Interessant GPS-kurs i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 29. Jan 2019


Atle hadde lagt opp til at deltagerne skulle få innblikk i bruk av GPS-klokke og hvordan sporene kan legges inn i Stava og Livelox og siden lagres i vårt arkiv Doma.

7 medlemmer var møtt opp og fikk verdifull informasjon og en ferdig oppsatt veileder som kan brukes i starten før vi blir mer vant. Den er for øvrig lagt ut som link under omtalen av kurset på hjemmesida.

Som bildet viser er det også tid til litt servering og så vidt litt utenomprat.


0 Kommentar

Kurs i bruken av GPS

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Jan 2019


Vi arrangerer et kort kurs i hvordan du bruker GPS når du løper orientering. 

Vi går gjennom bruk av Livelox, Quickroute og Doma.

Kurset arrangeres tirsdag 29. januar kl. 19.00 på klubbhuset i Gruva 1. etasje. 

Ta med din egen PC på kurset. Det er fint om du har installert Quickroute før du kommer. 

Quickroute finner du her: http://www.matstroeng.se/quickroute/en/download.php

VelkommenKursmateriell:

Presentasjon - kurs I GPS-O.pdf


Øvelse i Livelox

Gimsesprinten_kortintervall.gpx

Ut_med_poster.gpx


Øvelse i Quickroute

Kart - MNM-lang.png

GPS-spor - MNM-lang.gpx


0 Kommentar

Trening i uke 5

Postet av Melhus IL - Orientering den 27. Jan 2019


Ungdommene med Atle starter uka med løping fra Brekkåsen skole kl 1800 mandag 28. januar. Etter en times tid trekker inne i salen til styrketrening og ballspill.

Onsdagstreninga fra  Brekkåsen idrettsbarnehage starter kl 1830 med innetrening for rekrutter i salen. Eivind legger opp til ballspill, litt prat om høydekurver, etterfulgt av løypelegging og o-løp i salen.

Kjell Rune har ansvaret for de voksne denne kvelden og det starter ute kl 1900 med intervall-trening en times tid. Martin er klar med gågruppa fra samme sted og tid.

Fra kl 2000 er det sirkeltrening inne - kan hende med litt kart-trening.


0 Kommentar

Den harde kjernen møtte på trening i kveld

Postet av Melhus IL - Orientering den 23. Jan 2019


8 løpere på kveldens orienteringstrening - den harde kjernen møtte opp!Eivind hadde opplegget for kvelden og den startet med o-teknisk trening i gater og streder på Brekkåsen. Tre ulike løypelengder hadde de oppmøtte å velge i. Første drøye halvdel var såkalt linjeorientering der det er om å gjøre å følge en strek på kartet så nøye som mulig og observere poster som er hengt ut og kvittere på disse etter hvert. Andre halvparten var vanlige poster, men med et kart som hadde lagt kvitt  over noe av kartet som ikke kunne brukes. Denne øvelsen heter korridororientering og løperen blir sluset inn i terreng som han ikke normalt ville valgt. 

Det ble ei fin økt i noe kjølig vær, men stødig føre og helt vindstilt. Vell inne ble det noen runder med sirkeltrening til styrking av muskler før vi stuper inn i sommersesongen.

Til slutt ble det ryddet plass for innendørs orientering i den ikke alt for store gymsalen på Brekkåsen idrettsbarnehage. Vi brukte et kart over salen med forhåndstegnede deltaljer som vi satte ut. Så ble det satt opp tomannslag der førstemann satte ut en o-post av papir og løp tilbake å tegnet inn posten på kartet og andremann lette den opp og løp tilbake. Litt mer enn en intensiv stafett fram og tilbake.

Her kan du se en video fra kvelden innendørsløp og her er en annen.


0 Kommentar

Trening i uke 4

Postet av Melhus IL - Orientering den 20. Jan 2019


Atle starter uka med løpetrening for ungdommene fra Brekkåsen skole mandag 21. januar kl 1800. Etter en times tid trekker de inne og fortsetter med ballspill og styrketrening.

Onsdagstreninga 23. januar fra Brekkåsen idrettsbarnehage har o-løp for alle på programmet fra kl 1830. Eivind legger løyper i boligfeltet. Det blir ulike løypelengder og noe variasjon mellom vanlig løypeorientering, litt linjeorientering og kanskje korridororientering.

Kl 2000 blir det som vanlig sirkeltrening inne med litt kartarbeide innlagt.

Fullt program denne uka også med andre ord!


0 Kommentar

Stor aktivitet i kveldens trening

Postet av Melhus IL - Orientering den 16. Jan 2019


Her lader alle opp mentalt til sirkeltrening etter uteøkta.


Rekruttene hadde andre gjøremål i kveld, så det ble ingen på dette partiet i kveld.

Ingrid vartet derimot opp med langkjøring der vi delt oss i 2-3 grupper som løp en runde i Letesvegen og Hølondavegen og en gågruppe ( som stadig blir større) som gikk tur / retur der Storbjørka stod.


De fleste av gågruppa samlet etter trening.

Ingrid instruerer hva som skal gjøres på stasjonene.

Så samlet de fleste seg inn til sirkeltrening under Ingrid`s ledelse. 10 stasjoner med 30 sekunder innsats og 15 sekunder forflytning og som ble tatt fire ganger. Ikke utpreget hvilehjem! Avslapping mellom rundene i sirkeltreninga.Klar ferdig kjør!


En svært flott treningskveld ble dette med godt oppmøte.


0 Kommentar

Trening i uke 3

Postet av Melhus IL - Orientering den 13. Jan 2019


Atle og ungdommene starter uka med mandagstrening kl 1800 fra Brekkåsen skole. Først en times løping med o-teknisk trening og så inne i gymsalen med ballspill og styrketrening.

Onsdag begynner rekruttene med innetrening fra kl 1830 til kl 2000 i Brekkåsen idrettsbarnehage. Eivind vil orden litt ballspill, noe snakk om høydekurver og andre o-leker med fart i.

Ingrid har voksen-treninga onsdag kveld med langkjøring ute fra kl 1900. Martin organiserer gå-gruppa. Sirkeltrening inne blir det fra kl 2000 for alle.


0 Kommentar

Årets GULL O-SKO - O-avdelingens miljøpris

Postet av Melhus IL - Orientering den 10. Jan 2019

VANDREPRIS TIL EN POSITIV OG ENGASJERT O-LØPER.

Utforming

En brukt o-sko hvor sålen er løsnet, lakkert i gull og satt på ei treplate. Til plata er det i tillegg satt på et metallskilt der både tittel og undertekst er gravert inn. Under treplata blir årstall og vinnere preget inn.

Hva er prisen ment som

Det er en hederspris til personer som har bidratt positivt til å styrket miljøet i Melhus i.l. o-avdeling. Vinneren må ha være eller har vært o-løper, men trenger ikke være medlem av Melhus i.l.  Vinneren oppbevarer prisen fram til neste utdeling. Prisen kan deles ut til samme person flere ganger, men da med andre begrunnelser enn forrige gang.

Når deles den ut: Prisen deles ut på o-avdelingas juleavslutning.

Jury: Jury for prisen er det til enhver tid sittende styret i o-avdelinga. Juryen begrunner tildelinga skriftlig som deretter arkiveres for ettertida.

Utfyllende om begrunnelsen for tildelinga - eksempler 

  • Gjort en innsats over tid eller en ekstra stor innsats i en kortere periode for avdelinga som har fremmet et godt o-miljø.
  • Har en positiv innstilling til virket i o-avdelinga.
  • Er engasjert i avdelingas virke og tar ofte et tak for felles løft.
  • Har inspirert andre løpere til god sportslig innsats og fremmet et godt o-miljø i avdelinga med sitt gode eksempel.
  • Kan ta store og små jobber som krever lederansvar og selvstendighet.


Du finner oversikt over hvem som har vunnet prisen i 2018 og juryens begrunnelse under menyen Arkiv og GULL O-SKO.


0 Kommentar

Intervalltrening på godt vinterføre

Postet av Melhus IL - Orientering den 9. Jan 2019

Topp innsats og supert oppmøte både ute og inne på kveldens trening! Intervall og høy intensitet er beskrivende for treninga! 

Unge og gamle fikk opp pulsen i gatene på Gimse under ledelse av Hege. Styrketreningen etterpå ble krydret med kartlesing og veivalg.


0 Kommentar

Trening i uke 2

Postet av Melhus IL - Orientering den 6. Jan 2019


Ungdommene begynner mandag 7. januar med en times løpetur fra Brekkåsen skole kl 1800. Det er en nyhet som Atle presenterer for første gang og det bli løping sammen med litt o-teknisk trening. Etterpå trekkes det inn i salen til ballspill, styrketrening og annen aktivitet.

Onsdagstreninga starter med rekrutt-trening fra kl 1830 og i en og en halv time. Det er Reidiun og Gunleiv som har ansvaret og det meldes om elefantball, bilder og karttegn, stjerneorientering, o-løp innendørs og litt småtteri til.

Voksentreninga er Heges denne kvelden med intervall-trening fra kl 1900 - det kan komme overraskelse! Kl 2000 blir det som vanlig sirkeltrening inne og her er det bebudet kart-arbeide.


0 Kommentar

Ungdommene startet sesongen med innendørs orientering

Postet av Melhus IL - Orientering den 4. Jan 2019


Melhus-løperne med linselus. Fra venstre: Ørjan, Oskar, Kristoffer og Håkon.


Universitetsbygget på Dragvoll var arena da fire ungdommer fra Melhus deltok på 3D-orientering, som en del av kretsens hovedløpsprosjekt. 75 gjennomførte løpet, som gikk over fire etasjer. Freidig har laget o-kart over bygget, men å legge fire etasjer ned på ett plan går jo ikke. Kartet hadde alle etasjene lagt ved siden av hverandre, og så var det opp til løperne å finne igjen trappa på kartet der den havnet i etasjen over eller under. En krevende øvelse, særlig fordi det var 15 trapper på hovedplanet. Nesten ingen av strekkene var lagt gjennom samme etasje, og hvis de var det kunne man møte hindringer som gjorde at man måtte opp eller ned en etasje for å finne posten. I tillegg var det vegvalg mellom mange av de 14 postene. Noen dører var stengte og noen var åpne, så her gjaldt det å følge med. Løperne fikk god trening i konsentrasjon. Men gleden var stor når posten dukket opp i riktig krok. De raskeste brukte under 12 minutter på løypa, andre over én time. Noen hadde prøvd 3D-orientering før, men for andre var det helt nytt. Kvelden på Dragvoll ble avsluttet med pizza og quiz rundt årets hovedløp som går i Tynset. For eksempel: Hva er innbyggertallet i Tynset? (5.500). Hva er kulderekorden? (minus 42,3 grader). Hvor mange fra STOK deltok på hovedløpet i 2018? (30 personer).


Ørjan ut fra start.

Oskar i løypa. 

0 Kommentar

Pangstart på o-treninga etter julehelga

Postet av Melhus IL - Orientering den 2. Jan 2019


18 løpere gjennomførte ei passe løype som Atle hadde lagt rundt Nordgardsmyra øst for Hollumsvegen. Tre til fem såkalte sommerfuglvinger var en del av løypene på litt over 3 og litt over 4 km. Lett regn og fin spor-snø ga fin trening. Resultatene er lagt ut på Brikkesys.

Etterpå ble det sirkeltrening for de fleste av løperne med god variasjon i øvelser. Stor innsats!

I pausene ble det stafettløping - det vil si vi så på kart og løyper fra Jukola-stafetten i fjor som Atle deltok i. Terrenget er overstrødd av små og store groper, ofte med koller i bunnen. Det er noe annet enn Vassfjellet og Våttåsen. Skroll ut og les!

En strålende start på 2019!


0 Kommentar

Onsdagstrening og samling i Hovedløpsprosjektet

Postet av Melhus IL - Orientering den 1. Jan 2019


Atle starter skarpt etter årsskiftet!

Han har onsdagstreninga 2. januar fra Brekkåsen idretttsbarnehage og starter kl 1830 med o-løp for store og små. Blir det ikke mye snø, så går løpet øst for Hollumsvegen rundt Nordgardsmyra. Ellers blir det gato-løp i boligfeltet. De voksne trekker inn i salen kl 2000 og har den vanlig sirkeltreninga.

Torsdag 3. januar starter Hovedløpsprosjektet 2019 i o-kretsens regi. Første samling blir på Dragvoll kl 1730-2030. Her blir det av alle ting innendørs uoffisielt KM i 3D-orientering! De aktuelle i årklassene 2003-2006 har fått innbydelse og påmelding til Atle er senest i kveld tirsdag. Felles kjøring fra Skysstasjonen blir torsdag kl 1700.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline