Lovende start på vintertreninga i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 30. Okt 2019


Ingrid T, Ingrid P og John Magnus var strålende fornøyd etter sine løp i C-løypa i kveld.

Eivind hadde lagt 4 løyper for kvelden der det deltok neste 20 løpere. Løypene gikk i ut fra barnehagen , forbi skolen og ut mot Vollmyra. C-løypa gikk en tur i skogen like over bakken mot vest, mens de to lengste løypene tok seg over plogforene i regnet og kom seg inn mot Hollumsåsen. Alle var godt fornøyd med en fin trimrunde med holdelykt.12 av løperne trakk inn og hadde tre runder med sirkeltrening sterkt innblandet med veivalgstrening der langløypa i KM mellom i vår var arbeidsoppgaven. 

En lovende start for vinteren ble det. 


0 Kommentar

Vintertrening i gang med nattløp onsdag

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Okt 2019


Den lange treningspausen på 14 dager er over! 

Onsdag kveld 30. oktober braker det løs med vintertrening fra Brekkåsen idrettsbarnehage. Da er det o-løp med løyper for alle lagt av Eivind. Start er fra kl 1830 og utover til drøyt kl 1900. De voksne trekker inn i salen og tar en times sirkeltrening og litt kartarbeide, mens rekruttene tar fri til neste onsdag.

Så lad lyktene - finn tak i gode vintersko - ta på gode klær etter været - ta med brikke og kompass!
Vi regner med å gjennomføre over 20 treningskvelder innen det blir bart i marka til våren. Hver tredje onsdag blir det o-løp hvor store og små kan stille i ulike løyper.

Så kommer to uker med løping og eller innetrening - alt dette etter et kjent mønster fra de 6 siste åra. Rekruttene har bare inne disse to ukene, mens de voksne kjører 1 time løping og 1 time sirkeltrening.

Fikk nylig beskjed fra kasserer om at vi ikke hadde råd til tredemølla til venstre i år heller, så da kjører kjent opplegg!

Rekruttene har en innetrening med kombinasjon av bl.a. ballspill, kartarbeide og hinderløp.
Innetrening for voksne er oftest sirkeltrening med kartarbeide i pausene. Ser det ut til at det er lettere servering på treninga over, så stemmer det for så vidt. Det er imidlertid unntaket!

0 Kommentar

Godt oppmøte, morsomt lommelyktløp og trivelig sammenkomst inne med servering

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Okt 2019


30 medlemmer møtte opp til sesongavslutning på Bjønnabakken onsdag kveld og som vanlig ble det en innholdsrik kveld.Atle og Stein Ivar vartet opp med poengorientering for kvelden. På 35 minutter skulle løperne rekke så mange poster som mulig av de 20 postene som var satt ut og hver post ga 50 poeng. Gigg en over tida ble det 35 poeng i fratrekk for hvert påbegynt minutt.sluttida ble juster for kjønn, nybegynnere/erfaren og alder.

Her er resultater.pdf fra i kveld til venstre og kveldens kart over.

Ingrid, Trine og Hege hadde sørget for vaffelkake, saft og kaffe.

Martin liner opp premier til deltagere i Ukens løype.
Stein Ivar og Eivind forbereder turorienteringspremiene.

Her kommer premievinnere fra Lommelyktløpet med visning av resultater på storskjerm for første gang.

Trine, Anita og Eli.Ingrid T, Ingrid P og Hanne.

Kristoffer og Johannes.

Stein Ivar og Atle ved storskjermen.
Her får John,Martin og Hege premie for klasseseire i O6`eren i 2019.Øvrige vinnere var Hanne Døhl, Audun Bakk, Johannes Lerli og Kristoffer Lerli.
Så var det tid for å takke for godt løp, gode vafler og god innsats med Uken løype og turorientering.
De øvrige arrangementene som er gjennomført i år er heller ikke glemt. Og det er god grunn til å takke for en glitrende o-sesong!

Eivind holder det synlige bevis for at Melhus er best i Orkla Gaula-karusellen 2019.
Enda et år var vi ganske overlegen de andre laga ikke minst takket være en fenomenal innsats som lag. Vi hadde klart flest nybegynnere og rekrutter og hadde mange gode enkeltprestasjoner i løypene.

I tradisjonell stil ga de oppmøtte løfte om at også til neste år skulle vi ha Melhus 2020 pålimt på pokalen!

Takk for denne sommersesongen.!!

Og, ja altså: Vi tar en kort pause på 14 dager før vintertreninga er i gang.

0 Kommentar

Lommelyktløp, premieutdeling og sosialt samvær onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Okt 2019


Her et stemningsbilde fra fjorårets sesongavslutning.


Da er vi kommet til avrundinga av sommersesongen 2019 med Lommelyktløp, premieutdeling og bespisning på Bjønnabakken. Kjørerute fra Rema på vestsida ser du her.

Kl 1800 Oppmøte før Lommelyktløpet som er et særdeles uhøytidelig nattløp med løyper som passer alle. Løypeleggerne varsler om at det blir poengorientering som går ut på klare så mange poster som mulig på ei bestemt tid.

Kl 1915 bli det servering til både løpere fra skogen og og til de som kommer til premieutdelinga.

kl 2000 (eller når vi har forsynt oss nok) blir det premieutdeling: Litt påskjønnelse til noen i kveldens løp, så premiereis løpere i O6`erern som gikk i sommer og til slutt premier til nye og trofaste løpere i Ukens løype og Turorientering som har oppnådd ulike merkekrav.

Velkommen til en tradisjonell og innholdsrik kveld!


0 Kommentar

Nattløp fra Valshaugen

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Okt 2019


Løypelegger bød på utfordrende løyper i mørket under kveldens treningsløp i orientering fra Valshaugen ved Lete. 5 løpere fra andre klubber og 11 melhusløpere fullførte sine løp, fordelt på fire løyper. Etter innkomst ble veivalg og årsak til bomming diskutert løperne mellom og mange pustet tungt etter målgang.  På grunn av høstferien, var deltakelsen en del lavere enn ellers, men det begrenset ikke løpegleden til de frammøtte. Etter målgang ble sjokoladekake, saft og kaffe fortært, og nye erfaringer i marka etter mørkets frembrudd ble tatt med hjem. Noen var ganske ferske på nattløp, selv blant de voksne var det deltakere som kun hadde 1 nattløp fra tidligere på merittlisten. 


Stein Ivar og Ola er raske løpere begge to. I kveld trakk unggutten fra Leik det lengste strået og fikk raskeste tid i A-løypa. 40 minutter i kveldens terreng er en god tid. Selv om man vinner, kan man bomme. Her blir veivalg diskutert. Ingen hadde eksakt samme veivalg, så det er alltids noe å ta med seg fra andres fortellinger etter løpet.


3 blad barnebarn til Martin kom fra byen for å løpe i kveld. Alle fant fram i mørket og koste seg med kake og saft etterpå. Løypelegger og arrangør fyller på saft. 


Tone (Leik) og Gunleiv (Melhus) diskuterer utfordringene med nattløp.


Lerli-gutta: Far John og sønn Kristoffer utfordret hverandre i langløypa i kveld og fullførte med stil og et stort smil.


Resultater fra kveldens løp finner du her.0 Kommentar

Trening nattløp fra Valshaugen på Lete onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 7. Okt 2019


Om det skulle være noe tvil, så er det natto-trening onsdag kl 1900. Løpet går fra Valshaugen like innenfor parkeringa på Lete. Se kjørerute fra Brekkåsen her. Det blir merket fra krysset Hollumsvegen-Letesvegen.

Parker på lunningsplassen til venstre litt bak buret på Valshaugen. Det er også parkering på vegen 100m lenger fram over kulen. Samlingsplass er like ved indre parkeringsplass ved veis ende.

Kjell Rune har lagt 4 løyper med ulike lengder og vanskeligheter, så det er noe for alle. Vi vil rettede ferske løpere eller evt. følge. Dette er siste treningsløp i nattorientering  før Lommelyktøpet på Bjønnabakken. 

Møt opp for å få ekstra erfaring i å bevege seg ute i mørke med lys.


0 Kommentar

Trening nattløp fra Valshaugen på Lete onsdag kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Okt 2019


Om det skulle være noe tvil, så er det natto-trening onsdag kl 1900. Løpet går fra Valshaugen like innenfor parkeringa på Lete. Se kjørerute fra Brekkåsen her. Det blir merket fra krysset Hollumsvegen-Letesvegen.

Parker på lunningsplassen til venstre litt bak buret på Valshaugen. Det er også parkering på vegen 100m lenger fram over kulen. Samlingsplass er like ved indre parkeringsplass ved veis ende.

Kjell Rune har lagt 4 løyper med ulike lengder og vanskeligheter, så det er noe for alle. Vi vil rettede ferske løpere eller evt. følge. Dette er siste treningsløp i nattorientering  før Lommelyktøpet på Bjønnabakken. 

Møt opp for å få ekstra erfaring i å bevege seg ute i mørke med lys.


0 Kommentar

Regn og skodde i Vassfjellet

Postet av Melhus IL - Orientering den 3. Okt 2019

Regnet ser ut til å forfølge våre nattløp i høst. Onsdag kveld var det ikke meldt en dråpe, men straks PC'n ble slått opp under åpen himmel på Prestbakkan begynte det å dryppe. Teltet hadde ikke blitt med, så en paraply gjorde nytten som tak over datautstyret. 

17 personer ble registrert, og dro ut i sine løyper. Dette er de tøffeste av de tøffe, som stiller opp uansett værOg som ikke bryr seg om at stier blir bekker og myrer er blaute til knærne. Heller ikke at skodda kommer sigende, slik at lyset fra hodelykta stoppet i en vegg. 


Hele ni av de 17 deltok i nybegynnerløypa, både unge og voksne. Imponerende! Nybegynnerløypa var ekstra lang, og det var matstasjon med frukt undervegs.


 

Ski-trener Simen har stort sett erfaring fra tur-orientering bare, men kom på løpet, og lot seg ikke stoppe i å velge den lengste og vanskeligste løypa. Han ble spådd ei tid på rundt en time, men fullførte langt raskere, og hadde passert minst en av ræserne våre mellom to poster. Han kom godt fornøyd i mål og kunne nyte kaffe og kaker, og skjemtet med at han hadde valgt feil idrett i ungdommen. Vi håper å se Simen på nye løp, og noen snakket sammen om skiorientering på Melhus.

 

Neste uke er det nytt treningsløp i nattorientering, med Kjell Rune som løypelegger fra Valshaugen.


0 Kommentar

Levert avIdrettenOnline