!


0 Kommentar

Trening i uke 46

Postet av Melhus IL - Orientering den 24. Nov 2019Vintertreninga fortsetter for fullt denne uka med både ute-trening for voksne og  inne-trening for rekrutter og voksne alt fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Bildet er fra rekrutt-trening for ett års tid siden.

Eivind vil legge opp treninga inne for rekruttene fra kl 1830. Det ligger an for ballspill, litt eventyrfortelling om sorte farger, himmelretningleken og hinderløp med puslespill.

Atle regjerer treninga for voksne. Det starter kl 1900 med intervall innbakt i knockout-sprint. Så kl 2000 trekkes det inn i salen til sirkeltrening og kanskje litt veivalgstrening i pausene.

Som vanlig noe for enhver smak!


0 Kommentar

Kompassløp og sirkeltrening i kveldens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Nov 2019


Nattløp var kveldens uteøkt på Brekkåsen. Stein Ivar hadde lagt ei vanlig nybegynnerløype for rekruttene og ei noe vanskeligere kompassløype for de voksne.

Rekruttene hadde ingen vansker med å ta seg igjennom nybegynnerløypa på egen hånd. De har virkelig fått taket på orienteringa i sin første sesong, nå også i nattløp i høst.
Kompassløp ble tingen i kveld der Stein Ivar hadde brukt hvitmalinga mellom postringene. Skikkelig fin o-teknisk økt!


Etterpå ble det sirkeltrening inne i gymsalen, der vi avrundet med tomanns-stafett og klosse-løp. Før innetreninga kom i gang var det klosse-stabling til himmels. En variert treningskveld igjen.


Neste gang er det intervall for de voksne og inne-trening for rekruttene.


n.


0 Kommentar

Nattløp i vintertreninga onsdag kveld!

Postet av Melhus IL - Orientering den 17. Nov 2019

Onsdag 20. november bli det o-løp! Det blir anledning til å starte fra kl 1830 og Stein Ivar legger løyper for alle - rekrutt og voksen. Her er noen stall-tips fra løypelegger:

Treningen på onsdagen vil har som tema KOMPASSRETNING. Her vil det bli anledning til å trene på å holde retning i mørket og stole på kompasset. 

 Noen tips til onsdagens trening:

  *   Ta kompasskurs

  *   Sjekk jevnlig/hyppig kompasskursen underveis

  *   Tenkt avstand - les målestokk og vurder skrittelling

  *   Sikre holdepunkt underveis og rundt posten (her er det ikke så mange...) 

I tillegg vil det for de   yngste være en nybegynnerløype i samme terreng.

 Husk å lad opp hodelykten.


Etter nattløpet kl 2000 trekker de voksne inn til sirkeltrening en times tid.


0 Kommentar

Fine vinterforhold under treninga i kveld.

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Nov 2019


Rekrutten holder ut helt til de voksne trenger seg på i 8-tida. Her er Hanna som stilte for første gang på o-trening inne. Atle slapper av etter en times langkjøring og før sirkeltreninga. Anita venter på at rekruttene skal gjøre seg ferdig for kvelden.


Rekruttene møtte i halv 7-tida for 1.5 times innetrening. Eivind hadde lagt opp til kanonball, hinderløype med kart-tegn, litt prat om den grønne fargen og Magic Square før de fikk litt frilek til slutt.

Her ble alle god og varm - ytterjakker kom fort av!

En flott gjeng har det blitt!!


Kjell Rune hadde regien for de voksne i kveld

Først var det 8 km rolig langkjøring tur retur Mo.

Så trakk løperne inn til en liten time med sirkeltrening. Her var det flere nye øvelser for de som har vært med i vintertreninga ei stund. Spennende om det gir seg utslag om ett par dager!

Innbakt i pausene hadde vi tre bolker med veivalgstrening.
Som motgift til stølhet og som bevegelsestrening ble tid til litt uttøying.

En fint treningskveld både inne og ute!

0 Kommentar

Nominering til Årets GULL-O-SKO

Postet av Melhus IL - Orientering den 11. Nov 2019


Som mange husker ble det i fjor til jul utdelt en hederspris for første gang. Den ble kalt Årets GULL-O-SKO og er en vandre-pris som kan deles ut hvert år. Stein Ivar Foss var den første verdige vinner i fjor og som har hatt skoen stående på sentral plass i hjemmet. Du kan lese om begrunnelsen for tildelingen til han her.

Det er Martin Melhuus som har gitt prisen og du må lese den fornøyelige forhistorien til selve Gull-o-skoen her.

Får vi gode kandidater, vil vi dele ut pris under juleavslutninga i år også som er 11. desember.

Styret vil ha forslag innen 1. desember. Under ser du kriteriene for prisen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Årets GULL-O-SKO
O-avdelingens miljøpris

VANDREPRIS TIL EN POSITIV OG ENGASJERT O-LØPER.

Det er en hederspris til personer som har bidratt positivt til å styrket miljøet i Melhus IL O-avdeling. Vinneren må ha være eller har vært O-løper, men trenger ikke være medlem av Melhus IL. Vinneren oppbevarer prisen fram til neste utdeling. Prisen kan deles ut til samme person flere ganger, men da med andre begrunnelser enn forrige gang.

Når deles den ut: Prisen deles ut på o-avdelingas juleavslutning.

Jury: Jury for prisen er det til enhver tid sittende styret i o-avdelinga. Juryen begrunner tildelinga skriftlig som deretter arkiveres for ettertida.

Utfyllende om begrunnelsen for tildelinga - eksempler 

  • Gjort en innsats over tid eller en ekstra stor innsats i en kortere periode for avdelinga som har fremmet et godt o-miljø.
  • Har en positiv innstilling til virket i o-avdelinga.
  • Er engasjert i avdelingas virke og tar ofte et tak for felles løft.
  • Har inspirert andre løpere til god sportslig innsats og fremmet et godt o-miljø i avdelinga med sitt gode eksempel.
  • Kan ta store og små jobber som krever lederansvar og selvstendighet.

0 Kommentar

Trening i uke 46

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Nov 2019


Mandag 11.11. skal Kjell Rune, Audun K og Eivind møte 15 på Gimse sin All-idrettsgruppe trinn 2. Da blir det nok full fart en times tid!

Vintertreninga fortsetter onsdag 13. 11. fra Brekkåsen idrettsbarnehage.  Først ut er rekruttene kl 1830. Eivind vil lede en interessert gjeng hvor det blir ballek, litt kartarbeide både i teori og innbakt i hinderløype. Til slutt kan det bli tid til Belgisk O og frilek.

Kjell Rune leder langkjøring fra kl 1900 for de voksne. Etterpå blir det sirkeltrening inne i gymsalen kl 2000. Her lover Kjell Rune nye øvelser med mulighet for noe stølhet? Ja, så blir det kart denne gangen også!

Her er store muligheter for alle. Sist hadde vi noe under 15 deltager ute og noen over det inne!


0 Kommentar

Rekrutt og voksne i skjønn forening i kveldens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Nov 2019


6 rekrutter møtte til første inne-trening i høst - alle jenter i  10- 13 års alderen. Det ble litt elefantball til oppvarming før det ble diskutert kart-tegn og farger. Så ble det kart-tegnstafett i ei hinderløype med Magic square hvor det er om å gjøre å orientere kartet ved hver post. Eivind ledet treninga over 1,5 time som gikk som en røyk!


Martin ledet voksen-treninga som startet med intervall-trening. Det var lagt ei løype på Gimsekartet med "poster" som var merket i marka med refleks-skjermer.

Løperne fikk velge blant to løyper og det skulle løper drag mellom postene avbrutt av en liten pause ved hver post. Smart og morsomt ble det i et veldig flott høstvær!

Etterpå fortsatte treninga inne med sirkeltrening og litt veivalgstrening for de 12 som møtte fram.O-avdelinga prøver ut en lettere treningsjakke enn de to vi har fra før som er best egnet til overtrekkjakker.
Vi hadde i kveld tre utgaver som ble måtet på i kveld.
Her ser vi Hege og John som har falt for den letteste eksemplaret. Den var svært lett og hadde hette. Det ble stor enighet om at denne var best og utfylte de to andre vi hadde. Vi gjør en vri i farge og satser på den som vises best som Hege har på seg. Det blir naturligvis logo på den. Vi kommer tilbake til evt. bestilling senere.

En flott treningskveld var dermed komplett!


0 Kommentar

Eivind Bakk mottok prisen for årets ildsjel under idrettens hederskveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Nov 2019

Under idrettskretsens arrangement - Idrettens hederskveld - mottok Eivind Bakk prisen for årets ildsjel i Melhus kommune av ordfører Jorid O Jagtøyen.

Under høytidelige rammer fikk alle ildsjelene i Trøndelag sine vel fortjente pris for årets ildsjel. I tillegg ble utdelt stipend, idrettsmerker, og andre hederspriser. 


0 Kommentar

Trening i uke 45

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Nov 2019


Martin er bas for voksentreninga onsdag kveld.

Onsdag 6. november er det igjen vintertrening fra Brekkåsen idrettsbarnehage Det starter med rekrutt-trening inne i gymsalen kl 1830-2000. Da blir det ballspill, kartarbeide, hinderløype m.m. Passer for barn og ungdom.  Eivind vil lede treninga.

Kl 1900 har Martin intervalltrening fra samme sted. Det blir opplagt slik at treninga kan følges av alle uansett form. Etterpå trekker de innendørs til sirkeltrening kl 2000-2100. Det kan være fint med sko til innetreninga (ja, til utetreninga også!). Treninga er avpasset formen både inne og ute!

Her er en duggfrisk rapport fra Martin:


O-sporten griper om seg. Nå har også pyttene i marka fått høydekurver. - Ja til og med tellekurver. Bildet er tatt i området vi skal ha intervalltrening på onsdag. Over halvparten av turen går langs stier i marka. Resten på veger i boligfeltet. Fordel med piggsko da det er litt glatt innimellom. Det blir traseer for alle.

Vel møtt!


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline